GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 18 July, 16:46

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 17:10

Sonesson: Fel att göra unga sexualbrottslingar till offerEtt nyhetsinslag i SVT om en grov gruppvåldtäkt är häpnadsväckande i sin totala brist på brottsofferperspektiv. Förövarna utmålas som offer för de är minderåriga. Att helt lyfta bort ansvarsfrågan från pojkar som begår sexuella övergrepp är att göra dem, men även jämställdheten, en riktig björntjänst..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
SVT

Dela artikeln

3538 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sonesson, Felatt , göra, unga, sexualbrottslingartill , offer
GöteborgsPosten - 28 maj 18 kl. 05:00

Sonesson: Att samla kriminella unga på institutioner måste ifrågasättas

Sverige behöver fler poliser, straffskärpningar men också vassare brottsförebyggande arbete. Unga blir mindre kriminella i behandlingsfamilj jämfört med institutionsvård visar aktuell studie från SBU. Ett skäl kan vara att psykosociala problem förvärras när destruktiva ungdomar bor på ett och samma ställe..

SmålandsPosten - 13 apr 16 kl. 16:13

Tekniskt fel har hindrat unga att söka jobb

På grund av ett tekniskt fel på kommunens hemsida har det inte gått att anmäla sig till projektet Unga sommarentreprenörer. – Vi vill uppmana alla att söka igen, säger Monica Ranstad, personalchef på Alvesta kommun..

GöteborgsPosten - 12 maj 18 kl. 15:00

Det är mitt fel att dagens unga är moralister

"Jag och min generation var, iallafall när det gäller kultur, nämligen helt urballade". GP Kulturs krönikör Johan Wanloo tror att ungdomens lättkränkta moralism är hans fel, eftersom hans egen kulturkonsumtion, mest för att provocera, länge varit totalt omoralisk..

HBL - 17 maj 14 kl. 06:00

De jämnar vägen för unga som har det svårt

BORGÅ. Det finns unga som saknar en grund att stå på, som inte klarar av sin vardag, som kanske har mentala problem eller ekonomiska. De får alla hjälp av de uppsökande ungdomsarbetarna.

DN - 21 sep 17 kl. 11:12

Rättsläkare: Hög risk för fel när unga åldersbedöms

Risken att en ung människa felaktigt klassificeras som vuxen kan vara dubbelt så stor som tidigare bedömts, menar rättsläkaren Fredrik Tamsen på Rättsmedicinalverket. Enligt hans beräkningar kan en av fem undersökta ungdomar (19 procent) felaktigt ha bedömts vara över 18 år. Tamsen ser ett allvarligt problem med metoden att mäta knäleder och tänder som används.

SVT Debatt - 01 nov 13 kl. 12:29

Killars psykiska ohälsa inte feminismens fel

PSYKISK OHÄLSA Att unga mäns psykiska ohälsa ofta förbises stämmer, men att det skulle vara feminismens fel är att grovt missuppfatta strukturerna i samhället. I stället är det i patriarkatet mansrollen odlas ? det är där förväntningar och antaganden görs om hur män är och ska vara.

Skånskan - 12 jan 17 kl. 14:00

Krafttag mot unga kriminella

HÖRBY För att förebygga brott kavlar nu kommunen och polisen tillsammans upp ärmarna och har slutit ett avtal om samverkan.
Ungdomsbrottsligheten är ett av områdena man fokuserar på och kommunpolisen ska sammanställa uppgifter på brottsaktiva ungdomar. ERWP.

YLE - 18 mar 14 kl. 04:47

Korsholm ville väl men gjorde fel?

Korsholms kommun kan ha gjort sig skyldig till diskriminering då man annonserade ut årets sommarjobb enbart till ungdomar skrivna i den egna kommunen. Det är fråga om sommarjobb för unga födda mellan 1992 och 1997, som kommunen vill ge en chans till en första arbetslivserfarenhet. Nu granskar jurister vid Regionförvaltningsverket frågan.

YLE - 02 feb 17 kl. 04:09

Ungdomsforskare: Sluta skuldbelägga unga som inte lyckas få jobb

Den som känner på sig att de unga i dag har det betydligt tuffare på arbetsmarknaden än tidigare generationer har rätt. Statistiken visar att unga är sämre än förr på att klättra på karriärstegen och det gäller speciellt män. Snuttjobb, visstidsjobb, praktikplatser utan lön - att hitta ett bra jobb som motsvarar utbildningen kan vara svårt.

YLE - 14 apr 15 kl. 19:16

Stubb till unga: Satsa på det ni helst vill göra

När statsminister Alexander Stubb (Saml.) träffade unga i Karis ville han ge livsvisdom. Bry dig inte om hur du ser ut, det viktiga är att göra det du känner för.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 4 minuter sedan

Därför har vi börjat fira våra livsmedel

"Numera har ju allt en egen dag". Många har säkert gjort samma konstaterande och himlat åt ostkakans, lösgodisets eller pilsnerkorvens dag. När det gäller våfflan och semlan finns historiska förklaringar, men de flesta andra livsmedel firar vi av en helt annan orsak..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Kina spionerar i Sverige – utökar sin makt och sitt inflytande i väst

Alla vet att Kina är en väsentlig spelare vad gäller handel med Sverige. Något som inte är lika välkänt, men desto mer oroväckande, är att det inte bara är kinesiska varor som importeras. Även den kinesiska politiken har gradvis letat sig in i vårt samhälle och riskerar att underminera våra demokratiska värderingar om vi inte agerar i tid, skriver bland andra Mattias Björnerstedt, ordförande Svenska Tibetkommittén..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

På spaning efter rim och reson

Lars Fritsch letar efter rim och reson och konstaterar att det är svårfunnet..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Favoriten utslagen i Swedish Open

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Ymer-bröderna utslagna ur dubbelturneringen

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Segerviss "The Mauler" inför comebacken

Alexander Gustafsson drog ifjol på sig en skada som satte karriären på paus. Men nu är han tillbaka med sitt största kontrakt i karriären – och med nästa match bara två veckor bort..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

"Jag älskar omväxling så att pendla mellan olika länder passar mig"

Tack vare sin dator kan Karin Klerfelt bo och jobba var hon vill. Numera pendlar hon mellan Göteborg, Marbella och Stockholm..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Cat Power tillbaka med ny musik

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Bluffsamtal om aska och gravplats anmälda

Två bluffsamtal till äldre personer i Kävlinge församling, från någon som utgett sig vara från Svenska kyrkan, har polisanmälts. Församlingen befarar att fler kan ha blivit uppringda..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Cykeljätten: Slipper väldigt billig import

EU inför importtullar på elcyklar tillverkade i Kina på torsdag. Syftet är att bromsa flödet av billiga elcyklar från landet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.