DI > Ekonomi

Friday, 21 September, 04:05

DI - 19 mar 18 kl. 20:06

Hans Bolander: Uppstickarnas bolån pressar storbankernaNär det gäller tjänster inom bank och finans är svenska kunder konservativa och i många fall ointresserade av nya aktörer. Det visar sig i de fyra svenska storbankernas dominans på en mängd områden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bolander

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hans Bolander, Uppstickarnas, bolån, pressar, storbankerna
Sydsvenskan - 05 aug 13 kl. 06:30

Bolånekrav pressar byggbolag

Skärpta bolånekrav i kombination med ett fortsatt osäkert konjunkturläge pressar byggbolagen. Försäljningen av nyproducerat går trögt ? åtminstone i vissa delar av landet..

TA - 17 jan 13 kl. 13:53

Dåliga bolån pressar Bank of America


Vinsten föll för USA:s näst största bank, Bank of America. Orsaken är gamla problem relaterade till krisande bolån från finanskrisen. Vinsten för fjärde kvartalet landade på 700 miljoner dollar, motsvarande 5,2 miljarder kronor.

DI - 22 okt 13 kl. 07:20

Nya bolånekunder pressar Swedbank

Oron för att pressade bolånemarginaler skulle sänka Swedbanks räntenetto kom på skam. Bankens räntenetto ökade till 5.641 miljoner kronor, vilket var bättre än väntade 5.

Cornucopia - 28 apr 16 kl. 15:21

Obekräftade uppgifter: Riksbanken ska börja köpa bolåneobligationer

Enligt obekräftade läsaruppgifter ska vice riksbankschef Per Jansson idag sagt att banken överväger att börja köpa även bolåneobligationer. Om det stämmer kommer det driva på kreditbubblorna ytterligare, samtidigt som KPI-inflationen sänks när boendekostnaderna minskar.
Foto: Sveriges Rikbank ("Riksbanken")
Läsaren Fredde skrev följande:"Idag gick Riksbankens vice chef ut och sa att man överväger att köpa bostadsbackade obligationer.

SvD - 17 jan 13 kl. 13:53

De dåliga bolånen pressar bankjätten

Vinsten föll för Bank of America..

BT - 12 dec 14 kl. 09:06

Amorteringskrav pressar köpkraften

Hushållens köpkraft i samband med husköp sjönk i tredje kvartalet, enligt Boindex, framtaget av Swedbank. Utökade amorteringskrav från bankerna pressar hushållen, trots sjunkande räntor och stigande disponibla inkomster. Boindex sjönk till 132,5, ned från 134,1 under andra kvartalet i år.

Sydsvenskan - 05 aug 13 kl. 06:30

Byggbolagen pressas av bolånekraven

Skärpta bolånekrav i kombination med ett fortsatt osäkert konjunkturläge pressar byggbolagen. Försäljningen av nyproducerat går trögt ? åtminstone i vissa delar av landet..

DI - 05 jul 16 kl. 14:44

Schibsted investerar i prispress på bolån

Kollektiva förhandlingar pressar ner räntorna för Bolånegruppens kunder. Nu investerar mediekoncernen Schibsted i bolaget..

PrivataAffärer - 08 nov 13 kl. 10:42

Billigare binda bolånet

ECB:s oväntade besked pressar svenska räntor. SBAB följer efter på fredagen och nu är ettårsräntan lägre än den rörliga på flera håll....

DI - 23 feb 15 kl. 06:04

Svag norska krona pressar landets valutaspekulanter

Många bolånekunder i Östeuropa åkte på en riktig stjärnsmäll när schweizerfrancen rusade i väg för en dryg månad sedan. Även i Norge riskerar den svaga kronan att ställa till det för hushåll med lån i utländska valutor..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Budstrid om Sky avgörs i auktion

Den utdragna budstriden mellan 21st Century Fox och Comcast om att förvärva brittiska Sky kommer att avgöras genom en auktion på lördag. Det skriver Bloomberg News. .

DI - 5 timmar sedan

Analytikerna: Storbolagen där vinsterna slaktas

Fastighetsbolag, ett pappersbolag och ett vårdföretag – det är några av storbolagen vars nettoresultat väntas minska mest i år. Det visar en genomgång av analytikernas prognoser..

DI - 5 timmar sedan

Autolivs vd tar plats i styrelsen

Autolivs vd och koncernchef Mikael Bratt blir styrelseledamot i bolaget från och med torsdagen. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 5 timmar sedan

Trump fyller schemat – ska träffa sex ledare på sju dagar

Donald Trump kommer att träffa minst sex ledare från olika länder på tu man hand under nästa vecka i samband med FN-mötet i New York.  Det skriver Bloomberg News. .

DI - 5 timmar sedan

Tusentals jobb bort från storbanken

Den amerikanska storbanken Wells Fargo räknar med att minska sin personalstyrka med mellan 5 och 10 procent under de kommande tre åren..

DI - 5 timmar sedan

Källa: Liberalerna är "alliansens svaga länk"

Liberalernas ledare Jan Björklund, som svurit inför sina barn att aldrig ge SD inflytande, står i centrum för den interna dragkamp som nu pågår inom alliansen.  De fyra alliansledarna har stora svårigheter att enas, och risken är uppenbar att det borgerliga samarbetet slits isär, uppger flera källor till Di. .

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: Dämpad handelsoro gav nya rekordnivåer

Amerikanska huvudindex slog nya rekord på torsdagen, då oron rörande handelskriget mellan USA och Kina fortsatte att dämpas..

DI - 7 timmar sedan

Köp Sveriges finaste gator – till saftigt reapris

När hyrorna i Stockholm rusar skulle man kunna tro att fastighetsbolaget som äger de finaste husen i de bästa lägena – skulle klättra och bli väldigt dyrt.  Men så är det inte. Det är faktiskt tvärtom.

DI - 8 timmar sedan

Så undviker du läkemedelsminorna

Det är jobbigt när ens idiotiska granne håvar in mer pengar än en själv. Så lyder en elak förklaring av bioteknik- och läkemedelshaussen på Stockholmsbörsen. En del investerare har nämligen fått ruskigt bra betalt för att investera i aktierna..

DI - 8 timmar sedan

Boom för hälsosektorn – flera bolag rusar mot börsen

Flera kursraketer bland läkemedelsutvecklarna har stigit till väders i år, och Carnegie, ABG, DNB och Industrifonden vittnar samtliga om fortsatt högtryck i Stockholmsbörsens hälsosektor. En fortsatt strid ström av bolag är på väg till börsen – och det tycks finnas gott om pengar att investera..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.