SVT > Inrikes

Tuesday, 16 October, 13:49

SVT - 13 mar 18 kl. 11:17

Hoppas på ”me too-effekt” inom idrottenEn machokultur inom vissa idrotter kan leda till att den som drabbats av hot och våld inte vågar prata om det. Det skriver Brottsförebyggande rådet, Brå, i en ny rapport. Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet, säger att han hoppas på en me too-effekt inom idrotten, så att allt fler vågar berätta..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Brottsförebyggande, Eriksson, Riksidrottsförbundet

Dela artikeln

115 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hoppaspå me , too-effektinom , idrotten
YLE - 03 aug 17 kl. 10:50

"Idrotten ligger tio år efter" – hockeylirare lyfter hbtq-frågor

På lördag spelas en streethockeyturnering för att försöka skapa en förändring. Om det öppnar upp ögonen hos någon så är det en bonus, säger ishockeyspelaren Katja Juslin i arrangörsgruppen. Det var Juslin som kom med initiativet att anordna en streethockeyturnering på Åland för att lyfta fram hbtq-frågor.

Dagensanalys.se - 10 aug 16 kl. 00:32

Upplever du att du får allt sämre effekt på Facebook – det beror på att algoritmerna har förändrats

Facebook News Feed algoritmer är under konstant förändring, många upplever att de får sämre spridning och engagemang för sina inlägg i världens största medienätverk. Facebooks har idag 1,65 miljarder användare och det fortsätter att vara en av de viktigaste kanalerna för alla företag och mediekanaler världen över för att kommunicera med sina kunder genom att skapa engagemang och spridning av sina budskap. Det är svårt att hänga med i svängarna på Facebook när de hela tiden ändrar vad som skall visas.

Magazin24 - 11 jun 15 kl. 22:33

KIS: ”Hoppas vi ska hitta lösningar”

Extramöte med KIS. Hockeylegendaren Börje Salming ryter i från på Facebook.
– Vi vill fortsätta med bandyn, försöka göra vårt bästa,  säger Urban Pettersson, ordförande i KIS Bandy.

Trelleborgs Allehanda - 14 sep 13 kl. 17:00

Framgångsrikt EM har inte gett effekt

Foto: Tommy Holl/Pressens Bild
När Sverige arrangerade fotbolls-EM i somras hamnade damfotbollen i fokus och svenska folket bänkade sig i tv-sofforna. Men har det fått en effekt för damfotbollen? I alla fall inte i Trelleborg, än så länge.

Cornucopia - 05 nov 15 kl. 18:06

"Jag hoppas det får en dämpande effekt" - slut på boenden för asylsökande

"Your ego is writing checks your body can't cash." - Top GunSituationen som alla någorlunda tänkande människor visste skulle komma är nu här, och Sverige kan rent praktiskt inte ta emot fler asylsökande. Till och med migrationsminister Morgan Johansson (s) medgav nu på en presskonferens att boendeplatserna helt enkelt är slut.

YLE - 03 aug 16 kl. 23:33

Isaksson: Mycket smuts – men låt idrotten vinna

Negativa rubriker har kantat de olympiska sommarspelen i Rio de Janeiro med rysk dopning, Zikavirus, korruption, smutsiga vatten och halvfärdiga byggen. Men glöm inte det viktigaste, skriver Yle Sportens Janne Isaksson från Rio. Konturerna på Usain Bolts ansikte är det första som möter en på Rios flygplats Galeão.

YLE - 03 sep 17 kl. 17:32

Sandra Eriksson har fått perspektiv på livet och insett att idrotten faktiskt inte är allt

Jobba, jobba, jobba. Där Sandra Erikssons recept för nästa friidrottssäsong, som hon undantagsvis – och förhoppningsvis – får inleda utan tyngande hälsoproblem. Jag har haft ganska djupa motivationsdippar, medger hon.

Expressen - 22 apr 14 kl. 23:53

Nu hoppas spelarna på Sundhage-effekt

Landslaget får en ny förbundskapten efter nedröstade Torbjörn Klingvall: Danska Helle Thomsen, succécoach i Champions League. Då hoppas blågult-stjärnorna på en Pia Sundhage-effekt. – Jag hoppas att hon blir en frontfigur för svensk handboll.

Trelleborgs Allehanda - 22 jan 11 kl. 01:30

Satsning på skolor har gett effekt

Arkivfoto: Claes Nyberg
Fler övervakningskameror har minskat skadegörelsen.
2009 anmäldes totalt 502 skadegörelsebrott i Trelleborgs kommun. I fjor var siffran 370.

VA - 21 mar 11 kl. 07:00

Så blir katastrofens effekt på kärnkraftsindustrin

21 mars När jordbävningen utanför Japans östkust fick kärnkraftverken i Fukushima och Onagawa att explodera kopplades de 12 reaktorerna automatiskt av. Men det tar fem dagar att stoppa den nukleära reaktionen som pågår inne i en kärnreaktor och under tiden måste systemet kylas ned för att överhettning och härdsmälta inte ska inträffa. Reserv- Systemen i de japanska kärnkraftverken drivs med diesel, men eftersom skalvet var så kraftigt som 8,9 på Richterskalan, så har även dieselgeneratorerna slagits ut.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Stefan Löfvens samtal har inletts – träffar Alliansen i dag

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven sitter just nu i samtal med moderatledaren Ulf Kristersson, skriver Expressen. Detta en dag efter att han tagit över stafettpinnen och försöket att bilda en ny regering..

SVT - 3 timmar sedan

Svårt läge för Löfven – små chanser att locka C och L

Bollen ligger nu hos S-ledaren Stefan Löfven i försöket att bilda en ny regering. För att han ska lyckas måste han få med sig framför allt C, men även L. Löfvens chanser att lyckas verkar dock inte vara särskilt stora, enligt SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 3 timmar sedan

100 000 lever i materiell fattigdom i Sverige

Ungefär en procent av befolkningen i Sverige lever i allvarlig materiell fattigdom i Sverige, enligt SCB:s senaste rapport. Det är lägst i Europa..

SVT - 4 timmar sedan

KD-ledaren räds inte att L och C lämnar Alliansen

KD-ledaren Ebba Busch Thor räds inte att C och L ska överge Alliansen och stödja en regering med Stefan Löfven (S) som statsminister. Detta säger hon dagen efter att Löfven tagit över stafettpinnen. – Alla mina Allianskollegor och jag är tydliga med att vi vill hålla ihop Alliansen, säger hon..

SVT - 5 timmar sedan

Nya kryddburken väcker ilska: ”Det bor en liten Donald Trump i oss alla”

Kryddtillverkaren Santa Maria har varit i blåsväder de senaste dagarna. Anledningen är den nya kryddburken, som fått ett lock med ett större hål än den gamla. Detta har väckt stor ilska i sociala medier och folk är väldigt upprörda.

SVT - 8 timmar sedan

Regeringsbildningen drar ut på tiden – nu höjs röster för grundlagsändring

Fem veckor efter valet finns ännu ingen ny regering i sikte. Och att bilda en ny regering kan i praktiken ta hur lång tid som helst. Nu höjs röster för att grundlagen borde ändras och en maxgräns införas.

SVT - 13 timmar sedan

Ny rapport: Unga som återvänder till Afghanistan blir utstötta

Barn och unga från Afghanistan, som varit i Europa men återvänt till sitt hemland, tvingas ofta till ett farligt liv i rädsla och utsatthet. Det hävdar hjälporganisationen Rädda Barnen som i en ny rapport kritiserar återvändarprocessen..

SVT - 15 timmar sedan

Lövin (MP) om Kristerssons sista-minuten flört: ”Inte seriöst”

Bara någon timme innan Ulf Kristersson publicerade sitt uppmärksammade Facebook-inlägg så sträckte han ut en hand till Miljöpartiet. I SVT:s Aktuellt på måndagen kommenterade Isabella Lövin M-inviten: – Vi upplevde inte att det var seriösa förhandlingar, säger MP:s språkröret..

SVT - 19 timmar sedan

Tågstrulen har blivit en vana för pendlaren May

Tågstörningarna mellan Stockholm och Göteborg väntas pågå i flera dagar. Men förseningar i tågtrafiken är inget konstigt för May Jägerland som under många år pendlat mellan de två storstäderna..

SVT - 22 timmar sedan

Talmannen ger Löfven sonderingsuppdraget

Det blir Stefan Löfven som får uppdraget att sondera möjligheterna att bilda ny regering, det sade talmannen Andreas Norlén på en pressträff i dag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.