Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 13 December, 16:09

Liknande nyheter

Taggar: Ingen ursäkttill , visselblåsarna
DN - 07 maj 18 kl. 18:33

Utebliven ursäkt till Macchiarini-visselblåsare skapar debatt

Ursäkt eller ingen ursäkt till visselblåsarna som larmade om Macchiarini-skandalen.  Det är frågan som lyfts även internationellt – och som nu ska debatteras i landstinget.  – En eventuell ursäkt måste komma från direkt inblandade, säger landstingsrådet Peter Carpelan (M).

Expressen - 12 maj 18 kl. 06:00

Visselblåsare borde hyllas - inte jagas

Visselblåsarna som avslöjade Macchiarini är hjältar. Men Karolinska universitetssjukhuset vägrar att be om ursäkt och fortsätter att anklaga dem för oegentligheter..

DN - 08 maj 18 kl. 16:33

”Vi har ett ansvar för att ge dem upprättelse”

En exceptionell händelse som det kommer att stå om i historieböckerna. Så beskrev oppositionslandstingsrådet Håkan Jörnehed (V) Macchiarini-affären, när han i landstingsdebatten pläderade för en offentlig ursäkt för visselblåsarna - som inte kommer.   – Som ledamöter har vi ett ansvar för att ge dem upprättelse när sjukhuset inte gör det, sade Jörnehed.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Hjärtinfarkter verkar kulminera på julafton

Fler ser ut att drabbas av infarkter i hjärtat under julhelgen och toppen infaller på julaftonskvällen, enligt ny svensk data..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Allvarlig vårdskada på grund av stressad kirurg

Gällande rutiner följdes inte då en patient opererades för stomiprolaps. Patienten fick allvarliga komplikationer och reopererades samma kväll..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Stockholm vill ha fasta husläkare

Minskad förvaltning, decentraliserat beslutsfattande och fler AT- och ST-tjänster. Det är några av de budgetbeslut som fullmäktige i Stockholms läns landsting tagit..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Mycket personal i omlopp på S:t Görans

På Capio S:t Görans sjukhus är målet att omsättningen bland sjuksköterskor ska ligga på 15 procent om året, men i dag är sjukhuset långt därifrån. Och trenden pekar åt fel håll..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

”Kritikerna har misstolkat uppdraget”

De geriatriker som kritiserar SKL har misstolkat de nationella programområdenas uppdrag, enligt beredningsgruppen i landsting och regioners system för kunskapsstyrning..

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Stärkt stöd för prostatakirurgi

Män med tidig prostatacancer lever nästan tre år längre om prostatan opereras bort, jämfört med om tumören hålls under uppsikt. Detta enligt ny långtidsdata..

Dagens Medicin - Igår: 14:25

De fick It i vården-priset 2018

Digital vård och samordnad planering vann It i vården-priset 2018 i går. Det stora priset gick till Doktor24, det lilla priset till Norrbottens läns landsting..

Dagens Medicin - Igår: 10:25

Färre cigaretter – men fler prillor

Allt fler kvinnor lägger in en snus. OECD:s senaste sammanställning av tobaksanvändningen i Europa visar att svenskarna fimpar cigarretterna – men snusar alltmer..

Dagens Medicin - Igår: 10:04

M i Norrbotten vill betala grundutbildning för sjuksköterskor

Moderaterna i Norrbotten vill betala sjuksköterskeutbildning för att behålla anställda i Kiruna och Malmfälten. ”Ett sätt att tänka nytt”, säger blivande regionrådet Linda Frohm..

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Första steget in i ett nytt forskningsparadigm”

Framtidens forskning behöver skapa en ny kultur med en finansieringsmodell som utgår från en gemensam ekonomi, skriver styrgruppen i projektet Repro­union..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.