DI > Ekonomi

Monday, 22 October, 12:30

DI - 19 mar 18 kl. 13:37

Norge på väg mot regeringskrisEn regeringskris håller på att utvecklas i Norge. På måndagen avgörs om en missförtroendeförklaring mot justitieminister Sylvi Listhaug kommer att röstas igenom – och därmed riskera att fälla hela koalitionsregeringen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Norge, Sylvi Listhaug

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norge, vägmot , regeringskris
SR - 19 mar 18 kl. 19:06

Efter inlägget på Facebook – eventuell regeringskris i Norge

Norge står på randen till en regeringskris. Ledningen för vågmästarepartiet Kristelig Folkeparti har inte förtroende för justitieminister Sylvi Listhaug. Det sade partiledare Knut Arild Hareide efter ett mer än fyra timmar långt partistyrelsemöte i dag..

SR - 03 dec 16 kl. 19:56

Regeringskris i Norge avvärjd

Med en hårsmån har Norges statsminister Erna Solberg lyckats undvika en hotande regeringskris. I dag fick hon slutligen majoritet för regeringens budget..

Dagen - 20 mar 18 kl. 08:22

Regeringskris avvärjd i Norge

Norges justitieminister Sylvi Listhaug, som företräder Fremskrittspartiet, avgår. Därmed avvärjs en hotande regeringskris..

Dagen - 20 mar 18 kl. 08:22

Regeringskris avvärjd i Norge

Norges justitieminister Sylvi Listhaug, som företräder Fremskrittspartiet, avgår. Därmed avvärjs en hotande regeringskris..

SR - 20 mar 18 kl. 12:04

Listhaug avgår efter kritik – Norge undviker regeringskris

Norges justitieminister Sylvi Listhaug avgår, och vårt grannland undviker därmed en hotande regeringskris. Listhaug har fått hård kritik för ett inlägg på Facebook om Arbeiderpartiets hållning till terrorister, och vid en presskonferens i morse sa den avgående ministern att det varit en "surrealistisk vecka"..

Expressen - 19 mar 18 kl. 16:54

Listhaug får inte förtroende – regeringskris i Norge

Statsminister Erna Solberg har vägrat att sparka justitieministern Sylvi Listhaug.Men nu meddelar vågmästarpartiet KrF att de inte har förtroende för justitieministern – vilket kan leda till att norska regeringen avgår på tisdag, rapporterar Dagbladet..

BT - 20 mar 18 kl. 13:57

Hermansson: En Norgehistoria av nödvändighet – och anständighet

Norge slapp en regeringskris efter att statsminister Erna Solberg (H) valt att släppa det hopplösa försvaret av sin justitieminister Sylvi Listhaug (FRP). .

YLE - 25 jun 17 kl. 05:09

De kom, de radikaliserades, de normaliserades - är populisterna Nordens nya socialdemokrater?

Populismen i Norden är här för att stanna, trots motgångar, splittringar och identitetskris. Inte ens de senaste turerna kring Sannfinländarna ändrar på det här. Radikaliseringen av partiet skedde inte över en helg.

Sydsvenskan - 04 jul 13 kl. 06:30

Kung Albert II abdikerar ? sonen Philippe tar vid

Belgien är en ung, skör nation med tre enande symboler ? fotboll, öl och kungahuset.Nu förändras en av dessa konstanter.

BT - 30 nov 14 kl. 09:45

Kaos i lekstugan Sverige

Med Sverigedemokraterna som Sveriges tredje största parti har vi fått en helt ny politisk situation. I Sverige, i Borås. Och det tycks dessvärre vara en situation som inte våra politiker kan hantera.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Iapotek gör företrädesemission på 12,2 miljoner

Iapotek har beslutat att genomföra en företrädesemission om högst 5.443.175 nya aktier till en teckningskurs om 2:25 kronor per aktie.

DI - 5 minuter sedan

Problem med utsläppstester bromsar tyska tillväxten

Tysklands ekonomiska tillväxt kan ha kört fast under tredje kvartalet. Avmattningen beror till största del på problem med biltillverkarnas utsläppstester och tillväxtstoppet bör inte vara länge..

DI - 15 minuter sedan

Lappning i lappbolaget

En större post om 300.000 aktier mäklades i etikettbolaget Nilörn på måndagsförmiddagen. Antalet aktier motsvarar 2,6 procent av aktiekapitalet och 1,5 procent av rösterna..

DI - 30 minuter sedan

Pengar till bidrag för elcykel slut

Med ett saftigt statsbidrag har försäljningen av elcyklar skjutit i höjden. Nu har Naturvårdsverket tömt kassan och innan en ny budget är på plats vet ingen om fler köpare kommer att kunna utnyttja rabatten..

DI - 45 minuter sedan

Bioarctic stiger efter beviljat konceptpatent i Europa

Forskningsbolaget Bioarctic stiger med drygt 6 procent på måndagen. På söndagen meddelade kursraketen att det europeiska patentverket beviljat patent för Bioarctics koncept för behandling av Parkinsons sjukdom. .

DI - 45 minuter sedan

Northvolt etablerar batterifabrik i polska Gdansk

Northvolt ska etablera en batterifabrik i Gdansk, Polen, där även ett forsknings- och utvecklingscenter ska inkluderas. .

DI - 45 minuter sedan

Carnegie nedvärderar Nolato nästan 30 procent på oro för e-cigaretter

Carnegie sänker riktkursen för Nolato till 500 kronor från 700 kronor, med hänvisning till lägre estimat för affärssegmentet Integrated Solutions där leveranserna till e-cigaretter (VHP) ingår. .

DI - 1 timme sedan

Belgien väljer F-35 framför Eurofighter

Belgiens regering har beslutat att ersätta sina befintliga stridsflygplan med 34 stycken F-35-plan från Lockheed Martin, rapporterar den belgiska nyhetsbyrån Belga med hänvisning till regeringskällor..

DI - 1 timme sedan

Sparkad vd får kontaktförbud efter hot mot Estée Lauder-chefer

En kanadensisk domstol har utfärdat ett kontaktförbud mot hudvårdsentreprenören Brandon Truaxe, sedan denne sänt hotfull e-post till Leonard Lauder, styrelseordförande för Estée Lauder. Det skriver Wall Street Journal..

DI - 1 timme sedan

Kamp väntar om Italiens budget

Hårda ord varvas med mjuka när Italien och EU-kommissionen gör sig redo för årets stora budgetkamp i eurozonen. Italien vill gärna diskutera sin budget – men tycks inte planera för några ändringar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.