SR > Nyheter

Wednesday, 20 June, 19:17

Liknande nyheter

Taggar: M-riksdagsledamotutreds som , säkerhetsrisk
Nerikes Allehanda - 27 sep 16 kl. 04:55

En säkerhetsrisk mitt i demokratin

Det finns en tydlig säkerhetsrisk i hjärtat av svensk demokrati. Säkerhetsrisken handlar om Sverigedemokraterna och framför allt det som sker runt partiets rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth. I en rad avslöjanden i olika medier tecknas bilden av en riksdagsledamot som plockar in personer vars blotta uppenbarelse borde ha fått den sömnigaste väckarklockan att ringa.

SR - 13 mar 17 kl. 06:00

MP-riksdagsledamot kritiserar sitt partis agerande

En tidigare tjänsteman för Miljöpartiet i riksdagen pekades nyligen ut som säkerhetsrisk i Aftonbladet, på grund av kontakter med ryska ambassaden. Miljöpartiet ville varken bekräfta eller dementera rapporteringen..

YLE - 24 aug 17 kl. 15:05

Slaget efter tolv: Världen känns annorlunda efter knivattacken

Fredagens knivattack var en vändpunkt. Det är både överkommissarie Stephan Sundqvist och riksdagsledamot Stefan Wallin (Sfp) överens om. Båda deltog i Slaget efter tolv på torsdagen.

YLE - 31 maj 17 kl. 19:42

Terhos prat om EU-folkomröstning ogillades

Statsminister Juha Sipilä (C) har för avsikt att prata med Europaminister Sampo Terho (Sannf) om det han sagt om en EU-folkomröstning i Finland. Ärendet fick stor uppmärksamhet i riksdagen på onsdagen. Både oppositionen och regeringspartierna har ogillat Terhos uttalanden och tyckt att det till och med utgör en säkerhetsrisk och är mot Finlands nationella intressen.

Supermiljöbloggen - 07 okt 13 kl. 09:45

Politisk strid att vänta om försvarets vindkraftmotstånd

Hundratals vindkraftverk har stoppats hittills. I fredags hölls ett möte i Göteborg mellan politiker, försvarsmakten och vindkraftsbranschen om den konflikt som uppstått sedan försvaret konsekvent börjat säga nej till bygget av nya vindkraftverk inom en radie på fyra mil kring militära flygplatser. Enligt SVT Västnytt som rapporterar om mötet har försvaret de senaste tre åren sagt nej till bygget av nästan 400 vindkraftverk bara i Västra Götaland, något som gör att regionen, enligt beräkningar gjorda av Power Väst, går miste om uppåt 14 miljarder i investeringar.

Ekonomistas - 15 aug 17 kl. 10:01

Inget handelskrig med Donald Trump, men världshandelssystemet kan krackelera.

Detta är ett gästinlägg av Carl B. Hamilton, f.d.

Ekonomistas - 15 aug 17 kl. 10:01

Inget handelskrig med Donald Trump, men världshandelssystemet kan krackelera

Detta är ett gästinlägg av Carl B. Hamilton, f.d.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Över 2 000 barn har satts i förvar

Här är en bakgrund till händelserna som väckt så upprörda känslor..

SR - 45 minuter sedan

Andelen undernärda barn i Nordkorea sjunker

Ett av fem barn i Nordkorea har drabbats av hämmad tillväxt på grund av undernäring, det visar en rapport släppt av FN:s barnfond Unicef idag..

SR - 1 timme sedan

Brittisk sjukhusskandal – flera hundra personer dog i förtid

Över 450 människor har fått sina liv förkortade på ett sjukhus i södra England på grund av att de fått för starka smärtlindrande droger av personalen. Det ska ha skett under framför allt 90-talet, enligt biskopen James Jones som lett en statlig utredning av fallet..

SR - 2 timmar sedan

Kritiken: Folk är inte bekymrade över skolornas vinst, utan kvaliteten

Socialdemokraterna går till val på att stoppa nyetablering av vinstdrivande skolor. Men förslaget får kritik från oppositionen, liksom av Friskolornas riksförbund..

SR - 2 timmar sedan

Partiet trotsar Trump – ska rösta för att familjer inte separeras

Det amerikanska representanthuset kommer i morgon att rösta för att avsluta det så uppmärksammade hanterandet av immigrantfamiljer som innebär att familjerna just nu separeras vid USA:s gräns. Det säger republikanernas Paul Ryan, rapporterar Reuters..

SR - 3 timmar sedan

Nyfödda vårdas olika - beroende på var de föds

Det saknas tydliga rekommendationer för vilken vård som ska ges till nyfödda barn visar en ny rapport från Sveriges kommuner och landsting..

SR - 3 timmar sedan

"S vill ha en valdebatt om vinstdrivna skolor"

Socialdemokraterna går till val på stoppa etableringen av nya vinstdrivande skolor eftersom de vill ha uppmärksamhet i en fråga som är positiv för partiet, det säger Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 5 timmar sedan

Eritrea svarar på Etiopiens erbjudande om fred

Nu ökar hoppet om ett genombrott i en av Afrikas mest långdragna konflikter, den mellan Etiopien och Eritrea. Två veckor efter att Etiopien överraskande erbjöd Eritrea fred, har Eritreas president meddelat att han ska skicka en delegation till Addis Abeba..

SR - 5 timmar sedan

Elfel orsakar tågförseningar mellan Stockholm och Malmö

Ett elfel i höjd med Kimstad söder om Norrköping orsakar stora tågförseningar mellan Malmö och Stockholm..

SR - 6 timmar sedan

Bråvallafestivalen lägger ner

Bråvallafestivalen utanför Norrköping lägger ner, rapporterar Norrköpings Tidningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.