DI > Ekonomi

Tuesday, 24 April, 14:28

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, lämnar, propositionom , vinsteri , välfärden
Regeringen - 08 mar 18 kl. 12:30

Regeringen överlämnar proposition gällande körkortslån

För att förbättra matchningen på arbetsmarknaden vill regeringen införa en möjlighet till lån för utbildning för körkort. Som en förberedelse för att kunna införa ett sådant lån har regeringen i dag fattat beslut om en proposition med förslag till ändringar i offentlighets- och sekretesslagen och lagen om trafikskolor..

Regeringen - 22 mar 16 kl. 10:12

Regeringen överlämnar proposition om värdlandsstöd

Regeringen beslutade den 17 mars propositionen Samförståndsavtal om värdlandsstöd. Samförståndsavtalet med Nato om värdlandsstöd är ett övergripande avtal som innehåller grundläggande principer och procedurer för värdlandsstöd och kan användas i fred (t.ex.

DI - 23 sep 15 kl. 13:40

Regeringen lämnar proposition om EU:s försäkringslag

Regeringen lämnade på onsdagen en proposition till riksdagen med förslag på hur EU:s nya, reformerade regelverk för försäkringsbolag, Solvens II, ska genomföras i den svenska lagstiftningen.Det framgår av ett pressmeddelande..

Regeringen - 22 sep 17 kl. 12:26

Regeringen överlämnar propositionen Läsa, skriva, räkna – en åtgärdsgaranti

Elever ska få rätt stöd i rätt tid. Att alla får de bästa förutsättningarna att lära sig läsa, skriva och räkna är avgörande för att varje elev också ska kunna tillgodogöra sig kunskaper i skolans övriga ämnen. Åtgärdsgarantin ska säkerställa att elever i behov av stödinsatser upptäcks tidigt, och därmed ges utökade möjligheter att nå så långt som möjligt i sitt lärande.

Regeringen - 06 apr 18 kl. 13:31

Regeringen överlämnar propositionen Ett enhetligt regionalt utvecklingsansvar

Regeringen har idag överlämnat en proposition till riksdagen med förslag om att alla landsting i Sverige kommer att ha det regionala utvecklingsansvaret från och med 1 januari 2019. Det regionala utvecklingsansvaret innefattar uppgifter inom bland annat regionalt tillväxtarbete och den regionala transportinfrastrukturen..

Regeringen - 22 mar 16 kl. 11:12

Regeringen överlämnar skrivelse om nordiskt samarbete till riksdagen

I dag överlämnar regeringen sin skrivelse om det nordiska samarbetet under 2015 till riksdagen. De nordiska länderna samarbetar inom ett stort antal områden och i den årligen återkommande skrivelsen redogör regeringen för samarbetet mellan ländernas regeringar, med huvudsaklig inriktning på arbetet inom det Nordiska ministerrådet. Med Norden som en stark region i en föränderlig omvärld är det nordiska samarbetet kanske viktigare än någonsin..

Regeringen - 05 apr 17 kl. 10:55

Regeringen överlämnar skrivelse om beredskap vid Brexitomröstningen

Föredömlig beredskap och god beslutsfattande förmåga är några av de iakttagelser som gjorts i den skrivelse som regeringen idag överlämnar till riksdagen med anledning av Riksrevisionens granskning..

Regeringen - 15 mar 18 kl. 14:05

Regeringen lämnar skrivelse om politiken för global utveckling till riksdagen

I skrivelsen redovisar regeringen exempel på sitt arbete med politiken för global utveckling (PGU) under åren 2016-2017 inom ramen för Agenda 2030 och de globala målen. En mer fördjupad redovisning görs i skrivelsen av några områden där regeringen har haft en särskild ambition under tidsperioden och ser att det finns potentiella målkonflikter. Dessa är hållbart företagande, hållbar konsumtion och produktion, klimat och hav, kapital- och skatteflykt och feministisk utrikespolitik..

Regeringen - 12 apr 18 kl. 13:30

Regeringen överlämnar skrivelse om det nya ramverket för finanspolitiken

Regeringen har nu överlämnat en skrivelse om det nya ramverket för finanspolitiken till riksdagen. Att regeringen beskriver hur den avser att tillämpa ramverket bidrar till att stärka förtroendet för finanspolitikens utformning och redovisning. Det förbättrar förutsättningarna för att finanspolitiken ska få avsedd effekt..

Regeringen - 29 feb 16 kl. 15:50

Regeringen lämnar lagrådsremiss om samförståndsavtal om värdlandsstöd till Lagrådet

Regeringen har idag, den 29 februari, lämnat en lagrådsremiss om samförståndsavtal om värdlandsstöd till Lagrådet. I lagrådsremissen föreslås de lagändringar som är nödvändiga för att Sverige ska kunna uppfylla sina förpliktelser enligt såväl samförståndsavtalet som det kompletterande tilläggsprotokollet till statusavtalet PFF SOFA (avtal mellan de stater som är parter i Nordatlantiska fördraget och de andra stater som deltar i Partnerskap för fred om status för deras styrkor)..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Fortsatt svag marknad sänkte Concordia

Concordia redovisar ett negativt resultat för första kvartalet 2018 till följd av en fortsatt svag marknad..

DI - 15 minuter sedan

Kommuniké från Clavister Holding AB:s årsstämma den 24 april 2018

Clavister Holding AB höll tisdagen den 24 april 2018 sin årsstämma varvid följande huvudsakliga beslut fattades. För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till den fullständiga kallelsen till årsstämman och de fullständiga förslagen, som finns tillgängliga på bolagets hemsida www.clavister.

DI - 15 minuter sedan

Midway minskar omsättningen och resultatet

Konglomeratet Midway redovisar ett resultat efter skatt på 13 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (15). Resultatet per aktie uppgick till 0:51 kronor (0:61)..

DI - 30 minuter sedan

Volvo Cars och Amazon i paketsamarbete

Amazon inleder ett samarbete med General Motors och Volvo Cars kring en ny leveranstjänst som tillåter paket bli lämnade inuti kundens bil. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Caterpillar levererar starka kvartalssiffror

Amerikanska Caterpillar, som bland annat tillverkar anläggningsmaskiner och motorer, redovisar ett justerat resultat per aktie på 2:82 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 45 minuter sedan

Utländska spelbolag IP-blockeras i Norge

Det norska Stortinget, motsvarigheten till Riksdagen, ska den 7 maj formellt anta en ny lag som förbjuder utländska spelbolag i Norge. Det skriver VG..

DI - 1 timme sedan

Ken Fisher: Glöm svenska aktier – så ska du investera nu

Sverige går som tåget men Stockholmsbörsen halkar efter. Di:s krönikör Ken Fisher förklarar varför du ska undervikta svenska aktier – och vilka bolag du ska plocka in i portföljen istället.  .

DI - 1 timme sedan

Sandvik krossar de höga förväntningarna

Verkstadsbolaget Sandviks resultat före skatt blev 4.018 miljoner kronor i det första kvartalet 2018 (3.120)..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Storbolagsindex vände ned

Storbolagsindexet OMXS30 var klockan 12.50 marginellt ned vid 1.587.

DI - 1 timme sedan

Volkswagen planerar flera elbilsfabriker i Kina

Volkswagen planerar att öppna minst sex fabriker för elbilar i Kina fram tills 2021, enligt ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.