SR > Nyheter

Monday, 23 July, 04:16

SR - 16 mar 18 kl. 04:00

SD vill ge föräldrar 20 000 för första barnetSverigedemokraterna vill införa ett bidrag på 20 000 kronor till de som får sitt första barn. För att finansiera förslaget föreslår partiet bland annat att flerbarnstillägget ska skäras ned..
Läs mer på SR

Dela artikeln

5823 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD vill ge föräldrar20 , 000för första , barnet
BT - 21 jun 17 kl. 14:03

Föräldrar greps – barnet kunde inte placeras

När föräldrarna arresterades visste ingen vart deras barn skulle ta vägen. Sociala jouren lyckades inte nå någon av politikerna som skulle ta beslutet..

YLE - 30 jun 16 kl. 10:27

"Billigt så länge barnet inte tävlar"

En förälder som Yle Nyheter talat med säger att det borde finnas en inkomstgräns för vad hobbyer får kosta. Undervisnings- och kulturministeriet presenterade på torsdagen sin rapport om hur idrottshobbyer kunde bli billigare. Avgifterna för idrottshobbyer och tävlingsidrott har i genomsnitt stigit, rapporterar Undervisnings- och kulturministeriet som på torsdagen presenterade en rapport om hur avgifterna kunde bli lägre.

YLE - 20 nov 16 kl. 10:10

Beröva inte barnet sin förälder vid skilsmässa - kan vara värre än död för föräldern

Efter en konfliktfylld skilsmässa är det lätt att längta efter hämnd: Barnet ska jag åtminstone ha! Men det lönar sig att tänka noga efter, att fjärma ett barn från sin förälder kan få allvarliga konsekvenser, varnar en expert. – Det kan ske en stor tillbakagång i utvecklingen.

YLE - 18 mar 17 kl. 06:00

Den åldrande föräldern ska klara sig själv medan det vuxna barnet får hjälp

Det är inte så vanligt att man ger sina åldrande föräldrar ekonomiskt stöd. Sina vuxna barn hjälper man däremot nog gärna ekonomiskt. Forskning visar att om man har möjlighet att dela med sig av sina pengar så går de pengarna så gott som alltid till barnen och mer sällan till föräldrarna.

YLE - 24 jan 16 kl. 18:02

Välmenande föräldrar vill med till universitetet

Föräldrarnas kontroll över barnets skolgång sträcker sig allt högre upp i åldern. Det nya är att föräldrar informeras om studierna på högskolenivå. Det börjar igen vara dags för nior att välja skola för fortsatta studier på andra stadiet, snart drar det ihop sig till studentskrivningar, likaså ansökan om studieplats på högskola.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Linn stöttar föräldrar som förlorat sina barn

KINNA. För fem dagar sedan startade Linn Molle, 23, stödgruppen "En gala för forskning om spädbarnsdöd" på Facebook.På den korta tiden har gruppen fått över 2 000 likes och många änglaföräldrar – föräldrar som har förlorat sina barn – har skrivit känslosamma inlägg om hur de förlorade sitt barn.

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Över 2 000 vill hjälpa till vid bränderna

Över 2 000 frivilliga har hört av sig till Röda Korset de senaste två dygnen och vill hjälpa till vid de stora skogsbränderna. Ett gensvar som överträffar förväntningarna, enligt Röda Korset som i dialog med Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) samordnar frivilliginsatserna..

BT - 15 dec 12 kl. 15:36

Lek ger föräldrar till autistiska barn hopp om bättring

Ute blåser storm, det regnar och det är snart mörkt. I hallen i villan på Svensgärde är Ellen, sju år, på väg ut. Hon trasslar på sig utekläder: regnbyxor, tjock jacka, vantar, mössa, byta vantar, stövlar?

BT - 15 dec 12 kl. 15:36

BT för ett år sedan: Lek ger föräldrar till autistiska barn hopp om bättring

Ute blåser storm, det regnar och det är snart mörkt. I hallen i villan på Svensgärde är Ellen, sju år, på väg ut. Hon trasslar på sig utekläder: regnbyxor, tjock jacka, vantar, mössa, byta vantar, stövlar?

SVT Debatt - 19 jun 13 kl. 06:03

Ta ifrån oengagerade föräldrar barnbidraget

NYA BARNBIDRAGET Regeringens förslag om att barnbidraget ska delas lika mellan föräldrarna motiveras med jämställdhetsargument. Men det finns både mammor och pappor som vägrar ta ansvar för sina barn, och låter den andre föräldern bära hela bördan själv. Den som inte engagerar sig i sitt barn är inte förälder och kan därför inte heller tilldelas barnbidrag, skriver Ann Heberlein.

YLE - 28 apr 17 kl. 15:33

Press från föräldrar kan döda barnens idrottsglädje

Vad frågar du ditt idrottande barn efter en match? Vad slutade matchen? Gjorde du mål?

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Överblick saknas över utlånad räddningspersonal

Räddningstjänster runt om i landet har lånat ut personal för att hjälpa till med släckningen av skogsbränderna i Mellansverige. Men det saknas överblick över hur många det är som lånats ut..

SR - 4 timmar sedan

Ekots direktrapportering om skogsbränderna 22 juli

Skogsbränderna fortsätter härja runt om i Sverige och sammanlagt brinner det på närmare 50 platser. Värst drabbat är Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland. Konvojen från Polen med ett 40-tal brandbekämpningsfordon har nu kommit fram till Sveg Detta är en avslutad direktrapport.

SR - 8 timmar sedan

Spänt läge inför valet i Pakistan

Inför de allmänna valen i Pakistan som ska hållas på onsdag är situationen i landet spänd. Ingen av partierna väntas få egen majoritet och flera attentat har ägt rum mot politiker..

SR - 9 timmar sedan

Ingen blåval – isländska valfångare fick upp ovanlig korsning

Djurrättsorganisationer trodde att valfångarna fått upp en blåval, som är utrotningshotad och fridlyst, men tester visade det sig vara en ovanlig korsning mellan en blåval och en sillval..

SR - 9 timmar sedan

Nyfunnet intresse hos Morgan Johansson för EU-samarbete

I början av året föreslogs att EU skulle ha gemensamma utrustning för att bekämpa stora bränder och andra naturkatastrofer. Då var Inrikes- och justitieministern Morgan Johansson kritisk till förslaget, men nu säger han att det är en förhandlingsfråga och att man närmar sig en lösning..

SR - 12 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Trängslet i Älvdalens kommun, Dalarnas Län

Det brinner vid skjutfältet i Trängslet. Räddningsledaren uppmanar allmänheten att inte befinna sig inom skjutfältsområdet. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna..

SR - 14 timmar sedan

Skola i flyktingläger ser till att barn inte mister skolgång

Längs gränsen mellan Thailand och Myanmar har Rädda Barnen med stöd från bland annat EU byggt upp enkla men väl fungerande skolor i flyktingläger för att barn på flykt inte ska gå miste om sin skolgång..

SR - 16 timmar sedan

Många nyfikna stör släckningsarbetet

Många nyfikna tar bilen till områden i närheten av skogsbranden i Trängslet i Dalarna och stör släckningsarbetet enligt räddningstjänsten, som nu uppmanar alla att hålla sig därifrån..

SR - 18 timmar sedan

800 räddningsarbetare evakuerade från Syrien

I Syrien har israelisk armé evakuerat 800 räddningsarbetare från organisationen Vita Hjälmarna och deras familjer till Jordanien efter en begäran från USA och flera europeiska länder..

SR - 21 timmar sedan

Skogbränderna kan leda till revirkrig bland björnarna

Flera av bränderna som rasar just nu i våra skogar är i rovdjurstäta områden. Enligt rovdjursexperten Benny Gäfvert innebär det en ökad risk för revirkonflikter mellan björnar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.