Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 24 January, 11:22

Dagens PS - 13 mar 18 kl. 08:29

KTH-professor spår 50-procentigt boprisras”Om de hittills fallit tio procent bör de falla fyrtio till för att hamna på en rimlig nivå”, säger fastighetsprofessorn Hans Lind. Dina Pengar i Expressen har intervjuat honom. Och han är som sagt mycket pessimistiskt inställd till prisutvecklingen på den svenska bostadsmarknaden. ”Priserna på svenska bostäder har i princip femdubblats sista tjugo åren. När jag tittar på priser så tittar jag också på underliggande kostnader.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
KTH, Hans Lind, Pengar, Expressen, BNP, Dina Pengar, PS, Lind, Dagensps

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KTH-professor, spår, 50-procentigt, boprisras

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 minuter sedan

LO-krav på regeringen: Höj skatterna

”Fastighetsskatt är bra ut ett fördelningsperspektiv. Vi tycker också det är dags att titta på förmögenhetsskatt och arvsskatt.” Det säger Ola Pettersson, chefsekonom på LO, med adress till regeringen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Renaults vd lämnar biljätten

Carlos Ghosn har sagt upp sig som vd för den franska biljätten Renault. ”Han sade upp sig i går”, sade Frankrikes finansminister Bruno Le Maire till Bloomberg TV vid Davos. Renaults styrelse ska under torsdagen sammanträda för att utse en efterträdare.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Goda råd: Så övervintrar din ekonomi

Små, enkla tips på hur du sparar pengar de tuffaste månaderna efter jul. Vi befinner oss en bra bit in i januari och decemberlönen är antingen slut eller på väg att bli det. När den nya lönen dimper ner för de allra flesta på fredag den 25:e är det ett lika välkommet som efterlängtat tillskott i hushållskassan.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Expansionsbehov? Här finns hjälpen

Ge inte upp hoppet. När banken säger nej finns det andra finansieringslösningar. Här är en aktör som gärna vill bidra till att ditt företag får möjlighet att växa.

Dagens PS - Igår: 14:56

Mångmiljardären vill betala mer i skatt

”Det är inte längre frågan om vi har råd att göra det, utan snarare om vi har råd att låta bli.” Det skriver Nick Hanauer, amerikansk entreprenör och riskkapitalist, i en debattartikel på ETC.se och som tidigare publicerats i brittiska The Guardian.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Triss i köpråd från aktieexperterna

Affärsvärlden rekommenderar köp av Qliro, Kopparbergs och norska Bonheur i den senaste utgåvan. Tidningen ger säljråd för I-tech. E-handelsbolaget Qliro, ett av Stenbecksfärens sorgebarn, går mot en uppdelning.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Uppåt i Asien – mot alla odds

Asienbörserna rör sig överlag uppåt på torsdagen. Detta trots uppgifter kring den pågående handelskonflikten mellan USA och Kina om inställda möten. Från Japan kom i dag inköpschefsindex som visade en nedgång till 50 i januari från 52,6 i december.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nordeas vd varnar: ”Mycket farligt”

Enligt banktoppen är det förenat med stora risker att ventilera just den här saken.  Casper von Koskull intervjuas i Dagens Industri och pratar där om hur han ser på att finansmannen Christer Gardells aktivistfond Cevian seglat upp som storägare i banken. Koskull förklarar att det inte är något konstigt att ägare kräver förändring, som Cevian gör, bolaget vill se resultat, men menar också att det mesta som sägs från Cevian överensstämmer med Nordeas planer.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Rival snuvar H&M på OS-kontraktet

Svenska klädjätten inte längre partner och sponsor till Sveriges OS-trupp. Värsta konkurrenten får i stället den äran. Det är japanska Uniqlo som nu efter flera år under H&M:s flagga tar över det åtråvärda kontraktet och samarbetet med de svenska olympierna, både i Tokyo 2020 och i Peking 2022, under olympiska och paralympiska spelen, berättar Dagens Industri.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Förvaltarproffs kikar i kristallkulan

Förvaltarteamet bakom Franklin European Growth tror på fortsatt hög volatilitet givet vissa sencykliska risker. Det framgår av en månadsrapport. Inför framtiden ser man framför sig en fortsatt hyfsad global tillväxt då Kina avser vidta stimulansåtgärder samtidigt som den europeiska och den amerikanska centralbanken arbetar med att navigera igenom den ekonomiska cykeln.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.