SR > Vetenskap

Sunday, 23 September, 06:43

SR - 19 mar 18 kl. 06:20

Forskare ifrågasätter digitala hjälpmedel i skolanDigitala verktyg i skolan, som låter eleverna plugga multiplikation eller huvudstäder med hjälp av datorprogram kan göra nytta - men tekniken används oftast fel. Det hävdar forskare Vetenskapsradion har talat med..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vetenskapsradion

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, ifrågasätter, digitala, hjälpmedeli , skolan
YLE - 16 nov 16 kl. 04:15

Linda och Sami: ”Vår pojke föddes med hjärnskador vid Borgå bb"

För Linda och Sami Dahlberg i Forsby i Lovisa är vardagen tuff. Deras son föddes med allvarliga hjärnskador, som en läkare i efterhand bedömde att uppstod riktigt i slutet av graviditeten eller under förlossningen vid Borgå sjukhus. - Visst är vi bittra så här i efterhand, men vad hjälper det?

Trelleborgs Allehanda - 05 nov 12 kl. 06:15

I den kommunala skolan kan eleven dra en nitlott

Lärarnas Riksförbund ifrågasätter om kommunerna klarar av det tydliga uppdrag som man fått via skollagen ? att leverera likvärdiga förutsättningar för alla elever. Det skriver Helena Linge, ordförande i Lärarnas Riksförbund distrikt Malmöhus.

YA - 31 aug 13 kl. 15:00

Besparingar retar äldre

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
?Varför är det alltid pensionärerna som ska betala? Det måste finnas andra ställen att spara på.

HBL - 30 jun 14 kl. 03:46

Migränyogan utmanar stressamhället

Migränyogan kryper långsamt fram som ett alternativ till läkemedelsföretagens produkter. Kritikerna fnyser att bevisad effekt saknas, anhängarna säger att migrän är kroppens varningsrop.Fysioterapeut Daniela Lindqvist sitter på golvet, rak i ryggen med benen i kors och talar med lugn, nästan lite mässande, röst.

YLE - 17 jun 17 kl. 13:30

Ramieza såg döden, våldet och svälten i vitögat då hon besökte Somalia

Folket i Somalia lider av det långvariga kriget, våldet, torkan och nu också den fruktansvärda svälten. Barn och åldringar drabbas värst, och då vasabon Ramieza Mahdi nyligen besökte Somalia kunde hon konstatera att läget är värre än någonsin. Somalia är ett av världens farligaste länder.

BT - 03 mar 14 kl. 08:14

Om maskinernas mänskliga rättigheter

Lars Jakobson, mångsidig och ytterst begåvad författare, har i en essä om artificiell intelligens (AI) påpekat den frekventa förekomsten av debatter om bland annat aktiv dödshjälp, abort och djurrätt, ”men varken från politiskt håll eller från forskarna själva hörs röster som varnar för ett AI-hot eller för vår eventuella kränkning av en AI:s rättigheter.” Jakobson har själv gestaltat frågorna i sitt skönlitterära författarskap (läs hans kolossala roman Vännerna), och nu är det som om Sam Ghazi tagit honom på orden: romanen Sången ur det kinesiska rummet är en drömsk berättelse om den artificiella intelligensens möjligheter och faror, förenade (förkroppsligade rentav) i en maskin som tar sig rättigheter såväl som ifrågasätter människans b

YLE - 04 apr 16 kl. 08:50

Fredag är speldag i Kimito bibliotek

Det räcker inte längre med att biblioteken har böcker radade i bokhyllor. För att vara attraktiva måste biblioteken hålla på med kringverksamhet som tilltalar besökarnas vardag. I Kimito bibliotek är det liv och rörelse.

Trelleborgs Allehanda - 28 feb 13 kl. 14:26

Bruce Nauman ruskar om

Få konstnärer har så envetet verkat för att skaka liv i folks medvetanden och få dem att ifrågasätta och tänka efter. Nu öppnar utställningen med Bruce Naumans verk på Göteborgs konstmuseum.
Sedan Bruce Nauman inledde sin karriär i mitten av 1960-talet har han legat i absolut framkant, menar Johan Sjöström, ansvarig för utställningen.

BT - 18 nov 13 kl. 08:44

Djärv teaterman på Borås Stadsteater

Hur är det nu, egentligen? Har teatern sådana kvaliteter av kraft att den förmår förändra oss och vår tillvaro till något bättre? Har detta i så fall dokumenterats?

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 16:13

Sociala medier viktigare än tevereklam i årets val

Sociala medier var viktigare än någonsin i årets valrörelse och partierna själva såg Facebook som mer betydelsefull än tevereklam. Det visar en snabbforskningsrapport som är den första i sitt slag för Sverige..

SR - Igår: 15:09

Forskarna tipsar: Så blir du mer klimatsmart

Allt fler blir medvetna om hur vår livsstil orsakar utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser. Men vad kan man göra för att minska dem? Vi har bett forskarna om tips.

SR - Igår: 14:47

Ulrika Björkstén: Goda intentioner men ingen vetenskap bakom dagens betygssystem

Vetenskapsradions Ulrika Björkstén om ett betygssystem ingen är nöjd med..

SR - Igår: 14:22

Odla med P1 är slut för säsongen

Odla med P1:s producent Ulla de Verdier och programledare Gustaf Klarin tackar för den gångna säsongen..

SR - Igår: 07:05

Antibiotika till djur minskar

Försäljningen av antibiotika till djur minskar i Sverige. Det skriver tidningen ATL. Jämfört med övriga EU-länder har Sverige lägst försäljning och ett fortsatt gynnsamt läge i kampen mot antibiotikaresistenta bakterier.

SR - I förrgår: 06:00

USA: Allt fler dör av överdoser med narkotika

Antalet narkotikarelaterade dödsfall i USA stiger allt snabbare. En ny studie visar att trenden sträcker sig ända tillbaka till 70-talet..

SR - I förrgår: 06:00

Forskare vill kartlägga hela populationer med ny teknik

Forskare vill kartlägga hela populationer av människor som levde för 10 000-tals år sedan genom prover ur sediment..

SR - I förrgår: 20:00

Forskare bekräftar: Mystisk fossil tillhör djurriket

Forskare i Australien har lyckats analysera var den mystiska fossilen Dickinsonia egentligen kommer ifrån..

SR - I förrgår: 07:15

Forskare hoppas bota hårlöshet - med sandelträ

Kanske kan doftmolekyler av sandelträ vara något för att behandla hårlöshet framöver. Sandelträ ser nämligen ut att stimulera hårväxten, menar forskare..

SR - 20 sep 18 kl. 06:10

Varför bryr vi oss mer om bin än om getingar?

Den roll som getingar och andra steklar spelar i naturen uppskattas inte på samma sätt som den roll bin spelar, enligt brittiska forskare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.