YLE > Svenskfinland

Wednesday, 16 January, 02:51

YLE - 13 mar 18 kl. 14:40

Peter Östman lämnade in vargmotionRiksdagsledamot Peter Östman (KD) lämnade under tisdagen in en åtgärdsmotion för ökad vargjakt. Motionen undertecknades av sju ledamöter i jord- och skogsbruksutskottet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Östman, Peter Östman

Dela artikeln

391 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Peter, Östman, lämnadein , vargmotion
HBL - 04 aug 14 kl. 15:31

Peter Östman vill ha tillstånd för skyddsjakt

Skyddsjakt på skarv bör tillåtas i Kvarken, säger riksdagsledamot Peter Östman. Han har lämnade in ett skriftligt spörsmål angående skarvproblemet i dag.Riksdagsledamot Peter Östman (KD) har i dag lämnat in ett skriftligt spörsmål gällande problemet med den ökande skarvstammen i Kvarken.

YLE - 04 jan 13 kl. 14:22

Peter Enckelman lämnade Hearst

Fotbollsmålvakten Peter Enckelman har lämnat sin skotska klubb Hearts. Finländaren satt på ett sex månaders kontrakt, som nu tog slut. Han spelade endast en match i klubben.

YLE - 04 jan 13 kl. 15:47

Peter Enckelman lämnade Hearts

Fotbollsmålvakten Peter Enckelman har lämnat sin skotska klubb Hearts. Finländaren satt på ett sex månaders kontrakt, som nu tog slut. Han spelade endast en match i klubben.

Expressen - 30 sep 15 kl. 09:37

Peter Jihde lämnade direktsändning i TV4

Här lämnar Peter Jihde direktsändningen av "Nyhetsmorgon". Anledningen? Programledaren ska i väg och mjölka en ko..

YLE - 03 okt 16 kl. 14:57

Östman frågar regeringen om valfrihet i vården

Riksdagsledamot Peter Östman (KD) lämnade på måndagen in ett spörsmål till riksdagens talman med anledning av Yle Österbottens reportage om den 90-åriga svenskspråkiga kvinnan som tänkte sändas 120 kilometer bort för vård på finska. Östman anser att regeringens utkast till en förändrad hälso- och sjukvårdslag och socialvårdslag bör justeras, så att de språkliga rättigheterna kan garanteras för den svenskspråkiga befolkningen i Österbotten, Sydösterbotten och Mellersta Österbotten. Valfrihet och modersmål Östmans frågar regeringen om de kommer att göra en språkkonsekvensbedömning innan man fattar ett slutgiltigt beslut angående ändringen av hälso- och sjukvårdslagen och socialvårdslagen.

YLE - 26 okt 16 kl. 10:47

Östman vill ha skottpeng på säl - fisket är hotat

Kristdemokraten Peter Östman vill ha skottpeng på säl. Den växande sälstammen är ett hot mot fiskerinäringen, säger han. Östman lämnade på onsdagen in ett spörsmål tillsammans med tre riksdagsledamöter från Svenska Folkpartiet.

HBL - 11 jul 13 kl. 12:29

Östman: "Räsänen var hypotetisk"

Peter Östman (KD), ordförande för Kristdemokraternas riksdagsgrupp, anser att inrikesminister Päivi Räsänens (KD) omdebatterade uttalande om att Bibeln i vissa fall kan stå över lagen har misstolkats. Han uppfattar talet som hypotetiskt. ?

Skånskan - 13 okt 15 kl. 07:35

Peter Hansson tillbakavisar uppgifterna om att han slutade på egen begäran

HÖRBY Peter Hansson, som numera arbetar som tillförordnad socialchef i Perstorps kommun och får dubbel lön, bryter nu tystnaden kring sitt avhopp.
Han förklarar att de uppgifter som Susanne Meijer (S) lägger fram, om att han självmant slutade i Hörby, inte stämmer.Ända sedan avhoppet har Peter Hansson hållit låg profil och valt att inte kommentera bakgrunden till att han lämnade Hörby kommun.

Kristianstadsbladet - 16 aug 12 kl. 09:21

Ordföranden Peter Groth avgår

Foto: Tommy Svensson
Miljöpartisten Peter Groth lämnar uppdraget som ordförande i Hässleholm byggnadsnämnd. Däremot behåller han sin plats som ledamot i nämnden.
Det var på tisdagens sammanträde med byggnadsnämnden som Peter Groth lämnade beskedet.

GöteborgsPosten - 18 feb 18 kl. 08:00

Han lämnade Brödraskapet Wolfpack – varnar för gängutvecklingen

Peter Svensson lämnade Göteborgs våldsammaste gäng – Brödraskapet Wolfpack. Nu hjälper han själv män som vill hoppa av den kriminella MC-världen.
– De har upptäckt hur falsk hela den världen är.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

Vidjeskog klar för KPV – tränaren nöjd med nyförvärvet: ”Passionerad, hungrig och dessutom en lokal produkt”

PS Kemi åkte ur fotbollsligan, men det blir trots allt ligaspel för Jarofostrade Adam Vidjeskog också säsongen 2019. Liganykomlingen från Karleby, KPV, meddelar nämligen att Videskog skrivit på för klubben..

YLE - 13 timmar sedan

Första sprängningen på Blåbaerfjellet gick enligt plan – tidigast onsdag går manskap upp på fjället

Under tisdagen inledde polisen i Tromsö tillsammans med försvaret sprängarbetet på Blåbaerfjellet. När risken för nya laviner minskat skickas räddningspersonal upp för att gräva fram tre österbottniska män och en svensk kvinna som omkom i en lavinolycka den 2 januari..

YLE - 13 timmar sedan

Första sprängningen på Blåbaersfjellet gick enligt plan – tidigast onsdag går manskap upp på fjället

Under tisdagen inledde polisen i Tromsö tillsammans med försvaret sprängarbetet på Blåbaersfjellet. När risken för nya laviner minskat skickas räddningspersonal upp för att gräva fram tre österbottninska män och en svensk kvinna som omkom i en lavinolycka den 2 januari..

YLE - 14 timmar sedan

De finskspråkiga politikerna i Korsholm känner sig förbisedda: "Vi finns inte"

Jane Trygg-Kaipiainen (MSK) vill se mer jämlikhet mellan finsk- och svenskspråkiga i bildningsfrågor i Korsholm. I en motion kräver hon bland annat att det skulle finnas mer än en finskspråkig representant i bildningsnämnden..

YLE - 21 timmar sedan

Den nya taxilagen ger långa väntetider – Jakobstadsbo väntade på taxi som aldrig kom

Synskadade Gunhild Hagen i Jakobstad är rent förbannad på utvecklingen som skett efter att den nya taxilagen trädde i kraft i somras. Förra veckan fick hon vänta närmare två timmar på apoteket på en taxi som aldrig kom..

YLE - 21 timmar sedan

After Eight i Jakobstad är ett kafé där man vet hur ungdomsarbete kombineras med en välbesökt liveklubb – och det funkar

Hur ser den finlandssvenska musikscenen i Jakobstad och Musikcafé After Eight ut genom ögonen på en helfinsk savolaxare? "Jag hade aldrig hört talas om After Eight, men det är helt tydligt en väldigt meningsfull plats för jakobstadsborna – och ett lyckat koncept", skriver Egenlands regissör Tuula Viitaniemi..

YLE - 21 timmar sedan

Den nya taxilagen ger långa väntetider

Den nya taxilagen är ett halvt år gammal och det har kommit bortåt femtusen ansökningar om nya taxitillstånd i landet. I Österbotten är antalet bara cirka 60 stycken..

YLE - 21 timmar sedan

Vad är magin med After Eight? I Jakobstad finns ett kafé där framgångsrikt ungdomsarbete kombineras med en välbesökt liveklubb

Hur ser den finlandssvenska musikscenen i Jakobstad och Musikcafé After Eight ut genom ögonen på en helfinsk savolaxare? "Jag hade aldrig hört talas om After Eight, men det är helt tydligt en väldigt meningsfull plats för jakobstadsborna – och ett lyckat koncept", skriver Egenlands regissör Tuula Viitaniemi..

YLE - Igår: 18:53

Korsholmarna går till folkomröstning i mars – burop och skratt i fullmäktige

Under måndagskvällen slogs det fast att en rådgivande folkomröstning i Korsholm om en fusion mellan Vasa och Korsholm hålls den 17 mars. Kvällens fullmäktigemöte gick dock inte som en dans, under en ledamots anförande hördes både burop och skratt från ledamöterna..

YLE - Igår: 12:49

Polisen spränger snömassor i lavinområdet i Tamokdalen på tisdag

Under måndagen gjorde polisen förberedelser för att kunna spränga ovanför lavinområdet i Tamokdalen i Nordnorge. Till sin hjälp har man norska försvaret. På grund av snöbyar tvingades man avslutade tidigare än tänkt under måndagen och man kommer att spränga först på tisdag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.