DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 00:02

DI - 19 mar 18 kl. 13:37

Norge på väg mot regeringskrisEn regeringskris håller på att utvecklas i Norge. På måndagen avgörs om en missförtroendeförklaring mot justitieminister Sylvi Listhaug kommer att röstas igenom – och därmed riskera att fälla hela koalitionsregeringen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Norge, Sylvi Listhaug

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norge, vägmot , regeringskris
SR - 19 mar 18 kl. 19:06

Efter inlägget på Facebook – eventuell regeringskris i Norge

Norge står på randen till en regeringskris. Ledningen för vågmästarepartiet Kristelig Folkeparti har inte förtroende för justitieminister Sylvi Listhaug. Det sade partiledare Knut Arild Hareide efter ett mer än fyra timmar långt partistyrelsemöte i dag..

SR - 03 dec 16 kl. 19:56

Regeringskris i Norge avvärjd

Med en hårsmån har Norges statsminister Erna Solberg lyckats undvika en hotande regeringskris. I dag fick hon slutligen majoritet för regeringens budget..

Dagen - 20 mar 18 kl. 08:22

Regeringskris avvärjd i Norge

Norges justitieminister Sylvi Listhaug, som företräder Fremskrittspartiet, avgår. Därmed avvärjs en hotande regeringskris..

Dagen - 20 mar 18 kl. 08:22

Regeringskris avvärjd i Norge

Norges justitieminister Sylvi Listhaug, som företräder Fremskrittspartiet, avgår. Därmed avvärjs en hotande regeringskris..

SR - 20 mar 18 kl. 12:04

Listhaug avgår efter kritik – Norge undviker regeringskris

Norges justitieminister Sylvi Listhaug avgår, och vårt grannland undviker därmed en hotande regeringskris. Listhaug har fått hård kritik för ett inlägg på Facebook om Arbeiderpartiets hållning till terrorister, och vid en presskonferens i morse sa den avgående ministern att det varit en "surrealistisk vecka"..

Expressen - 19 mar 18 kl. 16:54

Listhaug får inte förtroende – regeringskris i Norge

Statsminister Erna Solberg har vägrat att sparka justitieministern Sylvi Listhaug.Men nu meddelar vågmästarpartiet KrF att de inte har förtroende för justitieministern – vilket kan leda till att norska regeringen avgår på tisdag, rapporterar Dagbladet..

BT - 20 mar 18 kl. 13:57

Hermansson: En Norgehistoria av nödvändighet – och anständighet

Norge slapp en regeringskris efter att statsminister Erna Solberg (H) valt att släppa det hopplösa försvaret av sin justitieminister Sylvi Listhaug (FRP). .

YLE - 25 jun 17 kl. 05:09

De kom, de radikaliserades, de normaliserades - är populisterna Nordens nya socialdemokrater?

Populismen i Norden är här för att stanna, trots motgångar, splittringar och identitetskris. Inte ens de senaste turerna kring Sannfinländarna ändrar på det här. Radikaliseringen av partiet skedde inte över en helg.

Sydsvenskan - 04 jul 13 kl. 06:30

Kung Albert II abdikerar ? sonen Philippe tar vid

Belgien är en ung, skör nation med tre enande symboler ? fotboll, öl och kungahuset.Nu förändras en av dessa konstanter.

BT - 30 nov 14 kl. 09:45

Kaos i lekstugan Sverige

Med Sverigedemokraterna som Sveriges tredje största parti har vi fått en helt ny politisk situation. I Sverige, i Borås. Och det tycks dessvärre vara en situation som inte våra politiker kan hantera.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Fyra KTH-forskare: Snabba tåg ger högre vinst

DEBATT. Vi anser att en betydande del av kostnaden för höghastighetståg bör kunna tas utanför ordinarie anslag och statsbudget. Tågen får genom sin snabbhet en förbättrad produktivitet jämfört med dagens och tåg utrymme för en ganska betydande medfinansiering genom brukaravgifter, utan att biljettpriserna behöver höjas, skriver fyra järnvägsforskare på KTH..

DI - 1 timme sedan

Här är Sveriges största fastighetsfamiljer

I ett tjugotal familjeägda bolag som äger fastigheter för ett taxeringsvärde på minst 500 miljoner kronor har ett eller flera generationsskiften redan skett. .

DI - 1 timme sedan

Stark rapport från Elektakonkurrenten

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:15 dollar för det brutna räkenskapsårets andra kvartal..

DI - 1 timme sedan

Biljätten över förväntan

Ford redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:43 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 1 timme sedan

USA-börserna: Energibolag blnd vinnare

New York-börsernas svängde mellan upp- och nedgångar i onsdagshandeln men stängde till slut med en blandad utveckling. Investerare reflekterade över konsekvenserna av ökade obligationsräntor och flera rapporter som var till besvikelse. Dollarn fortsatte sitt rally och ökade till den högsta nivån på tre månader.

DI - 1 timme sedan

Sämre resultat än väntat för amerikanska telejätten

Den amerikanska telejätten AT&T redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:85 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 2 timmar sedan

Pär Boman köper SHB-aktier för 6,65 miljoner kronor

Handelsbankens ordförande Pär Boman har den 25 april via närstående bolaget Hulabo köpt 70.000 A-aktier i banken. Aktierna köptes till kursen 95,03 kronor per aktie, en affär på 6,65 miljoner kronor.

DI - 1 timme sedan

Bilveteranen ser skifte: ”En väldigt stor revolution"

En stor del av maktpositionerna i bilindustrin kommer att domineras av kineser.  Det tror Bo Andersson, en av Sveriges mest erfarna företagsledare inom bilindustrin..

DI - 3 timmar sedan

Skattebetalarna förlorare på dåliga byggaffärer – 90 miljarder upp i rök

De börsnoterade byggbolagen NCC, Skanska och Peab är de största vinnarna när den offentliga marknaden ökar till en ny toppnotering. Men slöseriet bedöms också sätta nya rekord och närmare 90 miljarder av skattebetalarnas pengar uppges gå upp i rök genom dåliga affärer..

DI - 4 timmar sedan

Brittisk åthutning dyr för Handelsbanken

Handelsbankens kostnader rusade i det första kvartalet och det fick aktien att dyka på börsen. Den skarpa kritiken från den brittiska finansinspektionen FCA för hur Handelsbanken hanterar penningtvätt bidrar till kostnadsrallyt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.