Expressen > Opinion

Thursday, 26 April, 13:38

Liknande nyheter

Taggar: Keps, lektionstid, löserinte , skolstöket
YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

YLE - 26 feb 16 kl. 05:00

"Inlärningen gagnas av att använda fler språk"

Skolorna borde blir bättre på att bejaka olika språkliga identiter säger Katri Karjalainen, projektledare för Flerspråkighetsinsitutet i Vasa. Hon tror att inlärningen förbättras om man tillgodoser tvåspråkiga elevers behov. - Jag tycker att det är problematiskt att säga att skolans uppgift är förstärka modersmålet, då vi har barn som inte har ett, utan två, modersmål.

YLE - 05 nov 15 kl. 19:02

Kiilan koulu ivrig att välkomna asylsökarbarnen

I onsdags (4.11) blev det klart att barnen på flyktingförläggningarna i Raseborg ska få undervisning vid Kiilan koulu i Karis. Rektor Antti Jyrkkänen ser fram emot att välkomna de nya eleverna men efterlyser samtidigt mera reurser till skolan.

YLE - 21 mar 15 kl. 08:47

Det sneda orörda barndomshemmet

Huset har stått övergivet på åkern i 55 år. Den gamla kvinnan som äger huset har Alzheimers sjukdom och är så att säga borta ur spelet. Det fina trähuset i två våningar var hennes barndomshem, men huset övergavs på 40-talet.

Kristianstadsbladet - 20 sep 13 kl. 11:02

Det coola fängelset

Foto: Peter Åklundh
För andra året i rad prisas Molly Ferm för sin novellkonst. Under Kristianstad Bokfestival mottog hon priset för årets bästa novell i tävlingens andra kategori, den för högstadieåldern. Läs den prisade novellen här.

Skånskan - 18 jul 16 kl. 06:00

”Vi ska se om vi ska stämma Jönköpings kommun”

Bo­sjö­klos­ter 650 000 kro­nor – det krävde Skånska Jakt- och fis­ke­mäs­san från Jön­kö­pings kom­mun.
Nu över­väger man att istäl­let gå till domstol.– Det finns in­gen etik läng­re, säger Thord Bon­de, som driver Bo­sjö­klos­ter.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Välkomna hit – vi bjuder på kroniskt utanförskap

Efter en tid klarar flyktingen inte ens ett lågkvalificerat arbete. Här är de svenska mekanismerna som ökar segregationen, skriver rektor Hamid Zafar..

Expressen - 23 timmar sedan

Statens solelsslöseri är en stöld från folket

Principen "varje förslösad skattekrona är en stöld från folket" är extra viktig för klimatpolitiken. Nu ignorerar regeringen Riksrevisionen och slarvar bort ytterligare 170 miljoner, skriver Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson..

Expressen - Igår: 05:00

Klarar du brottsvågen om skattesänkarna tar makten?

Varenda krona Moderaterna lovar i skattesänkningar lovar jag att investera i trygghet, skriver Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S)..

Expressen - Igår: 17:23

Den som hörs mest får stanna i Sverige

Personer med goda kunskaper om hur man påverkar politiker har hjälpt tusentals afghanska män utan skyddsskäl att få förtäckt amnesti.Dessa volontärer behöver nu inte ta något helhetsansvar för att asylrätten krackelerar, skriver Robert Hannah (L)..

Expressen - Igår: 13:43

De enda som ska skämmas är Luf

I sin iver att hylla staten Israel ignorerar debattörerna från Luf de folkrättsbrott som Israel begår mot den palestinska befolkningen.Det är ni som ska skämmas, inte Margot Wallström, skriver SSU:s ordförande Philip Botström..

Expressen - I förrgår: 05:00

Heberlein har fel om "Ring P1"-profilerna

Ann Heberlein har fel. Sveriges Radio agerar opartiskt och oberoende.Vi har inte petat ut vissa personer på grund av vilka de är eller vad de gjort i programmet, skriver "Ring P1":s samordnare Susanne Ehlin..

Expressen - I förrgår: 15:53

Vi kommer att ta hand om Sverige

Nu har regeringen, Vänsterpartiet och Centerpartiet chansen att göra rätt och rösta ja till lagförslaget.Varje ensamkommande ungdom är tusentals nya möjligheter för Sverige att växa sig starkare, skriver Fatemeh Khavari. .

Expressen - 23 apr 18 kl. 05:00

Gå inte på myten om miljöfarliga plastpåsar

Struntar du i plastpåsarna och har med din egen kasse i ekologisk bomull? Då är det du som är miljöboven, lurad av plastpaniken, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - 22 apr 18 kl. 05:00

Gör rätt nu – eller lägg ner hela public service

Vad händer med "Ring P1"-programledarna efter avstängningen? Ann Heberlein ser tre alternativ för public service:  Gör er av med vänsterprofilerna. Komplettera med lika partiska motröster.

Expressen - 21 apr 18 kl. 05:00

Ta fram betalkortet –  och flickans kropp är din

För att köpa en kvinnas kropp behöver du bara en dator, ett betalkort och en vidrig människosyn. Och just det: Företagen Visa och Mastercard som är villiga att tjäna pengar på människohandel, skriver Anna Hedh (S)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.