SVT > Inrikes

Saturday, 19 January, 15:11

SVT - 13 mar 18 kl. 11:17

Hoppas på ”me too-effekt” inom idrottenEn machokultur inom vissa idrotter kan leda till att den som drabbats av hot och våld inte vågar prata om det. Det skriver Brottsförebyggande rådet, Brå, i en ny rapport. Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet, säger att han hoppas på en me too-effekt inom idrotten, så att allt fler vågar berätta..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Brottsförebyggande, Eriksson, Riksidrottsförbundet

Dela artikeln

115 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hoppaspå me , too-effektinom , idrotten
YLE - 03 aug 17 kl. 10:50

"Idrotten ligger tio år efter" – hockeylirare lyfter hbtq-frågor

På lördag spelas en streethockeyturnering för att försöka skapa en förändring. Om det öppnar upp ögonen hos någon så är det en bonus, säger ishockeyspelaren Katja Juslin i arrangörsgruppen. Det var Juslin som kom med initiativet att anordna en streethockeyturnering på Åland för att lyfta fram hbtq-frågor.

Dagensanalys.se - 10 aug 16 kl. 00:32

Upplever du att du får allt sämre effekt på Facebook – det beror på att algoritmerna har förändrats

Facebook News Feed algoritmer är under konstant förändring, många upplever att de får sämre spridning och engagemang för sina inlägg i världens största medienätverk. Facebooks har idag 1,65 miljarder användare och det fortsätter att vara en av de viktigaste kanalerna för alla företag och mediekanaler världen över för att kommunicera med sina kunder genom att skapa engagemang och spridning av sina budskap. Det är svårt att hänga med i svängarna på Facebook när de hela tiden ändrar vad som skall visas.

Magazin24 - 11 jun 15 kl. 22:33

KIS: ”Hoppas vi ska hitta lösningar”

Extramöte med KIS. Hockeylegendaren Börje Salming ryter i från på Facebook.
– Vi vill fortsätta med bandyn, försöka göra vårt bästa,  säger Urban Pettersson, ordförande i KIS Bandy.

Trelleborgs Allehanda - 14 sep 13 kl. 17:00

Framgångsrikt EM har inte gett effekt

Foto: Tommy Holl/Pressens Bild
När Sverige arrangerade fotbolls-EM i somras hamnade damfotbollen i fokus och svenska folket bänkade sig i tv-sofforna. Men har det fått en effekt för damfotbollen? I alla fall inte i Trelleborg, än så länge.

Cornucopia - 05 nov 15 kl. 18:06

"Jag hoppas det får en dämpande effekt" - slut på boenden för asylsökande

"Your ego is writing checks your body can't cash." - Top GunSituationen som alla någorlunda tänkande människor visste skulle komma är nu här, och Sverige kan rent praktiskt inte ta emot fler asylsökande. Till och med migrationsminister Morgan Johansson (s) medgav nu på en presskonferens att boendeplatserna helt enkelt är slut.

YLE - 03 aug 16 kl. 23:33

Isaksson: Mycket smuts – men låt idrotten vinna

Negativa rubriker har kantat de olympiska sommarspelen i Rio de Janeiro med rysk dopning, Zikavirus, korruption, smutsiga vatten och halvfärdiga byggen. Men glöm inte det viktigaste, skriver Yle Sportens Janne Isaksson från Rio. Konturerna på Usain Bolts ansikte är det första som möter en på Rios flygplats Galeão.

YLE - 03 sep 17 kl. 17:32

Sandra Eriksson har fått perspektiv på livet och insett att idrotten faktiskt inte är allt

Jobba, jobba, jobba. Där Sandra Erikssons recept för nästa friidrottssäsong, som hon undantagsvis – och förhoppningsvis – får inleda utan tyngande hälsoproblem. Jag har haft ganska djupa motivationsdippar, medger hon.

Expressen - 22 apr 14 kl. 23:53

Nu hoppas spelarna på Sundhage-effekt

Landslaget får en ny förbundskapten efter nedröstade Torbjörn Klingvall: Danska Helle Thomsen, succécoach i Champions League. Då hoppas blågult-stjärnorna på en Pia Sundhage-effekt. – Jag hoppas att hon blir en frontfigur för svensk handboll.

Trelleborgs Allehanda - 22 jan 11 kl. 01:30

Satsning på skolor har gett effekt

Arkivfoto: Claes Nyberg
Fler övervakningskameror har minskat skadegörelsen.
2009 anmäldes totalt 502 skadegörelsebrott i Trelleborgs kommun. I fjor var siffran 370.

VA - 21 mar 11 kl. 07:00

Så blir katastrofens effekt på kärnkraftsindustrin

21 mars När jordbävningen utanför Japans östkust fick kärnkraftverken i Fukushima och Onagawa att explodera kopplades de 12 reaktorerna automatiskt av. Men det tar fem dagar att stoppa den nukleära reaktionen som pågår inne i en kärnreaktor och under tiden måste systemet kylas ned för att överhettning och härdsmälta inte ska inträffa. Reserv- Systemen i de japanska kärnkraftverken drivs med diesel, men eftersom skalvet var så kraftigt som 8,9 på Richterskalan, så har även dieselgeneratorerna slagits ut.

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Handbok ska stötta mot påverkanskampanjer

Svenska myndigheter måste kunna identifiera och bemöta påverkanskampanjer. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ger nu ut en ny version av en handbok i ämnet och ska i vår utbilda personal vid ansvariga myndigheter..

SVT - 12 timmar sedan

Löfvens löften som bryts med överenskommelsen

Det krävdes en hel del ge och ta från Socialdemokraterna och Stefan Löfven för att riksdagen återigen skulle tolerera honom som statsminister..

SVT - 16 timmar sedan

Den kaosartade politiska hösten på två minuter

Från att vara helt låst har nu regeringsfrågan lösts, mer än fyra månader efter valet. Stefan Löfven (S) valdes till statsminister efter en kaotisk höst i svensk politik..

SVT - 20 timmar sedan

”Vi har väldigt mycket att stå i”

Många har ramlat och skadat sig på hala, isiga gator runtom i landet i veckan. I Uppsala är trycket hårt på Akademiska sjukhuset, säger Karin Bernhoff, verksamhetschef för ortopedi och handkirurgi. – När snön och halkan kommer blir befolkningen lite överraskad..

SVT - 21 timmar sedan

Regeringens utredare: Sverige bör inte skriva på FN:s kärnvapenförbud

Regeringens särskilda utredaren Lars-Erik Lundin säger att FN:s konvention om ett förbud mot kärnvapen är ”otydlig” och måste ”utvecklas”. – Vi måste kräva att den förändras. Min rekommendation är att Sverige inte skriver på, sade han..

SVT - 21 timmar sedan

Biskopen tog det tuffa kristendomstestet – fick underkänt: ”Fullständigt absurt”

En av många som reagerat på pastor Michaels sammanställning av kristendomsfrågor är Skaraborgs biskop, Åke Bonnier. Under gårdagskvällen testade han sig själv och fick den hårda domen: Underkänt. – Frågorna är omöjliga att svara på, vissa utav dem.

SVT - 22 timmar sedan

Stefan Löfven: Alternativet är en högerregering som är beroende av Sverigedemokraterna

Varför vill Stefan Löfven bli statsminister i en regering som ska genomföra politik som han i valrörelsen varnade för? Ikväll kommer han till Aktuellt för att svara på bland annat den frågan..

SVT - 22 timmar sedan

Gula knappen – varför finns den?

Stefan Löfven blev statsminister trots att fler röstade nej än ja. Hur kan det bli så? Och varför finns det en gul knapp om det inte spelar någon roll hur många som trycker på den?.

SVT - Igår: 11:53

Analys: Löfven har skäl att fira – men hoten är många

I dag firar Stefan Löfven. Makten är säkrad liksom statsministerposten. Oppositionen har splittrats.

SVT - Igår: 11:31

Därför är omröstningen historisk

De senaste månaderna har inte liknat något annat i svensk politik. Här är fem exempel som visar varför situationen är unik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.