Expressen > Nyheter

Thursday, 19 July, 19:22

Expressen - 13 mar 18 kl. 11:08

Hovrätten smsms domen mot pedofilbröderTvå bröder dömdes i december till långa fängelsestraff för hundratals våldtäkter och sexuella övergrepp mot barn.I dag kom hovrättens dom – männen får sänkta fängelsestraff..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

8954 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hovrätten, smsms, domenmot , pedofilbröder
YLE - 21 jun 17 kl. 18:08

Peltomäki missnöjd med domen - kommer att överklaga till hovrätten

Tidigare stadsdirektören i Vanda, Jukka Peltomäki, kommer att överklaga domen om grovt tagande av muta till hovrätten. Han dömdes på onsdagen till två år och sex månaders ovillkorligt fängelse. Peltomäkis försvarsadvokat Riitta Leppiniemi uppger för Yle att domen överklagas.

Nyan - 11 okt 16 kl. 06:35

Hovrätten friar sexbrottsdömd

Tingsrätten dömde mannen till ovillkorligt fängelse för sexuellt utnyttjande av barn.

Åbo hovrätt friar honom på alla åtalspunkter.
När domen föll i tingsrätten i juni 2015 blev straffet två år och sex månaders ovillkorligt fängelse för grovt sexuellt utnyttjande av barn och sexuellt utnyttjande av barn.

YLE - 27 sep 16 kl. 05:24

Diskriminering vid Vasa centralsjukhus tas upp i hovrätten

Fallet med de tre diskriminerade sjuksköterskorna vid Vasa centralsjukhus börjar på tisdagen behandlas i Vasa hovrätt. Det handlar om tre kvinnor vars visstidsanställningar inte förlängdes när det blev känt att de var gravida. Det var i november i fjol som domen föll i tingsrätten.

Trelleborgs Allehanda - 26 jun 12 kl. 06:30

Tvillingar fick rätt även i hovrätten

Foto: Tomas Nyberg
Rasmus och Robin Sjöholm hade rätt. Vellinge kommun hade fel. Även hovrätten har nu fastställt att Vellinge kommuns bedömning att tvillingarna skulle gå i särskola var felaktig.

YLE - 15 mar 13 kl. 15:42

Hovrätten: Vålödrunkningen var dråp

Åbo hovrätt ändrar domen som Västra Nylands tingsrätt slog fast för ett år sedan. Tingsrätten dömde en man till två fall av misshandel, men friade mannen från misstankarna om dråp. Hovrätten anser att det var dråp då en kvinna drunknade vid Vålö i Ingå skärgård hösten 2010.

Skånskan - 08 okt 16 kl. 22:09

Pulver spred skräck Hovrätten fastställer fängelsedom mot brevskrivare

MALMÖ Hovrätten ändrar ingenting; det blir nio månaders fängelse för den man som i januari förra året skickade ett vitt pulver till Kronofogdemyndigheten i Malmö, vilket satte igång en massiv räddningsorganisation.Det var den 5 januari som brevet anlände. Det var adresserat till Kronofogdemyndigheten i Västra hamnen, men själva postöppningen skedde hos Skatteverket i Rörsjöstaden.

Västerbottens Folkblad - 14 mar 18 kl. 15:02

[PLUS] Pedofilbröder får sänkt straff

Bröderna utsatte fem barn för hundratals grova våldtäkter och sexuella övergrepp. Hovrätten har....

Kristianstadsbladet - 11 jan 18 kl. 15:15

Dömd trio överklagar till hovrätten

Trion som fälldes i tingsrätten för mordförsök respektive grov misshandel överklagar nu domen till hovrätten. Ett nytt vittne ska höras och två av de dömda vill dessutom ha en bedömning från Socialstyrelsen angående de slutsatser rättsläkaren drog. ”Vi menar att det inte var livshotande skador”, säger advokaten Arne Gustafsson, som företräder 26-åringen som dömdes till sju års fängelse för mordförsök..

YLE - 02 mar 15 kl. 04:17

Asfaltfusk behandlas i hovrätten

Helsingfors hovrätt börjar i dag behandla asfaltsfusket som ägde rum för 15-20 år sedan. Under åren 1994-2002 prissatte flera asfaltsbolag arbeten utan inbördes konkurrens. Tingsrätten dömde bolagen att betala drygt 37 miljoner euro i skadestånd till flera kommuner.

Skånskan - 28 jun 16 kl. 06:00

Hovrätten skärper straff för mordförsök

skåne Den 4 juli förra året sköts en 28-årig man i magen vid ett bråk i Hästveda.
I geväret höll en 42-åring som senare dömdes till sju års fängelse. Efter 28-åringens överklagande har hovrätten nu skärpt straffet till nio år.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Eritrea släpper fångar – efter fredsavtalet

Eritrea börjar släppa fångar, bekräftar den eritreanska människorättsgruppen Release Eritrea.Det kan vara ett första tecken på en mjukare hållning efter det nya fredsavtalet mellan Eritrea och EtiopienMinst 35 religiösa fångar har frigetts – och enligt obekräftade uppgifter har regimen också släppt fångar som försökt fly från militärtjänst..

Expressen - 15 minuter sedan

Danmark rycker in i svenska krisen: ”En extrem situation”

För att bekämpa de stora bränderna i Sverige kallas nu assistans in – från Danmark.Även räddningstjänster från Skåne, Blekinge och Kronoberg skickar personal, i hopp om att lyckas släcka lågorna.– Det är inte ett uppdrag man gör varje dag, säger Martin Vendelbo från danska räddningstjänsten..

Expressen - 15 minuter sedan

Folkkära komikern blev attackerad på nattklubb

Komikern Per Andersson firade helgen på en klubb i centrala Göteborg när han blev överfallen - och biten i örat.– Det var sjukt obehagligt, man tror inte att det är sant. Nu är jag lite öronmärkt, säger han..

Expressen - 45 minuter sedan

Brand i lägenhet – okänt skadeläge

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades på torsdagskvällen till en brinnande lägenhet i Helsingborg.Vad som har startat branden, eller om någon är skadad, är ännu okänt.– Det har brunnit i en lägenhet, så mycket vet jag, säger Jerker Palm Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne nordväst..

Expressen - 1 timme sedan

Bil har voltat av vägen – förare får klippas ut

En singelolycka har inträffat utanför Kungälv. Enligt SOS alarm ska en bil ha voltat av vägen.– Bilen ligger på taket och kvinnan i bilen får klippas ut, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson..

Expressen - 1 timme sedan

Dansk turist-ö stänger helt efter svåra torkan

Sommarens torka får konsekvenser på många håll.Nu tvingas en dansk turistö att stänga.– Det låter förnuftigt, säger Jacob P.

Expressen - 1 timme sedan

Brandmannens starka bild – nu vädjar hustrun Sylvia

Bilden på brandmannen Jani Sahamies och hans tre månader gamla dotter har fått stor spridning i sociala medier.Nu hoppas hustrun Sylvia Sahamies att hennes inlägg på Facebook ska göra skillnad.– Om jag kan få någon att inte kasta en fimp i naturen så har jag gjort någonting..

Expressen - 1 timme sedan

Isabella Lövins stora oro: ”Kraftig väckarklocka”

Klimatminister Isabella Lövin, MP, kallar sommarens extremväder med torka och bränder för en "kraftig larmklocka".Språkröret tror att värmeböljan får fler att förstå troliga konsekvenser av klimatförändringarna.– Vi har inte byggt vårt samhälle för den här typen av väder och värme, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Mopedist till sjukhus efter olycka

En moped och en bilist har krockat i Habo i Jönköping.– Det är mycket personal som arbetar på plats, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson.En person har förts till sjukhus med ambulans..

Expressen - 2 timmar sedan

Stefan Löfven i Ljusdal: Vi gör allt som står i vår makt

Statsminister Stefan Löfven (S) riktar ett stort tack till alla som deltar i släckningsinsatserna.– Det är inget annat än hjälteinsatser, säger han vid en pressträff i Ljusdal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.