Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 25 April, 08:24

Dagens PS - 19 mar 18 kl. 12:13

Allt färre säljer sin bostadsrättUtbudet av bostadsrätter till salu på Hemnet fortsätter ”oväntat” att minska, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. ”Marknaden kommer att bekänna färg efter påsk, då får vi se om utbudet börjar öka igen, vilket det bör göra någon gång”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell i artikeln. Sedan början av februari har utbudet av bostadsrätter i Stockholms innerstad dykt med närmare 40 procent; förra veckan var utbudet bara 14 över nivån motsvarande vecka 2017, vilket kan jämföras med vecka sju då utbudet var hela 128 procent högre, framgår det. Hemnet tror att det skärpta amorteringskravet är främsta orsaken till att utbudet minskat, enligt Direkt, som uppger att utbudet låg på en rekordnivå vecka sex. ”Det är svårt att dra någon annan slutsats än att
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Hemnet, Nyhetsbyrån Direkt, Hemnets, Staffan Tell, Stockholms, Direkt, Stockholm, Sverige, Skåne, Västra Götaland, Allt, Dagensps

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt färre, säljersin , bostadsrätt
BT - 10 mar 14 kl. 15:38

Allt färre väljer ägg från burhöns

Allt färre väljer att köpa ägg från burhöns. Nu tvingas flera äggproducenter i Västsverige att lägga ner när avtalen sägs upp. Efterfrågan på ägg från burhöns minskar, vilket leder till att många mataffärer slutar att sälja de äggen.

Corren - 28 dec 12 kl. 21:32

Färre säljer raketer

Allt färre butiker säljer fyrverkerier. Men de som har kvar produkterna säljer mer..

Dalarnas tidningar - 07 mar 14 kl. 12:45

Allt färre väljer hemkompost

De brunna komposttunnorna blir fler och samtidigt blir det färre som väljer hemkompost i Älvdalen..

Kristianstadsbladet - 12 okt 16 kl. 12:50

Bra att färre väljer estetisk linje – för det behövs fler ingenjörer än skådisar

C4-gymnasiet tappar studenter och anledningen är att färre unga väljer det estetiska programmet. Detta är kanske trist för den enskilda skolan – men mycket bra för både elever och Sverige..

P3 - 14 aug 15 kl. 05:45

Färre väljer att gifta sig i världens äktenskapsstad

Det är färre och färre som vaknar i Las Vegas på morgonen med en ny vigselring på ringfingret - och det börjar bli ett problem för bröllopskapellen där..

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 10:44

Färre väljer fristående gymnasium


Efter många års uppgång minskar nu för första gången elevernas intresse för de fristående gymnasieskolorna. Andelen nybörjare har visserligen bara gått ned med en procentenhet, men det är ändå ett trendbrott konstaterar Skolverket.Statistiken bekräftar också att intresset för yrkesprogrammen minskar.

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 13 kl. 10:47

Färre väljer fristående gymnasium

Efter många års uppgång minskar nu för första gången elevernas intresse för de fristående gymnasieskolorna. Andelen nybörjare har visserligen bara gått ned med en procentenhet, men det är ändå ett trendbrott konstaterar Skolverket. Statistiken bekräftar också att intresset för yrkesprogrammen minskar.

DN - 20 mar 14 kl. 09:13

Färre väljer att luncha i personalmatsalar

Personalrestaurangerna minskar sin försäljning. Samtidigt säljer matbutikerna mer lunchmat. ”Vi har haft en tydlig ökning av lunch­försäljningen det senaste året”, säger Kristofer Myrevik på Coop..

PrivataAffärer - 02 aug 16 kl. 08:47

Färre väljer rörlig boränta

Andelen nya bolåntagare som väljer den korta tremånadersräntan ligger nu på den lägsta nivån sedan i början av 2015. Det visar månadsstatistik från SBAB....

Barometern - 10 jun 17 kl. 06:32

Färre väljer utbildning som leder till jobb

Omsorgen och träbranschen skriker efter arbetskraft, men just nu är det få gymnasielever som väljer dessa program på Åkrahällskolan..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Banktoppen ser tecken på konjunktursvängning

”Mer utmanande att nå upp till vår intäktsprognos för helåret”, säger Nordeas vd Casper von Koskull i en kommentar till delårsrapporten. Nordea Bank redovisar något lägre rörelseresultat än väntat i första kvartalet. Bolaget ser alltså att det nu är en utmaning att nå intäktsmålet i år.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Hemnet: Bra fart på bostadsaffärerna igen

Försäljningsökning med 36 procent på två veckor, enligt nya siffror. Hemnet står bakom statistiken, som refereras av SvD Näringsliv, och den visar alltså att bostadsaffärerna har fått ett rejält uppsving på kort tid efter en längre tids – mer eller mindre stiltje eller tillbakagång. ”Marknaden har repat sig och trenden verkar gå uppåt igen”, säger Staffan Tell, presschef på Hemnet, till tidningen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Krönika: Bättre dynamik när fler kommunicerar

Det anser Nina Jansdotter, Dagens PS karriärcoach och digitala expert. Att kommunicera i sociala medier har blivit en allt större del i mångas arbetsvardag. Eftersom det är arbetsintensivt att verka i sociala medier kan det vara en bra idé att vara fler som skriver inlägg och hjälper till att bevaka samma kanaler.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Fem frågor alla företag bör ställa

Så boostar du medarbetarna och slipper tappa kompetensen. Börja med att ta reda på hur organisationens dna ser ut och om bolaget verkligen tar hand om sina förmågor. Hur är det – har företaget parerat för innovation, nytänkande och förändring?

Dagens PS - 21 timmar sedan

Ryanair shoppar fler Boeing

Ryanair har lagt en order på ytterligare 25 flygplan från Boeing, enligt ett pressmeddelande. Det handlar om modellen 737 Max 8 som det irländska lågprisflygbolaget vill köpa in. Ordervärdet är på tre miljarder dollar, enligt gällande listpriser.

Dagens PS - 20 timmar sedan

H&M har eld i baken på börsen igen

Den stukade aktien har gjort ett rejält ryck både i dag och i går. Di.se berättar att klädbolagets aktie – som länge haft det motigt på Stockholmsbörsen – klättrat 2,4 procent under handeln på tisdagsförmiddagen.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Storbankerna säljer UC till finskt företag

Det finska kreditinformationsbolaget Asiakastieto köper de fyra svenska storbankernas innehav i kreditupplysningsföretaget UC. Prislappen för UC ligger på 3,5 Miljarder kronor, skriver Affärsvärlden. Handelsbanken äger 24,5 procent av aktierna i UC.

Dagens PS - I förrgår: 06:31

Kina välkomnar USA att diskutera handelsfrågor

Kina välkomnar USA:s planer om att högt uppsatta tjänstemän kan komma att besöka landet för att diskutera ekonomi- och handelsfrågor. Det rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande från Kinas handelsdepartement. Den amerikanska finansministern Steven Mnuchin uppgav i helgen att de fortsätter att föra diskussioner med sina kinesiska motsvarigheter för att lösa handelskonflikten, och delger att ett Kina-besök är under övervägande..

Dagens PS - 20 timmar sedan

S föreslår språkkurs för invandrare

Allt som rör invandring är glödhett i valrörelsen. Just nu ägnar politikerna och deras sakkunniga sig åt att hitta på förslag som handlar om detta. I dag lägger Socialdemokraterna fram ett beslut som innebär att asylsökande som söker försörjningsstöd ska tvingas gå språkkurs i svenska.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Grönt ljus för Ikeas e-handelscentrum

Möbeljättens plan för Norra hamnen i Malmö kan ge 200 jobb, skriver Sydsvenskan. Tekniska nämnden godkände i dag, tisdag, enligt tidningen markanvisningsavtalet mellan Malmö kommun och Ikea fastigheter. Det innebär att Ikeas planer för ett e-handelscentrum i Norra hamnen i Malmö Industrial Park nu får godkänt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.