Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 18 July, 16:34

Dagens PS - 19 mar 18 kl. 07:17

Alibaba stärker greppet om e-handelsbolagAlibaba stärker greppet ytterligare om den sydostasiatiska e-handelsplatsen Lazada genom en investering på två miljarder dollar, motsvarande 16,4 miljarder kronor. Det rapporterar Reuters. Förra sommaren tog Alibaba kontroll över Lazada i samband med att bland annat Kinnevik och Rocket Internet sålde sina innehav. Alibaba har efter det ägt 83 procent i Lazada och det framgår inte vad det nya ägandet blir efter senaste investeringen. I samband med placeringen uppges Lazadas grundare och vd Max Bittner få stiga åt sidan för en av Alibabas chefer, Lucy Peng.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Lazada, Reuters, Alibaba, Kinnevik, Rocket Internet, Lazadas, Max Bittner, Alibabas, Peng, Bittner, Sydostasien, Amazon, JD, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alibaba, stärker, greppetom , e-handelsbolag

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 timmar sedan

“Dansk skalle” på börsen – banken tar miljardsmäll

Danske Bank har i sin delårsrapport meddelat att man kommer att göra avkall på de pengar som intjänades på illegala aktiviteter i Estland under åren 2007 till 2015. Då saken inte är utredd ännu kan inte banken säga något än om den exakta summan, men som referenspunkt uppger banken att man tjänade 1,5 miljarder euro i Estland under tidsperioden. Pengarna ska bland annat gå till att bekämpa ekonomisk brottslighet i de områden som Danske Bank har verksamhet.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Ekonom: Risken för ett brexitfiasko ökar

Sannolikheten att det inte blir någon brexitavtal bedöms ha ökat, enligt CMC Markets brittiska marknadsekonom. Gårdagens positiva börsavslutning var främst drivet av en positiv ton från Fed-chefen Jerome Powell, samtidigt som det är politisk turbulens i Storbritannien. Det framgår av en rapport från CMC Markets brittiska marknadsanalytiker Michael Hewson.

Dagens PS - 6 timmar sedan

“Flygande Vita huset” ska kunna fly kärnvapen

Flygjätten Boeing har fått ett kontrakt på 3,9 miljarder dollar för att bygga två 747-8-plan till Air Force One, enligt USA:s försvarsdepartement. Det rapporterar Reuters. Boeing 747-8:orna är designade för att vara ett luftburet Vita huset som har möjlighet att fly i krissituationer, till exempel kärnvapenkrig.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Mastercard ska tillåta bitcoin på kreditkort

Mastercard har ett nytt patent som kan tillåta bitcoin-transaktioner på kreditkort. Det rapporterar CNBC. Patentet syftar till att hantera mindre andelar av blockchain-baserade valutor (manage fractional reserves of blockchain currency).

Dagens PS - 6 timmar sedan

VD avgår efter att anställda klagat

Nest Labs vd Marwan Fawaz avgår efter att anställda har uttryckt att han ska ska avgå. Fawaz kommer jobba kvar på Google och moderbolaget Alphabet som rådgivare. Det rapporterar Cnet.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Elon Musk pudlar efter märklig pedofil-attack

Elon Musk ber nu om ursäkt för sina kommentarer till grottdykaren Vern Unsworth som hävdat att den mini-ubåt som Tesla-chefen erbjudit enbart var ett PR-trick. Utspelet fick Musk att kalla Unsworth för pedofil, ett uttalande han menar skedde i affekt. “Ändå rättfärdigar hans handlingar mot mig inte mina handlingar mot honom, och jag ber om ursäkt till Mr.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Ledarkollen: Åratal av idiotisk samhällsdebatt

Idag handlar ledarkollen om klimatförändringarna, poltik, tillväxt, den “goda” sidans. filt över samhällsdebatten och så om bränderna. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Frossa i färskpotatis – det svenska guldet

Potatisen har funnits på svenska matbord sedan urminnes tider, men på senare år tycks rotfrukten ha fått ett oförtjänt rykte att vara något att avstå från. Det är dags att döda myten och börja hylla vår kära potatis, menar Allers. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Dagens PS - Igår: 16:07

Fed-chefen: Bäst att fortsätta höja räntan

För närvarande är det bästa att bibehålla en gradvis räntehöjningstakt. Det säger Federal Reserves ordförande Jerome Powell inför den amerikanska senatens bankkommitté på tisdagen, enligt Bloomberg News. Ordföranden konstaterar att arbetsmarknaden är stark, att ekonomins tillväxttakt har uppvisat en solid takt i år och att den senaste inflationsdatan är uppmuntrande.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Rapportfloden – missa inte detta i dag

BÖRS Rapporter
06:30 Handelsbanken, 07:00 Billerud Korsnäs, 07:00 Swedbank, 07:00 Tele2, 07:10 NCC, 07:20 Haldex, 07:30 Coor, 07:30 Ericsson, 07:30 Evolution Gaming, 07:30 MTG, 08:00 Arise, 08:00 Assa Abloy, 08:00 Dometic, 08:00 Electrolux, 08:00 Momentum, 08:00 Munters, 08:00 Sobi, 08:00 Wallenstam, 10:20 AAK, 11:00 Hexpol, 14:00 Balder, Jojka, Mangold, Mantex, Postnord, SBAB Utländska rapporter
11:00 Orion, 13:00 Morgan Stanley, 22:05 IBM, ASML, Aker, Alcoa, American Express, BHP Billiton, BHP Billiton, Danske Bank, Novartis, TDC Stämmor
13:00 Högkullen Investerarmöte
08:00 Handelsbanken investerarmöte
09:00 Coor telefonkonferens
09:00-10:00 Electrolux telefonkonferens
09:00 Ericsson telefonkonferens
09:00 Evolution Gaming telefonkonOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.