Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 23 March, 07:56

Liknande nyheter

Taggar: V-toppi , Lundkan , , riksdagsplats
YA - 21 nov 13 kl. 06:30

Skånberg tar strid för riksdagsplats

Arkivfoto: Johanna Berglund
Skillingepastorn Tuve Skånberg (KD) kommer att ta strid för en riksdagsplats. Partiet har petat ner honom till en åttonde plats i sitt förslag trots att han klart vann KD:s interna provval. Till helgen fastställs riksdagslistan för gamla Kristianstads län vid nomineringsstämman i Hörby.

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 14:38

Med språng mot en riksdagsplats

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Det var det Moderata ungdomsförbundet i Lund som fick fart på Maria Malmer Stenergards politiska liv. Hon var visserligen medlem redan innan, men det var först när hon började studera på universitetet som hon blev aktiv, både lokalt och på distriktsnivå inom förbundet.
Under åren har hon haft kommunpolitiska uppdrag i nämnder i Lund och Uppsala, och för närvarande sitter hon i barn- och utbildningsnämnden här i Kristianstad.

Kristianstadsbladet - 14 nov 12 kl. 11:25

SD-topp avgår efter rasistbråk

Foto: Scanpix
SD:s ekonomisk-politiske talesman Erik Almqvist avgår sedan en film visat hur han använt rasistiska och sexistiska skällsord vid ett bråk. Almqvist kallade en kvinna för "hora" och en berusad man för "blatte lover".
Almqvist sade också till den kände komikern Soran Ismail att han "beter sig som en babbe just nu" vid bråket, som ägde rum i Stockholm sommaren 2010.

YA - 28 jan 14 kl. 06:30

(S)kurup kan få plats i riksdagen

Foto: Sprisse Nilsson
Socialdemokraterna i Skurup kan få en riksdagsledamot efter valet i höst. Pierre Esbjörnsson står på femte plats på valberedningens förslag till lista för södra Skåne och har chansen om S gör ett bra val.
Socialdemokraterna har i dag tre ledamöter från valkretsen efter att ha förlorat en plats 2010.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

"Satc"-kollegorna stöttar Nixons nya karriär

Från "Sex and the city" till politiken. Skådespelaren Cynthia Nixon meddelade tidigare i veckan att hon ställer upp i guvernörsvalet i New York senare i år. Nu stöttas hon i sitt karriärval av sina gamla kollegor från succéserien.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

”Sjukaste jag varit med om” – se nattens galna NHL-mål här

Arizona-backen Alex Goligoski blev målskytt i NHL utan att ens ha träffat målet. Det bisarra målet gjordes genom att pucken fastnade under Carolinamålvakten Cam Wards skridsko utan att han själv märkte det när han gick ut till kortsargen. När han sedan.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

USA:s senat röstade igenom ny budget

Den amerikanska senaten har röstat igenom en budgetöverenskommelse på 1 300 miljarder dollar och därmed avvärjt en ny nedstängning av statsapparaten. Tidigare under torsdagen godkände representanthuset förslaget och efter att senaten, med bara timmar ti.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Droger bland både gäster och personal

Narkotikaanvändningen ökar på krogarna i Stockholm, bland både gäster och personal, enligt en rapport från Stad (Stockholm förebygger Alkohol- och Drogproblem). 78 procent av de kroganställda har sett narkotikapåverkade gäster det senaste halvåret och 4.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Gåtan bakom "utomjordisk" mumie löst

Gåtan bakom den lilla mumifierade "utomjordingen" i Atacamaöknen i Chile är löst. "Ata" var varken utomjording eller en okänd art – utan ett foster med mycket sällsynta genetiska missbildningar. Skelettflickan har – med sin långsmala skalle, sneda ögonh.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Dråpförsök mitt under larmsamtal

En man som ringde polisen med anledning av en bil som kört i diket och dess troligen berusade förare misshandlades svårt av föraren – mitt under samtalet. – Kollegan hörde i telefon hur någon sa ”ringer du polisen”? Sedan blev det tumult.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Snabbspår för djursjukskötare avbryts

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) avbryter det snabbspår som införts för att nyanlända med utbildning och erfarenhet av djursjukvård ska kunna få svensk legitimation. Anledningen är att det saknas personal. Det råder brist på legitimerade djursjuksköt.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Man misshandlad under larmsamtal

En man som ringde polisen med anledning av en bil som kört i diket och dess troligen berusade förare misshandlades av föraren – mitt under samtalet. – Kollegan hörde i telefon hur någon sa ”ringer du polisen”? Sedan blev det tumult.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Tionde segern för lag Hasselborg

Sverige har tagit sin tionde seger i curling-VM i Kanada. Lag Anna Hasselborg slog Ryssland med 9–8. Svenskorna är sedan tidigare vidare till slutspel i turneringen.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Kina känner ingen oro inför ett handelskrig

Kina säger att landet inte oroar sig för ett eventuellt handelskrig. Samtidigt presenteras planer tullar på import av amerikanska varor till ett värde av tre miljarder dollar, som ett svar på USA:s president Donald Trumps förslag om tullar på kinesiska.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.