DI > Ekonomi

Monday, 23 July, 04:01

DI - 19 mar 18 kl. 13:37

Norge på väg mot regeringskrisEn regeringskris håller på att utvecklas i Norge. På måndagen avgörs om en missförtroendeförklaring mot justitieminister Sylvi Listhaug kommer att röstas igenom – och därmed riskera att fälla hela koalitionsregeringen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Norge, Sylvi Listhaug

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norge, vägmot , regeringskris
SR - 19 mar 18 kl. 19:06

Efter inlägget på Facebook – eventuell regeringskris i Norge

Norge står på randen till en regeringskris. Ledningen för vågmästarepartiet Kristelig Folkeparti har inte förtroende för justitieminister Sylvi Listhaug. Det sade partiledare Knut Arild Hareide efter ett mer än fyra timmar långt partistyrelsemöte i dag..

SR - 03 dec 16 kl. 19:56

Regeringskris i Norge avvärjd

Med en hårsmån har Norges statsminister Erna Solberg lyckats undvika en hotande regeringskris. I dag fick hon slutligen majoritet för regeringens budget..

Dagen - 20 mar 18 kl. 08:22

Regeringskris avvärjd i Norge

Norges justitieminister Sylvi Listhaug, som företräder Fremskrittspartiet, avgår. Därmed avvärjs en hotande regeringskris..

Dagen - 20 mar 18 kl. 08:22

Regeringskris avvärjd i Norge

Norges justitieminister Sylvi Listhaug, som företräder Fremskrittspartiet, avgår. Därmed avvärjs en hotande regeringskris..

SR - 20 mar 18 kl. 12:04

Listhaug avgår efter kritik – Norge undviker regeringskris

Norges justitieminister Sylvi Listhaug avgår, och vårt grannland undviker därmed en hotande regeringskris. Listhaug har fått hård kritik för ett inlägg på Facebook om Arbeiderpartiets hållning till terrorister, och vid en presskonferens i morse sa den avgående ministern att det varit en "surrealistisk vecka"..

Expressen - 19 mar 18 kl. 16:54

Listhaug får inte förtroende – regeringskris i Norge

Statsminister Erna Solberg har vägrat att sparka justitieministern Sylvi Listhaug.Men nu meddelar vågmästarpartiet KrF att de inte har förtroende för justitieministern – vilket kan leda till att norska regeringen avgår på tisdag, rapporterar Dagbladet..

BT - 20 mar 18 kl. 13:57

Hermansson: En Norgehistoria av nödvändighet – och anständighet

Norge slapp en regeringskris efter att statsminister Erna Solberg (H) valt att släppa det hopplösa försvaret av sin justitieminister Sylvi Listhaug (FRP). .

YLE - 25 jun 17 kl. 05:09

De kom, de radikaliserades, de normaliserades - är populisterna Nordens nya socialdemokrater?

Populismen i Norden är här för att stanna, trots motgångar, splittringar och identitetskris. Inte ens de senaste turerna kring Sannfinländarna ändrar på det här. Radikaliseringen av partiet skedde inte över en helg.

Sydsvenskan - 04 jul 13 kl. 06:30

Kung Albert II abdikerar ? sonen Philippe tar vid

Belgien är en ung, skör nation med tre enande symboler ? fotboll, öl och kungahuset.Nu förändras en av dessa konstanter.

BT - 30 nov 14 kl. 09:45

Kaos i lekstugan Sverige

Med Sverigedemokraterna som Sveriges tredje största parti har vi fått en helt ny politisk situation. I Sverige, i Borås. Och det tycks dessvärre vara en situation som inte våra politiker kan hantera.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Bryggeribröder redo för nästa steg

Kvarnagårdens Bryggeri har gått från dröm till hobby till ett vinstdrivande företag. Nu gör sig bröderna bakom bolaget redo att skala upp..

DI - 6 timmar sedan

Hos småländska Urshultsbagarn är surdeg ingen fluga

När surdeg blev brödtrenden på allas läppar hade Urshultsbagarn redan använt sig av tekniken i fyra generationer.  I bageriet i Urshult möter gamla traditioner modern industri..

DI - 8 timmar sedan

"Diktator i styrelsen" – här bostadsrättsägarnas värsta huvudvärk

Stopp i avloppet, fel temperatur på elementet eller dålig ventilation är några av de vanligaste felanmälningarna bostadsrättsägare gör till fastighetsförvaltaren enligt ny statistik från Sveriges bostadsrättscentrum. Men ibland är ärenden knepigare än så. Vad gör man till exempel åt en diktatorisk styrelseordförande eller en löpande katt?

DI - 8 timmar sedan

Xi på Afrikaturné – lägger grunden för ny sidenväg

Kinas Xi Jinping fördjupar kontakterna med Senegal där presidenten är på besök för att skriva under flera handelsavtal. Visiten utgör inledningen på en längre Afrikaturné – i en tid då afrikanska länder översköljs med billiga kinesiska lån i utbyte mot mineraler och byggkontrakt..

DI - 8 timmar sedan

Erdogan på täta Afrikabesök

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan upprätthåller stadig kontakt med flera afrikanska länder – att expandera Turkiets närvaro på kontinenten ligger högt på prioritetslistan. .

DI - 9 timmar sedan

Glasklart efter finanskrisen – två starka år i rad för överlevaren Skruf

Skruv. Skrufs Glasbruk stod på ruinens brant under finanskrisen, men klarade sig. Nu har det lilla glasbruket precis gjort sina två starkaste år hittills och finns med i hemliga planer när Nationalmuseum slår upp portarna igen efter tre års renovering.

DI - 9 timmar sedan

Fika som på film i Härjedalen

Filmfantasten Pär-Anton Ångman har tillbringat tio år med att bygga upp en filmisk värld i Sveg i Härjedalen. Här fikar gästerna på en westernsaloon, i en fängelsecell eller med mardrömsfiguren Freddie Krueger hängande över axeln..

DI - 11 timmar sedan

Vinsttapp för den folkkära stjärnan

Lars Winnerbäcks bolag Novemberregn saktar ned och omsättningen såväl som resultatet har minskat. Artisten nöjer sig med att plocka ut 570.000 kronor i utdelningen 2017, jämfört med de 1,2 miljoner han tog ut året innan..

DI - 11 timmar sedan

Ministern: Då är brexitavtalet i hamn

Storbritannien och EU är ännu inte överens om termerna för britternas utträde ur EU. Premiärminister Theresa Mays senaste förslag sågades av EU:s förhandlare – trots det menar brexitministern Dominic Raab att ett avtal kan nås redan i oktober, enligt BBC..

DI - 12 timmar sedan

Karriärcoachen: "Det handlar om känslan att man gör ett bra jobb"

Sommaren till är det sällsynt många som grunnar på ett karriärbyte. "Det är vanligt att folk kommer tillbaka och säger upp sig efter semestern", säger rekryteringskonsulten Hannah Plogell..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.