DI > Ekonomi

Saturday, 22 September, 00:09

DI - 19 mar 18 kl. 15:30

Karin Grundberg Wolodarski: Välförtjänt plats för en otrolig svensk historia”Det känns fantastiskt”, säger Johan af Klint om att gammelfastern, den svenska konstnären Hilma af Klint visas på konstmuseet Guggenheim i New York till hösten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Grundberg Wolodarski, Johan, Klint, Hilma, Guggenheim, New York

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Karin, Grundberg, Wolodarski, Välförtjäntplats för en , otroligsvensk , historia
DN - 26 nov 13 kl. 15:40

Peter Wolodarski: De förtjänar allt tänkbart stöd

Gripandet i Syrien av Magnus Falkehed och Niclas Hammarström framkallar chock och förtvivlan. Vi vet fortfarande inte vem eller vilka som fört bort de två svenska journalisterna, men båda befinner sig av allt att döma i en mycket farlig situation..

Norrtelje Tidning - 09 dec 17 kl. 18:00

Flyktinghjälp Väddö får årets FN-diplom: "Väldigt välförtjänt"

Flyktinghjälp Väddö får årets FN-diplom av lokalavdelningen i Norrtälje. – Det är väldigt välförtjänt. Flyktinghjälp Väddö har jobbat enormt mycket och visat vad mänskliga rättigheter är för något i verkligheten, säger Karin Zelander, vice ordförande i FN-föreningen i Norrtälje..

BT - 18 mar 16 kl. 05:00

Karin Samuelsson: ”Första målsättningen var att orka springa en sträcka på 700 meter utan att behöva stanna och andas.”

Till slut lärde jag mig tycka om träning. Det var sannerligen inte skolidrottens förtjänst..

Nya Wermlands Tidningen - 21 nov 17 kl. 17:52

Karin Broos och Håkan Loob prisade

Bakgrund överflödig.Mer välkända och värdiga mottagare av landshövdingens förtjänstmedaljer än årets finns knappast..

GöteborgsPosten - 03 sep 18 kl. 20:00

Väljarna förtjänar en bättre skoldebatt

Karin Pihl: Frågan om friskolor tillåts paralysera hela skoldebatten..

Skånskan - 27 jun 18 kl. 05:00

Han ska utveckla kommunens skolor

SKURUP Den 9 augusti börjar han, kommunens nya chef för skol- och utbildningsförvaltningen, en vecka efter sin 60-årsdag.
Anders Grundberg är mannen som ska utveckla kommunens skolor och förbättra deras rykte.För det är så, tycker kommunalrådet Magnus Alm (S), att skolorna i kommunen har oförtjänt dåligt rykte.

YLE - 28 jun 17 kl. 10:00

X3M Fokus – historierna du måste höra i sommar

I fem delar får du höra historier om att vara ung och sjuk, om patriotism, om att kämpa på trots att du har alla odds emot dig, om att vara i knipa och om hur du lurar systemet på bästa sätt. Korka en valfri dryck och börja lyssna. X3M Fokus ger dig sommarunderhållning och tankeställare på löpande band i fem delar: 1.

Ekonomistas - 04 feb 14 kl. 09:37

Klassamhällets återkomst?

På Aftonbladets ledarsida skrev Karin Pettersson i förra veckan om de ökande inkomst- och förmögenhetsskillnaderna och såg framför sig en återgång till ett klassamhälle. Texten pekade helt riktigt på ett antal tydliga trender som finns både internationellt och i Sverige med avseende på toppinkomstandelar. Den tog också upp den nya forskning som på senare år kommit att fokusera på balansen mellan kapital och arbetsinkomster och i förlängningen vilken påverkan den har på relationen mellan arvsflöden och inkomster.

YLE - 05 nov 14 kl. 23:00

Pär Stenbäck och humorgruppen KAJ får medalj

Svenska dagen till ära uppmärksammas många finlandssvenska frontfigurer med medalj. Minister Pär Stenbäck tilldelas Folktingets förtjänstmedalj i guld och Humorgruppen KAJ belönas med Svenska Natten medaljen. I samband med Svenska Dagen delar Folktinget årligen ut en förtjänstmedalj i guld åt en person som har gjort en personlig insats för den svenskspråkiga befolkningen och den svenskspråkiga kulturen i Finland.

YLE - 12 maj 17 kl. 14:06

Historien om mors dag

På mors dag uppvaktas mammor med frukost, gott kaffe, blommor och presenter. Men hur började man fira mors dag och hur kom traditionen till Finland? Det moderna morsdagsfirandet anses ha rötterna i USA och i England.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Börsbjässarna och energijätten storsatsar på elbilsladdning

Vattenfall siktar på att på allvar starta sin storoffensiv på laddinfrastruktur för elbilar även i Sverige. Nästa steg tas efter att statens kraftbolag vann striden om avtal om laddutbyggnad runt om i landet med flera av börsens stora fastighetsbolag. .

DI - 2 timmar sedan

Dj-stjärnorna öppnar krog med nyttiga förtecken

Dj-stjärnorna Sebastian Ingrosso och Alesso samarbetar igen. Men denna gång handlar det inte om musik, utan en restaurang där man sjunger grönkålens lov..

DI - 2 timmar sedan

USA-börser: Oregelbundet veckoslut – nytt rekord för Dow Jones

Det blev ett spretigt avslut på börsveckan i New York. Dow Jones industriindex nådde en ny rekordnivå, liksom på torsdagen, medan tekniktunga Nasdaq tappade mark..

DI - 3 timmar sedan

Rapport: Storbolagen dåliga på att identifiera klimatrisker

Svenska storbolag är bra på att mäta hur de själva påverkar klimatet, sämre på att identifiera de risker som klimatförändringarna utsätter bolaget för. Det slår Folksam fast i sin senaste stämmorapport..

DI - 3 timmar sedan

Makroekonomen: Sveriges stjärnglans falnar

Sverige gick till val med en vrålstark konjunktur i ryggen, och ett regn av miljardlöften till väljarna. Men SCB:s färska statistik avslöjar en hel del luft i Sveriges tidigare BNP-siffror. Revideringarna kapar omkring 10 miljarder från reformutrymmet för nästa finansminister..

DI - 4 timmar sedan

Världens kvinnliga utrikesministrar möts i Kanada

Just nu möts världens kvinnliga utrikesministrar i Kanada. Målet? Att öka kvinnors inflytande.

DI - 4 timmar sedan

Tusk: Brittiskt brexitförslag steg i rätt riktning

EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk skriver i ett uttalande med anledning av Theresa Mays utspel om brexitförhandlingarna att premiärministerns önskan om den så kallade Chequers-överenskommelsen är ett steg framåt..

DI - 4 timmar sedan

Debatt: Kvinnor lönediskrimineras inte

DEBATT. I valrörelsen lovade Centern att lägga 6,4 miljarder kronor på att göra lönerna mer jämställda. Den huvudsakliga orsaken till skillnader i lön mellan könen handlar om att män och kvinnor väljer olika, skriver författaren David Eberhard..

DI - 5 timmar sedan

Trump ifrågasätter anklagelse om sexövergrepp

Donald Trump ifrågasätter nu trovärdigheten hos Christine Blasey Ford, kvinnan som anklagar den tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaugh för sexuella övergrepp 1982..

DI - 5 timmar sedan

Ax:son Johnson: Alliansen bör ta makten med SD:s stöd

Alliansen måste bryta beröringsskräcken mot SD och vara beredda att ta makten och regera med Sverigedemokraternas stöd. Det kräver nu flera av landets tyngsta näringslivsprofiler, däribland Antonia Ax:son Johnson. ”Det viktigaste är att Sverige får en alliansregering, och då måste man vara pragmatisk”, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.