DN > Nyheter

Tuesday, 19 June, 14:24

DN - 13 mar 18 kl. 09:23

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolorAnna Ekström, kunskapslyfts- och gymnasieminister och Ardalan Shekarabi, civilminister presenterar ett av partiets vallöften under en pressträff på tisdagen.  Socialdemokraterna vill stoppa religiösa friskolor. Inför höstens val lovar S att genomföra ett förbud mot konfessionella inslag i skolan..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ekström, Ardalan Shekarabi

Dela artikeln

4143 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialdemokraternavill , förbjuda, religiösa, friskolor
Skånskan - 13 mar 18 kl. 09:58

S vallöfte: förbjuda religiösa friskolor

Sverige Vid en pressträff på tisdagen presenterade Socialdemokraterna ett vallöfte: att förbjuda religiösa friskolor. ERWP.fif(0)I ett pressmeddelande skriver man att man vill bygga en trygg och jämlik skola med fokus på kunskap, bildning och demokratiska värderingar som ger alla, oavsett bakgrund, kön och religion en bra utbildning.

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 12:10

S vill förbjuda religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna. Nu går partiet till val på löftet om att förbjuda religiösa friskolor, gamla som nya..

SVT - 13 mar 18 kl. 09:27

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor. Det vallöftet presenterade civilminister Ardalan Shekarabi (S) och gymnasieminister Anna Ekström (S) på en pressträff på tisdagen..

Västerbottens Folkblad - 13 mar 18 kl. 15:40

[PLUS] Delade meningar om att förbjuda religiösa friskolor: ”Inte orolig”

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor. Det råder det delade meningar om på det....

SR - 13 mar 18 kl. 09:30

Socialdemokraterna vill stoppa religiösa friskolor

Socialdemokraterna vill stoppa religiösa friskolor, det sa Anna Ekström och Ardalan Shekarabi på en pressträff idag..

UNT - 13 mar 18 kl. 11:22

S vill förbjuda religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna..

NSD - 13 mar 18 kl. 10:07

S vill förbjuda religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna..

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 16:09

S till val på stopp för religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna. Nu går partiet till val på löftet om att förbjuda religiösa friskolor, gamla som nya..

DI - 13 mar 18 kl. 19:46

S utspel mot religiösa friskolor möter hårt motstånd

Socialdemokraterna går till val på att förbjuda religiösa friskolor och vill driva igenom en ny lagstiftning nästa mandatperiod. Men förslaget möter hårt motstånd även bland icke religiösa friskolor..

Dagen - 09 sep 16 kl. 03:05

Religiösa friskolor får grönt ljus

Inget parti i riksdagen vill i dagsläget förbjuda religiösa friskolor. Men flera vill se över nuvarande regelverk, efter att det blev känt att Skolinspektion gett grönt ljus till könsuppdelad gymnastik på en muslimsk friskola.Det stora frågetecknet är vad Socialdemokraterna tycker..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

S och MP vill stoppa färdtjänstupphandling

I går kunde DN avslöja att Stockholms läns landstings kommande upphandling av färdtjänsttaxi helt saknar miljökrav. Nu lovar både MP och S att ändra upphandlingen ifall de tar makten i höst..

DN - 30 minuter sedan

Skidläkaren rekommenderar inte kontakt med VM-spelarnas barn

Att besöka insjuknade lagkamraters hotellrum och att ha fysisk kontakt med familjemedlemmar. Det rimmar inte med hur skidlandslagets läkare, Per ”Pliggen” Andersson, vill arbeta för att minimera riskerna för sjukdomar under ett mästerskap. – Det är en balansgång när det kommer till kontakt med folk som kommer utifrån..

DN - 4 timmar sedan

Polisen i Malmö om dödsskjutningen

Tre döda och tre skadade efter skjutning i Malmö. Följ polisens presskonferens direkt..

DN - 45 minuter sedan

Skolinspektionen stänger skola på Östermalm

Skolinspektionen stänger Thorén Innovation School på Östermalm med omedelbar verkan. Orsaken är långvariga och allvarliga brister i utbildningen..

DN - 1 timme sedan

Efter knivattacken – polisen Ted Eriksson lämnar Stockholm

Polisen Ted Eriksson slutar sin tjänst i Stockholm för att bli polis i Malmö.  Efter knivattacken i Björns trädgård har närheten till familj och vänner blivit viktigare. – Det blir lite lättare att gå vidare så här, säger han.

DN - 1 timme sedan

Mycket ovanligt med mer än två dödsoffer i skjutning

Att det blir två dödsoffer i skjutningar händer flera gånger per år i Sverige. Men det är ovanligt med fler dödsoffer. Det särskiljer måndagens dåd i Malmö från andra uppgörelser.

DN - 1 timme sedan

Tyskland i krismöte inför måstematchen mot Sverige

Förlust mot Mexiko och nu väntar måstematch mot Sverige. Då stängde tyskarna in sig och kom en timme sent till sin utsatta presskonferens. – Vi har haft mycket att prata om, sade lagets målvakt, Manuel Neuer..

DN - 1 timme sedan

Inget terrormotiv bakom dödlig bussolycka

Den 34-årige mannen som körde med en skåpbil in i en folkmassa vid festivalen Pinkpop i Nederländerna på måndagen hade inget terrormotiv, säger nederländska åklagare..

DN - 1 timme sedan

Region Gotland: Vi välkomnar försvaret

INLÄGG..

DN - 1 timme sedan

Martin Jönsson: Miljardregn över public service, men också nya krav

Grattis, Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion. Det blev ekonomisk jackpot när public service-kommittén presenterade sitt förslag för nästa sändningstillstånd. År 2029 kommer bolagen att ha nära 3,4 miljarder mer att röra sig med än i dag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.