DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 15:06

DI - 19 mar 18 kl. 13:37

Norge på väg mot regeringskrisEn regeringskris håller på att utvecklas i Norge. På måndagen avgörs om en missförtroendeförklaring mot justitieminister Sylvi Listhaug kommer att röstas igenom – och därmed riskera att fälla hela koalitionsregeringen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Norge, Sylvi Listhaug

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norge, vägmot , regeringskris
SR - 19 mar 18 kl. 19:06

Efter inlägget på Facebook – eventuell regeringskris i Norge

Norge står på randen till en regeringskris. Ledningen för vågmästarepartiet Kristelig Folkeparti har inte förtroende för justitieminister Sylvi Listhaug. Det sade partiledare Knut Arild Hareide efter ett mer än fyra timmar långt partistyrelsemöte i dag..

SR - 03 dec 16 kl. 19:56

Regeringskris i Norge avvärjd

Med en hårsmån har Norges statsminister Erna Solberg lyckats undvika en hotande regeringskris. I dag fick hon slutligen majoritet för regeringens budget..

Dagen - 20 mar 18 kl. 08:22

Regeringskris avvärjd i Norge

Norges justitieminister Sylvi Listhaug, som företräder Fremskrittspartiet, avgår. Därmed avvärjs en hotande regeringskris..

Dagen - 20 mar 18 kl. 08:22

Regeringskris avvärjd i Norge

Norges justitieminister Sylvi Listhaug, som företräder Fremskrittspartiet, avgår. Därmed avvärjs en hotande regeringskris..

SR - 20 mar 18 kl. 12:04

Listhaug avgår efter kritik – Norge undviker regeringskris

Norges justitieminister Sylvi Listhaug avgår, och vårt grannland undviker därmed en hotande regeringskris. Listhaug har fått hård kritik för ett inlägg på Facebook om Arbeiderpartiets hållning till terrorister, och vid en presskonferens i morse sa den avgående ministern att det varit en "surrealistisk vecka"..

SVT - 01 nov 18 kl. 22:41

Därför kan det bli regeringskris i Norge

I morgon fredag ska det lilla kristdemokratiska partiet Kristelig Folkeparti bestämma om partiet ska byta sida och ta ett kliv till vänster. Det skulle innebära att partiet går över till det rödgröna blocket, vilket i sin tur skulle fälla den sittande högerregeringen i Norge..

BT - 02 nov 18 kl. 07:55

Blir det regeringskris ikväll?

Under fredagen ska Kristelig Folkeparti kongress rösta om huruvida Norge ska ha en borgerlig eller socialistisk regering framöver. Ett av Stortingets minsta partier håller därmed landet som gisslan i en intern kamp som handlar om själsfrid och identitet. .

DN - 02 nov 18 kl. 19:34

Inget regeringsskifte i Norge

Norges kristdemokrater har gjort sitt vägval – och kommer söka en plats i den borgerliga regeringen. En majoritet av Kristelig Folkepartis medlemmar röstade emot partiledarens vänstersväng och en regeringskris är därmed avvärjd..

Expressen - 19 mar 18 kl. 16:54

Listhaug får inte förtroende – regeringskris i Norge

Statsminister Erna Solberg har vägrat att sparka justitieministern Sylvi Listhaug.Men nu meddelar vågmästarpartiet KrF att de inte har förtroende för justitieministern – vilket kan leda till att norska regeringen avgår på tisdag, rapporterar Dagbladet..

BT - 20 mar 18 kl. 13:57

Hermansson: En Norgehistoria av nödvändighet – och anständighet

Norge slapp en regeringskris efter att statsminister Erna Solberg (H) valt att släppa det hopplösa försvaret av sin justitieminister Sylvi Listhaug (FRP). .

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Angela Merkel vill se reformer av IMF och Världsbanken

För att återfå förtroendet för det globala finansiella systemet måste organisationer som Internationella valutafonden (IMF) och Världsbanken reformeras, slår Tysklands förbundskansler Angela Merkel fast i ett tal på Världsekonomiskt forums årsmöte i Davos, Schweiz..

DI - 2 minuter sedan

Nobelpristagare: Fortsatt stor risk för björnmarknad

Ännu är inte marknaden ute ur farozonen för en recession. Det säger den amerikanska Nobelpristagaren i ekonomi Robert Shiller till CNBC vid en intervju i Davos. .

DI - 2 minuter sedan

Amerikansk detaljhandel steg i vecka 3

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 7,0 procent vecka 3, som avslutades den 19 december, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare..

DI - 30 minuter sedan

Makrorådet: Nästa steg kan bli sänkt ränta

Skakiga marknader och svagare konjunktur har fått världens centralbanker att svänga om. En räntesänkning från Fed ska inte uteslutas även om det inte är huvudscenariot. Det säger SEB:s Johan Javeus i Makrorådet..

DI - 15 minuter sedan

Analys: Serneke når inte rörelsemarginalmålet på långa vägar

Byggbolaget Serneke går mot en rörelsemarginal 2018 på bara 2,5 procent, långt under bolagets eget mål på 8 procent. Orderingången under fjärde kvartalet beräknas uppgå till 1,3 miljarder kronor för entreprenadrörelsen, lägre än de 1,8 miljarder som tidigare prognostiserats..

DI - 5 minuter sedan

Analysguiden rekommenderar att teckna Neurovives företrädesemission

De framsteg som Neurovive gjort i bolagets projekt under det senaste året och en låg emissionskurs talar för att teckna sig i företrädesemissionen på nära 124 miljoner kronor. Det skriver Aktiespararnas Analysguiden i en uppdragsanalys.      .

DI - 45 minuter sedan

Elon ökade e-handelsförsäljningen med 44 procent under 2018

Vitvarukedjan Elon ökade försäljningen på nätet med 44 procent under 2018. Antalet besökare till bolagets sajt har ökat med 30 procent samtidigt som konverteringsgraden var upp 58 procent..

DI - 30 minuter sedan

USA: Rekord i antal kvinnor som tillsattes på vd-poster 2018

22,3 procent av alla vd-byten som gjordes i amerikanska bolag förra året slutade med att en kvinna tillsattes, enligt en studie av konsultbolaget Challenger, Gray & Christmas..

DI - 30 minuter sedan

Astra Zenecas utlicensierade kandidat får fas 3-klartecken

Biohavens läkemedelskandidat BHV-3241, som licensierades in från Astra Zeneca förra året, har fått klartecken att gå in i fas 3-studier. Målet är att få fram en behandling mot den Parkinson-liknande sjukdomen Multipel systematrofi..

DI - 1 timme sedan

SAS utökar sin flotta med tre A321 Long Range

SAS utökar sin flotta och leasar tre A321 Long Range-plan, enligt ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.