YLE > Svenskfinland

Tuesday, 24 April, 04:46

YLE - 13 mar 18 kl. 14:40

Peter Östman lämnade in vargmotionRiksdagsledamot Peter Östman (KD) lämnade under tisdagen in en åtgärdsmotion för ökad vargjakt. Motionen undertecknades av sju ledamöter i jord- och skogsbruksutskottet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Östman, Peter Östman

Dela artikeln

389 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Peter, Östman, lämnadein , vargmotion
HBL - 04 aug 14 kl. 15:31

Peter Östman vill ha tillstånd för skyddsjakt

Skyddsjakt på skarv bör tillåtas i Kvarken, säger riksdagsledamot Peter Östman. Han har lämnade in ett skriftligt spörsmål angående skarvproblemet i dag.Riksdagsledamot Peter Östman (KD) har i dag lämnat in ett skriftligt spörsmål gällande problemet med den ökande skarvstammen i Kvarken.

YLE - 04 jan 13 kl. 14:22

Peter Enckelman lämnade Hearst

Fotbollsmålvakten Peter Enckelman har lämnat sin skotska klubb Hearts. Finländaren satt på ett sex månaders kontrakt, som nu tog slut. Han spelade endast en match i klubben.

YLE - 04 jan 13 kl. 15:47

Peter Enckelman lämnade Hearts

Fotbollsmålvakten Peter Enckelman har lämnat sin skotska klubb Hearts. Finländaren satt på ett sex månaders kontrakt, som nu tog slut. Han spelade endast en match i klubben.

Expressen - 30 sep 15 kl. 09:37

Peter Jihde lämnade direktsändning i TV4

Här lämnar Peter Jihde direktsändningen av "Nyhetsmorgon". Anledningen? Programledaren ska i väg och mjölka en ko..

YLE - 03 okt 16 kl. 14:57

Östman frågar regeringen om valfrihet i vården

Riksdagsledamot Peter Östman (KD) lämnade på måndagen in ett spörsmål till riksdagens talman med anledning av Yle Österbottens reportage om den 90-åriga svenskspråkiga kvinnan som tänkte sändas 120 kilometer bort för vård på finska. Östman anser att regeringens utkast till en förändrad hälso- och sjukvårdslag och socialvårdslag bör justeras, så att de språkliga rättigheterna kan garanteras för den svenskspråkiga befolkningen i Österbotten, Sydösterbotten och Mellersta Österbotten. Valfrihet och modersmål Östmans frågar regeringen om de kommer att göra en språkkonsekvensbedömning innan man fattar ett slutgiltigt beslut angående ändringen av hälso- och sjukvårdslagen och socialvårdslagen.

YLE - 26 okt 16 kl. 10:47

Östman vill ha skottpeng på säl - fisket är hotat

Kristdemokraten Peter Östman vill ha skottpeng på säl. Den växande sälstammen är ett hot mot fiskerinäringen, säger han. Östman lämnade på onsdagen in ett spörsmål tillsammans med tre riksdagsledamöter från Svenska Folkpartiet.

HBL - 11 jul 13 kl. 12:29

Östman: "Räsänen var hypotetisk"

Peter Östman (KD), ordförande för Kristdemokraternas riksdagsgrupp, anser att inrikesminister Päivi Räsänens (KD) omdebatterade uttalande om att Bibeln i vissa fall kan stå över lagen har misstolkats. Han uppfattar talet som hypotetiskt. ?

Skånskan - 13 okt 15 kl. 07:35

Peter Hansson tillbakavisar uppgifterna om att han slutade på egen begäran

HÖRBY Peter Hansson, som numera arbetar som tillförordnad socialchef i Perstorps kommun och får dubbel lön, bryter nu tystnaden kring sitt avhopp.
Han förklarar att de uppgifter som Susanne Meijer (S) lägger fram, om att han självmant slutade i Hörby, inte stämmer.Ända sedan avhoppet har Peter Hansson hållit låg profil och valt att inte kommentera bakgrunden till att han lämnade Hörby kommun.

Kristianstadsbladet - 16 aug 12 kl. 09:21

Ordföranden Peter Groth avgår

Foto: Tommy Svensson
Miljöpartisten Peter Groth lämnar uppdraget som ordförande i Hässleholm byggnadsnämnd. Däremot behåller han sin plats som ledamot i nämnden.
Det var på tisdagens sammanträde med byggnadsnämnden som Peter Groth lämnade beskedet.

GöteborgsPosten - 18 feb 18 kl. 08:00

Han lämnade Brödraskapet Wolfpack – varnar för gängutvecklingen

Peter Svensson lämnade Göteborgs våldsammaste gäng – Brödraskapet Wolfpack. Nu hjälper han själv män som vill hoppa av den kriminella MC-världen.
– De har upptäckt hur falsk hela den världen är.

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

Mila Segervall ny stadsdirektör i Kristinestad

Mila Segervall, 45, valdes enhälligt till ny stadsdirektör i Kristinestad. Hon ser en framtidstro och ett rikt kulturliv i Kristinestad men ser också utmaningar med en åldrande befolkning..

YLE - 9 timmar sedan

VBL: Kvinna i Korsholm misstänks ha tänt på sitt hus

En kvinna i Korsholm misstänks ha tänt på sitt eget hus i helgen, skriver [link:https://www.vasabladet.fi/Artikel/Visa/194141;Vasabladet;standard;].

YLE - 12 timmar sedan

Det värsta över - men flödet i älvarna ändå större än på många år

Kyligare väder och isproppar som lossnat gör att vattennivåerna i åar och älvar i Österbotten inte längre stiger..

YLE - 12 timmar sedan

Göran Persson: Skogsägarna måste höja rösten

Sveriges tidigare statsminister Göran Persson är oroad. Det finns starka krafter i Mellaneuropa som vill skydda skogen. Svenska och finska skogsägare måste nu höja rösten för att säkra ett framtida ansvarsfullt skogsbruk, menar Persson..

YLE - 14 timmar sedan

David delade injektionssprutor med hemlösa – i dag mår han bättre än någonsin men varje dag är en kamp

Månadslånga minnesluckor, infektioner och överdoser då hjärtat stannade. Redan som tolvåring började David Björkström injicera, och han levde ett hårt liv tills den dag då han inte orkade längre..

YLE - 15 timmar sedan

Två rävar döda i vargattack i Jeppo

En varg dödade en farmräv och skadade en annan natten till måndag. Det var i Jeppo i Nykarleby som attacken skedde..

YLE - 15 timmar sedan

Trafiken över Kaskö hamn växer

Både export- och importtrafiken över Kaskö hamn växer. Mars månad var den bästa på fem år för hamnen..

YLE - 16 timmar sedan

Ingen varg skjuten i Replot än – allt svårare att spåra

Den varg som polisen beslutat att man får fälla i Replot i Korsholm har än så länge lyckats undkomma jägarna. Då snön smälter blir det allt svårare att spåra djuret..

YLE - 17 timmar sedan

Positiv stämning bland de österbottniska företagen

Kurvorna pekar uppåt för företagen i Österbotten och Österbotten. Det visar Österbottens handelskammares konjunkturbarometer Business Panel..

YLE - 23 timmar sedan

Orenat vatten rinner igen förbi reningsverk på farmområdet i Jakobstad

Smältvatten rinner också i år förbi reningsverken vid farmområdet i Jakobstad. Det här har varit ett årligen återkommande problem vår och höst. De åtgärder som vidtagits för att förbättra läget har inte räckt till..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.