DI > Ekonomi

Friday, 26 April, 00:39

DI - 16 mar 18 kl. 19:24

Merkel och Löfven protesterar mot USA-tullarFörbundskansler Angela Merkel och statsminister Stefan Löfven riktar en gemensam protest mot USA:s planerade handelstullar. Dessutom är det full fart framåt som gäller i migrationsfrågan under våren, om den stora utmaningen att hitta en gemensam lösning bland EU-länderna ska lyckas..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Löfven, USA, Angela Merkel, Stefan Löfven, EU

Dela artikeln

224 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Merkeloch , Löfven, protesterarmot , USA-tullar
UNT - 16 mar 18 kl. 13:46

Merkel och Löfven protesterar mot USA-tullar

Vi anser att de tullar som USA aviserat talar emot WTO:s grunder och om möjligt måste ändras eller lösas genom samtal, säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel på en pressträff med statsminister Stefan Löfven i Berlin..

GöteborgsPosten - 16 mar 18 kl. 15:56

Merkel och Löfven i protest mot USA-tullar

Förbundskansler Angela Merkel och statsminister Stefan Löfven riktar en gemensam protest mot USA:s planerade handelstullar. Dessutom är det full fart framåt som gäller i migrationsfrågan under våren, om den stora utmaningen att hitta en gemensam lösning bland EU-länderna ska lyckas..

UNT - 16 mar 18 kl. 15:56

Merkel och Löfven i protest mot USA-tullar

Förbundskansler Angela Merkel och statsminister Stefan Löfven riktar en gemensam protest mot USA:s planerade handelstullar..

GöteborgsPosten - 31 maj 18 kl. 14:11

Merkel: USA-tullar strider mot handelsregler

USA:s president Donald Trump har redan beslutat att införa tullar på stål och aluminium från EU, enligt The Wall Street Journals källor. Det skulle strida mot WTO:s handelsregler, enligt Tysklands förbundskansler Angela Merkel..

Sydsvenskan - 30 maj 18 kl. 23:27

Merkel: USA-tullar strider mot handelsregler

USA:s president Donald Trump har redan beslutat att införa tullar på stål och aluminium från EU, enligt The Wall Street Journals källor. Det skulle strida mot WTO:s handelsregler, enligt Tysklands förbundskansler Angela Merkel. – Vi vet inte vad beslute.

DI - 31 maj 18 kl. 14:19

Merkel: USA-tullar strider mot handelsregler

USA:s president Donald Trump har redan beslutat att införa tullar på stål och aluminium från EU, enligt The Wall Street Journals källor. Det skulle strida mot WTO:s handelsregler, enligt Tysklands förbundskansler Angela Merkel..

GöteborgsPosten - 16 mar 18 kl. 13:47

Merkel och Löfven protesterar mot USA-tullar

DI - 20 aug 18 kl. 07:56

Merkel och Putin i "långa detaljerade samtal"

Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Rysslands president Vladimir Putin förde långa och detaljerade samtal om Syrien, Ukraina, Iran och andra saker - inklusive USA-tullar - när de två träffades i Tyskland i lördags..

BT - 16 nov 14 kl. 13:32

Merkel vill snabba på handelsavtal

Tysklands förbundskansler Angela Merkel uppmanar EU att skynda på förhandlingarna med USA om det så kallade TTIP-avtalet. Merkel sade vid en presskonferens i Sydney på söndagen att EU bör förhandla på ett "snabbt och beslutsamt" sätt för att avsluta överenskommelsen.Förhandlingarna mellan USA och EU om frihandelsavtalet TTIP inleddes 2013.

Nerikes Allehanda - 08 dec 13 kl. 05:01

USA och EU kan åstadkomma revolution i handeln

En leksak, en bil eller en gräsklippare som är godkänd i Portugal, Kroatien eller Spanien är också godkänd i Sverige. Det är grundtanken med EU:s inre marknad. En vara eller en tjänst som är okej att sälja i ett land ska också kunna säljas i de övriga medlemsländerna.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Så gick det i Guldägget 2019

Under torsdagskvällen den 25 april stod det klart vilka som vinner årets Guldägg..

DI - 1 timme sedan

Morgan Stanley sänker riktkursen för Handelsbanken

Morgan Stanley sänker riktkursen för Handelsbanken till 99 kronor (102), upprepar undervikt - BN.

DI - 1 timme sedan

Bättre resultat än väntat för Starbucks – men sämre försäljning

Den amerikanska kafékedjan Starbucks rapporterade efter torsdagens stängning ett justerat resultat per aktie på 0:60 dollar per aktie för det andra kvartalet..

DI - 1 timme sedan

Max Martin och Harald Mix i samarbete - ska locka stjärnor till Stockholm

Den svenske stjärnproducenten Max Martin flyttar hem och får hjälp av riskkapitalisten Harald Mix. Det skriver lokaltidningen Stockholm Direkt..

DI - 1 timme sedan

Intel sänker prognosen för helåret – aktien faller i efterhandeln

Intel redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:89 dollar för det första kvartalet 2019..

DI - 2 timmar sedan

Impopulär Macron lovar sänkt skatt

Det brukar sägas att stora kriser gynnar sittande regeringar, men inte ens branden i katedralen Notre-Dame tycks ha förbättrat den franske presidenten Emmanuel Macrons miserabla popularitetssiffror. I en lång tv-sänd presskonferens – en udda plattform för presidenten – gav Macron sin egen syn på det bottenlåga förtroendet för honom..

DI - 2 timmar sedan

Biljätten redovisar bättre försäljning än väntat

Ford redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:44 dollar för det första kvartalet 2019..

DI - 2 timmar sedan

Vinstkross från Amazon – aktien stiger något i efterhandeln

E-handelsjätten Amazon redovisade en vinst per aktie på 7,09 dollar under det första kvartalet 2019. Analytikerna hade i snitt väntat sig en vinst per aktie på 4,67 dollar enligt Bloombergs sammanställning. .

DI - 2 timmar sedan

Blandad utveckling på Wall Street – 3M rasade på rapport

USA-börserna bjöd på en blandad utveckling under torsdagen när både Facebook och Microsoft steg rejält efter sina senaste kvartalsrapporter medan industrikonglomeratet 3M rasade 12,9 procent. .

DI - 2 timmar sedan

Chef vid Sri Lankas försvarsdepartement avgår

Statssekreteraren vid Sri Lankas försvarsdepartement har valt att avgå sedan det framkommit att landet varnats i förväg om terrordåden men att informationen aldrig vidarebefordrats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.