YLE > Svenskfinland

Monday, 23 July, 08:12

YLE - 13 mar 18 kl. 14:40

Peter Östman lämnade in vargmotionRiksdagsledamot Peter Östman (KD) lämnade under tisdagen in en åtgärdsmotion för ökad vargjakt. Motionen undertecknades av sju ledamöter i jord- och skogsbruksutskottet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Östman, Peter Östman

Dela artikeln

391 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Peter, Östman, lämnadein , vargmotion
HBL - 04 aug 14 kl. 15:31

Peter Östman vill ha tillstånd för skyddsjakt

Skyddsjakt på skarv bör tillåtas i Kvarken, säger riksdagsledamot Peter Östman. Han har lämnade in ett skriftligt spörsmål angående skarvproblemet i dag.Riksdagsledamot Peter Östman (KD) har i dag lämnat in ett skriftligt spörsmål gällande problemet med den ökande skarvstammen i Kvarken.

YLE - 04 jan 13 kl. 14:22

Peter Enckelman lämnade Hearst

Fotbollsmålvakten Peter Enckelman har lämnat sin skotska klubb Hearts. Finländaren satt på ett sex månaders kontrakt, som nu tog slut. Han spelade endast en match i klubben.

YLE - 04 jan 13 kl. 15:47

Peter Enckelman lämnade Hearts

Fotbollsmålvakten Peter Enckelman har lämnat sin skotska klubb Hearts. Finländaren satt på ett sex månaders kontrakt, som nu tog slut. Han spelade endast en match i klubben.

Expressen - 30 sep 15 kl. 09:37

Peter Jihde lämnade direktsändning i TV4

Här lämnar Peter Jihde direktsändningen av "Nyhetsmorgon". Anledningen? Programledaren ska i väg och mjölka en ko..

YLE - 03 okt 16 kl. 14:57

Östman frågar regeringen om valfrihet i vården

Riksdagsledamot Peter Östman (KD) lämnade på måndagen in ett spörsmål till riksdagens talman med anledning av Yle Österbottens reportage om den 90-åriga svenskspråkiga kvinnan som tänkte sändas 120 kilometer bort för vård på finska. Östman anser att regeringens utkast till en förändrad hälso- och sjukvårdslag och socialvårdslag bör justeras, så att de språkliga rättigheterna kan garanteras för den svenskspråkiga befolkningen i Österbotten, Sydösterbotten och Mellersta Österbotten. Valfrihet och modersmål Östmans frågar regeringen om de kommer att göra en språkkonsekvensbedömning innan man fattar ett slutgiltigt beslut angående ändringen av hälso- och sjukvårdslagen och socialvårdslagen.

YLE - 26 okt 16 kl. 10:47

Östman vill ha skottpeng på säl - fisket är hotat

Kristdemokraten Peter Östman vill ha skottpeng på säl. Den växande sälstammen är ett hot mot fiskerinäringen, säger han. Östman lämnade på onsdagen in ett spörsmål tillsammans med tre riksdagsledamöter från Svenska Folkpartiet.

HBL - 11 jul 13 kl. 12:29

Östman: "Räsänen var hypotetisk"

Peter Östman (KD), ordförande för Kristdemokraternas riksdagsgrupp, anser att inrikesminister Päivi Räsänens (KD) omdebatterade uttalande om att Bibeln i vissa fall kan stå över lagen har misstolkats. Han uppfattar talet som hypotetiskt. ?

Skånskan - 13 okt 15 kl. 07:35

Peter Hansson tillbakavisar uppgifterna om att han slutade på egen begäran

HÖRBY Peter Hansson, som numera arbetar som tillförordnad socialchef i Perstorps kommun och får dubbel lön, bryter nu tystnaden kring sitt avhopp.
Han förklarar att de uppgifter som Susanne Meijer (S) lägger fram, om att han självmant slutade i Hörby, inte stämmer.Ända sedan avhoppet har Peter Hansson hållit låg profil och valt att inte kommentera bakgrunden till att han lämnade Hörby kommun.

Kristianstadsbladet - 16 aug 12 kl. 09:21

Ordföranden Peter Groth avgår

Foto: Tommy Svensson
Miljöpartisten Peter Groth lämnar uppdraget som ordförande i Hässleholm byggnadsnämnd. Däremot behåller han sin plats som ledamot i nämnden.
Det var på tisdagens sammanträde med byggnadsnämnden som Peter Groth lämnade beskedet.

GöteborgsPosten - 18 feb 18 kl. 08:00

Han lämnade Brödraskapet Wolfpack – varnar för gängutvecklingen

Peter Svensson lämnade Göteborgs våldsammaste gäng – Brödraskapet Wolfpack. Nu hjälper han själv män som vill hoppa av den kriminella MC-världen.
– De har upptäckt hur falsk hela den världen är.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Stor förvirring kring landskapsreformen – många riksdagsledamöter i Vasa valkrets tvivlar på att det hålls landskapsval i vår

Flera ledamöter vet redan att de vill ställa upp i riksdagsvalet 2019, några har också klart för sig att de vill ställa upp i landskapsvalet om det blir ett sådant. Men den biten tvivlar många på, visar vår enkät..

YLE - 13 timmar sedan

VPS redde ut KuPS anstormning – tog fjärde raka i fotbollsligan efter defensiv jätteinsats

VPS är fotbollsligan formstarkaste lag för tillfället. På söndagen föll KuPS med 2–1 på bortaplan efter en uppoffrande försvarskamp. Samtidigt förlorade IFK Mariehamn för tredje gången på raken, den här gången borta i Lahtis..

YLE - 16 timmar sedan

Överläkare: Ta det lugnt med spriten i sommarhettan – håll dig till svagare drycker och drick varannan vatten

När solen gassar och svetten lackar kan det kännas lockande att svalka sig med en kall drink eller en stor öl. Men alkohol och hetta är inte den bästa kombinationen..

YLE - 20 timmar sedan

På tv i kväll: Allt är fortfarande möjligt för fotbollsjuniorerna, här är förutsättningarna

Finland var på vippen att redan bli bortspelat i hemma-EM, men inför den sista gruppomgången handlar det i stället om tabellmatematik. Grundvillkoren är enkla: seger mot Portugal och juniorlandslaget spelar garanterat vidare nästa vecka, oavgjort eller förlust och EM är över..

YLE - 22 timmar sedan

Gammal träbyggnad brann i Kristinestad

En museiskyddad uthusbyggnad började brinna tidigt på söndagsmorgonen i Kristinestad. Under lördagskvällen brann det också i Vörå och i Jakobstad..

YLE - 23 timmar sedan

Peter Jofs ska gå från Atlanten till Medelhavet över Pyreneerna

Vad sägs om att tillbringa semestern vandrandes över 800 km, ofta på två kilometers höjd och med all behövlig packning på ryggen? Peter Jofs från Vasa ska följa Pyreneerna från Atlanten till Medelhavet..

YLE - Igår: 06:38

Mentalt lås stoppar Europamästaren Alina Strömberg från stavhoppet: ”En emotionell bergochdalbana”

Alina Strömberg tar ett mellanår från stavhoppet, där hon vann U18-EM-guld för två år sedan. Hon vill slippa problemen som plågade henne i vintras. Det har varit jobbigt, säger Larsmoidrottaren..

YLE - Igår: 21:36

Skilda världar på FM-pallen i tresteg: Nytt blåvitt EM-medaljhopp, fortsatt rekordslakt och tung besvikelse

Allting fungerade för Kristiina Mäkelä och Kira Kytölä i Kalevaspelens trestegsfinal. För den tredje medaljören Sanna Nygård var minen betydligt mindre munter. Senja Mäkitörmä var kvällens stora skräll med avklarad EM-gräns i kula..

YLE - Igår: 19:08

Eriksson hängde inte med när Richardsson ryckte – håller bakdörren öppen till EM: ”Vågar inte springa som borde”

Camilla Richardsson var i en klass för sig då FM-medaljerna delades ut på damernas 3000 meter hinder. Sandra Eriksson gjorde i sin tur sin första hindertävling på nästan två år och kom i mål som tvåa. Det var en sån dag i dag, säger Eriksson..

YLE - Igår: 17:37

Kristian Bäck snuddande nära EM-gränsen – nu väntar förhandlingar med chefen: ”Om han säger att det räcker så räcker det”

Två centimeter. Så nära var Vasa IS Kristian Bäck att nå EM-gränsen i längdhopp. Vasahopparen levererade en av karriärens bästa serier och tog sitt andra FM-guld på raken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.