Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 09 December, 23:23

Liknande nyheter

Taggar: V-toppi , Lundkan , , riksdagsplats
YA - 21 nov 13 kl. 06:30

Skånberg tar strid för riksdagsplats

Arkivfoto: Johanna Berglund
Skillingepastorn Tuve Skånberg (KD) kommer att ta strid för en riksdagsplats. Partiet har petat ner honom till en åttonde plats i sitt förslag trots att han klart vann KD:s interna provval. Till helgen fastställs riksdagslistan för gamla Kristianstads län vid nomineringsstämman i Hörby.

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 14:38

Med språng mot en riksdagsplats

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Det var det Moderata ungdomsförbundet i Lund som fick fart på Maria Malmer Stenergards politiska liv. Hon var visserligen medlem redan innan, men det var först när hon började studera på universitetet som hon blev aktiv, både lokalt och på distriktsnivå inom förbundet.
Under åren har hon haft kommunpolitiska uppdrag i nämnder i Lund och Uppsala, och för närvarande sitter hon i barn- och utbildningsnämnden här i Kristianstad.

Kristianstadsbladet - 14 nov 12 kl. 11:25

SD-topp avgår efter rasistbråk

Foto: Scanpix
SD:s ekonomisk-politiske talesman Erik Almqvist avgår sedan en film visat hur han använt rasistiska och sexistiska skällsord vid ett bråk. Almqvist kallade en kvinna för "hora" och en berusad man för "blatte lover".
Almqvist sade också till den kände komikern Soran Ismail att han "beter sig som en babbe just nu" vid bråket, som ägde rum i Stockholm sommaren 2010.

Skånskan - 14 sep 18 kl. 17:14

Unga Lundakvinnor till riksdagshuset

Lund Valresultatet innebär att Lund får flera nya riksdagsledamöter – alla unga kvinnor – men personkryssen har inte haft någon betydelse.Lund tillhör valkretsen Skåne läns södra med totalt 14 riksdagsmandat och flera Lundabor stod högt på listorna.
Nuvarande kommunalrådet Emma Berginger (MP) toppade sitt partis lista och tar därmed det enda mandat som Miljöpartiet har i valkretsen.

YA - 28 jan 14 kl. 06:30

(S)kurup kan få plats i riksdagen

Foto: Sprisse Nilsson
Socialdemokraterna i Skurup kan få en riksdagsledamot efter valet i höst. Pierre Esbjörnsson står på femte plats på valberedningens förslag till lista för södra Skåne och har chansen om S gör ett bra val.
Socialdemokraterna har i dag tre ledamöter från valkretsen efter att ha förlorat en plats 2010.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Luftangrepp mot flygplatsen i Damaskus

Luftangrepp mot den internationella flygplatsen i Syriens huvudstad i Damaskus, har rapporterats. Flera "fientliga mål" har skjutits ned, hävdar den statliga syriska nyhetsbyrån Sana. Det finns inga uppgifter om någon dödats eller skador i angreppen, in.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Rörd Condé hyllades vid prisutdelning

Det var en rörd och mycket tacksam Maryse Condé som tog emot den så kallade Nya Akademiens litteraturpris. – Sedan ni tilldelade mig detta pris har det känts som om jag får värma mig vid en flammande eld, sade författaren i sitt tacktal. Glöm frackar, a.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Eriksson återvänder till Sundsvall

Tobias Eriksson har spelat tio säsonger i Kalmar FF. Men nu återvänder mittfältaren till sin tidigare klubb Gif Sundsvall. 33-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben som slutade åtta i fotbollsallsvenskan den gångna säsongen.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Stora förseningar i tågtrafiken

Ett signalfel på västra stambanan har lett till stora förseningar i tågtrafiken, främst på spåren mellan Stockholm och Göteborg. – Det är ett omfattande signalfel vid Östansjö, söder om Hallsberg. Vi har signaltekniker på plats som försöker lösa problem.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Misstänkt samband mellan flera av de senaste dagarnas grova brott i Malmö

Skjutningar och sprängningar har dominerat den gångna veckan i Malmö..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Hyllad spelutvecklarskola i Malmö drabbad av regeringskaoset

The Game Assembly kanske inte kan ta in en ny årskull nästa år..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

USA:s ambassadör kallas upp efter gripande

Kina har kallat upp USA:s ambassadör för att protestera mot arresteringsordern mot den kinesiska it-jätten Huaweis finanschef Meng Wanzhou. Kina kräver att USA omedelbart drar tillbaka arresteringsordern, annars väntar konsekvenser. Meng Wanzhou greps d.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Ny mardröm för svenska herrarna i Beitostølen

Enligt åkarna var det dåliga skidor gjorde att Sverige försvann från toppstriden direkt. Sverige slutade elva i herrstafetten, över två minuter efter Norge. – Det blev en väldigt tråkig helg, säger Calle Halfvarsson i SVT.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Planer på utökat omkörningsförbud i Skåne

Inför ett totalt omkörningsförbud för lastbilar på i princip hela E6 genom Skåne. Det föreslår Trafikverket. Målet är att framkomligheten för personbilar under rusningstid ska bli större på sträckan från Vellinge till Helsingborg.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Lagerlokal övertänd i Botkyrka

Det brinner i en lagerlokal i Botkyrka söder om Stockholm och området kring byggnaden har spärrats av. – Vi befarar att det är gasflaskor där, men vi har inte fått tag på ägarna och därför inte säkerställt det, säger Micael Jansson, operativ chef vid Sö.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.