GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 26 April, 03:53

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 16:09

S till val på stopp för religiösa friskolorReligiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna. Nu går partiet till val på löftet om att förbjuda religiösa friskolor, gamla som nya..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Socialdemokraterna

Dela artikeln

930 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S till val, stoppför , religiösa, friskolor
Skånskan - 13 mar 18 kl. 09:58

S vallöfte: förbjuda religiösa friskolor

Sverige Vid en pressträff på tisdagen presenterade Socialdemokraterna ett vallöfte: att förbjuda religiösa friskolor. ERWP.fif(0)I ett pressmeddelande skriver man att man vill bygga en trygg och jämlik skola med fokus på kunskap, bildning och demokratiska värderingar som ger alla, oavsett bakgrund, kön och religion en bra utbildning.

UNT - 13 mar 18 kl. 16:09

S till val på stopp för religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna..

NSD - 13 mar 18 kl. 10:07

S till val på stopp för religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna..

DN - 11 sep 16 kl. 22:35

Liberalerna vill sätta stopp för religiösa friskolor


För att kunna ge nyanlända elever en god start i det svenska samhället vill Liberalerna sätta stopp för fler religiösa friskolor. ”Tyvärr riskerar de religiösa friskolorna att bli en samlingspunkt för nyanlända barn som än mer isoleras från det svenska samhället”, skriver partiledaren Jan Björklund med flera på DN debatt..

Expressen - 17 nov 17 kl. 05:49

Religiösa friskolor splittrar Liberalerna

Frågan om religiösa friskolor splittrar Liberalerna som i helgen samlas för landsmöte i Västerås. Strider står mellan ett stopp för etablering av religiösa friskolor eller ett totalförbud – och Jan Björklund själv har ändrat sig i frågan. – Jag har tänkt om.

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 12:10

S vill förbjuda religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna. Nu går partiet till val på löftet om att förbjuda religiösa friskolor, gamla som nya..

DI - 13 mar 18 kl. 19:46

S utspel mot religiösa friskolor möter hårt motstånd

Socialdemokraterna går till val på att förbjuda religiösa friskolor och vill driva igenom en ny lagstiftning nästa mandatperiod. Men förslaget möter hårt motstånd även bland icke religiösa friskolor..

DN - 11 sep 16 kl. 21:00

”Vi vill sätta stopp för fler religiösa friskolor i Sverige”

Vi kommer att föreslå Liberalernas landsmöte att ta ställning för ett stopp för religiösa friskolor i Sverige. Det betyder att tillstånd till nya sådana skolor inte får ges. Befintliga konfessionella skolor ska inte heller ges tillstånd att utöka antalet elever, skriver företrädare för Liberalerna..

DN - 17 nov 17 kl. 20:53

Liberalerna lutar åt slöjförbud och stopp för religiösa friskolor

VÄSTERÅS. En utskottsmajoritet på Liberalernas landsmöte gick på fredagen emot partiledningen och vill förbjuda religiösa friskolor helt. Dessutom vill utskottet förbjuda heltäckande slöja hos offentliga arbetsgivare och sätta stopp för all användning av slöja i förskola och lågstadiet..

DN - 24 nov 17 kl. 09:41

SD vill stoppa nya religiösa friskolor

NORRKÖPING. Sverigedemokraterna vill i likhet med Liberalerna sätta stopp för nyetableringen av religiösa friskolor. Det sade Mattias Karlsson, gruppledare i riksdagen, när han höll tal på partiets landsdagar på fredagen.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Regeringen satsar på ekomat

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Macron tror Trump nobbar Iranavtal

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

18-åring döms för "dickpics"

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Polisen utreder våldtäkt på skola

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Rekordvinst för Samsung

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Trumps advokat tänker inte vittna

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Trump pratade handel med Tim Cook

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

NFL-höjdare kritiserade Trump på möte

Höjdare inom National Football League (NFL) riktade skarp kritik mot USA:s president Donald Trump vid ett privat möte med spelare under förra årets kontroverser kring proteströrelsen mot polisvåldet mot svarta i USA..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Fängelsestraff för bidragsbrott

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

70-talsmördare som gäckat Kalifornien fast

Han har gått under många kodnamn, från "Original Night Stalker" till "Golden State Killer", och förbryllat Kalifornien i decennier. Men nu är myndigheterna säkra – den ökände mördaren och våldtäktsmannen från 70- och 80-talen är fast..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.