DI > Ekonomi

Friday, 14 December, 07:12

DI - 19 mar 18 kl. 15:30

Karin Grundberg Wolodarski: Välförtjänt plats för en otrolig svensk historia”Det känns fantastiskt”, säger Johan af Klint om att gammelfastern, den svenska konstnären Hilma af Klint visas på konstmuseet Guggenheim i New York till hösten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Grundberg Wolodarski, Johan, Klint, Hilma, Guggenheim, New York

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Karin, Grundberg, Wolodarski, Välförtjäntplats för en , otroligsvensk , historia
DN - 26 nov 13 kl. 15:40

Peter Wolodarski: De förtjänar allt tänkbart stöd

Gripandet i Syrien av Magnus Falkehed och Niclas Hammarström framkallar chock och förtvivlan. Vi vet fortfarande inte vem eller vilka som fört bort de två svenska journalisterna, men båda befinner sig av allt att döma i en mycket farlig situation..

Norrtelje Tidning - 09 dec 17 kl. 18:00

Flyktinghjälp Väddö får årets FN-diplom: "Väldigt välförtjänt"

Flyktinghjälp Väddö får årets FN-diplom av lokalavdelningen i Norrtälje. – Det är väldigt välförtjänt. Flyktinghjälp Väddö har jobbat enormt mycket och visat vad mänskliga rättigheter är för något i verkligheten, säger Karin Zelander, vice ordförande i FN-föreningen i Norrtälje..

BT - 18 mar 16 kl. 05:00

Karin Samuelsson: ”Första målsättningen var att orka springa en sträcka på 700 meter utan att behöva stanna och andas.”

Till slut lärde jag mig tycka om träning. Det var sannerligen inte skolidrottens förtjänst..

Nya Wermlands Tidningen - 21 nov 17 kl. 17:52

Karin Broos och Håkan Loob prisade

Bakgrund överflödig.Mer välkända och värdiga mottagare av landshövdingens förtjänstmedaljer än årets finns knappast..

GöteborgsPosten - 03 sep 18 kl. 20:00

Väljarna förtjänar en bättre skoldebatt

Karin Pihl: Frågan om friskolor tillåts paralysera hela skoldebatten..

Kristianstadsbladet - 24 sep 18 kl. 12:52

Karin Pihl: Borgerlig försvarsminister måste förvalta Hultqvists arv

Peter Hultqvist (S) förtjänar beröm för sitt arbete..

DN - 02 dec 18 kl. 07:26

Karin Bojs: Spåren av värsta åren finns under isen

I måndags fick författaren Magnus Västerbro mycket välförtjänt Augustpriset i fackboksklassen för sin bok Svälten, som handlar om hungeråren 1867–1869..

Skånskan - 27 jun 18 kl. 05:00

Han ska utveckla kommunens skolor

SKURUP Den 9 augusti börjar han, kommunens nya chef för skol- och utbildningsförvaltningen, en vecka efter sin 60-årsdag.
Anders Grundberg är mannen som ska utveckla kommunens skolor och förbättra deras rykte.För det är så, tycker kommunalrådet Magnus Alm (S), att skolorna i kommunen har oförtjänt dåligt rykte.

YLE - 28 jun 17 kl. 10:00

X3M Fokus – historierna du måste höra i sommar

I fem delar får du höra historier om att vara ung och sjuk, om patriotism, om att kämpa på trots att du har alla odds emot dig, om att vara i knipa och om hur du lurar systemet på bästa sätt. Korka en valfri dryck och börja lyssna. X3M Fokus ger dig sommarunderhållning och tankeställare på löpande band i fem delar: 1.

Ekonomistas - 04 feb 14 kl. 09:37

Klassamhällets återkomst?

På Aftonbladets ledarsida skrev Karin Pettersson i förra veckan om de ökande inkomst- och förmögenhetsskillnaderna och såg framför sig en återgång till ett klassamhälle. Texten pekade helt riktigt på ett antal tydliga trender som finns både internationellt och i Sverige med avseende på toppinkomstandelar. Den tog också upp den nya forskning som på senare år kommit att fokusera på balansen mellan kapital och arbetsinkomster och i förlängningen vilken påverkan den har på relationen mellan arvsflöden och inkomster.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

AF varnar för drakoniska besparingar

Arbetsförmedlingen måste göra sig av med 4.500 personer nästa år – nästan var tredje anställd – för att sedan börja återanställa flertalet 2020. Det är den teoretiska effekten av den nya M- och KD-budgeten, enligt myndigheten.

DI - 45 minuter sedan

Waysure i intervju om samarbetet med Terranet

Terranet och Waysure blir strategiska partners och gör en marknads joint venture inom aktiv fordonssäkerhet och självkörande bilar. Waysure är specialister inom absolutpositionering för automatiserad körning med kunder som Einride, Scania och Volvo. I intervjun berättar Waysures VD James Tidd om framtiden och hur dem gemensamt ska ta sig an marknaden..

DI - 45 minuter sedan

Morgonkoll: Nedåt på Asienbörserna – Apple-leverantör mot strömmen

Börsveckan ser ut att få en trist avslutning på de asiatiska aktiemarknaderna som backar på bred front. Mot strömmen går den japanska Apple-leverantören Japan Display. .

DI - 30 minuter sedan

Oförändrat konjunkturläge enligt japanska industriföretag

Stora japanska industriföretags bedömning av konjunkturläget var oförändrat under det fjärde kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

Förnyad marknadsoro efter svag statistik från Kina

Amerikanska statspappersräntor noterade endast marginella rörelser i USA efter den svenska marknadens stängning på torsdagen, men sjunker därefter något i den asiatiska fredagshandeln. Dollarn har handlats något oregelbundet mot andra större valutor under natten men noteras marginellt starkare på fredagsmorgonen än på torsdagseftermiddagen..

DI - 1 timme sedan

Kina klarar BNP-mål 2018

Kina är fortsatt på väg mot att klara målet för BNP-tillväxten 2018, på 6,5 procent, men ekonomin möter en större extern osäkerhet nästa år..

DI - 1 timme sedan

Kinas detaljhandel upp 8,1 procent i november

Detaljhandeln i Kina ökade med 8,1 procent under november, jämfört med motsvarande månad föregående år. .

DI - 1 timme sedan

Nytt trendbrott för bostadspriserna

Bostadspriserna fortsätter nedåt i samtliga tre storstäder och både bostadsrätts- och villapriserna backade i november, visar ny statistik. Samtidigt syns nu - för första gången på ett år - ett långsiktigt trendbrott åt andra hållet..

DI - 2 timmar sedan

Detta händer fredag 14 december

Agendan är tunn på bolagsfronten men desto mer späckad vad gäller makro. Det vankas inköpschefsindex från bland annat euroområdet och USA och Valueguard presenterar boprisstatistik för november..

DI - 2 timmar sedan

Hemmafrun: "Jag hade inte en tanke på affärer"

KAJIADO, KENYA De pengar som svenska företag och privatpersoner bidrog med till Hand in hands julkampanj 2017 är satta i arbete i Kajiadoregionen i Kenya.  Di besökte två av självhjälpsgrupperna som har startats där de behövs som mest..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.