Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 25 March, 22:53

Dagens Medicin - 13 mar 18 kl. 12:05

Ingen ursäkt till visselblåsarnaStockholms personallandstingsråd Peter Carpelan (M) är tacksam för att visselblåsarna i Maccihiarini-skandalen slog larm. Någon ursäkt för hur de behandlats tänker han däremot inte ge..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Peter Carpelan, Maccihiarini

Dela artikeln

52 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen ursäkttill , visselblåsarna
DN - 07 maj 18 kl. 18:33

Utebliven ursäkt till Macchiarini-visselblåsare skapar debatt

Ursäkt eller ingen ursäkt till visselblåsarna som larmade om Macchiarini-skandalen.  Det är frågan som lyfts även internationellt – och som nu ska debatteras i landstinget.  – En eventuell ursäkt måste komma från direkt inblandade, säger landstingsrådet Peter Carpelan (M).

Expressen - 12 maj 18 kl. 06:00

Visselblåsare borde hyllas - inte jagas

Visselblåsarna som avslöjade Macchiarini är hjältar. Men Karolinska universitetssjukhuset vägrar att be om ursäkt och fortsätter att anklaga dem för oegentligheter..

DN - 08 maj 18 kl. 16:33

”Vi har ett ansvar för att ge dem upprättelse”

En exceptionell händelse som det kommer att stå om i historieböckerna. Så beskrev oppositionslandstingsrådet Håkan Jörnehed (V) Macchiarini-affären, när han i landstingsdebatten pläderade för en offentlig ursäkt för visselblåsarna - som inte kommer.   – Som ledamöter har vi ett ansvar för att ge dem upprättelse när sjukhuset inte gör det, sade Jörnehed.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Säkrare hälsoappar kan öka användningen i vården

Hälsoappar måste hålla vad de lovar om vården ska kunna använda dem. Nu är en kvalitetssäkring på gång..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Kunskapsprov befaras leda till kompetensflykt

Tillkrånglad svenska och smala ämnesområden lyfts fram som orsaker till att sex av tio utländska läkare kuggas på kunskapsprovet. Konsekvensen blir att framtida läkare lämnar Sverige, tror lärare..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Sjuksköterskor flyr från NKS akut

Ett tjugotal sjuksköterskor har sagt upp sig från Intensivakuten på Nya Karolinska. För sjuksköterskan Madeleine Arpell, som sade upp sig i torsdags, blev det nya avtalet mellan regionen och Vårdförbundet droppen..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Datainspektionen granskar åtta vårdgivare

Kry, Karolinska och Capio S:t Görans sjukhus, är några av de vårdgivare som nu blir föremål för Datainspektionens tillsyn med fokus på journalsystem och otillåten åtkomst till patientuppgifter..

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Bup efterlyser hjälp från resten av samhället

För att komma till rätta med den allt mer utbredda psykiska ohälsan bland barn och unga måste samhället ta ett samlat grepp..

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Tuff pollensäsong väntar

Årets pollensäsong har spåtts bli den värsta på flera år, och hittills verkar prognosen stämma..

Dagens Medicin - 22 mar 19 kl. 15:04

”Givet utfall” för utredning om akutkirurgi i Sollefteå

I veckan presenterades tidplanen för utredningen om ett eventuellt återöppnande av akutkirurgin vid Sollefteå sjukhus. Välkommet, även om utfallet är givet, menar Läkarförbundets förtroendevalda..

Dagens Medicin - 22 mar 19 kl. 15:00

Distriktssköterskor kan lära ut sömn-KBT

Distriktssköterskor kan behandla patienters sömnbesvär med hjälp av kognitiv beteendeterapi, så kallad sömn-KBT. Det hävdar Christina Sandlund, som har doktorerat i ämnet. .

Dagens Medicin - 22 mar 19 kl. 09:51

Samarbete om patienter med självskadebeteende

Region Värmland, Region Jönköpings län och Västra Götalandsregionen ingår ett nytt avtal om samverkan för patienter med mycket allvarligt självskadebeteende. Det rapporterar Värmlands Folkblad..

Dagens Medicin - 22 mar 19 kl. 08:34

Karolinskas styrelse: ”Kritikerna har rätt”

I en debattartikel i Dagens Samhälle skriver tre styrelseledamöter om att sjukhuset har fått för många chefer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.