SR > Vetenskap

Friday, 20 July, 12:49

SR - 19 mar 18 kl. 06:20

Forskare ifrågasätter digitala hjälpmedel i skolanDigitala verktyg i skolan, som låter eleverna plugga multiplikation eller huvudstäder med hjälp av datorprogram kan göra nytta - men tekniken används oftast fel. Det hävdar forskare Vetenskapsradion har talat med..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vetenskapsradion

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, ifrågasätter, digitala, hjälpmedeli , skolan
YLE - 16 nov 16 kl. 04:15

Linda och Sami: ”Vår pojke föddes med hjärnskador vid Borgå bb"

För Linda och Sami Dahlberg i Forsby i Lovisa är vardagen tuff. Deras son föddes med allvarliga hjärnskador, som en läkare i efterhand bedömde att uppstod riktigt i slutet av graviditeten eller under förlossningen vid Borgå sjukhus. - Visst är vi bittra så här i efterhand, men vad hjälper det?

Trelleborgs Allehanda - 05 nov 12 kl. 06:15

I den kommunala skolan kan eleven dra en nitlott

Lärarnas Riksförbund ifrågasätter om kommunerna klarar av det tydliga uppdrag som man fått via skollagen ? att leverera likvärdiga förutsättningar för alla elever. Det skriver Helena Linge, ordförande i Lärarnas Riksförbund distrikt Malmöhus.

YA - 31 aug 13 kl. 15:00

Besparingar retar äldre

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
?Varför är det alltid pensionärerna som ska betala? Det måste finnas andra ställen att spara på.

HBL - 30 jun 14 kl. 03:46

Migränyogan utmanar stressamhället

Migränyogan kryper långsamt fram som ett alternativ till läkemedelsföretagens produkter. Kritikerna fnyser att bevisad effekt saknas, anhängarna säger att migrän är kroppens varningsrop.Fysioterapeut Daniela Lindqvist sitter på golvet, rak i ryggen med benen i kors och talar med lugn, nästan lite mässande, röst.

YLE - 17 jun 17 kl. 13:30

Ramieza såg döden, våldet och svälten i vitögat då hon besökte Somalia

Folket i Somalia lider av det långvariga kriget, våldet, torkan och nu också den fruktansvärda svälten. Barn och åldringar drabbas värst, och då vasabon Ramieza Mahdi nyligen besökte Somalia kunde hon konstatera att läget är värre än någonsin. Somalia är ett av världens farligaste länder.

BT - 03 mar 14 kl. 08:14

Om maskinernas mänskliga rättigheter

Lars Jakobson, mångsidig och ytterst begåvad författare, har i en essä om artificiell intelligens (AI) påpekat den frekventa förekomsten av debatter om bland annat aktiv dödshjälp, abort och djurrätt, ”men varken från politiskt håll eller från forskarna själva hörs röster som varnar för ett AI-hot eller för vår eventuella kränkning av en AI:s rättigheter.” Jakobson har själv gestaltat frågorna i sitt skönlitterära författarskap (läs hans kolossala roman Vännerna), och nu är det som om Sam Ghazi tagit honom på orden: romanen Sången ur det kinesiska rummet är en drömsk berättelse om den artificiella intelligensens möjligheter och faror, förenade (förkroppsligade rentav) i en maskin som tar sig rättigheter såväl som ifrågasätter människans b

YLE - 04 apr 16 kl. 08:50

Fredag är speldag i Kimito bibliotek

Det räcker inte längre med att biblioteken har böcker radade i bokhyllor. För att vara attraktiva måste biblioteken hålla på med kringverksamhet som tilltalar besökarnas vardag. I Kimito bibliotek är det liv och rörelse.

Trelleborgs Allehanda - 28 feb 13 kl. 14:26

Bruce Nauman ruskar om

Få konstnärer har så envetet verkat för att skaka liv i folks medvetanden och få dem att ifrågasätta och tänka efter. Nu öppnar utställningen med Bruce Naumans verk på Göteborgs konstmuseum.
Sedan Bruce Nauman inledde sin karriär i mitten av 1960-talet har han legat i absolut framkant, menar Johan Sjöström, ansvarig för utställningen.

BT - 18 nov 13 kl. 08:44

Djärv teaterman på Borås Stadsteater

Hur är det nu, egentligen? Har teatern sådana kvaliteter av kraft att den förmår förändra oss och vår tillvaro till något bättre? Har detta i så fall dokumenterats?

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

Höjd vattennivå kan skada fiberkablar

När vattennivån höjs kan internets infrastruktur påverkas, menar amerikanska forskare i en ny studie..

SR - 6 timmar sedan

Fara förändrar guppyns hjärna

Hanguppys utvecklar större hjärnor om de utsätts för hot från en rovfisk, visar en studie från kanadensiska och holländska forskare..

SR - 6 timmar sedan

Småfåglar flyger högt

Småfåglar kan flyga på hela 4 000 meters höjd. Biologen Sissel Sjöberg har följt två fåglars Afrikaresa..

SR - 6 timmar sedan

Medborgarlön kan bli aktuellt när AI äntrar arbetsmarknaden

European Group on Ethics har analyserat hur arbetsmarknaden kommer förändras i och med framfarten av artificiell intelligens och menar att medborgarlön kan bli aktuellt..

SR - Igår: 10:01

Träd far illa i torkan

Värmen har ju gjort att det börjar se höstlikt ut på vissa platser. Nu varnar forskare för att många träd inte kommer att klara sig..

SR - Igår: 09:52

Gravida med HIV blir ofta utan behandling

Allt fler människor som smittas av HIV får behandling, men läkemedlen når fortarande inte ut till alla. Förra året föddes 180 000 barn med HIV..

SR - Igår: 07:19

Viktigt med ansvarsfull AI-design

När artificiell intelligens, AI, blir en del av samhället gäller det att de som utvecklar AI-system tar ansvar och utvecklar etiskt bra produkter. Det menar Maaike Harbers från universitetet i Rotterdam..

SR - Igår: 06:00

Mossornas framfart på Surtsey undersöks

Just nu är ett tiotal biologer från bland annat Lunds universitet på den isländska vulkanön Surtsey för att studera livet på ön..

SR - I förrgår: 07:18

Radiokampanj kan ha räddat liv

En radiokampanj uppmanade människor att söka vård mot barnsjukdomar. Flera sökte vård för diagnoserna under samma period, enligt en brittisk studie..

SR - I förrgår: 06:00

Både bra och dåligt med uppkopplade leksaker

Är leksaker som är uppkopplade mot internet bra eller dåligt för barnen? Europeiska Kommissionens forskningscenter ser både stora möjligheter och stora risker..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.