DN > Nyheter

Friday, 23 March, 07:55

DN - 13 mar 18 kl. 09:23

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolorAnna Ekström, kunskapslyfts- och gymnasieminister och Ardalan Shekarabi, civilminister presenterar ett av partiets vallöften under en pressträff på tisdagen.  Socialdemokraterna vill stoppa religiösa friskolor. Inför höstens val lovar S att genomföra ett förbud mot konfessionella inslag i skolan..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ekström, Ardalan Shekarabi

Dela artikeln

4139 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialdemokraternavill , förbjuda, religiösa, friskolor
Skånskan - 13 mar 18 kl. 09:58

S vallöfte: förbjuda religiösa friskolor

Sverige Vid en pressträff på tisdagen presenterade Socialdemokraterna ett vallöfte: att förbjuda religiösa friskolor. ERWP.fif(0)I ett pressmeddelande skriver man att man vill bygga en trygg och jämlik skola med fokus på kunskap, bildning och demokratiska värderingar som ger alla, oavsett bakgrund, kön och religion en bra utbildning.

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 12:10

S vill förbjuda religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna. Nu går partiet till val på löftet om att förbjuda religiösa friskolor, gamla som nya..

SVT - 13 mar 18 kl. 09:27

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor. Det vallöftet presenterade civilminister Ardalan Shekarabi (S) och gymnasieminister Anna Ekström (S) på en pressträff på tisdagen..

Västerbottens Folkblad - 13 mar 18 kl. 15:40

[PLUS] Delade meningar om att förbjuda religiösa friskolor: ”Inte orolig”

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor. Det råder det delade meningar om på det....

SR - 13 mar 18 kl. 09:30

Socialdemokraterna vill stoppa religiösa friskolor

Socialdemokraterna vill stoppa religiösa friskolor, det sa Anna Ekström och Ardalan Shekarabi på en pressträff idag..

UNT - 13 mar 18 kl. 11:22

S vill förbjuda religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna..

NSD - 13 mar 18 kl. 10:07

S vill förbjuda religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna..

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 16:09

S till val på stopp för religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna. Nu går partiet till val på löftet om att förbjuda religiösa friskolor, gamla som nya..

DI - 13 mar 18 kl. 19:46

S utspel mot religiösa friskolor möter hårt motstånd

Socialdemokraterna går till val på att förbjuda religiösa friskolor och vill driva igenom en ny lagstiftning nästa mandatperiod. Men förslaget möter hårt motstånd även bland icke religiösa friskolor..

Dagen - 09 sep 16 kl. 03:05

Religiösa friskolor får grönt ljus

Inget parti i riksdagen vill i dagsläget förbjuda religiösa friskolor. Men flera vill se över nuvarande regelverk, efter att det blev känt att Skolinspektion gett grönt ljus till könsuppdelad gymnastik på en muslimsk friskola.Det stora frågetecknet är vad Socialdemokraterna tycker..

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Kina svarar på tullhot med eget tullhot

Kina svarar på Donald Trumps beslut om att klämma åt kinesisk import med en egen lista på över 100 amerikanska varor som kan tullbeläggas från den 1 april..

DN - 15 minuter sedan

Engqvist borta hela säsongen

Några timmar efter 4-3-vinsten mot Linköping i hockeyslutspelet kom beskedet ingen djurgårdare ville ha. Andreas Engqvist har spelat klart för säsongen och René Bourque kommer tillbaka till en eventuell semifinal.

DN - 45 minuter sedan

Viktor Barth-Kron: Närodlade troll och kraftfull indignation i glashus

Det kan vara en fördel att leva som man lär. Särskilt om man lär det med stora ord, och även om det är valrörelse..

DN - 1 timme sedan

Inga ståltullar inom EU

EU omfattas inte av USA:s ståltullar. Inte heller några av USA:s viktigaste handelspartners. Det beskedet gav Vita huset några timmar innan tullarna skulle träda i kraft på fredagsmorgonen..

DN - 1 timme sedan

DN gratulerar: Marie Björk, författare

Ett jämställt föräldraskap kommer inte av sig självt, även om man tror sig vara hyfsat medveten. Marie Björk har delvis använt sina egna erfarenheter i handboken "Vi ska ha barn"..

DN - 1 timme sedan

Bekämpa slasket med stil: Tänk färg men inte cirkus

Det är ingen nyhet att Stockholm i mars tenderar att bli en modemässig förnedring. Går det över huvud taget att tänka stil när varje typ av värdig sko innebär livsfara? Är broddar ett modemässigt no no?

DN - 2 timmar sedan

”Vår son är blyg och drar sig undan – kommer han att bli utanför?”

Deras pojke är snart nio år och går i andra klass. Han vill inte vara med på kalas hos klasskamrater eller på sportaktiviteter, och ibland gråter han när han blir lämnad i skolan. Hur kan föräldrarna hjälpa honom?.

DN - 6 timmar sedan

22-årig pappa skjuten till döds av polisen – hans ”vapen” var en mobiltelefon

Ytterligare ett fall i USA med poliser som öppnar eld mot en svart man, med dödlig utgång som följd, väcker starka känslor. Kritiken är skarp, då det visat sig att den 22-årige mannen inte var beväpnad – vilket poliserna uppfattade det som. Det mannen höll i var en mobiltelefon..

DN - 7 timmar sedan

Fredag 23 marsOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.