Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 18 July, 16:48

Dagens PS - 20 mar 18 kl. 08:31

Facebook-inlägg fäller justitieministernNu tvingas Norges justitieminister Sylvi Listhaug avgå, hennes och hela regeringens ursäkt kunde inte släta över det som hänt. Sylvi Listhaug, som företräder Fremskrittspartiet, skrev nyligen ett Facebook-inlägg där hon anklagade socialdemokratiska Arbeiderpartiet (AP) för att prioritera terrorister framför norska medborgare. Det här har många uppfattats som stötande, rapporterar TT, eftersom Anders Behring Breivik riktade sina terrordåd mot just AP. Listhaug bad i torsdags om ursäkt i stortinget, dess för innan hade även statsminister Erna Solberg (Høyre) bett om förlåtelse å hela regeringens vägnar.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Norges, Sylvi Listhaug, Listhaug, Fremskrittspartiet, Facebook, Arbeiderpartiet, TT, Anders Behring Breivik, AP, Erna Solberg, Erna Solbergs, Dagensps

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebook-inlägg, fäller, justitieministern
YLE - 28 jul 14 kl. 13:53

Uppsagda ÖT-prenumerationer efter Facebook-inlägg

Ett tiotal personer har sagt upp sin prenumeration på Österbottens tidning efter att en av tidningens journalister lagt upp ett Facebook-inlägg som anses vara oacceptabelt.
Vi har haft en del uppsägningar, säger vice vd och marknadschef för privatmarknad, Jens Lillsunde. "Nej om man skulle förfölja lite kristna och hänga upp tvättlinan med handdukar i regnbågens färger nu.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Kassörskans hyllade Facebook-inlägg: "Inget är så osexigt"

Ylva Berggren, 20, jobbar som kassörska i en matbutik i Stockholm.När en kille bestämde sig att flirta med henne gav hon honom nobben, men det var inte bara för att hon redan har en sambo.Killen hällde nämligen ut alla sina varor i en hög på varubandet.

BT - 15 okt 14 kl. 11:04

Legnemark om Facebook-inlägget: "Det får stå för honom"

– Våra medlemmar får ta ställning till budet i kväll. Det är Ida Legnemarks (V) kommentar efter att känsliga delar av förhandlingarna om makten läckt ut på Facebook. – Vi har fört förhandlingar under lång tid, och igår kom vi fram till ett förhandlingsbud som vi från alla tre partier tycker är värt att ha med till våra medlemsmöten.

Dagensanalys.se - 21 mar 17 kl. 10:23

4 tips hur du ökar din räckvidd och ROI på Facebook

Har du svårt att öka räckvidden på Facebook, vill du öka din konvertering och få bättre ROI? En organisk räckvidd har blivit allt svårare att uppnå via Facebook och marknadsförare måste hela tiden hitta nya kreativa sätt för att att få ut sina budskap i det sociala nätverket. Vi börjar med att gå igenom organisk räckvidd på Facebook Den organiska räckvidden på Facebook är idag så låg som mellan 2 till 6 procent beroende på inlägg, och den fortsätter att minska.

Dagensanalys.se - 24 okt 17 kl. 12:48

4 tips hur du ökar din räckvidd och ROI på Facebook

Har du svårt att öka räckvidden på Facebook? Vill du öka din konvertering och få bättre ROI? En organisk räckvidd har blivit allt svårare att uppnå via Facebook och marknadsförare måste hela tiden hitta nya kreativa sätt för att att få ut sina budskap i det sociala nätverket.

Dagensanalys.se - 29 jun 17 kl. 10:51

Facebook förklarar hur de hanterar kränkande och hatiska inlägg

Facebook har den senaste tiden börjat agera hårdare mot inlägg som är hatiska eller kränkande. Nu förklarar de i ett långt inlägg hur de tänker kring svårigheterna att agera mot dessa inlägg på ett balanserat sätt. Facebook har fått utstå mycket kritik för att de inte agerar hårdare mot inlägg som kan anses vara kränkande eller hatiska.

Dagensanalys.se - 05 sep 17 kl. 12:31

5 Facebook-hack för att boosta effekten av din marknadsföring

Facebook har allt mer glidit mot att företag måste betala för att synas i användarnas flöden. Men det finns en hel del du kan göra utan att det kostar dig något. Här kommer fem enkla tips som du kan använda för att öka effekterna utan att öka utgifterna.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Mammans hyllade inlägg: "Det här är min dotter"

Mamman och journalisten Caroline Boudet tröttnade på alla negativa frågor hon fick om sin dotter och valde att skriva ett Facebook-inlägg om hur hon kände."Det här är min dotter. Louise.

Nyheter 24 - 28 feb 14 kl. 14:53

50 000 delningar för varning på Facebook – nu kan hon stämmasFB-varningar

56 807 människor har delat ett inlägg på Facebook som varnar för ett hundschampo. Ett schampo som enligt författaren till inlägget ska ha lett till att en hund nu kan komma att avlivas.Texten illustreras med en bild av en rakad hundrygg täckt av röda, inflammerade prickar och en bild på hundschampot Pet Rewards.

Nyheter 24 - 28 feb 14 kl. 14:53

56 000 delningar för varning på Facebook – nu kan hon stämmasFB-varningar

56 807 människor har delat ett inlägg på Facebook som varnar för ett hundschampo. Ett schampo som enligt författaren till inlägget ska ha lett till att en hund nu kan komma att avlivas.Texten illustreras med en bild av en rakad hundrygg täckt av röda, inflammerade prickar och en bild på hundschampot Pet Rewards.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 timmar sedan

“Dansk skalle” på börsen – banken tar miljardsmäll

Danske Bank har i sin delårsrapport meddelat att man kommer att göra avkall på de pengar som intjänades på illegala aktiviteter i Estland under åren 2007 till 2015. Då saken inte är utredd ännu kan inte banken säga något än om den exakta summan, men som referenspunkt uppger banken att man tjänade 1,5 miljarder euro i Estland under tidsperioden. Pengarna ska bland annat gå till att bekämpa ekonomisk brottslighet i de områden som Danske Bank har verksamhet.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Ekonom: Risken för ett brexitfiasko ökar

Sannolikheten att det inte blir någon brexitavtal bedöms ha ökat, enligt CMC Markets brittiska marknadsekonom. Gårdagens positiva börsavslutning var främst drivet av en positiv ton från Fed-chefen Jerome Powell, samtidigt som det är politisk turbulens i Storbritannien. Det framgår av en rapport från CMC Markets brittiska marknadsanalytiker Michael Hewson.

Dagens PS - 6 timmar sedan

“Flygande Vita huset” ska kunna fly kärnvapen

Flygjätten Boeing har fått ett kontrakt på 3,9 miljarder dollar för att bygga två 747-8-plan till Air Force One, enligt USA:s försvarsdepartement. Det rapporterar Reuters. Boeing 747-8:orna är designade för att vara ett luftburet Vita huset som har möjlighet att fly i krissituationer, till exempel kärnvapenkrig.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Mastercard ska tillåta bitcoin på kreditkort

Mastercard har ett nytt patent som kan tillåta bitcoin-transaktioner på kreditkort. Det rapporterar CNBC. Patentet syftar till att hantera mindre andelar av blockchain-baserade valutor (manage fractional reserves of blockchain currency).

Dagens PS - 6 timmar sedan

VD avgår efter att anställda klagat

Nest Labs vd Marwan Fawaz avgår efter att anställda har uttryckt att han ska ska avgå. Fawaz kommer jobba kvar på Google och moderbolaget Alphabet som rådgivare. Det rapporterar Cnet.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Elon Musk pudlar efter märklig pedofil-attack

Elon Musk ber nu om ursäkt för sina kommentarer till grottdykaren Vern Unsworth som hävdat att den mini-ubåt som Tesla-chefen erbjudit enbart var ett PR-trick. Utspelet fick Musk att kalla Unsworth för pedofil, ett uttalande han menar skedde i affekt. “Ändå rättfärdigar hans handlingar mot mig inte mina handlingar mot honom, och jag ber om ursäkt till Mr.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Ledarkollen: Åratal av idiotisk samhällsdebatt

Idag handlar ledarkollen om klimatförändringarna, poltik, tillväxt, den “goda” sidans. filt över samhällsdebatten och så om bränderna. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Frossa i färskpotatis – det svenska guldet

Potatisen har funnits på svenska matbord sedan urminnes tider, men på senare år tycks rotfrukten ha fått ett oförtjänt rykte att vara något att avstå från. Det är dags att döda myten och börja hylla vår kära potatis, menar Allers. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Dagens PS - Igår: 16:07

Fed-chefen: Bäst att fortsätta höja räntan

För närvarande är det bästa att bibehålla en gradvis räntehöjningstakt. Det säger Federal Reserves ordförande Jerome Powell inför den amerikanska senatens bankkommitté på tisdagen, enligt Bloomberg News. Ordföranden konstaterar att arbetsmarknaden är stark, att ekonomins tillväxttakt har uppvisat en solid takt i år och att den senaste inflationsdatan är uppmuntrande.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Rapportfloden – missa inte detta i dag

BÖRS Rapporter
06:30 Handelsbanken, 07:00 Billerud Korsnäs, 07:00 Swedbank, 07:00 Tele2, 07:10 NCC, 07:20 Haldex, 07:30 Coor, 07:30 Ericsson, 07:30 Evolution Gaming, 07:30 MTG, 08:00 Arise, 08:00 Assa Abloy, 08:00 Dometic, 08:00 Electrolux, 08:00 Momentum, 08:00 Munters, 08:00 Sobi, 08:00 Wallenstam, 10:20 AAK, 11:00 Hexpol, 14:00 Balder, Jojka, Mangold, Mantex, Postnord, SBAB Utländska rapporter
11:00 Orion, 13:00 Morgan Stanley, 22:05 IBM, ASML, Aker, Alcoa, American Express, BHP Billiton, BHP Billiton, Danske Bank, Novartis, TDC Stämmor
13:00 Högkullen Investerarmöte
08:00 Handelsbanken investerarmöte
09:00 Coor telefonkonferens
09:00-10:00 Electrolux telefonkonferens
09:00 Ericsson telefonkonferens
09:00 Evolution Gaming telefonkon

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.