GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 21 April, 09:41

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 17:10

Sonesson: Fel att göra unga sexualbrottslingar till offerEtt nyhetsinslag i SVT om en grov gruppvåldtäkt är häpnadsväckande i sin totala brist på brottsofferperspektiv. Förövarna utmålas som offer för de är minderåriga. Att helt lyfta bort ansvarsfrågan från pojkar som begår sexuella övergrepp är att göra dem, men även jämställdheten, en riktig björntjänst..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
SVT

Dela artikeln

3538 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sonesson, Felatt , göra, unga, sexualbrottslingartill , offer
SmålandsPosten - 13 apr 16 kl. 16:13

Tekniskt fel har hindrat unga att söka jobb

På grund av ett tekniskt fel på kommunens hemsida har det inte gått att anmäla sig till projektet Unga sommarentreprenörer. – Vi vill uppmana alla att söka igen, säger Monica Ranstad, personalchef på Alvesta kommun..

HBL - 17 maj 14 kl. 06:00

De jämnar vägen för unga som har det svårt

BORGÅ. Det finns unga som saknar en grund att stå på, som inte klarar av sin vardag, som kanske har mentala problem eller ekonomiska. De får alla hjälp av de uppsökande ungdomsarbetarna.

DN - 21 sep 17 kl. 11:12

Rättsläkare: Hög risk för fel när unga åldersbedöms

Risken att en ung människa felaktigt klassificeras som vuxen kan vara dubbelt så stor som tidigare bedömts, menar rättsläkaren Fredrik Tamsen på Rättsmedicinalverket. Enligt hans beräkningar kan en av fem undersökta ungdomar (19 procent) felaktigt ha bedömts vara över 18 år. Tamsen ser ett allvarligt problem med metoden att mäta knäleder och tänder som används.

SVT Debatt - 01 nov 13 kl. 12:29

Killars psykiska ohälsa inte feminismens fel

PSYKISK OHÄLSA Att unga mäns psykiska ohälsa ofta förbises stämmer, men att det skulle vara feminismens fel är att grovt missuppfatta strukturerna i samhället. I stället är det i patriarkatet mansrollen odlas ? det är där förväntningar och antaganden görs om hur män är och ska vara.

Skånskan - 12 jan 17 kl. 14:00

Krafttag mot unga kriminella

HÖRBY För att förebygga brott kavlar nu kommunen och polisen tillsammans upp ärmarna och har slutit ett avtal om samverkan.
Ungdomsbrottsligheten är ett av områdena man fokuserar på och kommunpolisen ska sammanställa uppgifter på brottsaktiva ungdomar. ERWP.

YLE - 18 mar 14 kl. 04:47

Korsholm ville väl men gjorde fel?

Korsholms kommun kan ha gjort sig skyldig till diskriminering då man annonserade ut årets sommarjobb enbart till ungdomar skrivna i den egna kommunen. Det är fråga om sommarjobb för unga födda mellan 1992 och 1997, som kommunen vill ge en chans till en första arbetslivserfarenhet. Nu granskar jurister vid Regionförvaltningsverket frågan.

YLE - 02 feb 17 kl. 04:09

Ungdomsforskare: Sluta skuldbelägga unga som inte lyckas få jobb

Den som känner på sig att de unga i dag har det betydligt tuffare på arbetsmarknaden än tidigare generationer har rätt. Statistiken visar att unga är sämre än förr på att klättra på karriärstegen och det gäller speciellt män. Snuttjobb, visstidsjobb, praktikplatser utan lön - att hitta ett bra jobb som motsvarar utbildningen kan vara svårt.

YLE - 14 apr 15 kl. 19:16

Stubb till unga: Satsa på det ni helst vill göra

När statsminister Alexander Stubb (Saml.) träffade unga i Karis ville han ge livsvisdom. Bry dig inte om hur du ser ut, det viktiga är att göra det du känner för.

Dagen - 02 jun 11 kl. 10:37

Unga vuxna: Inte fel att 15-åringar dricker alkohol

Unga svenskar tycker att det är i sin ordning att15-16-åringar dricker alkohol. Det visar en färsk opinionsundersökning från Novus.

- Färre tonårsföräldrar köper ut alkohol till sina barn, vilket är mycket glädjande.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 08:58

Banusic: Sundhage har fel

Foto: Bose Nilsson
Det finns för få unga svenska spelare som inte räcker till för landslaget, menar förbundskaptenen Pia Sundhage. Nu biter KDFF-stjärnan Marija Banusic ifrån. ?

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Tyst minut för Avicii i Stockholm

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Flera döda i demonstrationer i Nicaragua

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Agnes Wold och Emma Frans vill slå hål på myterna

Ett internet som svämmar över av fake news kräver tillrättavisande auktoriteter. Två av svensk offentlighets mest högljudda sanningssägare kommer från den vanligtvis så tillknäppta vetenskapen. Agnes Wold och Emma Frans.

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Jag saknar tiden när brats var brats

”Jag vill se tydlighet. Har din familj pengar? Bra, visa det för oss!

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Vårfloden i gång - SMHI varnar

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Menisken segrade mot Björkåsen på hemmaplan

Menisken vann torsdagens match hemma mot Björkåsen i division 7 Göteborg B i fotboll. I halvtid ledde laget med 2-1, en ledning som utökades i andra halvlek. Slutresultatet blev 4-2..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Hindås vann mot Käringön - trots underläge i halvtid

I halvtid var Käringön i ledningen med 1-0 på Härlanda Park. Men Hindås vände - och vann. Till slut blev det 1-3 i matchen i division 7 Göteborg B i fotboll..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

När barn måste ta ansvar för de vuxna

Christina Herrström står stark på barnets sida och stannar inte på tröskeln till smärtan. Ingrid Bosseldal läser en bok som sprakar..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Philip Pullmans nya bok om Lyra ekar av folksagor

En rafflande kanotfärd står i centrum i Philip Pullmans nya roman om Lyra. Stina Nylén njuter för fullt..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Starkt om vänskap utan gränser

Sofia Nordin tar sig an ett tungt ämne med ungdomsromanen Allt ska brinna. Bella Stenberg läser en hyllning till vänskap, mod och att inte vara som alla andra..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.