DI > Ekonomi

Monday, 16 July, 14:07

Liknande nyheter

Taggar: Karin, Grundberg, Wolodarski, Välförtjäntplats för en , otroligsvensk , historia
DN - 26 nov 13 kl. 15:40

Peter Wolodarski: De förtjänar allt tänkbart stöd

Gripandet i Syrien av Magnus Falkehed och Niclas Hammarström framkallar chock och förtvivlan. Vi vet fortfarande inte vem eller vilka som fört bort de två svenska journalisterna, men båda befinner sig av allt att döma i en mycket farlig situation..

Norrtelje Tidning - 09 dec 17 kl. 18:00

Flyktinghjälp Väddö får årets FN-diplom: "Väldigt välförtjänt"

Flyktinghjälp Väddö får årets FN-diplom av lokalavdelningen i Norrtälje. – Det är väldigt välförtjänt. Flyktinghjälp Väddö har jobbat enormt mycket och visat vad mänskliga rättigheter är för något i verkligheten, säger Karin Zelander, vice ordförande i FN-föreningen i Norrtälje..

BT - 18 mar 16 kl. 05:00

Karin Samuelsson: ”Första målsättningen var att orka springa en sträcka på 700 meter utan att behöva stanna och andas.”

Till slut lärde jag mig tycka om träning. Det var sannerligen inte skolidrottens förtjänst..

Nya Wermlands Tidningen - 21 nov 17 kl. 17:52

Karin Broos och Håkan Loob prisade

Bakgrund överflödig.Mer välkända och värdiga mottagare av landshövdingens förtjänstmedaljer än årets finns knappast..

Skånskan - 27 jun 18 kl. 05:00

Han ska utveckla kommunens skolor

SKURUP Den 9 augusti börjar han, kommunens nya chef för skol- och utbildningsförvaltningen, en vecka efter sin 60-årsdag.
Anders Grundberg är mannen som ska utveckla kommunens skolor och förbättra deras rykte.För det är så, tycker kommunalrådet Magnus Alm (S), att skolorna i kommunen har oförtjänt dåligt rykte.

YLE - 28 jun 17 kl. 10:00

X3M Fokus – historierna du måste höra i sommar

I fem delar får du höra historier om att vara ung och sjuk, om patriotism, om att kämpa på trots att du har alla odds emot dig, om att vara i knipa och om hur du lurar systemet på bästa sätt. Korka en valfri dryck och börja lyssna. X3M Fokus ger dig sommarunderhållning och tankeställare på löpande band i fem delar: 1.

Ekonomistas - 04 feb 14 kl. 09:37

Klassamhällets återkomst?

På Aftonbladets ledarsida skrev Karin Pettersson i förra veckan om de ökande inkomst- och förmögenhetsskillnaderna och såg framför sig en återgång till ett klassamhälle. Texten pekade helt riktigt på ett antal tydliga trender som finns både internationellt och i Sverige med avseende på toppinkomstandelar. Den tog också upp den nya forskning som på senare år kommit att fokusera på balansen mellan kapital och arbetsinkomster och i förlängningen vilken påverkan den har på relationen mellan arvsflöden och inkomster.

YLE - 05 nov 14 kl. 23:00

Pär Stenbäck och humorgruppen KAJ får medalj

Svenska dagen till ära uppmärksammas många finlandssvenska frontfigurer med medalj. Minister Pär Stenbäck tilldelas Folktingets förtjänstmedalj i guld och Humorgruppen KAJ belönas med Svenska Natten medaljen. I samband med Svenska Dagen delar Folktinget årligen ut en förtjänstmedalj i guld åt en person som har gjort en personlig insats för den svenskspråkiga befolkningen och den svenskspråkiga kulturen i Finland.

YLE - 12 maj 17 kl. 14:06

Historien om mors dag

På mors dag uppvaktas mammor med frukost, gott kaffe, blommor och presenter. Men hur började man fira mors dag och hur kom traditionen till Finland? Det moderna morsdagsfirandet anses ha rötterna i USA och i England.

Skånskan - 23 sep 15 kl. 11:21

81 publicister: Dags att agera för Dawit

Nyheter Det har gått 14 år sedan Dawit Isaak fängslades i Eritrea.
81 svenska publicister skriver idag ett upprop där de anser det är dags att inleda aktiv diplomati för hans frigivning.
I dag har den svenske journalisten, poeten och trebarnspappan Dawit Isaak, 50, från Lerum suttit fängslad – utan rättegång – 14 år i Eiraeiro-fängelset, 15 kilometer norr om Eritreas huvudstad Asmara.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

KKR köper ljudboksspecialisten RB Media för okänd summa

Riskkapitaljätten KKR köper ljudboksspecialisten RB Media från Shamrock Capital..

DI - 15 minuter sedan

Byggmax efter rapportmissen: Varmt väder brukar vara negativt

Kallt väder och högre träpriser slog hårt mot andra kvartalet för bygghandlaren Byggmax. Konsumenterna uppges vara passiva och fortsätter det varma vädret som hittills präglat juli lär försäljningen också gå dåligt i det tredje kvartalet..

DI - 15 minuter sedan

Värmen slår mot lantbruket i hela Europa

Värmeböljan slår mot jordbrukare över hela kontinenten. Nu hotas tyska bönder av konkurs – och EU kan komma att öppna sina krisfonder för att stödja bönderna. .

DI - 30 minuter sedan

United Airlines beställer ytterligare från Boeing

Flygjätten Boeing har fått ytterligare en beställning, en så kallad repeat order, av United Airlines på fyra 787-9-flygplan..

DI - 15 minuter sedan

Lyft för Bank of America

Bank of America, USA:s näst största långivare, redovisar en nettovinst på 6,47 miljoner dollar för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 4,75 miljoner dollar motsvarande kvartal i fjol..

DI - 45 minuter sedan

Alfa Laval rusar på oförändrad börs

Stockholmsbörsen låg på oförändrade nivåer under onsdagen. Storvinnare blev Alfa Laval som kvartalsrapporterade en högre orderingång än vad både bolaget och marknaden hade väntat sig. .

DI - 45 minuter sedan

Orosmoln när tv-jätte visar delårssiffror

Netflix succéår på börsen prövas då oron bland investerare stiger inför tv-tjänstens abonnemangssiffror under årets andra kvartal..

DI - 1 timme sedan

Knowits resultat 51,9 miljoner efter skatt

IT-konsulten Knowit redovisar ett resultat efter skatt på 51,9 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (39,1). Resultatet per aktie uppgick till 2:60 kronor (1:99)..

DI - 1 timme sedan

Starkt resultat och fortsatt hög efterfrågan

I andra kvartalet, april-juni 2018, ökade Knowit EBITA-resultatet med 31,9 procent till 72,4 MSEK och omsättningen ökade med 19 procent till 797,2 MSEK. Alla tre affärsområden utvecklades positivt och efterfrågan är fortsatt hög på alla Knowits marknader..

DI - 1 timme sedan

Axfoods resultat i linje med förväntningarna

Dagligvarukedjan Axfood redovisade ett rörelseresultat på 545 miljoner kronor under det andra kvartalet. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 537 Mkr enligt SME Direkt. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.