Sydsvenskan > Inrikes

Wednesday, 26 September, 07:11

Liknande nyheter

Taggar: V-toppi , Lundkan , , riksdagsplats
YA - 21 nov 13 kl. 06:30

Skånberg tar strid för riksdagsplats

Arkivfoto: Johanna Berglund
Skillingepastorn Tuve Skånberg (KD) kommer att ta strid för en riksdagsplats. Partiet har petat ner honom till en åttonde plats i sitt förslag trots att han klart vann KD:s interna provval. Till helgen fastställs riksdagslistan för gamla Kristianstads län vid nomineringsstämman i Hörby.

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 14:38

Med språng mot en riksdagsplats

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Det var det Moderata ungdomsförbundet i Lund som fick fart på Maria Malmer Stenergards politiska liv. Hon var visserligen medlem redan innan, men det var först när hon började studera på universitetet som hon blev aktiv, både lokalt och på distriktsnivå inom förbundet.
Under åren har hon haft kommunpolitiska uppdrag i nämnder i Lund och Uppsala, och för närvarande sitter hon i barn- och utbildningsnämnden här i Kristianstad.

Kristianstadsbladet - 14 nov 12 kl. 11:25

SD-topp avgår efter rasistbråk

Foto: Scanpix
SD:s ekonomisk-politiske talesman Erik Almqvist avgår sedan en film visat hur han använt rasistiska och sexistiska skällsord vid ett bråk. Almqvist kallade en kvinna för "hora" och en berusad man för "blatte lover".
Almqvist sade också till den kände komikern Soran Ismail att han "beter sig som en babbe just nu" vid bråket, som ägde rum i Stockholm sommaren 2010.

Skånskan - 14 sep 18 kl. 17:14

Unga Lundakvinnor till riksdagshuset

Lund Valresultatet innebär att Lund får flera nya riksdagsledamöter – alla unga kvinnor – men personkryssen har inte haft någon betydelse.Lund tillhör valkretsen Skåne läns södra med totalt 14 riksdagsmandat och flera Lundabor stod högt på listorna.
Nuvarande kommunalrådet Emma Berginger (MP) toppade sitt partis lista och tar därmed det enda mandat som Miljöpartiet har i valkretsen.

YA - 28 jan 14 kl. 06:30

(S)kurup kan få plats i riksdagen

Foto: Sprisse Nilsson
Socialdemokraterna i Skurup kan få en riksdagsledamot efter valet i höst. Pierre Esbjörnsson står på femte plats på valberedningens förslag till lista för södra Skåne och har chansen om S gör ett bra val.
Socialdemokraterna har i dag tre ledamöter från valkretsen efter att ha förlorat en plats 2010.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Pussy Riot-medlem åter vid medvetande

Pjotr Verzilov, medlem i det ryska regimkritiska punk- och aktivistkollektivet Pussy Riot, har återfått medvetandet efter en misstänkt förgiftning. "Endast min tredje dag i relativ medvetenhet – och före det 12 dagar som i ett svart hål", skriver han sj.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Svenskar söker sig bort från storstadens puls

Krogliv, nöjen och storstadspuls är inte av vikt när svenskarna letar ny bostad. I stället vill vi ha närhet till natur och grönområden – en reaktion som kan ses spegla ett allt mer stressigt och uppkopplat liv, och som står sig sedan ett par år tillbak.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ledin: "Kan vara det sista jag gör"

Tomas Ledin ger sig ut på höstturné – och drar sedan i handbromsen. Då väntar två års ledighet från scenen, därefter är det ovisst. – Varje gång är jag medveten om att det här kan vara det sista jag gör, säger han.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Seger: "Blir en trevlig höst"

En hård slutstrid om SM-guldet – och en retur i Champions League. Rosengård kämpar just nu på två fronter. – Det blir en trevlig höst, får vi hoppas, säger lagkaptenen Caroline Seger.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nytt försök med dom mot Peter Madsen

Slutpläderingen i ubåtsfallet avbröts dramatiskt vid förra förhandlingsdagen, men lekmannadomaren som insjuknade är tillbaka och rättegången kan fortsätta. Nu väntar pläderingar och dom mot Peter Madsen – som av byretten dömts för mord på journalisten K.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Panterns hall – motståndarnas fasa: ”Tusen gånger roligare att åka till Hovet”

Robin Dahse ser fördelar med Rosengårds ishall..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Talangen inför CL-returen: "Ska göra som vi brukar"

Nathalie Björn har stora förväntningar på sig själv och klubben..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Flyg från Peking Röslers udda val i MFF:s tidtabell

Ett överraskande val – med tveksam effekt..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nyblivna pappor får bättre stöd

Nyblivna pappor ska få bättre stöd på barnavårdscentraler. Nya riktlinjer ska ge män samma bemötande och kontakt med barnavården som mamman erbjuds, skriver Dagens Medicin. – Mamman får ett eget samtal med en sjuksköterska när bebisen är sex till åtta v.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Kommun kan tvingas betala tillbaka p-böter

Knivsta kommun kan tvingas betala tillbaka miljonbelopp till bötfällda felparkerare. Anledningen är att kommunen missat att förordna en parkeringsvakt rätten att utfärda böter de senaste åren, skriver Upsala Nya Tidning. – Det rör sig om ett antal hundr.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.