DN > Nyheter

Monday, 24 September, 19:05

DN - 17 mar 18 kl. 23:01

Detta har hänt i fallet UD, Oksanen och BaliPå UD finns misstankar om att en främmande makt avlyssnat och varit delaktig i ett försök att misskreditera en svensk journalist som är profilerad i säkerhetspolitiska frågor, erfar DN. En mejlväxling mellan UD och journalisten begärdes ut av en chef på den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag – dagen efter att den skett..
Läs mer på DN
Läs mer om:
UD, Bali, DN, Nyheter Idag

Dela artikeln

81 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Detta har hänti , falletUD , Oksanenoch , Bali
YLE - 28 okt 15 kl. 15:21

Domkapitlet överklagar fallet Oksanen

Helsingfors domkapitel håller inte med om att uppsägningen av Strömforskyrkoherden Kirsi Oksanen var olaglig. Domkapitlet överklagar beslutet från Helsingfors förvaltningsdomstol. Ärendet går till Högsta förvaltningsdomstolen.

Expressen - 18 mar 18 kl. 22:40

Låt Hanif Bali-skandalen bli en lärdom inför valet

Svenska politiker kan inte vara naiva inför försök till informationspåverkan.Förhoppningsvis lär sig politikerna en läxa av fallet Hanif Bali..

Sydsvenskan - 19 mar 18 kl. 18:00

Moderaterna kunde förlåta Hanif Bali hans flyktinghån – men vid ryska posten gick gränsen

Peter Fällmar Andersson skriver om fallet Hanif Bali..

Helsingborgs Dagblad - 19 mar 18 kl. 18:00

Moderaterna kunde förlåta Hanif Bali hans flyktinghån – men vid ryska posten gick gränsen

Peter Fällmar Andersson skriver om fallet Hanif Bali..

Cornucopia - 19 mar 18 kl. 17:43

Hanif Bali sparkad ur partistyrelsen - stor förlust för Moderaternas valresultat

Till slut tröttnade Moderaternas ledning på den stridbare och omtalade riksdagsledamoten Hanif Bali (m). Efter åratal av uttalanden som kan ifrågasättas svalde man med hull och hår helt substanslösa påståenden från sosseriets UD och kickade partiets kanske starkaste kort inför valet från partistyrelsen. Bali slutar även med sin starkaste plattform Twitter.

DN - 17 mar 18 kl. 10:46

Hanif Bali erkänner hemlig kontakt med högerpopulistiskt sajt

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) ändrar sin version om hur han fått tipset om en konversation mellan UD och journalisten Patrik Oksanen.  I ett Facebook-inlägg erkänner han att han fick det från den högerpopulistiska sajten Nyheter Idags grundare Chang Frick. Något Bali undanhållit i en tidigare intervju med Dagens Nyheter..

SVT - 17 mar 18 kl. 17:08

Riksdagsledamoten Hanif Bali erkänner kontakt med högerpopulistiskt sajt

Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali har ändrat sin version om hur han fått tipset om en mejlkonversation mellan UD och journalisten Patrik Oksanen, enligt DN. Nu uppger Bali att han fick tipset från den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag, vilket deras chefredaktör Chang Frick bekräftar till SVT Nyheter..

Expressen - 18 mar 18 kl. 16:24

Försvarsministern om Bali: ”En nyttig idiot”

Hanif Bali (M) försökte misskreditera journalisten Patrik Oksanen som skrivit om situationen för mänskliga rättigheter på Krimhalvön. Nu går försvarsminister Peter Hultqvist ut och kritiserar Bali i Dagens Nyheter.  – Anmärkningsvärt att en riksdagsledamot för Moderaterna blir en nyttig idiot i det sammanhanget, säger Hultqvist till tidningen.

DN - 16 mar 18 kl. 18:34

Hanif Bali lämnade annan version om UD-mejlen

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali uppgav till DN att han fångat upp en mejlväxling mellan Utrikesdepartementet och journalisten Patrik Oksanen i sitt flöde på internet.  Men en skärmdump från en konversation på sociala medier visar att han tidigare gett en helt annan version. Då svarade han: ”Fick det av en bekant”.

DN - 16 mar 18 kl. 18:34

Hanif Bali lämnade annan version om UD-mejlen

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali uppgav till DN att han fångat upp en mejlväxling mellan Utrikesdepartementet och journalisten Patrik Oksanen i sitt flöde på internet.  Men en skärmdump från en konversation på sociala medier visar att han tidigare gett en helt annan version. Då svarade han: ”Fick det av en bekant”.

Expressen - 19 mar 18 kl. 12:08

Stefan Löfven riktar kritik mot Hanif Bali

Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar partistyrelsen inom Moderaterna. Nu kommenterar statsminister Stefan Löfven turerna kring hur M-politikern publicerat en mejlväxling mellan Patrik Oksanen och UD på Twitter. – Jag konstaterar att Moderaterna själva har sagt att det är omdömeslöst och det är väl bara att hålla med, säger Löfven.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Statsvetare om talmansvalet: ”Man kan se det som en förmatch”

Det blev Andreas Norlén (M) som valdes till talmansposten på måndagen. Efter långa förhandlingar slog också Vänsterpartiets utmanare Lotta Johnsson Fornarve ut SD:s nu sittande Björn Söder i rollen som andre vice talman. – Man kan se det som förmatchen till den stora matchen som kommer framöver om regeringsbildningen , säger Tommy Möller, professor i statsvetenskap..

DN - 1 timme sedan

Svenska städer i topp när Europas temperatur stiger

Medeltemperaturen ökar i Europas städer, visar en sammanställning från över 100 års väderobservationer av nätverket EDJNet. Kiruna toppar listan och har blivit 3,4 grader varmare sedan år 1900. .

DN - 1 timme sedan

Sjukhusdirektör Melvin Samsom lämnar Karolinska

Sjukhusdirektör Melvin Samsom kommer att lämna Karolinska universitetssjukhuset, enligt ett pressmeddelande från sjukhuset på måndagskvällen. Han lämnar sin tjänst våren 2019..

DN - 1 timme sedan

Okänd vätska uthälld i t-banevagn – polisen söker misstänkt person

En person sågs på måndagseftermiddagen hälla ut någon slags vätska i en tunnelbanevagn, när tåget befann sig vid Sankt Eriksplan i centrala Stockholm. Vätskan luktade som bensin, enligt uppgiftslämnare..

DN - 1 timme sedan

Hon är Saudiarabiens första kvinnliga nyhetsankare

När journalisten Weam Al Dakheel i förra veckan presenterade nyheterna i Saudiarabiens statstelevison skrev hon historia. Det har aldrig tidigare gjorts av en kvinna. Framträdandet har hyllats på sociala medier.

DN - 1 timme sedan

Uppgifter: Rod Rosenstein avgår

USA:s biträdande utrikesminister Rod Rosenstein väntas avgå, uppger bland annat New York Times. Beskedet kommer efter att New York Times avslöjat att han velat avlyssna president Donald Trump. .

DN - 2 timmar sedan

”MUF:s påståenden om lärarutbildningarna är flummiga”

REPLIK DN DEBATT 21/9. Den som tror att 28 olika lärosätens uppläggning och innehåll för det stora antal lärarprogram som finns kan beskrivas med dessa tre lösryckta teser kan inte tas för annat än totalt okunnig. Eller för att använda Dousas eget favoritvokabulär: det är helt enkelt flummiga påståenden, skriver pedagogikforskaren Michael Tengberg..

DN - 2 timmar sedan

C och L säger nej till Wanngård – vill ha MP-allians

Alliansen tror att Miljöpartiets förhandlingar i landstinget öppnar för allianssamarbete även i Stadshuset. Nu stänger Centerpartiet och Liberalerna dörren till en mittenlösning. – Jag och Lotta Edholm har tackat nej till Karin Wanngårds (S) inbjudan, säger Karin Ernlund (C)..

DN - 2 timmar sedan

”Vi blockerar alla med hatiskt och kränkande språkbruk”

Det finns tydliga riktlinjer på migrationsminister Heléne Fritzons Facebook-sida. Den senaste tiden har ett flertal personer blivit blockerade på grund av hatiskt och kränkande språkbruk, skriver ministerns pressekreterare Joanna Abrahamsson..

DN - 2 timmar sedan

”Den hårda gränsen för godkänt skapar onödig utslagning”

REPLIK DN DEBATT 18/9. Isak Skogstads förslag är bra, men kan bli betydligt bättre. Den skarpa gränsen mellan godkända och icke godkända betyg leder till att det sociala uppdraget blandas med kunskapsuppdraget.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.