GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 19 January, 15:46

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 17:10

Sonesson: Fel att göra unga sexualbrottslingar till offerEtt nyhetsinslag i SVT om en grov gruppvåldtäkt är häpnadsväckande i sin totala brist på brottsofferperspektiv. Förövarna utmålas som offer för de är minderåriga. Att helt lyfta bort ansvarsfrågan från pojkar som begår sexuella övergrepp är att göra dem, men även jämställdheten, en riktig björntjänst..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
SVT

Dela artikeln

3538 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sonesson, Felatt , göra, unga, sexualbrottslingartill , offer
GöteborgsPosten - 28 maj 18 kl. 05:00

Sonesson: Att samla kriminella unga på institutioner måste ifrågasättas

Sverige behöver fler poliser, straffskärpningar men också vassare brottsförebyggande arbete. Unga blir mindre kriminella i behandlingsfamilj jämfört med institutionsvård visar aktuell studie från SBU. Ett skäl kan vara att psykosociala problem förvärras när destruktiva ungdomar bor på ett och samma ställe..

SmålandsPosten - 13 apr 16 kl. 16:13

Tekniskt fel har hindrat unga att söka jobb

På grund av ett tekniskt fel på kommunens hemsida har det inte gått att anmäla sig till projektet Unga sommarentreprenörer. – Vi vill uppmana alla att söka igen, säger Monica Ranstad, personalchef på Alvesta kommun..

GöteborgsPosten - 12 maj 18 kl. 15:00

Det är mitt fel att dagens unga är moralister

"Jag och min generation var, iallafall när det gäller kultur, nämligen helt urballade". GP Kulturs krönikör Johan Wanloo tror att ungdomens lättkränkta moralism är hans fel, eftersom hans egen kulturkonsumtion, mest för att provocera, länge varit totalt omoralisk..

HBL - 17 maj 14 kl. 06:00

De jämnar vägen för unga som har det svårt

BORGÅ. Det finns unga som saknar en grund att stå på, som inte klarar av sin vardag, som kanske har mentala problem eller ekonomiska. De får alla hjälp av de uppsökande ungdomsarbetarna.

DN - 21 sep 17 kl. 11:12

Rättsläkare: Hög risk för fel när unga åldersbedöms

Risken att en ung människa felaktigt klassificeras som vuxen kan vara dubbelt så stor som tidigare bedömts, menar rättsläkaren Fredrik Tamsen på Rättsmedicinalverket. Enligt hans beräkningar kan en av fem undersökta ungdomar (19 procent) felaktigt ha bedömts vara över 18 år. Tamsen ser ett allvarligt problem med metoden att mäta knäleder och tänder som används.

SVT Debatt - 01 nov 13 kl. 12:29

Killars psykiska ohälsa inte feminismens fel

PSYKISK OHÄLSA Att unga mäns psykiska ohälsa ofta förbises stämmer, men att det skulle vara feminismens fel är att grovt missuppfatta strukturerna i samhället. I stället är det i patriarkatet mansrollen odlas ? det är där förväntningar och antaganden görs om hur män är och ska vara.

Nya Wermlands Tidningen - 02 aug 18 kl. 06:00

Sonesson vann dubbelt

Emil Sonesson, Bengtsfors MC, följde upp andraplatsen och segern i Falkenberg, med en dubbelseger i Kinnekulle helgen som gick. Detta i Volvocupen för unga förare..

Skånskan - 12 jan 17 kl. 14:00

Krafttag mot unga kriminella

HÖRBY För att förebygga brott kavlar nu kommunen och polisen tillsammans upp ärmarna och har slutit ett avtal om samverkan.
Ungdomsbrottsligheten är ett av områdena man fokuserar på och kommunpolisen ska sammanställa uppgifter på brottsaktiva ungdomar. ERWP.

YLE - 18 mar 14 kl. 04:47

Korsholm ville väl men gjorde fel?

Korsholms kommun kan ha gjort sig skyldig till diskriminering då man annonserade ut årets sommarjobb enbart till ungdomar skrivna i den egna kommunen. Det är fråga om sommarjobb för unga födda mellan 1992 och 1997, som kommunen vill ge en chans till en första arbetslivserfarenhet. Nu granskar jurister vid Regionförvaltningsverket frågan.

YLE - 02 feb 17 kl. 04:09

Ungdomsforskare: Sluta skuldbelägga unga som inte lyckas få jobb

Den som känner på sig att de unga i dag har det betydligt tuffare på arbetsmarknaden än tidigare generationer har rätt. Statistiken visar att unga är sämre än förr på att klättra på karriärstegen och det gäller speciellt män. Snuttjobb, visstidsjobb, praktikplatser utan lön - att hitta ett bra jobb som motsvarar utbildningen kan vara svårt.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Migrantbåt sjönk – över 100 kan saknas

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Världens sötaste hund är borta

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Skogens nutida faun skapar lust till rave

Queen of the fauns är ett ovanligt dansant experiment med historien. Lis Hellström Sveningson får lust att dansa loss hos Skogen..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Polacker tog farväl av Gdansks borgmästare

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Knivrånades på Malmö FF-biljetter

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Ville in i polishuset på natten – slog sönder fönster

Klockan hade passerat tre på natten när mannens förhör avslutades och han släpptes ut från polishuset.
Men mannen ville in igen och slog sönder flera fönster på myndighetsbyggnaden.
Nu döms han..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Nilsson skadad: "Hon hade ont"

Stina Nilsson strök sig från sprintfinalen i Otepää med en lårskada. Det är oklart hur allvarlig skadan är – och om VM är i fara..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Advokat: Knivman i Oslo bör undersökas

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Över 60 döda efter explosionen i Mexiko

Antalet döda efter explosionen i centrala Mexiko skrivs upp rejält – till 66. Olyckan inträffade vid en läckande oljepipeline där ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Millennials vänder upp och ner på världen

Dagens unga vuxna kom till jorden uppkopplade med internet och mobiltelefoner. Tekniken påverkar allt i deras liv och verksamhet och kommer att påverka företag och varumärken över hela världen. För millennials bryr sig inte om statussymboler – om det inte är statusuppdateringar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.