YLE > Svenskfinland

Sunday, 21 October, 14:42

Liknande nyheter

Taggar: Peter, Östman, lämnadein , vargmotion
HBL - 04 aug 14 kl. 15:31

Peter Östman vill ha tillstånd för skyddsjakt

Skyddsjakt på skarv bör tillåtas i Kvarken, säger riksdagsledamot Peter Östman. Han har lämnade in ett skriftligt spörsmål angående skarvproblemet i dag.Riksdagsledamot Peter Östman (KD) har i dag lämnat in ett skriftligt spörsmål gällande problemet med den ökande skarvstammen i Kvarken.

YLE - 04 jan 13 kl. 14:22

Peter Enckelman lämnade Hearst

Fotbollsmålvakten Peter Enckelman har lämnat sin skotska klubb Hearts. Finländaren satt på ett sex månaders kontrakt, som nu tog slut. Han spelade endast en match i klubben.

YLE - 04 jan 13 kl. 15:47

Peter Enckelman lämnade Hearts

Fotbollsmålvakten Peter Enckelman har lämnat sin skotska klubb Hearts. Finländaren satt på ett sex månaders kontrakt, som nu tog slut. Han spelade endast en match i klubben.

Expressen - 30 sep 15 kl. 09:37

Peter Jihde lämnade direktsändning i TV4

Här lämnar Peter Jihde direktsändningen av "Nyhetsmorgon". Anledningen? Programledaren ska i väg och mjölka en ko..

YLE - 03 okt 16 kl. 14:57

Östman frågar regeringen om valfrihet i vården

Riksdagsledamot Peter Östman (KD) lämnade på måndagen in ett spörsmål till riksdagens talman med anledning av Yle Österbottens reportage om den 90-åriga svenskspråkiga kvinnan som tänkte sändas 120 kilometer bort för vård på finska. Östman anser att regeringens utkast till en förändrad hälso- och sjukvårdslag och socialvårdslag bör justeras, så att de språkliga rättigheterna kan garanteras för den svenskspråkiga befolkningen i Österbotten, Sydösterbotten och Mellersta Österbotten. Valfrihet och modersmål Östmans frågar regeringen om de kommer att göra en språkkonsekvensbedömning innan man fattar ett slutgiltigt beslut angående ändringen av hälso- och sjukvårdslagen och socialvårdslagen.

YLE - 26 okt 16 kl. 10:47

Östman vill ha skottpeng på säl - fisket är hotat

Kristdemokraten Peter Östman vill ha skottpeng på säl. Den växande sälstammen är ett hot mot fiskerinäringen, säger han. Östman lämnade på onsdagen in ett spörsmål tillsammans med tre riksdagsledamöter från Svenska Folkpartiet.

HBL - 11 jul 13 kl. 12:29

Östman: "Räsänen var hypotetisk"

Peter Östman (KD), ordförande för Kristdemokraternas riksdagsgrupp, anser att inrikesminister Päivi Räsänens (KD) omdebatterade uttalande om att Bibeln i vissa fall kan stå över lagen har misstolkats. Han uppfattar talet som hypotetiskt. ?

Skånskan - 13 okt 15 kl. 07:35

Peter Hansson tillbakavisar uppgifterna om att han slutade på egen begäran

HÖRBY Peter Hansson, som numera arbetar som tillförordnad socialchef i Perstorps kommun och får dubbel lön, bryter nu tystnaden kring sitt avhopp.
Han förklarar att de uppgifter som Susanne Meijer (S) lägger fram, om att han självmant slutade i Hörby, inte stämmer.Ända sedan avhoppet har Peter Hansson hållit låg profil och valt att inte kommentera bakgrunden till att han lämnade Hörby kommun.

Kristianstadsbladet - 16 aug 12 kl. 09:21

Ordföranden Peter Groth avgår

Foto: Tommy Svensson
Miljöpartisten Peter Groth lämnar uppdraget som ordförande i Hässleholm byggnadsnämnd. Däremot behåller han sin plats som ledamot i nämnden.
Det var på tisdagens sammanträde med byggnadsnämnden som Peter Groth lämnade beskedet.

GöteborgsPosten - 18 feb 18 kl. 08:00

Han lämnade Brödraskapet Wolfpack – varnar för gängutvecklingen

Peter Svensson lämnade Göteborgs våldsammaste gäng – Brödraskapet Wolfpack. Nu hjälper han själv män som vill hoppa av den kriminella MC-världen.
– De har upptäckt hur falsk hela den världen är.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Gymnastikglädje i Vasa – "Fantastiskt att se vilken utveckling som skett"

Tävlingsnerver, fokus och koncentration är några av ingredienserna som trängs i Volthallen i Vasa under helgen. Men lika stor plats får rörelseglädje och kamratskap. Redskapsgymnastiken är på frammarsch i Österbotten..

YLE - 8 timmar sedan

"Som en boj som lossat från sina förtöjningar" - Kjell Westö, Li Andersson, Jontti Granbacka och Ellen Strömberg berättar om sin ensamhet

Framgång, vänner, sammanhang. Trots att man har allt detta kan man drabbas av stark ensamhetskänsla. Kjell Westö, Li Andersson, Jontti Granbacka och Ellen Strömberg berättar om sina ensammaste stunder..

YLE - 8 timmar sedan

Du får inte dö på länge än, Gösta Ågren!

Vem finns kvar, när Gösta Ågren inte längre finns? Vem skildrar dagens Österbotten, som det är? Här och nu?

YLE - 20 timmar sedan

Koski har inga planer på att byta valkrets – "Mig driver man inte hemifrån"

Riksdagsledamot Susanna Koski (Saml.) räds inte kritiken från partikamraterna, hon säger att hon sällan tar saker personligt. Och hon har inga som helst planer på att byta valkrets..

YLE - 23 timmar sedan

Helsingfors IFK nära comeback till fotbollsligan – Sihvola sköt KPV i sank: "Hann aldrig bli oroad"

Pekka Sihvola var den stora hjälten då Helsingfors IFK tog ett stort kliv mot avancemang till fotbollsligan. Sihvola gjorde ett mål och spelade fram till det andra i 2–1-segern i seriefinalen mot KPV..

YLE - 23 timmar sedan

Helsingfors IFK nära comeback till fotbollsligan – Sihvola sköt KPV i sank

Pekka Sihvola var den stora hjälten då Helsingfors IFK tog ett stort kliv mot avancemang till fotbollsligan. Sihvola gjorde hemmalagets båda mål i 2–1-segern i seriefinalen mot KPV..

YLE - Igår: 14:39

Man allvarligt skadad i utkörning i Särkimo

En äldre man skadades allvarligt då han på lördagen körde av vägen i Särkimo i Vörå kommun. Det är oklart vad som orsakade olyckan..

YLE - Igår: 13:00

Hur skaffar man vänner som vuxen? Du måste våga för att vinna vet Helga och Sandra som lyckades

Att skaffa nya vänner som vuxen kan vara knepigt. Det krävs en del mod, men man har allt att vinna. Det vet Helga Rajala och Sandra Strömvall som beslöt sig för att på eget initiativ skaffa nya vänner i vuxen ålder..

YLE - Igår: 09:48

Kommande strejk påverkar i Österbotten: Kall skolmat och ostädat på hvc

Den strejk som fackförbundet JHL har utlyst till måndag och tisdag kommer att synas på olika håll i Österbotten. I Karleby påverkas skolmaten, i Vasa syns strejken bland annat i att städning av hälsostationerna uteblir..

YLE - Igår: 20:53

Usel publiksiffra i Vasa – åskådarna fick se Sport tappa 4–0-ledning

Snubblande nära sämsta publiknoteringen sedan återkomsten till hockeyligan – och dessutom en 4–0-ledning som försvann. Sport hade det tufft på alla plan, men bröt ändå den dystra hemmastatistiken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.