SR > Vetenskap

Tuesday, 22 January, 07:00

SR - 19 mar 18 kl. 07:20

Vapenpolicys saknar vetenskaplig grundAmerikanska forskare efterlyser forskning som kan visa vilken form av vapenpolicys som är mest effektiva för att minska antalet skjutningar i USA..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vapenpolicys, saknar, vetenskaplig, grund
DN - 27 jul 18 kl. 21:00

"Jordbruksforskningen styrs alltmer av idéer utan vetenskaplig grund"

DN DEBATT 28/7. EU-domstolens beslut i veckan angående genetiskt modifierade växter är ytterligare ett exempel på att jordbruksforskningens inriktning och tillämpningar alltmer styrs av idéer som omhuldas av miljörörelser, men som saknar vetenskaplig förankring, skriver Jens Sundström, docent i växtfysiologi och Torbjörn Fagerström, professor emeritus i teoretisk ekologi..

BT - 22 mar 11 kl. 09:41

Vården ska vila på vetenskaplig grund

Det står naturligtvis den enskilde fritt att laborera med homeopati, antroposofisk medicin, healing och läkande kristaller. Däremot avvisar jag å det bestämdaste att det överhuvudtaget ska få förekomma något annat än vetenskapligt beprövad vård och medicin i offentlig regi, skriver Fredrich Legnemark. Det har nyligen blossat upp en diskussion på BT:s hemsida men även i andra medier om Komplementär och alternativ medicin.

DN - 31 okt 18 kl. 17:10

”De föreslagna klimatåtgärderna saknar vetenskaplig förankring”

REPLIK DN DEBATT 29/10. 18 forskare uppmanar universiteten till en klimatomställning genom att halvera sina egna utsläpp inom fem år. Vi menar att de förslag som läggs fram saknar vetenskaplig förankring, vilket är anmärkningsvärt med tanke på vilka som är avsändare, skriver fyra forskare vid Centrum för Miljö- och naturresursekonomi i Umeå..

DN - 28 maj 12 kl. 21:39

"Miljöpartiets förslag saknar vetenskaplig grund"

Miljöpartiets språkrör och trafikpolitiska talesperson vill att järnvägen ska subventioneras med hundratals miljarder de närmaste årtiondena, medan flygets subventioner ska avskaffas. Utgångspunkten är att 90 procent av svenska folket tycker att det ska vara billigare att åka tåg än att flyga..

DN - 05 mar 18 kl. 17:56

”Populistiska förslag om bestraffning saknar vetenskaplig grund”

REPLIK DN DEBATT 3/3. Att lägga fram populistiska förslag med fokus på bestraffning kommer inte att gagna vare sig elever eller lärare. Istället borde evidensbaserade metoder som syftar till att stärka barns sociala förmågor få vara en självklar del av alla elevers skolvardag, skriver Peter Leiler, psykolog inom elevhälsan..

Sydsvenskan - 08 dec 13 kl. 06:30

"Lärarutbildning utan vetenskaplig grund"

Genom att avskaffa det besvärliga ämnet pedagogik har ansvariga politiker i lugn och ro kunnat låta administrativt utformade styrdokument utan vetenskaplig grund styra lärarutbildningarnas innehåll.
Det skriver Feiwel Kupferberg, professor i pedagogik vid Malmö högskola och ämnesansvarig vid institutionen för lärande och samhälle..

Testfakta - 21 apr 11 kl. 09:14

Hälsopåståenden i kosttillskott saknar grund

De sägs minska din vikt, få dig att prestera bättre och öka din kognitiva förmåga. Men att kosttillskotten och energidryckerna verkligen håller vad det lovar saknar vetenskaplig grund, enligt en ny EU-rapport..

DN - 29 okt 18 kl. 11:42

”SMHI:s modell för årstider saknar vetenskapligt stöd”

SMHI:s definition av årstiderna saknar vetenskaplig grund. Trots att temperaturgränserna är tagna ur luften sprids de av det statliga verket. Ett nytt vetenskapligt projekt ger en definition som bättre stämmer med naturens växlingar, skriver läsaren Lennart Rammer..

DN - 29 apr 16 kl. 15:22

”Integrerad vetenskaplig grund bättre än särlösning”

REPLIK. Lärarutbildningens vetenskapliga grund behöver stärkas och professionsnära forskning är en viktig del (DN Debatt 26/4). Men det kräver en bred vetenskaplig förankring.

UNT - 02 jun 14 kl. 11:00

"Överklagandet saknar laglig grund"

Striden om folkomröstningsinitiativet som fick nobben i fullmäktige fortsätter. Överklagandet saknar grund, menar majoriteten..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Instrumentet med känsla för snö

Forskare vid Luleå tekniska universitet har tagit fram ett nytt mätinstrument som de hoppas ska hjälpa till att känna igen olika sorters snö..

SR - 1 timme sedan

Insekter – framtidens hundmat?

Insekter till våra husdjur – kan det vara ett klimatsmart alternativ till kött? Kanske, men då måste regler hur insekter kan och får användas i djurfoder bli mer lika i olika länder..

SR - 1 timme sedan

Så kan skogen bli mer bärrik

Att blanda olika trädslag i skogsbruket kan gynna såväl trädtillväxten som tillgången på bär och vilt. Även om det bara handlar om att gå från en till två trädarter..

SR - 23 timmar sedan

Hundarnas köttdiet – en klimatbov

Antalet tamhundar och tamkatter ökar i världen. Och genom maten de får så påverkas både miljö och klimat. Inte minst då de får alltmer kött..

SR - 23 timmar sedan

Många länder satsar på kärnkraft

Uzbekistan i Centralasien har planer på att satsa på kärnkraft. Och de är inte ensamma, rapporterar World nuclear association..

SR - 18 jan 19 kl. 06:00

Expedition undersöker valbajs

Ett forskarteam från flera länder beger sig i morgon mot Antarktis. Målet med resan är att studera vad valbajs har för betydelse för havsmiljön. Fartyget avgår från Hobart i Australien..

SR - 18 jan 19 kl. 06:00

Saturnus fick vänta länge på sina ringar

Ringarna runt Saturnus bildades betydligt senare än själva planeten. Den slutsatsen drar forskare utifrån mätningar från rymdsonden Cassini..

SR - 18 jan 19 kl. 06:00

Flerspråkiga majsplantor

Majsplantor tycks kunna prata med varandra. På mer än ett sätt. Det visar nu forskare från Sveriges lantbruksuniversitet..

SR - 18 jan 19 kl. 06:00

Forskare: Utrotningslistade djur på väg tillbaka

Flera utrotningshotade djurarter som ska skyddas enligt den amerikanska miljölagen ESA, ökar i antal. Det visar en ny studie..

SR - 17 jan 19 kl. 10:27

Fjällräven fortsätter öka

Det finns minst 304 vuxna fjällrävar i Skandinavien, enligt Naturvårdsverket.Vid millennieskiftet fanns blott 40-60 fjällrävar i Skandinavien..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.