DI > Ekonomi

Tuesday, 24 April, 20:07

DI - 19 mar 18 kl. 15:30

Karin Grundberg Wolodarski: Välförtjänt plats för en otrolig svensk historia”Det känns fantastiskt”, säger Johan af Klint om att gammelfastern, den svenska konstnären Hilma af Klint visas på konstmuseet Guggenheim i New York till hösten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Grundberg Wolodarski, Johan, Klint, Hilma, Guggenheim, New York

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Karin, Grundberg, Wolodarski, Välförtjäntplats för en , otroligsvensk , historia
DN - 26 nov 13 kl. 15:40

Peter Wolodarski: De förtjänar allt tänkbart stöd

Gripandet i Syrien av Magnus Falkehed och Niclas Hammarström framkallar chock och förtvivlan. Vi vet fortfarande inte vem eller vilka som fört bort de två svenska journalisterna, men båda befinner sig av allt att döma i en mycket farlig situation..

Norrtelje Tidning - 09 dec 17 kl. 18:00

Flyktinghjälp Väddö får årets FN-diplom: "Väldigt välförtjänt"

Flyktinghjälp Väddö får årets FN-diplom av lokalavdelningen i Norrtälje. – Det är väldigt välförtjänt. Flyktinghjälp Väddö har jobbat enormt mycket och visat vad mänskliga rättigheter är för något i verkligheten, säger Karin Zelander, vice ordförande i FN-föreningen i Norrtälje..

BT - 18 mar 16 kl. 05:00

Karin Samuelsson: ”Första målsättningen var att orka springa en sträcka på 700 meter utan att behöva stanna och andas.”

Till slut lärde jag mig tycka om träning. Det var sannerligen inte skolidrottens förtjänst..

Nya Wermlands Tidningen - 21 nov 17 kl. 17:52

Karin Broos och Håkan Loob prisade

Bakgrund överflödig.Mer välkända och värdiga mottagare av landshövdingens förtjänstmedaljer än årets finns knappast..

YLE - 28 jun 17 kl. 10:00

X3M Fokus – historierna du måste höra i sommar

I fem delar får du höra historier om att vara ung och sjuk, om patriotism, om att kämpa på trots att du har alla odds emot dig, om att vara i knipa och om hur du lurar systemet på bästa sätt. Korka en valfri dryck och börja lyssna. X3M Fokus ger dig sommarunderhållning och tankeställare på löpande band i fem delar: 1.

Ekonomistas - 04 feb 14 kl. 09:37

Klassamhällets återkomst?

På Aftonbladets ledarsida skrev Karin Pettersson i förra veckan om de ökande inkomst- och förmögenhetsskillnaderna och såg framför sig en återgång till ett klassamhälle. Texten pekade helt riktigt på ett antal tydliga trender som finns både internationellt och i Sverige med avseende på toppinkomstandelar. Den tog också upp den nya forskning som på senare år kommit att fokusera på balansen mellan kapital och arbetsinkomster och i förlängningen vilken påverkan den har på relationen mellan arvsflöden och inkomster.

YLE - 05 nov 14 kl. 23:00

Pär Stenbäck och humorgruppen KAJ får medalj

Svenska dagen till ära uppmärksammas många finlandssvenska frontfigurer med medalj. Minister Pär Stenbäck tilldelas Folktingets förtjänstmedalj i guld och Humorgruppen KAJ belönas med Svenska Natten medaljen. I samband med Svenska Dagen delar Folktinget årligen ut en förtjänstmedalj i guld åt en person som har gjort en personlig insats för den svenskspråkiga befolkningen och den svenskspråkiga kulturen i Finland.

YLE - 12 maj 17 kl. 14:06

Historien om mors dag

På mors dag uppvaktas mammor med frukost, gott kaffe, blommor och presenter. Men hur började man fira mors dag och hur kom traditionen till Finland? Det moderna morsdagsfirandet anses ha rötterna i USA och i England.

Skånskan - 23 sep 15 kl. 11:21

81 publicister: Dags att agera för Dawit

Nyheter Det har gått 14 år sedan Dawit Isaak fängslades i Eritrea.
81 svenska publicister skriver idag ett upprop där de anser det är dags att inleda aktiv diplomati för hans frigivning.
I dag har den svenske journalisten, poeten och trebarnspappan Dawit Isaak, 50, från Lerum suttit fängslad – utan rättegång – 14 år i Eiraeiro-fängelset, 15 kilometer norr om Eritreas huvudstad Asmara.

Sydsvenskan - 31 jan 16 kl. 20:33

Håll rågången mot rasism. Men tala om integrationen.

Vad är det som händer i Sverige? Frågan ställdes i åtskilliga europeiska medier efter helgens oroligheter med rasistiska förtecken i Stockholm. På fredagskvällen samlades mellan femtio och hundra svartklädda män – varav vissa med armbindlar och rånarluvor – i huvudstadens centrala delar, delade ut flygblad och misshandlade, enligt vittnen, personer de trodde hade utländsk bakgrund.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Delar av SHB sattes i princip under tvångsförvaltning i Storbritannien

Di kan avslöja att Handelsbanken har fått mycket grava anmärkningar från den brittiska finansinspektionen, FCA. Under hösten 2017 satte FCA i praktiken delar av brittiska Handelsbanken under tvångsförvaltning..

DI - 15 minuter sedan

Handelsbanken: ”Vi har vidtagit en rad åtgärder”

”Vi har en fortlöpande dialog med FCA och har vidtagit en rad åtgärder för att förbättra och förstärka vårt arbete mot penningtvätt, i enlighet med myndighetens krav”, uppger Handelsbanken, SHB, i Storbritannien..

DI - 30 minuter sedan

Industrin behöver långsiktighet för att nå klimatmålen

Idag onsdag lämnar nio branscher över sina färdplaner mot fossilfrihet till regeringen..

DI - 30 minuter sedan

Tobias Wikström: Privat vård måste få verka på lika villkor

LEDARE. Ett beslut från Skatterättsnämnden håller på att skapa stora orättvisor i vården. Beslutet går ut på att företag som hyr ut vårdpersonal måste lägga moms på sina fakturor.

DI - 30 minuter sedan

Industri och handel: Så vill vi minska plasten i havet

För ett år sedan startade vi nätverket Håll Havet Rent. Plastnedskräpningen i haven är ett av vår tids största miljöhot. Vi har bestämt oss för att gemensamt hitta lösningar för att minska plastnedskräpningen.

DI - 45 minuter sedan

Audi återkallar över 1 miljon bilar

Den tyska biltillverkaren Audi, som ingår i Volkswagenkoncernen, tvingas återkalla 1,16 miljoner bilar världen över.  Det skriver brittiska Daily Mail. .

DI - 45 minuter sedan

New York-börserna vänder kraftigt ned

Efter initiala uppgångar om 0,3-0,4 procent har New York-börserna successivt tappat i tisdagshandeln..

DI - 1 timme sedan

Mikael Vilenius: Allt växer i Sandvik

Sandvik bjöd på en favorit i repris - en rapport som överraskade positivt. Men börsen gjorde också som de brukar - sänkte aktien..

DI - 1 timme sedan

Mikael Damberg: Skulle vara ett dråpslag för svensk industri

Den svenska regeringen bedömer att hotet mot Kubals verksamhet i Sundsvall inte är över. "Situationen är fortsatt allvarlig", säger näringsminister Mikael Damberg (S) till Di..

DI - 1 timme sedan

Analytiker: Ryskt smältverk i Sundsvall nära att lägga ner

Investerare förberedde sig på att aluminiumsmältverket Kubal i Sundsvall som ägs av ryska Rusal var bara dagar från att lägga ner produktionen. "Därav de stora börsrörelser som vi såg i spåren av livlinan som USA kastade ut i går", säger Martin Jansson, råvarustrateg på Handelsbanken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.