Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 22 October, 00:46

Nyan - 15 mar 18 kl. 10:30

Stordonation till galeasbyggeStiftelsen Emilia som vill bygga en galeas på traditionellt vis har fått en anonym donation på 100 000 euro. Arbetet med att bygga galeasen kan därmed inledas redan i vår.
Arbetet med Emilia har pågått sedan 2015. Syftet är att bygga ett skepp som så småningom ska kunna ersätta Albanus. Projektet ska också dokumentera arbetet för att bidra till bevarandet av åländsk skeppsbyggnation.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Emilia, Albanus, Emelia, Orre, Nyan

Dela artikeln

96 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stordonationtill , galeasbygge
Västerbottens Folkblad - 27 sep 12 kl. 15:22

Stordonation till Landskrona museum

Landskrona museum har fått en donation värd flera miljoner kronor. Konstnären Carl Fredrik Reuterswärd, mest känd för verket ?Non-violence?

Trelleborgs Allehanda - 30 jan 13 kl. 15:52

Prado får stordonation


Pradomuseet i Madrid har mottagit den största privata donationen på årtionden i form av tolv medeltids- och renässansverk av olika spanska konstnärer. Gåvan består av målningar och skulpturer och innefattar den gotiska målningen "Virgen de Tobed" (ungefär Jungfrun från Tobed) från 1359-1362 av den katalanske konstnären Jaume Serra. Målningen gjordes ursprungligen som en del av en altartavla i en kyrka i Zaragoza i nordvästra Spanien.

Jönköpingsnytt - 07 mar 13 kl. 06:28

Stordonation till JIBS - får 13 miljoner från Hamrinstiftelsen

Jönköping International Business School, (Internationella Handelshögskolan) har fått ett bidrag från Hamrinstiftelsen på 13 miljoner kronor..

Jönköpingsnytt - 07 mar 13 kl. 06:28

Stordonation till JIBS - får 13 miljoner ur Hamrinstiftelsen

Jönköping International Business School, (Internationella Handelshögskolan) har fått ett bidrag från Hamrinstiftelsen på 13 miljoner kronor..

Sydsvenskan - 03 jul 13 kl. 16:30

Paulsson bakom stordonation

Mats Paulssons stiftelse donerar 2,7 miljoner kronor för att möjliggöra diabetesforskning i Medicon Village. Det presenterades i Almedalen på onsdagen..

HBL - 02 jan 14 kl. 18:14

Cheek gav stordonation till barnsjukhus

Rapparen Cheek har via sitt skivbolag Liiga Music donerat en stor summa pengar till barnsjukhusprojektet i Helsingfors. Bolaget nämns bland de stora välgörarna på projektets webbplats, vilket innebär att summan är minst 100 000 euro. – Som en som själv startat i en kuvös och en som besökt barnkliniken många gånger de senaste åren ser jag stödet som nödvändigt.

YLE - 30 jan 14 kl. 15:05

Stordonation från Muminsläkten till konstnärshuset Lallukka

Det anrika konstnärshemmet Lallukka i Tölö i Helsingfors har fått en betydande donation av Tove Janssons släkt, för att ära hennes 100-års jubileum. Donationen är mycket välkommen, eftersom Lallukka behöver renoveras och det fattas flera miljoner euro för ändamålet. Fonden bakom konstnärshemmet arbetar för fullt med att samla in pengar för renoveringen.

SVT - 07 jan 15 kl. 11:42

Stordonation till Louisiana

Det danska konstmuseet Louisiana får åtta konstverk av bland andra Picasso, Miró och Kandinsky..

YLE - 05 jun 15 kl. 13:03

Stordonation från Erkko-stiftelse till Hanken

Svenska handelshögskolan i Helsingfors får en jättedonation. Donationen är kopplad till Hankens pågående insamlingskampanj. Det är Jane och Aatos Erkkos stiftelse som donerar en miljon euro till Hanken.

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 15 kl. 21:57

Oväntad stordonation via Hjärnarp till Kenya

En anonym donation på en halv miljon kronor gör att Afrikahuset genom sin fond kan fortsätta att bygga upp skolor för massajbarn i Kenya..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Stenhuset ska få ny verksamhet till sommaren

Stig Grönlund och Dennis Jansson har köpt legoavtalet för det gamla stenhuset intill Indigo i Mariehamn. .

Nyan - 7 timmar sedan

Regeringen synar stödssystem för långtidssjuka

Föreningen Vårt Hjärta ifjol tog i kontakt med Ålands riksdagsman Mats Löfström för att utreda möjligheten att förbättra nuvarande ekonomiska stödsystem för långtidssjuka som väntar på svar från utredning om rehabiliteringsstöd eller invalidpension. – På grund av långa behandlingstider och bristande system har sjukskrivna hänvisats att anmäla sig till AMS och registrera sig som arbetssökande då sjukdagpenningen tar slut tills man har fått besked om vidare stöd. Detta är ett bekymmer för sjuka som fortsättningsvis är arbetsoförmögna efter 300 dagar, men även för AMS, skriver föreningen i ett pressutskick.

Nyan - 9 timmar sedan

IP-Connect friades från brottsmisstanke

Inget brott hade begåtts. .

Nyan - 10 timmar sedan

EM-silver till både Marcela och ”Kenta”

KRAFTSPORT. Paret Kenneth ”Kenta” Sandvik och Marcela Sandvik har skördat nya internationella framgångar.
Vid EM i bänkpress med utrustning lyckades båda knipa varsin silvermedalj.

Nyan - 11 timmar sedan

Tingsrätten friar våldtäktsåtalad

Ålands tingsrätt förkastar ett åtal för våldtäkt även om rätten anser att den målsägandes berättelse är mer trovärdig än den åtalades. .

Nyan - 13 timmar sedan

Hemvändarstenen lyfts på plats nästa vecka

Ankomsten blir i morgon tisdag och på torsdag ställs den på sin plats på Lilla holmen: stenen från Holland som nu är på väg tillbaka till Åland efter 100 000 år. .

Nyan - 14 timmar sedan

Kontrollräkningen klar på torsdag

Söndagens valresultat är preliminärt. Granskningen av valsedlarna och kontrollräkningen inleds i dag måndag klockan 12. Senast på torsdag ska kontrollräkningen vara klar och valets utgång fastställas.

Nyan - 15 timmar sedan

Liberalerna: Det är ändå helt okej

Det blev sex mandat för Liberalerna, alltså ett mindre än tidigare. .

Nyan - 16 timmar sedan

Inget beslut om Alandia-notering

Finansinspektionen har godkänt Alandia Försäkring Abps nya bolagsordning och den har införts i handelsregistret. Enligt beslutet på bolagsstämman i maj är Alandia nu ett publikt försäkringsaktiebolag, hembudsklausulen är struken ur bolagsordningen och ägarbasen kan breddas. Siktet är, enligt samma beslut, inställt på att Alandia ska börsnoteras men ännu har inget beslut fattats om notering.

Nyan - 18 timmar sedan

Thönroos beredd på lantrådsposten

Centerledaren och valets röstdrottning Veronica Thönroos säger att partiets tydlighet har burit frukt. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.