SR > Nyheter

Wednesday, 23 January, 14:18

SR - 16 mar 18 kl. 04:00

SD vill ge föräldrar 20 000 för första barnetSverigedemokraterna vill införa ett bidrag på 20 000 kronor till de som får sitt första barn. För att finansiera förslaget föreslår partiet bland annat att flerbarnstillägget ska skäras ned..
Läs mer på SR

Dela artikeln

5823 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD vill ge föräldrar20 , 000för första , barnet
BT - 21 jun 17 kl. 14:03

Föräldrar greps – barnet kunde inte placeras

När föräldrarna arresterades visste ingen vart deras barn skulle ta vägen. Sociala jouren lyckades inte nå någon av politikerna som skulle ta beslutet..

YLE - 30 jun 16 kl. 10:27

"Billigt så länge barnet inte tävlar"

En förälder som Yle Nyheter talat med säger att det borde finnas en inkomstgräns för vad hobbyer får kosta. Undervisnings- och kulturministeriet presenterade på torsdagen sin rapport om hur idrottshobbyer kunde bli billigare. Avgifterna för idrottshobbyer och tävlingsidrott har i genomsnitt stigit, rapporterar Undervisnings- och kulturministeriet som på torsdagen presenterade en rapport om hur avgifterna kunde bli lägre.

YLE - 20 nov 16 kl. 10:10

Beröva inte barnet sin förälder vid skilsmässa - kan vara värre än död för föräldern

Efter en konfliktfylld skilsmässa är det lätt att längta efter hämnd: Barnet ska jag åtminstone ha! Men det lönar sig att tänka noga efter, att fjärma ett barn från sin förälder kan få allvarliga konsekvenser, varnar en expert. – Det kan ske en stor tillbakagång i utvecklingen.

YLE - 18 mar 17 kl. 06:00

Den åldrande föräldern ska klara sig själv medan det vuxna barnet får hjälp

Det är inte så vanligt att man ger sina åldrande föräldrar ekonomiskt stöd. Sina vuxna barn hjälper man däremot nog gärna ekonomiskt. Forskning visar att om man har möjlighet att dela med sig av sina pengar så går de pengarna så gott som alltid till barnen och mer sällan till föräldrarna.

YLE - 24 jan 16 kl. 18:02

Välmenande föräldrar vill med till universitetet

Föräldrarnas kontroll över barnets skolgång sträcker sig allt högre upp i åldern. Det nya är att föräldrar informeras om studierna på högskolenivå. Det börjar igen vara dags för nior att välja skola för fortsatta studier på andra stadiet, snart drar det ihop sig till studentskrivningar, likaså ansökan om studieplats på högskola.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Linn stöttar föräldrar som förlorat sina barn

KINNA. För fem dagar sedan startade Linn Molle, 23, stödgruppen "En gala för forskning om spädbarnsdöd" på Facebook.På den korta tiden har gruppen fått över 2 000 likes och många änglaföräldrar – föräldrar som har förlorat sina barn – har skrivit känslosamma inlägg om hur de förlorade sitt barn.

BT - 15 dec 12 kl. 15:36

Lek ger föräldrar till autistiska barn hopp om bättring

Ute blåser storm, det regnar och det är snart mörkt. I hallen i villan på Svensgärde är Ellen, sju år, på väg ut. Hon trasslar på sig utekläder: regnbyxor, tjock jacka, vantar, mössa, byta vantar, stövlar?

BT - 15 dec 12 kl. 15:36

BT för ett år sedan: Lek ger föräldrar till autistiska barn hopp om bättring

Ute blåser storm, det regnar och det är snart mörkt. I hallen i villan på Svensgärde är Ellen, sju år, på väg ut. Hon trasslar på sig utekläder: regnbyxor, tjock jacka, vantar, mössa, byta vantar, stövlar?

SVT Debatt - 19 jun 13 kl. 06:03

Ta ifrån oengagerade föräldrar barnbidraget

NYA BARNBIDRAGET Regeringens förslag om att barnbidraget ska delas lika mellan föräldrarna motiveras med jämställdhetsargument. Men det finns både mammor och pappor som vägrar ta ansvar för sina barn, och låter den andre föräldern bära hela bördan själv. Den som inte engagerar sig i sitt barn är inte förälder och kan därför inte heller tilldelas barnbidrag, skriver Ann Heberlein.

YLE - 28 apr 17 kl. 15:33

Press från föräldrar kan döda barnens idrottsglädje

Vad frågar du ditt idrottande barn efter en match? Vad slutade matchen? Gjorde du mål?

Cornucopia - 27 sep 17 kl. 13:11

Läsarfråga: Hur förvalta 200 000 åt ett barn?

Nedan följer en läsarfråga om hur man ska förvalta ett arv på 200 000 kronor åt ett barn.

Läsarfrågan lyder:
"Ett barn mister en av sina föräldrar. Arvet består av ca 200 kkr.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Oense med S om varför arbetslöshetsmålet slopas

Att regeringen inte längre siktar på EU:s lägsta arbetslöshet nästa år ska inte förklaras med M och KD:s budget, menar Björklund och Lööf..

SR - 1 timme sedan

Strejkarna: Känns bra – vi är vid gott mod

De strejkande hamnarbetarna i Malmö var vid gott humör när Ekot träffade dem på onsdagen. – Vi hoppas att det här ska ge ett avtal, att vi kan sätta oss vid förhandlingsbordet, säger hamnarbetaren Peter Ohlin..

SR - 1 timme sedan

Öresundsbron avstängd i båda riktningarna

Öresundsbron har stängts av för biltrafik i båda riktningarna eftersom det är risk för nedfallande snö och is från brovajrarna..

SR - 1 timme sedan

Olycka med tre lastbilar - stänger av väg 21

Klockan 12:24 idag kom ett larm till SOS om en olycka på riksväg 21 utanför Klippan..

SR - 1 timme sedan

Strejkforskare: Dröjer innan det syns i affärernas hyllor

Det kommer ta ett bra ta innan konsumenterna ser några konsekvenser av hamnkonflikten. Det säger Christer Thörnqvist, strejkforskare vid Högskolan i Skövde..

SR - 2 timmar sedan

Tåg i krock med bil vid obevakad järnvägsövergång

Ett tåg har kört på en personbil vid en obevakad järnvägsövergång i närheten av Kolsebro i Västerviks kommun, enligt SOS..

SR - 3 timmar sedan

Professorn: Därför har Maduro fortfarande stöd

En del av Venezuelas befolkning minns de sociala åtgärder som Hugo Chavez kunde genomföra med hjälp av landets oljeintäkter. – De är rädda för vad som skulle ske om Chavinismen, rörelsen eller regimen som Maduro nu leder, skulle försvinna, säger Fredrik Uggla, professor vid Stockholms universitet..

SR - 5 timmar sedan

SOS skickade inte vidare larm om skogsbrand

SOS Alarm skickade aldrig vidare det första larmet om skogsbranden i Enskogen till räddningstjänsten. Det rapporterar SVT:s Uppdrag granskning..

SR - 6 timmar sedan

Vanligt med tarmbakterier i färsk kyckling

Det är vanligt att det finns campylobacter i färsk kyckling som säljs i butik. Av 100 tagna prover var 61 procent positiva för bakterien campylobacter, visar en ny undersökning av Livsmedelsverket..

SR - 6 timmar sedan

Nu är strejken igång – arbetet stoppat i flera hamnar

Klockan sju på morgonen inleddes en tvåtimmars punktstrejk som senare idag ska följas av en lockout. Strejken genomförs i runt 15 svenska hamnar, men nu på morgonen har ett tiotal hamnar tagits ut i strejk..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.