GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 21 October, 14:03

Liknande nyheter

Taggar: S till val, stoppför , religiösa, friskolor
Skånskan - 13 mar 18 kl. 09:58

S vallöfte: förbjuda religiösa friskolor

Sverige Vid en pressträff på tisdagen presenterade Socialdemokraterna ett vallöfte: att förbjuda religiösa friskolor. ERWP.fif(0)I ett pressmeddelande skriver man att man vill bygga en trygg och jämlik skola med fokus på kunskap, bildning och demokratiska värderingar som ger alla, oavsett bakgrund, kön och religion en bra utbildning.

UNT - 13 mar 18 kl. 16:09

S till val på stopp för religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna..

NSD - 13 mar 18 kl. 10:07

S till val på stopp för religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna..

DN - 11 sep 16 kl. 22:35

Liberalerna vill sätta stopp för religiösa friskolor


För att kunna ge nyanlända elever en god start i det svenska samhället vill Liberalerna sätta stopp för fler religiösa friskolor. ”Tyvärr riskerar de religiösa friskolorna att bli en samlingspunkt för nyanlända barn som än mer isoleras från det svenska samhället”, skriver partiledaren Jan Björklund med flera på DN debatt..

Expressen - 03 sep 18 kl. 17:10

Moderaterna: Stopp för nya religiösa friskolor

Moderaterna vill se ett stopp för nya religiösa friskolor, tills ett nytt regelverk finns på plats. – Vi tycker inte att lagstiftningen är tillräckligt bra i dag, det var aldrig avsikten att man skulle kunna missbruka friskolereformen för religiös extremism, säger M-ledaren Ulf Kristersson till Aftonbladet. .

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sätt stopp för religiösa friskolor

Humanisterna vill ha ett stopp för religiösa friskolor och anser att skolmiljön ska vara fri från ensidig religiös påverkan så att barnen kan lära sig att tänka både och, skriver Hans Kleine..

Expressen - 17 nov 17 kl. 05:49

Religiösa friskolor splittrar Liberalerna

Frågan om religiösa friskolor splittrar Liberalerna som i helgen samlas för landsmöte i Västerås. Strider står mellan ett stopp för etablering av religiösa friskolor eller ett totalförbud – och Jan Björklund själv har ändrat sig i frågan. – Jag har tänkt om.

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 12:10

S vill förbjuda religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna. Nu går partiet till val på löftet om att förbjuda religiösa friskolor, gamla som nya..

DI - 13 mar 18 kl. 19:46

S utspel mot religiösa friskolor möter hårt motstånd

Socialdemokraterna går till val på att förbjuda religiösa friskolor och vill driva igenom en ny lagstiftning nästa mandatperiod. Men förslaget möter hårt motstånd även bland icke religiösa friskolor..

DN - 11 sep 16 kl. 21:00

”Vi vill sätta stopp för fler religiösa friskolor i Sverige”

Vi kommer att föreslå Liberalernas landsmöte att ta ställning för ett stopp för religiösa friskolor i Sverige. Det betyder att tillstånd till nya sådana skolor inte får ges. Befintliga konfessionella skolor ska inte heller ges tillstånd att utöka antalet elever, skriver företrädare för Liberalerna..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 2 minuter sedan

Följ Häckens möte med Östersunds FK

Häckens Europa jakt har nått ett kritiskt läge när man tar emot konkurrerande topplaget Östersunds FK. Följ direktrapporteringen från Bravida arena här..

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

Getafe vann mot Rayo Vallecano

Efter en mållös första halvlek tog Getafe över matchen mot Rayo Vallecano i andra halvlek. Till slut vann Getafe söndagens bortamatch i La Liga med 2–1..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Polis förolämpade äldre kvinna – stängs av

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

(M)otvilligt stöd till Stubb i EU-toppval

Moderaterna har valt ryttare i ett lopp de egentligen inte vill ska köras: Finländske Alexander Stubb i racet om att bli EU-kommissionens ordförande. Socialdemokraterna satsar på nederländske Frans Timmermans..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Nio dömda efter nya lagen om hämndporr

En person lade upp en sexfilm på sig själv och sitt ex på en porrsajt, en annan spred en film via Snapchat och en tredje skapade ett Instagramkonto i någon annans namn.
Sedan den nya lagen mot kränkningar på nätet, olaga integritetsintrång, trädde i kraft vid årsskiftet har nio personer i Sverige dömts för brottet. Och bland hundratalet förundersökningar som pågår sticker Göteborg ut i statistiken..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Farnerud klar för Helsingborg

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Svensktoppen: Dubbelchans för Molly Sandén

First Aid Kits "Fireworks" behåller sin förstaplats medan Darin avancerar till en andraplacering efter snart ett år på listan. Sedan följer Molly Sandén, som dessutom utmanar den här veckan med sin Ed Sheeran-tolkning "Kär i din kärlek"..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Valresultatet i Maldiverna slås fast

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Nya elefantolyckor i Sri Lanka

En elefant har dödats och en skadats allvarligt i en tågolycka vid Ambanpola, omkring 15 mil norr om Sri Lankas huvudstad Colombo. De var på väg över spåret när de kolliderade med ett framrusande nattåg på väg mot staden Jaffna..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Nyquist avgjorde i Detroits första seger

Detroit hade förlorat sin sju första matcher i NHL-ishockeyn. Då avgjorde Gustav Nyquist med sitt 4–3-mål i förlängningen borta mot Florida..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.