SR > Nyheter

Monday, 22 October, 11:36

Liknande nyheter

Taggar: SD vill ge föräldrar20 , 000för första , barnet
BT - 21 jun 17 kl. 14:03

Föräldrar greps – barnet kunde inte placeras

När föräldrarna arresterades visste ingen vart deras barn skulle ta vägen. Sociala jouren lyckades inte nå någon av politikerna som skulle ta beslutet..

YLE - 30 jun 16 kl. 10:27

"Billigt så länge barnet inte tävlar"

En förälder som Yle Nyheter talat med säger att det borde finnas en inkomstgräns för vad hobbyer får kosta. Undervisnings- och kulturministeriet presenterade på torsdagen sin rapport om hur idrottshobbyer kunde bli billigare. Avgifterna för idrottshobbyer och tävlingsidrott har i genomsnitt stigit, rapporterar Undervisnings- och kulturministeriet som på torsdagen presenterade en rapport om hur avgifterna kunde bli lägre.

YLE - 20 nov 16 kl. 10:10

Beröva inte barnet sin förälder vid skilsmässa - kan vara värre än död för föräldern

Efter en konfliktfylld skilsmässa är det lätt att längta efter hämnd: Barnet ska jag åtminstone ha! Men det lönar sig att tänka noga efter, att fjärma ett barn från sin förälder kan få allvarliga konsekvenser, varnar en expert. – Det kan ske en stor tillbakagång i utvecklingen.

YLE - 18 mar 17 kl. 06:00

Den åldrande föräldern ska klara sig själv medan det vuxna barnet får hjälp

Det är inte så vanligt att man ger sina åldrande föräldrar ekonomiskt stöd. Sina vuxna barn hjälper man däremot nog gärna ekonomiskt. Forskning visar att om man har möjlighet att dela med sig av sina pengar så går de pengarna så gott som alltid till barnen och mer sällan till föräldrarna.

YLE - 24 jan 16 kl. 18:02

Välmenande föräldrar vill med till universitetet

Föräldrarnas kontroll över barnets skolgång sträcker sig allt högre upp i åldern. Det nya är att föräldrar informeras om studierna på högskolenivå. Det börjar igen vara dags för nior att välja skola för fortsatta studier på andra stadiet, snart drar det ihop sig till studentskrivningar, likaså ansökan om studieplats på högskola.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Linn stöttar föräldrar som förlorat sina barn

KINNA. För fem dagar sedan startade Linn Molle, 23, stödgruppen "En gala för forskning om spädbarnsdöd" på Facebook.På den korta tiden har gruppen fått över 2 000 likes och många änglaföräldrar – föräldrar som har förlorat sina barn – har skrivit känslosamma inlägg om hur de förlorade sitt barn.

BT - 15 dec 12 kl. 15:36

Lek ger föräldrar till autistiska barn hopp om bättring

Ute blåser storm, det regnar och det är snart mörkt. I hallen i villan på Svensgärde är Ellen, sju år, på väg ut. Hon trasslar på sig utekläder: regnbyxor, tjock jacka, vantar, mössa, byta vantar, stövlar?

BT - 15 dec 12 kl. 15:36

BT för ett år sedan: Lek ger föräldrar till autistiska barn hopp om bättring

Ute blåser storm, det regnar och det är snart mörkt. I hallen i villan på Svensgärde är Ellen, sju år, på väg ut. Hon trasslar på sig utekläder: regnbyxor, tjock jacka, vantar, mössa, byta vantar, stövlar?

SVT Debatt - 19 jun 13 kl. 06:03

Ta ifrån oengagerade föräldrar barnbidraget

NYA BARNBIDRAGET Regeringens förslag om att barnbidraget ska delas lika mellan föräldrarna motiveras med jämställdhetsargument. Men det finns både mammor och pappor som vägrar ta ansvar för sina barn, och låter den andre föräldern bära hela bördan själv. Den som inte engagerar sig i sitt barn är inte förälder och kan därför inte heller tilldelas barnbidrag, skriver Ann Heberlein.

YLE - 28 apr 17 kl. 15:33

Press från föräldrar kan döda barnens idrottsglädje

Vad frågar du ditt idrottande barn efter en match? Vad slutade matchen? Gjorde du mål?

Cornucopia - 27 sep 17 kl. 13:11

Läsarfråga: Hur förvalta 200 000 åt ett barn?

Nedan följer en läsarfråga om hur man ska förvalta ett arv på 200 000 kronor åt ett barn.

Läsarfrågan lyder:
"Ett barn mister en av sina föräldrar. Arvet består av ca 200 kkr.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Ramberg: Väntat att Löfven vill ha mer tid

Stefan Löfven får en vecka till på sig att sondera för att bilda regering. – Det var väntat att han ville ha mer tid, det hade varit överraskande om han hade brutit nu, säger Tomas Ramberg, Ekots inrikespolitiske kommentetar..

SR - 1 timme sedan

"Finns en ökad förståelse för varandras positioner"

Stefan Löfven håller presskonferens efter sitt möte med talmannen. Hans sonderingsuppdrag har nått halvtid..

SR - 1 timme sedan

Borlänge – Sveriges fulaste stad

I en omröstning från Arkitekturuppropet, en grupp som säger sig vilja värna tidlösa skönhetsvärden med inspiration från den klassiska byggtraditionen..

SR - 2 timmar sedan

Halvtid för Löfven – träffar talmannen

Stefan Löfvens sonderingsuppdrag har nått halvtid, och nu ska han ge talmannen en lägesrapport..

SR - 3 timmar sedan

"FN har misslyckats oftare än lyckats i Syrien"

Den norske diplomaten Jan Egeland har meddelat att han lämnar sitt uppdrag som chefsmedlare för FN:s humanitära insatser i Syrien. I P1-morgon säger han att FN vid flera tillfällen har misslyckats där..

SR - 4 timmar sedan

Analys: Löfven får troligtvis en vecka till

I dag träffar Stefan Löfven talmannen för att lämna en lägesrapport kring hur det går att bilda regering.  – En vecka till verkar väl sannolikt, säger Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 4 timmar sedan

Saudiske kungen ringde Khashoggis son – beklagade sorgen

Saudiarabiens kung Salman och kronprinsen Mohammed bin Salman har ringt till en av journalisten Jamal Khashoggis söner för att uttrycka sina kondoleanser, det rapporterar nyhetsbyrån AP..

SR - 4 timmar sedan

Lag & Rättvisa stärker sina positioner i Polen

I Polen stärkte partiet har Lag och Rättvisa stärkt sina positioner i lokalvalen igår. Men i storstäderna behåller den liberala oppositionen makten..

SR - 5 timmar sedan

Finska skolbarn kan bli utan mat vid strejk

I Finland strejkar många fackanslutna den här veckan i protest mot regeringens planer på att göra det lättare att säga upp anställda på mindre företag..

SR - 5 timmar sedan

Het valdebatt i viktiga Florida

I USA går valkampanjen nu in i slutskedet med drygt två veckor kvar till mellanårsvalet. En delstat som kan bli avgörande är Florida, där två ytterligheter inom amerikansk politik tävlar om guvernörsposten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.