DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 23:39

DI - 19 mar 18 kl. 17:51

Stockholmsbörsen: Bred nedgång på dyster handelsdagStockholmsbörsen backade i tidig måndagshandel för att därefter avsluta svagt. Utvecklingen var likartad på de ledande börserna i Europa. Börserna i New York inledde svagt vilket satte press på OMXS30 under eftermiddagen och fick index att stänga kring dagslägsta. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, New York, OMXS30

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörsen, Bred, nedgång, dyster, handelsdag
DI - 07 jul 16 kl. 09:34

Stockholmsbörsen: Munter öppning efter dyster vecka

Efter tre röda dagar lyste Stockholmsbörsen återigen grönt. Bäst går det för stålbolaget SSAB som stiger med 4,3 procent..

Affärsvärlden - 13 dec 16 kl. 10:49

Stockholmsbörsen: SAS backar på dyster rapport

Stockholmsbörsen inleder tisdagen med stillsam handel omkring oförändrade nivåer. SAS pressades tillbaka efter sin rapport där resultatet kom in under förväntningarna, tyngt av engångsposter. De ledande Europabörserna noterade en oregelbunden till hävdad börstendens..

DI - 16 jun 16 kl. 18:11

Bred nedgång på börsen

Det blev en dyster torsdag på Stockholmsbörsen där telekombolaget Tele2 gick i täten för nedgången. Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg lyckades hålla sig kvar bland vinnarna fram till stängning..

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 09:09

Nattsvart start på Stockholmsbörsen

Öppnar med ett omedelbart fall på 0,7 procent. En aktie går dock mot strömmen. Det är MTG som utmärker sig på en i övrigt dyster Stockholmsbörs med en uppgång på 1,5 procent, rapporterar DiTV:s Börsmorgon.

Affärsvärlden - 03 mar 14 kl. 10:27

Stockholmsbörsen: Breda kursfall efter Ukraina-oro

Stockholmsbörsen har inlett måndagshandeln med breda nedgångar. En dyster bild har målats upp av händelseförloppet i Ukraina och samtidigt analyseras Kinas inköpschefsindex för tecken på eventuella ekonomiska inbromsningar..

DI - 14 dec 15 kl. 17:46

Stockholmsbörsen: Dyster sista halvtimme

Stockholmsbörsen, som inledde så optimistiskt på närmare en procents uppgång, stängde ändå nedåt på måndagen. Oro på råvarumarknaderna bidrog till en något mer tryckt stämning, men nedgångarna var inte lika kraftiga som i övriga Europa..

DI - 01 mar 18 kl. 18:16

Stockholmsbörsen: Tuff månadsöppning

Mars månad fick en dyster inledning på Stockholmsbörsen. Indextunga H&M och Ericsson bidrog till nedgången med ordentliga kurstapp..

Dagens PS - 28 mar 18 kl. 09:37

Dyster inledning på Stockholmsbörsen

Nedgången är över 1 procent. Här är aktierna som faller tyngst. Efter 20 minuters handel på Stockholmsbörsen är breda OMXSPI-index ned med 1,1 procent medan OMXS30 backar 1,2 procent, rapporterar Di TV:s Börsmorgon.

DI - 01 jun 12 kl. 17:46

Stockholmsbörsen: Dyster start på juni

Svag inköpsstatistik från Kina och dyster sysselsättningsstatistik från USA bidrog till rejäl oro på aktiemarknaderna under fredagen. Europeiska konjunktursignaler var likaså svaga. I likhet med övriga Europabörser utökades kursnedgången successivt på Stockholmsbörsen under fredagen..

BT - 21 jul 14 kl. 15:27

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen följer med övriga Europabörser nedåt. Volvo och Sandvik tillhör de tyngsta förlorarna. OMXS-index har i eftermiddagshandeln sjunkit med 0,4 procent till 448,2.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Chefsekonomen: Svårt att pricka rätt fast ränta

Intresset för att binda sina bolån ökar. Det finns enstaka tillfällen då det har lönat sig de senaste åren. Men då ska du ha träffat exakt rätt tidpunkt, och förhandlat med rätt bank.

DI - 30 minuter sedan

Starbreezes rekonstruktör ser "god potential"

Som en del i rekonstruktionsprocessen för gamingbolaget Starbreeze har rekonstruktör Lars Söderqvist skickat bolagens borgenärer en så kallad cirkulärskrivelse som nu också har lagts upp på Starbreeze hemsida..

DI - 1 timme sedan

Aktierna Wallenbergarna köper styckvis – i kronprinsessans namn

Flera märkliga transaktioner om en aktie styck har enligt ägardata under hösten genomförts i ett antal större svenska börsbolag i Kronprinsessan Victorias stiftelses namn. Stiftelsen förvaltas av Wallenbergarnas stiftelseförvaltare – som förnekar "enpetarna"..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Wall Street vände till plus efter kraftig återhämtning

Det var stora rörelser på New York-börserna under måndagen. Dow Jones-indexet återhämtade en nedgång på drygt 2 procent och stängde på plus. Bäst gick dock Nasdaq med stöd av uppgångar bland flera FAANG-bolag..

DI - 2 timmar sedan

Sverige halkar efter: Här är världens bästa land på ekonomi

Di utser världens bästa länder som kombinerar ett näringslivsvänligt klimat med låg korruption. Nya Zeeland, Danmark och Singapore är bäst i alla test. Sverige mår bra, men tillståndet försämras.

DI - 2 timmar sedan

Oljepriset rekylerade ner efter fredagens uppgångar

Oljepriserna sjönk tillbaka rejält på måndagen efter den fredagsuppgång som kom i samband med att oljekartellen Opec och vissa andra producentländer beslutade om produktionsminskningar på 1,2 miljoner fat per dag..

DI - 2 timmar sedan

SHB: Räkna med högre boräntor närmaste året

Handelsbanken räknar med att boräntorna börjar röra sig långsamt uppåt under loppet av det närmaste året. Det framgår av bankens senaste Boränteindikator..

DI - 2 timmar sedan

Macron lovar höjda minimilöner

Frankrikes president Emmanuel Macron lovar höja minimilönerna med 100 euro i månaden (motsvarande drygt 1.000 kronor). Beskedet kommer i ett direktsänt tv-tal.

DI - 2 timmar sedan

Över 10.000 får gå när Hans Vestberg sparar

Den amerikanska mobiloperatören Verizon Communications uppgav på måndagen att omkring 10.400 anställda kommer att lämna fram till mitten av 2019. Det är en del av företagets program där anställda erbjudits ett frivilligt avgångspaket..

DI - 3 timmar sedan

EQT har ökat till 15 procent av aktierna i Karo Pharma

EQT VIII, som har lagt bud på specialistläkemedelsbolaget Karo Pharma, hade ökat innehavet till 15 procent av Karo Pharmas aktiekapital per den 5 december..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.