DI > Ekonomi

Wednesday, 25 April, 08:20

DI - 19 mar 18 kl. 20:06

Hans Bolander: Uppstickarnas bolån pressar storbankernaNär det gäller tjänster inom bank och finans är svenska kunder konservativa och i många fall ointresserade av nya aktörer. Det visar sig i de fyra svenska storbankernas dominans på en mängd områden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bolander

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hans Bolander, Uppstickarnas, bolån, pressar, storbankerna
Sydsvenskan - 05 aug 13 kl. 06:30

Bolånekrav pressar byggbolag

Skärpta bolånekrav i kombination med ett fortsatt osäkert konjunkturläge pressar byggbolagen. Försäljningen av nyproducerat går trögt ? åtminstone i vissa delar av landet..

TA - 17 jan 13 kl. 13:53

Dåliga bolån pressar Bank of America


Vinsten föll för USA:s näst största bank, Bank of America. Orsaken är gamla problem relaterade till krisande bolån från finanskrisen. Vinsten för fjärde kvartalet landade på 700 miljoner dollar, motsvarande 5,2 miljarder kronor.

DI - 22 okt 13 kl. 07:20

Nya bolånekunder pressar Swedbank

Oron för att pressade bolånemarginaler skulle sänka Swedbanks räntenetto kom på skam. Bankens räntenetto ökade till 5.641 miljoner kronor, vilket var bättre än väntade 5.

Cornucopia - 28 apr 16 kl. 15:21

Obekräftade uppgifter: Riksbanken ska börja köpa bolåneobligationer

Enligt obekräftade läsaruppgifter ska vice riksbankschef Per Jansson idag sagt att banken överväger att börja köpa även bolåneobligationer. Om det stämmer kommer det driva på kreditbubblorna ytterligare, samtidigt som KPI-inflationen sänks när boendekostnaderna minskar.
Foto: Sveriges Rikbank ("Riksbanken")
Läsaren Fredde skrev följande:"Idag gick Riksbankens vice chef ut och sa att man överväger att köpa bostadsbackade obligationer.

SvD - 17 jan 13 kl. 13:53

De dåliga bolånen pressar bankjätten

Vinsten föll för Bank of America..

Sydsvenskan - 05 aug 13 kl. 06:30

Byggbolagen pressas av bolånekraven

Skärpta bolånekrav i kombination med ett fortsatt osäkert konjunkturläge pressar byggbolagen. Försäljningen av nyproducerat går trögt ? åtminstone i vissa delar av landet..

BT - 12 dec 14 kl. 09:06

Amorteringskrav pressar köpkraften

Hushållens köpkraft i samband med husköp sjönk i tredje kvartalet, enligt Boindex, framtaget av Swedbank. Utökade amorteringskrav från bankerna pressar hushållen, trots sjunkande räntor och stigande disponibla inkomster. Boindex sjönk till 132,5, ned från 134,1 under andra kvartalet i år.

DI - 05 jul 16 kl. 14:44

Schibsted investerar i prispress på bolån

Kollektiva förhandlingar pressar ner räntorna för Bolånegruppens kunder. Nu investerar mediekoncernen Schibsted i bolaget..

PrivataAffärer - 08 nov 13 kl. 10:42

Billigare binda bolånet

ECB:s oväntade besked pressar svenska räntor. SBAB följer efter på fredagen och nu är ettårsräntan lägre än den rörliga på flera håll....

DI - 23 feb 15 kl. 06:04

Svag norska krona pressar landets valutaspekulanter

Många bolånekunder i Östeuropa åkte på en riktig stjärnsmäll när schweizerfrancen rusade i väg för en dryg månad sedan. Även i Norge riskerar den svaga kronan att ställa till det för hushåll med lån i utländska valutor..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Fingerprint Cards-sensor med i japanskt pilottest

Fingerprint Cards presenterar ett samarbete med Idemia för ett första test av biometriska betalkort i Japan. Med hjälp av sensorteknik från det svenska bolaget ska pilottestet genomföras via Japans ledande betalningsnätverk..

DI - just nu

Tobin Properties vinst utraderad - vinstvarnar för helåret

Bostadsutvecklaren Tobin Properties rörelseresultat var 2,5 miljoner kronor i det första kvartalet 2018 (27,3)..

DI - 5 minuter sedan

Hansa Medical ökar förlusten

Bioteknikbolaget Hansa Medical redovisar ett rörelseresultat om -46,6 miljoner kronor (-44,8) för det första kvartalet 2018, och ett nettoresultat i samma storleksordning..

DI - 5 minuter sedan

Minskad förlust för Karolinska Development

Karolinska Development redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2018 på -19,7 miljoner kronor (-25,2). Resultatet per aktie var -0:31 kronor (-0:47)..

DI - 5 minuter sedan

Finnair vänder till vinst

Finnair redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en vändning till vinst..

DI - 10 minuter sedan

Något ökar vinst för Biogaia

Probiotikabolaget Biogaia redovisar ett resultat efter skatt på 43,2 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (42,9). Resultatet per aktie uppgick till 2:49 kronor (2:47)..

DI - 15 minuter sedan

Skanska tar order i Polen värd 300 miljoner

Byggbolaget Skanska har tecknat avtal med Johnson Matthey för uppförandet av en produktions- och lagringsanläggning i Gliwice, Polen. .

DI - 15 minuter sedan

Doro tecknar avtal med norska kommuner

Doro Care har slutit avtal med Oslo kommun om drift av trygghetslarmtjänster i fem kommundelar. Avtalsvärdet är på mellan 9 och 10 miljoner kronor per år, uppges det i ett pressmeddelande..

DI - 10 minuter sedan

Stark rapport från Midsona

Hälsovårdsföretaget Midsona redovisar ett resultat efter skatt på 39 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (24). Resultatet per aktie uppgick till 0:85 kronor (0:56)..

DI - 15 minuter sedan

Stark rapport från Sintercast

Sintercast, som levererar processtyrningssystem för produktion av kompaktgrafitjärn, redovisar ett resultat efter skatt på 4,1 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (3,0). .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.