Expressen > Nyheter

Monday, 22 October, 11:36

Liknande nyheter

Taggar: Hovrätten, smsms, domenmot , pedofilbröder
YLE - 21 jun 17 kl. 18:08

Peltomäki missnöjd med domen - kommer att överklaga till hovrätten

Tidigare stadsdirektören i Vanda, Jukka Peltomäki, kommer att överklaga domen om grovt tagande av muta till hovrätten. Han dömdes på onsdagen till två år och sex månaders ovillkorligt fängelse. Peltomäkis försvarsadvokat Riitta Leppiniemi uppger för Yle att domen överklagas.

Nyan - 11 okt 16 kl. 06:35

Hovrätten friar sexbrottsdömd

Tingsrätten dömde mannen till ovillkorligt fängelse för sexuellt utnyttjande av barn.

Åbo hovrätt friar honom på alla åtalspunkter.
När domen föll i tingsrätten i juni 2015 blev straffet två år och sex månaders ovillkorligt fängelse för grovt sexuellt utnyttjande av barn och sexuellt utnyttjande av barn.

YLE - 27 sep 16 kl. 05:24

Diskriminering vid Vasa centralsjukhus tas upp i hovrätten

Fallet med de tre diskriminerade sjuksköterskorna vid Vasa centralsjukhus börjar på tisdagen behandlas i Vasa hovrätt. Det handlar om tre kvinnor vars visstidsanställningar inte förlängdes när det blev känt att de var gravida. Det var i november i fjol som domen föll i tingsrätten.

Trelleborgs Allehanda - 26 jun 12 kl. 06:30

Tvillingar fick rätt även i hovrätten

Foto: Tomas Nyberg
Rasmus och Robin Sjöholm hade rätt. Vellinge kommun hade fel. Även hovrätten har nu fastställt att Vellinge kommuns bedömning att tvillingarna skulle gå i särskola var felaktig.

YLE - 15 mar 13 kl. 15:42

Hovrätten: Vålödrunkningen var dråp

Åbo hovrätt ändrar domen som Västra Nylands tingsrätt slog fast för ett år sedan. Tingsrätten dömde en man till två fall av misshandel, men friade mannen från misstankarna om dråp. Hovrätten anser att det var dråp då en kvinna drunknade vid Vålö i Ingå skärgård hösten 2010.

Skånskan - 08 okt 16 kl. 22:09

Pulver spred skräck Hovrätten fastställer fängelsedom mot brevskrivare

MALMÖ Hovrätten ändrar ingenting; det blir nio månaders fängelse för den man som i januari förra året skickade ett vitt pulver till Kronofogdemyndigheten i Malmö, vilket satte igång en massiv räddningsorganisation.Det var den 5 januari som brevet anlände. Det var adresserat till Kronofogdemyndigheten i Västra hamnen, men själva postöppningen skedde hos Skatteverket i Rörsjöstaden.

Västerbottens Folkblad - 14 mar 18 kl. 15:02

[PLUS] Pedofilbröder får sänkt straff

Bröderna utsatte fem barn för hundratals grova våldtäkter och sexuella övergrepp. Hovrätten har....

Kristianstadsbladet - 11 jan 18 kl. 15:15

Dömd trio överklagar till hovrätten

Trion som fälldes i tingsrätten för mordförsök respektive grov misshandel överklagar nu domen till hovrätten. Ett nytt vittne ska höras och två av de dömda vill dessutom ha en bedömning från Socialstyrelsen angående de slutsatser rättsläkaren drog. ”Vi menar att det inte var livshotande skador”, säger advokaten Arne Gustafsson, som företräder 26-åringen som dömdes till sju års fängelse för mordförsök..

Sydöstran - 12 sep 18 kl. 17:30

Avrättningsmord tas till hovrätten

Åklagarna tar nu den friande domen mot två mordmisstänkta tonårsbröder i Ronneby och deras far till hovrätten – i hopp om en fällande dom. Bevisningen har kompletterats med bland annat en ny DNA-analys..

YLE - 02 mar 15 kl. 04:17

Asfaltfusk behandlas i hovrätten

Helsingfors hovrätt börjar i dag behandla asfaltsfusket som ägde rum för 15-20 år sedan. Under åren 1994-2002 prissatte flera asfaltsbolag arbeten utan inbördes konkurrens. Tingsrätten dömde bolagen att betala drygt 37 miljoner euro i skadestånd till flera kommuner.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Ryanairs vd: SAS eller Norwegian mot konkurs

SAS eller Norwegian kan komma att gå i konkurs under den kommande vintern.Det påstår Ryanairs vd Michael O'Leary,  enligt Bloomberg News.Samtidigt faller Ryanairs egen vinst.

Expressen - 15 minuter sedan

Världskänd entreprenör skickade hotfulla mejl

En kanadensisk domstol har utfärdat ett kontaktförbud mot hudvårdsentreprenören Brandon Truaxe, sedan denne sänt hotfull e-post till Leonard Lauder, styrelseordförande för Estée Lauder.Det skriver Wall Street Journal..

Expressen - 30 minuter sedan

Man hotade barn på busscentral – polisen söker vittnen

En man dödshotade ett barn på Gislaveds busstation.Mannen talade först vänligt med barnet, för att sedan bli hotfull.Med hjälp av en förälder larmade barnet polis..

Expressen - 30 minuter sedan

Mamma och barn påkörda på p-plats vid Ica

En mamma och hennes barn har blivit påkörda utanför en Ica Maxi-butik i Uppsala.Ambulans och polis har larmats till platsen, uppger SVT Nyheter..

Expressen - 30 minuter sedan

Mias hjältehund Hugo, 6, larmade om branden

Hunden Hugo älskar att stå i familjens vardagsrumsfönster och spana.  I bland ser han andra hundar och i bland upptäcker han allvarligare händelser. – Han krafsade och skällde och jag märkte att han verkligen inte gav upp förrän jag hade vaknat, säger Mia Kousmanen om sin hund Hugo..

Expressen - 45 minuter sedan

K-G Bergström: Löfven måste lägga i extra växel

Expressens politiske kommentator K-G Bergström menar att Stefan Löfven måste öka i takten i sitt sonderingsuppdrag.Samtidigt verkar läget alltjämt mycket låst.– Nu krävs att någon, framför allt Annie Lööf, bryter något av sina löften till väljarna, säger Bergström i Expressen TV..

Expressen - 45 minuter sedan

Kvinnlig elev utsågs till "Årets fuckgirl" – inför hela skolan

Den 19-årige mannen korade på en jämnårig skolkamrat till "Årets fuckgirl" och läste samtidigt upp en kränkande motivering.Nu åtalas mannen för grovt förtal vid Malmö tingsrätt. 19-åringen erkänner handlingen, men bestrider brott.

Expressen - 1 timme sedan

Nicolas bjuder hundratals pensionärer – på pizza

Pizzeriaägaren Nicolas Namroud bjuder alla Svenljungas pensionärer på gratis pizza. Idén hyllas på Facebook och han hoppas att hundratals pensionärer kommer till restaurangen.– Jag vill göra godhet.

Expressen - 3 timmar sedan

Här är Sveriges fulaste stad – förlorar solklart

Borlänge är Sveriges fulaste stad, enligt en webbomröstning som föreningen Arkitekturupproret ordnat i sociala medier.Men stadens ambition har aldrig varit att vara vackrast på ett klassiskt vis, enligt näringslivschefen i Borlänge..

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Ny avstängning på E6: "Kommer bli köer"

En lastbil välte i fredags på E6 mellan Borgeby och Löddeköpinge och skapade kaos i trafiken. Under måndagen ska mitträcket lagas efter olyckan – och nya problem är att vänta. – Det kommer tyvärr bli köbildning, säger Joanna Ljunggren, informatör på Trafikverket.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.