DN > Nyheter

Sunday, 09 December, 21:17

DN - 13 mar 18 kl. 09:23

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolorAnna Ekström, kunskapslyfts- och gymnasieminister och Ardalan Shekarabi, civilminister presenterar ett av partiets vallöften under en pressträff på tisdagen.  Socialdemokraterna vill stoppa religiösa friskolor. Inför höstens val lovar S att genomföra ett förbud mot konfessionella inslag i skolan..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ekström, Ardalan Shekarabi

Dela artikeln

4145 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialdemokraternavill , förbjuda, religiösa, friskolor
Skånskan - 13 mar 18 kl. 09:58

S vallöfte: förbjuda religiösa friskolor

Sverige Vid en pressträff på tisdagen presenterade Socialdemokraterna ett vallöfte: att förbjuda religiösa friskolor. ERWP.fif(0)I ett pressmeddelande skriver man att man vill bygga en trygg och jämlik skola med fokus på kunskap, bildning och demokratiska värderingar som ger alla, oavsett bakgrund, kön och religion en bra utbildning.

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 12:10

S vill förbjuda religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna. Nu går partiet till val på löftet om att förbjuda religiösa friskolor, gamla som nya..

SVT - 13 mar 18 kl. 09:27

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor. Det vallöftet presenterade civilminister Ardalan Shekarabi (S) och gymnasieminister Anna Ekström (S) på en pressträff på tisdagen..

Västerbottens Folkblad - 13 mar 18 kl. 15:40

[PLUS] Delade meningar om att förbjuda religiösa friskolor: ”Inte orolig”

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor. Det råder det delade meningar om på det....

SR - 13 mar 18 kl. 09:30

Socialdemokraterna vill stoppa religiösa friskolor

Socialdemokraterna vill stoppa religiösa friskolor, det sa Anna Ekström och Ardalan Shekarabi på en pressträff idag..

UNT - 13 mar 18 kl. 11:22

S vill förbjuda religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna..

NSD - 13 mar 18 kl. 10:07

S vill förbjuda religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna..

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 16:09

S till val på stopp för religiösa friskolor

Religiösa friskolor hör inte hemma i svensk skola, anser Socialdemokraterna. Nu går partiet till val på löftet om att förbjuda religiösa friskolor, gamla som nya..

DI - 13 mar 18 kl. 19:46

S utspel mot religiösa friskolor möter hårt motstånd

Socialdemokraterna går till val på att förbjuda religiösa friskolor och vill driva igenom en ny lagstiftning nästa mandatperiod. Men förslaget möter hårt motstånd även bland icke religiösa friskolor..

Dagen - 09 sep 16 kl. 03:05

Religiösa friskolor får grönt ljus

Inget parti i riksdagen vill i dagsläget förbjuda religiösa friskolor. Men flera vill se över nuvarande regelverk, efter att det blev känt att Skolinspektion gett grönt ljus till könsuppdelad gymnastik på en muslimsk friskola.Det stora frågetecknet är vad Socialdemokraterna tycker..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Novitjok-överlevare: Rädd att giftet håller på att döda mig långsamt

Charlie Rowley, 45, kom i kontakt med nervgiftet Novitjok och överlevde.  Nu berättar mannen hur rädd han är att nervgiftet håller på att döda honom långsamt.  – Det är det enda jag tänker på.

DN - 15 minuter sedan

”Nobelstiftelsen måste agera mot feltolkning av fredspriset”

DN DEBATT 10/12. Det norska stortinget är på väg att göra fredspriset till sin egendom, med fri tolkningsrätt. Ledamöterna tycks inte ha förstått sin roll: när det gäller fredspriset ska man inte agera som parlament utan som ett underordnat organ till en svensk privat stiftelse.

DN - 15 minuter sedan

Dagens skiva: Jonas Bergsten skildrar tyngden i att stå bredvid

Jonas Bergstens andra album ”Varm vidrig sommar” är en textdriven skiva klädd i raka popmelodier, om desperationen i att leva i en omöjlig relation och försöka bära en annan människa genom livet..

DN - 45 minuter sedan

John Hassler: Vi behöver kloka vetenskapliga modeller för att lösa klimatkrisen

Vi måste göra skillnad mellan positiv och normativ analys när vi diskuterar William Nordhaus. Det skriver professor John Hassler i en replik om vetenskap, klimat och ekonomi. .

DN - 1 timme sedan

Segregerade skolor lever kvar i ett uppdelat Bosnien

Travnik. Bosnien och Hercegovina. Skolan i den här medeltida staden delas i två av ett tunt metallstaket – ett arv efter kriget.

DN - 1 timme sedan

Klarar du veckans kulturquiz?

Har du hängt med i kulturnyheterna den senaste tiden? Testa veckans kulturquiz..

DN - 1 timme sedan

Erik Ohlsson: Stridande parter har slutat med förolämpningar – och börjat förhandla

Fyra dagar in på FN-mötet om Jemen i Roslagen har parterna lagt det ömsesidiga hatet åt sidan. Nu förs förhandlingar, om än haltande..

DN - 1 timme sedan

Saudi vägrar lämna ut mordmisstänkta

Saudiarabiens utrikesminister Adel al-Jubeir meddelar att kungadömet inte kommer att lämna ut sina medborgare. Beskedet kommer sedan han fått frågan om Turkiets arresteringsorder för två saudiska män som misstänks för inblandning i mordet på den regimkritiske saudiske journalisten Jamal Khashoggi i Istanbul i oktober..

DN - 2 timmar sedan

Agneta Pleijel: Släpp aldrig tanken på en förnuftig och mänsklig värld

Världens makthavare tycks stå handfallna inför de stora flyktingströmmarna. Det går inte längre att blunda för hur illa vi även i Sverige bemöter migranter. Vill vi ha det så – eller vad kan vi göra i stället?

DN - 2 timmar sedan

Mattias Svensson: Ett totalitärt samhälle kan aldrig vara lösningen på klimatkrisen

Att betala priset för att hindra den globala uppvärmningen är det bästa och kanske enda sättet att också rädda vår frihet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.