SR > Vetenskap

Tuesday, 24 April, 14:31

SR - 19 mar 18 kl. 06:20

Forskare ifrågasätter digitala hjälpmedel i skolanDigitala verktyg i skolan, som låter eleverna plugga multiplikation eller huvudstäder med hjälp av datorprogram kan göra nytta - men tekniken används oftast fel. Det hävdar forskare Vetenskapsradion har talat med..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vetenskapsradion

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, ifrågasätter, digitala, hjälpmedeli , skolan
YLE - 16 nov 16 kl. 04:15

Linda och Sami: ”Vår pojke föddes med hjärnskador vid Borgå bb"

För Linda och Sami Dahlberg i Forsby i Lovisa är vardagen tuff. Deras son föddes med allvarliga hjärnskador, som en läkare i efterhand bedömde att uppstod riktigt i slutet av graviditeten eller under förlossningen vid Borgå sjukhus. - Visst är vi bittra så här i efterhand, men vad hjälper det?

Trelleborgs Allehanda - 05 nov 12 kl. 06:15

I den kommunala skolan kan eleven dra en nitlott

Lärarnas Riksförbund ifrågasätter om kommunerna klarar av det tydliga uppdrag som man fått via skollagen ? att leverera likvärdiga förutsättningar för alla elever. Det skriver Helena Linge, ordförande i Lärarnas Riksförbund distrikt Malmöhus.

YA - 31 aug 13 kl. 15:00

Besparingar retar äldre

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
?Varför är det alltid pensionärerna som ska betala? Det måste finnas andra ställen att spara på.

HBL - 30 jun 14 kl. 03:46

Migränyogan utmanar stressamhället

Migränyogan kryper långsamt fram som ett alternativ till läkemedelsföretagens produkter. Kritikerna fnyser att bevisad effekt saknas, anhängarna säger att migrän är kroppens varningsrop.Fysioterapeut Daniela Lindqvist sitter på golvet, rak i ryggen med benen i kors och talar med lugn, nästan lite mässande, röst.

YLE - 17 jun 17 kl. 13:30

Ramieza såg döden, våldet och svälten i vitögat då hon besökte Somalia

Folket i Somalia lider av det långvariga kriget, våldet, torkan och nu också den fruktansvärda svälten. Barn och åldringar drabbas värst, och då vasabon Ramieza Mahdi nyligen besökte Somalia kunde hon konstatera att läget är värre än någonsin. Somalia är ett av världens farligaste länder.

BT - 03 mar 14 kl. 08:14

Om maskinernas mänskliga rättigheter

Lars Jakobson, mångsidig och ytterst begåvad författare, har i en essä om artificiell intelligens (AI) påpekat den frekventa förekomsten av debatter om bland annat aktiv dödshjälp, abort och djurrätt, ”men varken från politiskt håll eller från forskarna själva hörs röster som varnar för ett AI-hot eller för vår eventuella kränkning av en AI:s rättigheter.” Jakobson har själv gestaltat frågorna i sitt skönlitterära författarskap (läs hans kolossala roman Vännerna), och nu är det som om Sam Ghazi tagit honom på orden: romanen Sången ur det kinesiska rummet är en drömsk berättelse om den artificiella intelligensens möjligheter och faror, förenade (förkroppsligade rentav) i en maskin som tar sig rättigheter såväl som ifrågasätter människans b

YLE - 04 apr 16 kl. 08:50

Fredag är speldag i Kimito bibliotek

Det räcker inte längre med att biblioteken har böcker radade i bokhyllor. För att vara attraktiva måste biblioteken hålla på med kringverksamhet som tilltalar besökarnas vardag. I Kimito bibliotek är det liv och rörelse.

Trelleborgs Allehanda - 28 feb 13 kl. 14:26

Bruce Nauman ruskar om

Få konstnärer har så envetet verkat för att skaka liv i folks medvetanden och få dem att ifrågasätta och tänka efter. Nu öppnar utställningen med Bruce Naumans verk på Göteborgs konstmuseum.
Sedan Bruce Nauman inledde sin karriär i mitten av 1960-talet har han legat i absolut framkant, menar Johan Sjöström, ansvarig för utställningen.

BT - 18 nov 13 kl. 08:44

Djärv teaterman på Borås Stadsteater

Hur är det nu, egentligen? Har teatern sådana kvaliteter av kraft att den förmår förändra oss och vår tillvaro till något bättre? Har detta i så fall dokumenterats?

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Experter: Europa hänger inte med i AI-forskningen

Europa hänger inte med Kina och USA vad gäller utvecklandet av artificiell intelligens. Det skriver forskare i ett nytt öppet brev..

SR - 7 timmar sedan

Spyflugan som spottar sig kall

Hur håller sig en spyfluga sval? Ja kanske genom att, inte spy, men spotta. Det har brasilianska forskare kommit fram till i en ny studie..

SR - 7 timmar sedan

Medieforskare kräver: Öppenhet med valannonser

Från flera håll ställs krav på de politiska partierna att under valrörelsen öppet redovisa hur de riktar sina valannonser på sociala medier – och med vilket budskap..

SR - 7 timmar sedan

Så kan jordbävningar skada Kalifornien

Kalifornien har flera väntande katastrofer under ytan. Det handlar om de stora förkastningarna som kan orsaka enorma jordbävningar. Nu varnar en ny rapport för vad som kan hända i området runt San Fransisco..

SR - 22 timmar sedan

Citroner – väldoftande men svårodlade

Citroner är inte så enkla att odla i ett varmt och torrt inomhusklimat. Annika Vinnersten, intendent på Botaniska trädgården i Uppsala, tipsar om hur du lyckas..

SR - Igår: 06:00

Sociala medier dåligt utforskat enligt forskare

Det forskas för lite på hur data från sociala medier kan användas för att analysera våra personligheter – och därigenom påverka vårat beteende i demokratiska val. Det menar forskare vid universitetet i Cambridge..

SR - Igår: 06:00

Biokolstillverkning med statligt stöd har dragit igång

Nu har de första privata kommersiella biokolsanlägningarna, med statligt stöd, tagits i bruk i Sverige..

SR - Igår: 06:00

Hemligheterna bakom Bajau-folkets dykförmåga

Stora mjältar. Det kan vara en av hemligheterna bakom Bajau-folkets förmåga till djupa och långa dyk i havet, utan hjälpmedel..

SR - 20 apr 18 kl. 07:21

Så mycket mat slängs i soptunnan i USA

Medan många människor svälter slänger andra människor massor av mat varje dag. En ny studie har tittat på hur det ser ut i USA..

SR - 20 apr 18 kl. 06:00

Naturkatastrofer skördar färre liv – men kostar mer

9500 människor dog förra året i naturkatastrofer i världen. Det är en lägre siffra jämfört med genomsnittet de senaste tio åren. Men kostnaderna för naturkatastroferna var dubbelt så höga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.