DN > Nyheter

Sunday, 21 October, 14:02

DN - 13 mar 18 kl. 15:48

Högerextrem kampanj på Södertörns högskolaSödertörns högskola med omnejd drabbades av en omfattande propagandakampanj från en högerextremistisk grupp på måndagen. Lärosätet och ett antal lärare pekas ut som representanter för en marxistisk indoktrinering, en ”globalistisk kraft” med den dolda avsikten att förstöra västvärlden. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Södertörns

Dela artikeln

250 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högerextrem, kampanj, Södertörns, högskola
SVT Debatt - 16 okt 13 kl. 13:57

Hanna Gadban förtjänar en offentlig ursäkt

HEDERSVÅLD Sedan Hanna Gadban fick Alumnpriset av Södertörns högskola den 3 oktober 2013 har ett drev startats mot henne. Bland annat företrädare för Feministiskt initiativ ägnar sig åt påhopp och har försökt sig på ett karaktärsmord på Hanna Gadban, trots att hon har gjort en viktig insats för unga utsatta för hedersrelaterat våld. När de som kritiserar henne tror att de kämpar mot rasismen är det i stället tvärtom, skriver debattörerna.

SVT Debatt - 08 nov 13 kl. 06:00

Min bild av Sverige har raserats

MEDBORGARSKAP Min bild av ett sekulärt Sverige där varken religion eller kultur begränsar individens fria val har raserats. Invandrare bör behandlas som individer, med alla möjliga ideologier, och ska inte begränsas av vare sig vänsterdominans eller Sverigedemokraternas nationalism. Det som mina kritiker inte vill förstå är att jag inte har krävt en etnisk särlagstiftning, utan en reglering av medborgarskap där den som blir medborgare ska uppfylla ett visst krav på medvetenhet om det nya landets lagar, skriver Hanna Gadban.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Branscherna som törstar efter yrkeslärare

I flera år har myndigheter och företag larmat om bristen på yrkeslärare. Men vilka är det som saknas mest? DN listar de yrkeslärare som det kommer att råda mest brist på i framtiden.

DN - 15 minuter sedan

Konsertrecension. Quartetto de Cremona på Konserthuset

Quartetto di Cremona har besökt Stockholm och ett utsålt Konserthuset. DN:s recensent Camilla Lundberg imponeras av deras starka spel..

DN - 15 minuter sedan

Konsertrecension: Stockholm Jazz Festival

Under Stockholm Jazz Festival uppträder bland andra Ida Nielsen. Man kan inte ta ifrån henne att hon har spelat med Prince, men hon gör ändå funken hurtfrisk snarare än sexig, skriver DN:s recensent Johannes Cornell..

DN - 45 minuter sedan

Flera döda i tågolycka i Taiwan

Minst 17 personer har omkommit och runt 80 skadats i en tågkrasch i Taiwan. Flera vagnar uppges ha vält..

DN - 2 timmar sedan

Honduras erbjuder jobb till återvändande migranter

Honduras president Juan Orlando Hernández lovar jobb och andra sorters ekonomiskt stöd åt de flyktingar som återvänder till landet. Det rapporterar BBC World..

DN - 2 timmar sedan

Scenrecension: LasseMaja och Hamletmysteriet, Dramaten

Den omåttligt populära bokserien om LasseMajas detektivbyrå har nu blivit en föreställning på Dramaten. DN:s recensent Pia Huss ser en mycket lös historia ta plats på Stora scen..

DN - 2 timmar sedan

Saudisk källa: Khashoggi bars ut i matta

Journalisten Jamal Khashoggi ströps till döds och rullades in i en matta på saudiska konsulatet i Istanbul, enligt en saudisk tjänsteman till Reuters. En av de som ingick i förhörsteamet ska sedan ha klätt sig i hans kläder för att få det att se ut som han lämnade beskickningen..

DN - 3 timmar sedan

Karin Bojs: Om falska indianer och äkta rötter

”En falsk Pocahontas”, sa USA:s president Donald Trump till den demokratiska senatorn Elizabeth Warren. .

DN - 3 timmar sedan

Scenrecension: Fattigfällan, Uppsala Stadsteater

Charlotta von Zweigbergs bok ”Fattigfällan”, om hur ekonomisk undergång kan drabba också en medelklasskvinna, har blivit teater. Ingegärd Waaranperä ser en desperat komisk pjäs som skrämmer..

DN - 3 timmar sedan

Utestängda väljare får ny chans i Afghanistan

Väljare som inte kunnat rösta i det delvis kaotiska afghanska parlamentsvalet får en ny chans under söndagen. Trots en rad dödliga attacker verkar valdeltagandet bli oväntat högt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.