Dagens Medicin > Nyheter

Wednesday, 26 September, 04:33

Dagens Medicin - 13 mar 18 kl. 12:05

Ingen ursäkt till visselblåsarnaStockholms personallandstingsråd Peter Carpelan (M) är tacksam för att visselblåsarna i Maccihiarini-skandalen slog larm. Någon ursäkt för hur de behandlats tänker han däremot inte ge..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Peter Carpelan, Maccihiarini

Dela artikeln

52 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen ursäkttill , visselblåsarna
DN - 07 maj 18 kl. 18:33

Utebliven ursäkt till Macchiarini-visselblåsare skapar debatt

Ursäkt eller ingen ursäkt till visselblåsarna som larmade om Macchiarini-skandalen.  Det är frågan som lyfts även internationellt – och som nu ska debatteras i landstinget.  – En eventuell ursäkt måste komma från direkt inblandade, säger landstingsrådet Peter Carpelan (M).

Expressen - 12 maj 18 kl. 06:00

Visselblåsare borde hyllas - inte jagas

Visselblåsarna som avslöjade Macchiarini är hjältar. Men Karolinska universitetssjukhuset vägrar att be om ursäkt och fortsätter att anklaga dem för oegentligheter..

DN - 08 maj 18 kl. 16:33

”Vi har ett ansvar för att ge dem upprättelse”

En exceptionell händelse som det kommer att stå om i historieböckerna. Så beskrev oppositionslandstingsrådet Håkan Jörnehed (V) Macchiarini-affären, när han i landstingsdebatten pläderade för en offentlig ursäkt för visselblåsarna - som inte kommer.   – Som ledamöter har vi ett ansvar för att ge dem upprättelse när sjukhuset inte gör det, sade Jörnehed.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Skånes regionråd blev utan riksdagsplats

Han slutar som regionråd i Skåne men fick ingen riksdagsplats. ”Vi får se vad som händer framåt, säger Anders Åkesson (MP).”.

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Apoteksföreningen protesterar mot beskrivning

Läkare får visst äga apotek – men inte vara majoritetsägare, rättar Apoteksföreningen Läkarförbundet, som i en debattartikel hävdat motsatsen. .

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Mittuniversitetet vilar ännu en utbildning

Lärarbristen är akut på Mittuniversitetet, och nu sällar sig sjuksköterskeprogrammet till raden av vårdutbildningar som tar uppehåll nästa läsår..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Alliansen möblerar om i Skåne

Alliansen tänker ta över styret i Region Skåne och styra i minoritet. Samtidigt avskaffas de tre stora sjukvårdsnämnderna..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Bättre överlevnad vid lokalt spridd lungcancer

Immunterapiläkemedlet durvalumab (Imfinzi) gav lungcancerpatienter ökade chanser att vara vid liv två år efter att de diagnostiserats med en tumör i stadium III, enligt en ny studie som publiceras i New England Journal of Medicine.  .

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Läkarförbundet efterlyser lyhördhet hos Karolinskas nästa chef

Inte helt oväntat, men otajmat. Så ser Karolinskas läkarförening på att Melvin Samsom under måndagen annonserade sin avgång. Nu blickar facket framåt och ser en fördel i om nästa sjukhusdirektör inte kommer från sjukhuset..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Hyrläkare kan bli sina egna i Värmland

Med beslutet att erbjuda avtal till fristående hyrläkare vill landstinget i Värmland säkra patientsäkerheten och nå målet om oberoende vid årsskiftet..

Dagens Medicin - Igår: 17:50

Samsom avgår som direktör på Karolinska

Melvin Samson slutar som sjukhusdirektör på Karolinska sjukhuset. De senaste årens kraftiga kritik mot honom och hans låga förtroende från läkarkåren på sjukhuset blev till slut för mycket för honom..

Dagens Medicin - Igår: 17:00

Förlamad tog steg på nytt

Med hjälp av elektrisk stimulering av ryggmärgen har en förlamad man kunnat ta staplande steg på egen hand. Resultaten publiceras i Nature..

Dagens Medicin - Igår: 15:17

Konkurrensverket granskar Karolinska

Oklarheter kring konsultkostnader och avtalsformuleringar gör att Konkurrensverket nu sätter Karolinska universitetssjukhuset under lupp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.