DI > Ekonomi

Thursday, 25 April, 14:16

DI - 18 mar 18 kl. 09:40

MP:s löfte: Miljardsänkta skatter i glesbygdenMiljöpartiet vill satsa två miljarder för att sänka skatten och göra det billigare att anställa i landets 23 mest problemtyngda glesbygdskommuner, rapporterar Ekot..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ekot

Dela artikeln

218 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP:s, löfte, Miljardsänkta, skatteri , glesbygden
FriaTider - 17 feb 14 kl. 10:46

Moderaternas vallöfte: Höjda skatter och tvångskvotering

År 2006 lyckades Moderaterna ta makten i Sverige med löften om sänkta skatter och mer valfrihet. Inför årets riksdagsval är prioriteringarna de rakt motsatta..

NSD - 15 mar 13 kl. 13:51

Borg: Skattesänkningar blir vallöfte

Finansminister Anders Borg manade partiet att "stå upp för jobbskatteavdraget" i sitt tal på Moderaternas Sverigemöte. Sänkta skatter på låg- och medelinkomster blir "kärnan i vår arbetslinje i valrörelsen", sade han..

BT - 24 jun 14 kl. 14:41

Löfvens löfte: Sänk pensionärskatten

Socialdemokraterna vill sänka skatten för pensionärerna. Till en början för dem med lägst pension. Men statsminister Fredrik Reinfeldt säger att förslaget bygger på bluffinansiering.

Expressen - 31 aug 18 kl. 23:45

Miljöpartiets nya vallöfte: 10 miljarder i grön skatteväxling

Miljöpartiet går till val på tio miljarder kronor i grön skatteväxling – varav fem i sänkta skatter på arbete. Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) ger samtidigt budgetpartnern Vänsterpartiet en känga.– Det är lätt att man bara tycker att man har ansvar för de positiva, roliga sakerna och inte vill ta ansvar för de negativa, säger Bolund till DN..

Expressen - 17 feb 14 kl. 11:22

Vallöftet från båda håll: Höjda skatter

Moderaternas och Socialdemokraternas vallöfte: Höjda skatter. - Vi är här för att markera att nu kommer omslaget, nu sker förändringen, säger statsminister Fredrik Reinfeldt. - God morgon, Moderaterna, svarar Magdalena Andersson (S)..

NSD - 28 maj 18 kl. 21:48

Ministerns löfte: Sänkta nätavgifter

Avgifterna för elnät har stigit mer än vad som kan förklaras med investeringar i näten..

HBL - 12 mar 15 kl. 23:00

Skattelöfte isolerar Saml

Ekonomi, ekonomi, ekonomi. Partiledare, kandidater och även väljare svarar unisont att det är ekonomin som är överlägsen etta då de ställs frågan vad som är det viktigaste i riksdagsvalet nästa månad. Landets ekonomi måste fås i balans, tillväxten bör vändas uppåt och sysselsättningen höjas.

DI - 26 feb 19 kl. 07:33

Lööfs löfte: Inga höjda skatter på kapital

Socialdemokraterna drev höjda skatter på kapital i regeringsförhandlingarna, men det förhandlades bort, enligt Centerledaren Annie Lööf. ”Det är av den anledningen jag höjer på ögonbrynen när Magdalena Andersson (S) nu för fram detta”, säger hon till TT..

Barometern - 25 jul 13 kl. 08:05

Vallöfte vållar kris i omsorgen

Mycket tyder på att det är S vallöfte från 2002 om ?Rätt till heltid - möjlighet till deltid?, som gjort äldre- och handikappomsorgen extremt dyr i kommunen.

Kristianstadsbladet - 08 sep 14 kl. 07:17

Nya regler miljardsänker elräkningar


Regeringen beslutade i förra veckan att skärpa elnätsreglerna för att hindra elbolagen från att ta ut oskäliga priser. De nya reglerna väntas innebära sänkta kostnader för elkunderna på uppemot 20-30 miljarder kronor per fyraårsperiod. De närmaste 16 åren kan det därmed handla om uppemot 120 miljarder kronor, enligt Energimarknadsinspektionens beräkningar, skriver Dagens Industri.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Jämtgärsgård kapade grenarna för att växa

För sju år sedan trodde Olle och Susanne Göransson att Jämtgärsgård nått den omsättning som var möjlig – runt 6 Mkr. Under fjolåret passerade omsättningen 11 Mkr och bolaget tog en plats på Almis regionala tillväxttopp. Hemligheten?

DI - 15 minuter sedan

Kanske anar aktieägarna Teslas vacklande framtid

Elbilstillverkaren Tesla presenterade sin kvartalsrapport efter New York-börsens stängning på onsdagen. Vd Elon Musk hade redan tidigare flaggat för att resultatet skulle vända till minus. Den redovisade förlusten var dock större än väntat och Tesla står nu inför fler utmaningar än någonsin..

DI - 15 minuter sedan

V:s ekonomiska plan: Kraftsamla kring bostadsbristen

Klimatomställningen måste synas tydligt i den ekonomiska politiken, och ett nytt skattesystem behövs som omfördelar från hög- till låginkomsttagare. Det framgår av Vänsterpartiets ekonomiska vårmotion, som lades fram på torsdagen..

DI - 30 minuter sedan

Svagare personbilsmarknad tynger Bulten

Fordonsunderleverantören Bulten levererar ett svagare resultat i fjärde kvartalet. En lägre nybilsförsäljning i Kina tynger, uppger bolaget i rapporten..

DI - 45 minuter sedan

Laura Ashley vinstvarnar – "betydligt under marknadens förväntningar"

Brittiska textilkedjan Laura Ashley varnar för att resultatet för det brutna räkenskapsår som tar slut den 30 juni kommer att bli "betydligt under marknadens förväntningar"..

DI - 1 timme sedan

Svajig handel i finska Cargotec efter kvartalsrapporten

Det finska logistikbolaget Cargotec redovisar ett lägre resultat än väntat. Orderingången ökade dock med 18 procent på årsbasis. Aktien handlas svajigt på Helsingsforsbörsen..

DI - 1 timme sedan

Seafire AB (publ) delårsrapport 1 2019

Seafire växer med förvärv och förbättrar resultatet!.

DI - 1 timme sedan

Så vill stålbranschen kompensera för klimatet

I dag lanseras satsningen Grönt stål där beställare och tillverkare kan klimatkompensera sin stålkonsumtion. .

DI - 1 timme sedan

Lammhults ökar resultatet men minskar omsättningen

Inredningsbolaget Lammhults Design Group redovisar ett resultat efter skatt på 8,7 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (5,4). Resultatet per aktie uppgick till 1,03 kronor (0,64)..

DI - 1 timme sedan

Sveaskog jagar granbarkborrar från rymden - unik teknik möjliggör snabb hantering av drabbad skog

Stora skogsarealer och värden förstörs varje år av granbarkborren. Enligt Skogsstyrelsens uppskattning förstördes under 2018 totalt 3-4 miljoner kubikmeter skog. Nu lanserar Sveaskog och IT-företaget Sogeti en unik lösning som tidigt visualiserar granbarkborrens framfart i skogen och möjliggör snabb hantering av drabbad skog..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.