Kristianstadsbladet > Nyheter

Saturday, 15 December, 12:03

Kristianstadsbladet - 19 mar 18 kl. 21:00

Rödgröna vill ta efter Rinkeby – satsning på utsatta barnDe rödgröna i Region Skåne vill satsa drygt 17 miljoner kronor på barnhälsovård i socialt utsatta områden genom att utöka hembesöksprogrammet. Liberalerna beskriver det som ”behjärtansvärt”, men talar om ”politisk detaljstyrning”..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Rinkeby, Region Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rödgrönavill ta efter , Rinkeby, satsning, utsatta, barn
Kristianstadsbladet - 19 mar 18 kl. 21:00

Rödgröna vill ta efter Rinkeby – satsning på utsatta barn

De rödgröna i Region Skåne vill satsa drygt 17 miljoner kronor på barnhälsovård i socialt utsatta områden genom att utöka hembesöksprogrammet. Liberalerna beskriver det som ”behjärtansvärt”, men talar om ”politisk detaljstyrning”..

BT - 23 okt 17 kl. 22:39

Så vill de rödgröna få bort utsatta Boråsområden från polisens lista

Polisen klassar Hässleholmen, Hulta och Norrby som några av Sveriges mest utsatta stadsdelar. Nu vill de rödgröna i Borås ha bort stadsdelarna från polisens lista och föreslår en rad åtgärder för att minska utanförskap och öka tryggheten. .

SmålandsPosten - 11 jun 14 kl. 06:00

Rödgröna vill höja skatten för Växjöborna med 30 öre

Växjö går bra och har samlat på sig ett rejält överskott. Men den rödgröna oppositionen vill ha in ännu fler skattemiljoner. Förslaget i deras valbudget för 2015 är en skattehöjning för Växjöborna på 30 öre.

Barometern - 27 aug 14 kl. 06:51

?Rödgrön seger är ett hot mot den privata vården?

För ett år sedan hade han tröttnat på rollen som oppositionspolitiker och funderade på att lägga av. Nu driver Christer Jonsson (C) valrörelse med ett mål, att Alliansen tar över makten i landstinget. Vad fick dig att satsa en mandatperiod till?

Trelleborgs Allehanda - 26 aug 14 kl. 16:38

Rödgrönas politik "ett falsarium"

Foto: Drago Prvulovic/TT
Alliansen fortsätter att måla ut den rödgröna oppositionen som en fara för Sverige.
- Deras politik är ett falsarium, sade Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund när han och alliansens tre övriga partiledare höll torgmöte vid trapporna nedanför Kärnan i Helsingborg.

Han lovade också att Alliansen vill se en tunnel under sundet till Danmark, en vision i Alliansens Sverigebygget, som dock - inte minst - förutsätter att också Danmark är med på det.

BT - 26 aug 14 kl. 16:38

Rödgrönas politik "ett falsarium"

Alliansen fortsätter att måla ut den rödgröna oppositionen som en fara för Sverige. - Deras politik är ett falsarium, sade Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund när han och alliansens tre övriga partiledare höll torgmöte vid trapporna nedanför Kärnan i Helsingborg.Han lovade också att Alliansen vill se en tunnel under sundet till Danmark, en vision i Alliansens Sverigebygget, som dock - inte minst - förutsätter att också Danmark är med på det.

BT - 24 okt 12 kl. 10:03

Ulf Olsson chattade om den rödgröna budgeten på bt.se

Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) chattade under eftermiddagen med läsarna om 2013 års rödgröna budget. Läs chatten i repris här! I grundskolan görs en nivåhöjande satsning på 14 miljoner kronor plus en engångssatsning på fem miljoner till läromedel.

BT - 15 apr 14 kl. 08:27

Rödgrönt styre tär på regionen

Den här mandatperioden visar tydligt att den rödgröna ledningen i Västra Götalandsregionen inte håller måttet. Men den visar också betydelsen av att föra en aktiv oppositionspolitik. Avsaknad av handlingskraft samt en oförmåga att göra rätt prioriteringar.

SmålandsPosten - 16 dec 14 kl. 06:11

Satsning på boende för dementa läggs på is

Just efter valet klargjorde de rödgröna att återinförandet av rena demensboenden blir deras första satsning.
Men hela projektet läggs nu på is. -?

BT - 21 nov 12 kl. 14:09

Historisk satsning på barnomsorgen i Borås

Alla barn i Borås som behöver plats på förskola ska få det inom utsatt tid. Men för att kommunen ska klara servicen till medborgarna krävs framförhållning . Att det idag är trångt på våra förskolor är givetvis bekymmersamt.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Dahls medaljer utdelade - 73 år efter kriget

Roald Dahls familj har tagit emot de medaljer som författaren fick för sina insatser under andra världskriget, rapporterar BBC. Under kriget, innan han skrev klassiska barnberättelser som "Kalle och chokladfabriken" och "Stora vänliga jätten", var Dahl stridspilot i brittiska flygvapnet.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Samtliga svenskor vidare till final

De svenska damerna fortsätter att visa upp fin form i sprint. Sverige har lagt beslag på fyra av sex pallplatser, varav en seger genom Jonna Sundling i Lillehammer. I lördagens kval i Davos fanns sex svenska åkare med - samtliga sex gick vidare till final.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Kan de enas om jordens klimatproblem?

FN:s klimatmöte i Polen har dragit över rejält på tiden. Vad är det som pågår egentligen? Och kommer länderna att hitta en lösning på klimatproblemen?

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Leopard attackerade mediterande munk

Den buddhistiske munken hade dragit sig undan i skogen i västra Indien för att meditera. Men när han satt där under ett träd attackerades han av en leopard, och dödades. Två andra munkar som var med honom klarade sig oskadda och kunde slå larm.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Deutsche Bahn: Avtal klart med facket

Det tyska järnvägsbolaget Deutsche Bahn uppger att man nått ett löneavtal med fackförbundet EVG efter en utdragen konflikt som lett till strejk. Detaljer i avtalet väntas presenteras senare under lördagen.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Talmannen fortsätter samtal med partiledarna

Efter det att Stefan Löfven (S) på fredagen ratades av riksdagen som statsminister har talmannen Andreas Norlén oförtrutet jobbat vidare för att Sverige ska få en ny regering. Nu förs samtal med partiledarna och i början av nästa vecka kan besked om nästa drag komma.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Apple visar nya "Snobben"-filmer

Världens antagligen mest kända beaglehund kommer snart tillbaka i animerad form. Teknikjätten Apple ska nämligen visa nyproducerade filmer med Snobben, Woodstock, Karl, Gullan, peppiga Pia och de andra klassiska figurerna på sin egen tv-tjänst, som väntas komma nästa år, skriver Deadline.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kristianstad: Tjuvar gjorde nattligt besök på skola – tog sig in via brandstege

En eller flera tjuvar bröt sig in i Viby skola under natten mot lördagen. .

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Klimatmöte närmar sig slutet

FN:s klimatmöte i Katowice i Polen kan vara på väg att närma sig ett slut. Under hela natten mot lördagen och hela lördagsmorgonen har förhandlingar pågått om de kontroversiella frågorna. Nu på förmiddagen har nya sluttexter börjat komma från det polska ordförandeskapet.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Rajapaksas avgång kan lösa regeringskaos

Den politiska krisen i Sri Lanka ser ut att gå mot en lösning i och med att Mahinda Rajapaksa ger upp sin omstridda post som premiärminister. Uppgifterna om Rajapaksas avgång kom på fredagen, via hans son, parlamentsledamoten Namal Rajapaksa.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.