SR > Nyheter

Thursday, 16 August, 13:48

Liknande nyheter

Taggar: M-riksdagsledamotutreds som , säkerhetsrisk
Nerikes Allehanda - 27 sep 16 kl. 04:55

En säkerhetsrisk mitt i demokratin

Det finns en tydlig säkerhetsrisk i hjärtat av svensk demokrati. Säkerhetsrisken handlar om Sverigedemokraterna och framför allt det som sker runt partiets rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth. I en rad avslöjanden i olika medier tecknas bilden av en riksdagsledamot som plockar in personer vars blotta uppenbarelse borde ha fått den sömnigaste väckarklockan att ringa.

SR - 13 mar 17 kl. 06:00

MP-riksdagsledamot kritiserar sitt partis agerande

En tidigare tjänsteman för Miljöpartiet i riksdagen pekades nyligen ut som säkerhetsrisk i Aftonbladet, på grund av kontakter med ryska ambassaden. Miljöpartiet ville varken bekräfta eller dementera rapporteringen..

YLE - 24 aug 17 kl. 15:05

Slaget efter tolv: Världen känns annorlunda efter knivattacken

Fredagens knivattack var en vändpunkt. Det är både överkommissarie Stephan Sundqvist och riksdagsledamot Stefan Wallin (Sfp) överens om. Båda deltog i Slaget efter tolv på torsdagen.

YLE - 31 maj 17 kl. 19:42

Terhos prat om EU-folkomröstning ogillades

Statsminister Juha Sipilä (C) har för avsikt att prata med Europaminister Sampo Terho (Sannf) om det han sagt om en EU-folkomröstning i Finland. Ärendet fick stor uppmärksamhet i riksdagen på onsdagen. Både oppositionen och regeringspartierna har ogillat Terhos uttalanden och tyckt att det till och med utgör en säkerhetsrisk och är mot Finlands nationella intressen.

Supermiljöbloggen - 07 okt 13 kl. 09:45

Politisk strid att vänta om försvarets vindkraftmotstånd

Hundratals vindkraftverk har stoppats hittills. I fredags hölls ett möte i Göteborg mellan politiker, försvarsmakten och vindkraftsbranschen om den konflikt som uppstått sedan försvaret konsekvent börjat säga nej till bygget av nya vindkraftverk inom en radie på fyra mil kring militära flygplatser. Enligt SVT Västnytt som rapporterar om mötet har försvaret de senaste tre åren sagt nej till bygget av nästan 400 vindkraftverk bara i Västra Götaland, något som gör att regionen, enligt beräkningar gjorda av Power Väst, går miste om uppåt 14 miljarder i investeringar.

Ekonomistas - 15 aug 17 kl. 10:01

Inget handelskrig med Donald Trump, men världshandelssystemet kan krackelera.

Detta är ett gästinlägg av Carl B. Hamilton, f.d.

Ekonomistas - 15 aug 17 kl. 10:01

Inget handelskrig med Donald Trump, men världshandelssystemet kan krackelera

Detta är ett gästinlägg av Carl B. Hamilton, f.d.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Migrationsverket: Gymnasielagen går att använda

Migrationsverket godkänner beredningen av gymnasielagen, som ger flera tusen unga en ny chans att få asyl i Sverige. Det framgår av ett yttrande som verket lämnat till Migrationsöverdomstolen, som prövar frågan..

SR - 1 timme sedan

Efter olyckan: Vägtullbolaget Atlantia tappar i värdet

Sökandet efter överlevande pågår fortfarande efter den stora brokollapsen i Genua i Italien, för två dagar sedan. Minst 40 personer miste livet och nu får olyckan även ekonomiska konsekvenser..

SR - 1 timme sedan

SD inför jämställdhetspolitisk talesperson

Ebba Hermansson blir jämställdhetspolitisk talesperson för SD..

SR - 2 timmar sedan

Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

Polisen och tre andra myndigheter ska inte längre behöva begära tillstånd för att kameraövervaka. Det föreslår en statlig utredning. Justitieminister Morgan Johansson välkomnade förenklingen för myndigheterna..

SR - 2 timmar sedan

Åkesson: "EU inte vägen för samarbete i Europa"

Nu på morgonen har Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson intervjuats i Ekot.  Klimatet var ett av de ämnen som stod i fokus..

SR - 3 timmar sedan

M-förslag: Kvinnovåld ska ge hårdare straff

Moderaterna föreslår att straffen för grov kvinnofridskränkning skärps till mellan ett och tio års fängelse..

SR - 4 timmar sedan

"Åkessons stil ska ses som ett politiskt budskap"

I Ekots partiledarutfrågning gav Jimmie Åkesson otydliga besked på flera områden. Att vara vag är i själva verket en del av SD:s politiska budskap, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg.

SR - 4 timmar sedan

"De hade ännu mer avvikande åsikter förut"

Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach om utfrågningen av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson..

SR - 5 timmar sedan

"Jag förnekar inte klimatförändringar"

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson gästar Ekots partiledarutfrågningar. Innehållet i politiken står i fokus när Ekots Monica Saarinen och Daniel Alling möter partiledarna..

SR - 6 timmar sedan

Sturups flygplats utrymd

Sturups flygplats har utrymdes nu på morgonen på grund av att ett misstänkt föremål påträffats i säkerhetskontrollen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.