GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 21 January, 06:14

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 16:09

S till val på stopp för religiösa friskolorReligiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna. Nu går partiet till val på löftet om att förbjuda religiösa friskolor, gamla som nya..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Socialdemokraterna

Dela artikeln

930 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S till val, stoppför , religiösa, friskolor
Skånskan - 13 mar 18 kl. 09:58

S vallöfte: förbjuda religiösa friskolor

Sverige Vid en pressträff på tisdagen presenterade Socialdemokraterna ett vallöfte: att förbjuda religiösa friskolor. ERWP.fif(0)I ett pressmeddelande skriver man att man vill bygga en trygg och jämlik skola med fokus på kunskap, bildning och demokratiska värderingar som ger alla, oavsett bakgrund, kön och religion en bra utbildning.

UNT - 13 mar 18 kl. 16:09

S till val på stopp för religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna..

NSD - 13 mar 18 kl. 10:07

S till val på stopp för religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna..

DN - 11 sep 16 kl. 22:35

Liberalerna vill sätta stopp för religiösa friskolor


För att kunna ge nyanlända elever en god start i det svenska samhället vill Liberalerna sätta stopp för fler religiösa friskolor. ”Tyvärr riskerar de religiösa friskolorna att bli en samlingspunkt för nyanlända barn som än mer isoleras från det svenska samhället”, skriver partiledaren Jan Björklund med flera på DN debatt..

Expressen - 03 sep 18 kl. 17:10

Moderaterna: Stopp för nya religiösa friskolor

Moderaterna vill se ett stopp för nya religiösa friskolor, tills ett nytt regelverk finns på plats. – Vi tycker inte att lagstiftningen är tillräckligt bra i dag, det var aldrig avsikten att man skulle kunna missbruka friskolereformen för religiös extremism, säger M-ledaren Ulf Kristersson till Aftonbladet. .

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sätt stopp för religiösa friskolor

Humanisterna vill ha ett stopp för religiösa friskolor och anser att skolmiljön ska vara fri från ensidig religiös påverkan så att barnen kan lära sig att tänka både och, skriver Hans Kleine..

Expressen - 17 nov 17 kl. 05:49

Religiösa friskolor splittrar Liberalerna

Frågan om religiösa friskolor splittrar Liberalerna som i helgen samlas för landsmöte i Västerås. Strider står mellan ett stopp för etablering av religiösa friskolor eller ett totalförbud – och Jan Björklund själv har ändrat sig i frågan. – Jag har tänkt om.

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 12:10

S vill förbjuda religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna. Nu går partiet till val på löftet om att förbjuda religiösa friskolor, gamla som nya..

DI - 13 mar 18 kl. 19:46

S utspel mot religiösa friskolor möter hårt motstånd

Socialdemokraterna går till val på att förbjuda religiösa friskolor och vill driva igenom en ny lagstiftning nästa mandatperiod. Men förslaget möter hårt motstånd även bland icke religiösa friskolor..

DN - 11 sep 16 kl. 21:00

”Vi vill sätta stopp för fler religiösa friskolor i Sverige”

Vi kommer att föreslå Liberalernas landsmöte att ta ställning för ett stopp för religiösa friskolor i Sverige. Det betyder att tillstånd till nya sådana skolor inte får ges. Befintliga konfessionella skolor ska inte heller ges tillstånd att utöka antalet elever, skriver företrädare för Liberalerna..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

Knivskuren man hittades av tidningsbud

Under natten hittade ett tidningsbud en knivskuren man i Majorna. En stor polisinsats inleddes vid platsen och en man och en kvinna kunde gripas i närheten en stund senare.
– Det utreds som grov misshandel i nuläget, säger Magnus Nordqvist vid polisen..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Öberg en av favoriterna till Jerringpriset

På kvällens idrottsgala röstar svenska folket fram en vinnare av Jerringpriset. Här är fem heta kandidater till Radiosportens prestigefyllda pris för årets idrottsprestation 2018..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Mustchefen: IS inte uträknat

Trots IS kollaps i Syrien och Irak består terroristhotet mot Sverige, enligt Must. Den militära underrättelsetjänsten befarar att IS-anhängare bildar nya terrorgrupper och sätter upp baser i andra områden..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Ghosn ansöker om att bli släppt mot borgen

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Uppåt på asiatiska börserna

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

När får vi en regering som på allvar avskaffar hedersförtrycket?

Efter sjutton år av massiva insatser vore det rimligt att förvänta sig att hedersförtrycket mot ungdomar kraftigt gått tillbaka. Men det är tvärtom, skriver Nätverket mot hedersrelaterat våld..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Vägledande HD-dom om fildelning idag

Hur mycket bör de skyldiga betala i skadestånd om en film olovligen gjorts tillgänglig på nätet? Det väntas Högsta domstolen ge svar på i en vägledande dom i dag. Målet handlar om piratsajten Dreamfilm..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Lilla filmfestivalen ska bli större

Den ska utvecklas och växa. Göteborgs lilla filmfestival flyttar från Järntorget till Götaplatsen, där den nästa gång hålls redan i oktober..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Socialsekreterare: "Har inte tid att vara trevliga"

Hos socialtjänsten Västra Hisingen tvingas barnfamiljer dela väntrum med missbrukare. Nu får de kritik av IVO, som även anmärker på att personal ska ha uppträtt nonchalant och aggressivt.
Socialsekreterarna själva uppger att de inte har tid nog för att kunna ge ett gott bemötande..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Sjuk vård – vinstmöjlighet för Getinge

Kostnaderna för sjukvården ökar för varje år. En allt större och åldrande befolkning är en förklaring, ny teknik en annan. Getinge har tekniken men också lösningar som minskar patientkostnaderna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.