SVT > Ekonomi

Friday, 23 March, 19:37

SVT - 12 mar 18 kl. 19:33

Professor: Bopriserna bör falla med 50 procentDet är fortfarande oroligt på boprismarknaden. Statiska Centralbyråns nya kvartalssiffror visar att småhuspriserna fortsätter något nedåt i storstäderna. Enligt fastighetsprofessorn Hans Lind borde de falla betydligt mer..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Centralbyråns, Hans Lind

Dela artikeln

936 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professor, Bopriserna, bör, fallamed 50 procent
Expressen - 13 mar 18 kl. 08:02

Professor: ”Bopriserna bör falla med 50 procent”

Bostadsmarknaden är minst sagt orolig och Statistiska centralbyråns kvartalssiffror visar att småhuspriserna fortsätter nedåt i storstäderna.Men enligt fastighetsprofessorn Hans Lind bör priserna falla ännu mer.– Den kalkylen jag gjort pekar på att priserna bör falla med femtio procent ungefär, säger han..

DI - 02 dec 16 kl. 17:02

Professor: Bopriserna riskerar att falla

Bostadspriserna i Sverige riskerar att falla. Det säger Jesper Rangvid, finansprofessor som utredde den danska finanskrisen. Bostadsbubblor kan vara enormt kostsamma, men att minska ränteavdragen är inget effektivt botemedel mot utvecklingen anser han..

DI - 14 dec 15 kl. 09:00

Bopriserna börjar falla

Bostadsmarknaden har bromsat in under senhösten och priserna på både bostadsrätter och villor har gått ned den senaste månaden. Det visar nya siffror från Valueguard..

Affärsvärlden - 12 aug 16 kl. 08:19

Bopriserna fortsätter falla

Genomsnittspriset för bostadsrätter i Sverige sjönk med 1 procent i juli, beräknat som glidande medelvärde över tre månader. För villor var priserna oförändrade. Detta enligt månadsdata från Svensk Mäklarstatistik..

GöteborgsPosten - 15 jan 18 kl. 09:01

Bopriserna fortsätter falla i Göteborg

Boprisfallet fortsatte i december. Nu har bostadsrättspriserna i Göteborg backat med 7,6 procent de senaste tre månaderna.
– Året har börjat bättre, men priserna ligger fortfarande en bit under högstanivåerna – och där tror jag de kommer stanna ett tag, säger Sven-Erik Kristensen, regionchef på Bjurfors i Göteborg..

Dagens PS - 24 jan 18 kl. 09:09

Swedbank: Bopriserna kan falla 5 procent till

Banken tror inte att boprisfallet är över i storstäderna med omnejd. Swedbank räknar med i sin senaste konjunkturrapport att bopriserna kan backa ytterligare 5 procent i storstadsregionerna. Det rapporterar flera medier nu på onsdagsmorgonen.

Cornucopia - 13 mar 18 kl. 09:11

Professor Lind: Bostadspriserna bör halveras - men ingen bostadsbubbla

"Det finns ingen bostadsbubbla." - professor Hans Lind i Expressen 6:e oktober 2015Professor Hans Lind vid KTH säger enligt SVT att bostadspriserna bör falla 50%, varav eventuellt 10% redan är avklarat. Samtidigt drar nu bostadssäljarna i handbromsen och drar tillbaka sina försäljningar.

YLE - 08 aug 16 kl. 18:01

Professor efterlyser omfattande förnyelse av grundskolan

Grundskolan är en finländsk toppinnovation från 1970-talet. Under ett halvt århundrade har den ändå föråldrats, visar en färsk utredning. Eleverna trivs inte i skolan, inlärningsresultaten sjunker och allt fler kan falla av kälken - och skolan är inte längre jämlik för alla.

YLE - 08 nov 13 kl. 17:21

Satellitdelar kan falla ner i Finland

På söndag eller måndag ska man se upp så man inte får en satellitdel i huvudet. Den europeiska rymdorganisationens forskningssatellit Goce tas ur bruk - och kommer att falla ner på jorden, möjligen över Finland. Satelliten väger kring ett ton, men bara ungefär 250 kilo av den kommer att landa på jorden i bitar.

Dagens PS - 04 okt 17 kl. 12:37

Bopriserna rasar hos Stockholmsgrannen

Faller för femte månaden i följd. I september backade bostadspriserna i Norge med 1,6 procent. Och det är alltså femte månaden i rad som bostadspriserna faller i vårt grannland, uppger Nyhetsbyrån Direkt och konstaterar att nedgången är 1,0 procent från föregående månad.

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 18:29

Så påverkas du av ett handelskrig

SVT Nyheter förklarar möjliga effekter av en amerikansk ståltull... med hjälp av stålull..

SVT - I förrgår: 16:19

Nya bolåneaktörer kan skaka om marknaden: ”De sätter press på bankerna”

Villaägarnas riksförbund har länge tyckt att bankernas vinster på bolån är på tok för höga och de välkomnar ny konkurrens på bolånemarknaden. Nu tror de att bankarnas marginaler kommer börja sjunka. – En rimlig ränta på ett bolån ligger omkring 1 procent, säger Håkan Larsson, boendeekonom på Villaägarnas riksförbund, till SVT Nyheter..

SVT - I förrgår: 16:19

Nu utmanas storbankerna – i räntekrig

Storbankerna har länge tjänat stora pengar på bolån, men nu utmanas de av flera nya aktörer. Och ännu fler utmanare är på väg. Det meddelar Finansinspektionen till SVT Nyheter..

SVT - I förrgår: 20:13

Facebook rasar på börsen efter skandalen

Facebook fortsätter att falla på börsen efter avslöjandena om att analysföretaget Cambridge Analytica samlat in personlig information om 50 miljoner Facebookanvändare. På två dagar har motsvarande drygt 500 miljarder kronor i börsvärde gått upp i rök..

SVT - 19 mar 18 kl. 17:59

Nytt kryphål gör att moms på kinesiska nätvaror kan kringgås

Postnords satsning på att alla som köper varor på internet från Kina och andra länder utanför EU ska betala svensk moms riskerar att bli ett slag i luften. Ett svenskt företag har hittat ett kryphål i regelverket som gör att deras kunder slipper momsen och Postnords avgifter. Fler företag vill nu följa efter.

SVT - 19 mar 18 kl. 16:27

Vattenfall: 1 500 heltidstjänster ska bort

Vattenfall planerar att minska antalet anställda och konsulter inom stabsfunktionen med 1 500 heltidstjänster, varav 600 i Sverige, skriver den statliga kraftkoncernen i ett pressmeddelande..

SVT - 19 mar 18 kl. 15:00

Regeringen går vidare med vinstbegränsning

Trots att en majoritet av riksdagen kommer att rösta emot går regeringen vidare med förslaget om att begränsa vinster för företag i välfärdssektorn..

SVT - 17 mar 18 kl. 21:08

Alex fick fakturapåminnelse från Folksam – utan att vara kund

Alex Singer och hans fru fick en fakturapåminnelse från Folksam, trots att de inte är kunder hos bolaget. Men fakturan var i själva verket ett erbjudande, formulerat som ett betalningskrav. Nu har de anmält händelsen till Konsumentverket..

SVT - 17 mar 18 kl. 21:08

Konsumentverket kritiserar Folksam för vilseledande marknadsföring

Flera privatpersoner har anmält Folksam för vilseledande marknadsföring efter att ha fått försäkringserbjudanden, utformade som fakturor och betalningspåminnelser..

SVT - 17 mar 18 kl. 02:36

Skatteverket slår ner mot bitcoinspekulanter

Skatteverket upptaxerar allt fler som spekulerar i digitala valutor. Ett 20-tal personer och företag har hittills tvingats betala mer i skatt och nyligen beslagtogs 10 miljoner kronor från en person som köpt och sålt bitcoin i stor skala..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.