SVT > Ekonomi

Sunday, 24 June, 08:58

SVT - 12 mar 18 kl. 19:33

Professor: Bopriserna bör falla med 50 procentDet är fortfarande oroligt på boprismarknaden. Statiska Centralbyråns nya kvartalssiffror visar att småhuspriserna fortsätter något nedåt i storstäderna. Enligt fastighetsprofessorn Hans Lind borde de falla betydligt mer..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Centralbyråns, Hans Lind

Dela artikeln

990 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professor, Bopriserna, bör, fallamed 50 procent
Expressen - 13 mar 18 kl. 08:02

Professor: ”Bopriserna bör falla med 50 procent”

Bostadsmarknaden är minst sagt orolig och Statistiska centralbyråns kvartalssiffror visar att småhuspriserna fortsätter nedåt i storstäderna.Men enligt fastighetsprofessorn Hans Lind bör priserna falla ännu mer.– Den kalkylen jag gjort pekar på att priserna bör falla med femtio procent ungefär, säger han..

DI - 02 dec 16 kl. 17:02

Professor: Bopriserna riskerar att falla

Bostadspriserna i Sverige riskerar att falla. Det säger Jesper Rangvid, finansprofessor som utredde den danska finanskrisen. Bostadsbubblor kan vara enormt kostsamma, men att minska ränteavdragen är inget effektivt botemedel mot utvecklingen anser han..

DI - 14 dec 15 kl. 09:00

Bopriserna börjar falla

Bostadsmarknaden har bromsat in under senhösten och priserna på både bostadsrätter och villor har gått ned den senaste månaden. Det visar nya siffror från Valueguard..

Affärsvärlden - 12 aug 16 kl. 08:19

Bopriserna fortsätter falla

Genomsnittspriset för bostadsrätter i Sverige sjönk med 1 procent i juli, beräknat som glidande medelvärde över tre månader. För villor var priserna oförändrade. Detta enligt månadsdata från Svensk Mäklarstatistik..

GöteborgsPosten - 15 jan 18 kl. 09:01

Bopriserna fortsätter falla i Göteborg

Boprisfallet fortsatte i december. Nu har bostadsrättspriserna i Göteborg backat med 7,6 procent de senaste tre månaderna.
– Året har börjat bättre, men priserna ligger fortfarande en bit under högstanivåerna – och där tror jag de kommer stanna ett tag, säger Sven-Erik Kristensen, regionchef på Bjurfors i Göteborg..

Dagens PS - 24 jan 18 kl. 09:09

Swedbank: Bopriserna kan falla 5 procent till

Banken tror inte att boprisfallet är över i storstäderna med omnejd. Swedbank räknar med i sin senaste konjunkturrapport att bopriserna kan backa ytterligare 5 procent i storstadsregionerna. Det rapporterar flera medier nu på onsdagsmorgonen.

Cornucopia - 13 mar 18 kl. 09:11

Professor Lind: Bostadspriserna bör halveras - men ingen bostadsbubbla

"Det finns ingen bostadsbubbla." - professor Hans Lind i Expressen 6:e oktober 2015Professor Hans Lind vid KTH säger enligt SVT att bostadspriserna bör falla 50%, varav eventuellt 10% redan är avklarat. Samtidigt drar nu bostadssäljarna i handbromsen och drar tillbaka sina försäljningar.

YLE - 08 aug 16 kl. 18:01

Professor efterlyser omfattande förnyelse av grundskolan

Grundskolan är en finländsk toppinnovation från 1970-talet. Under ett halvt århundrade har den ändå föråldrats, visar en färsk utredning. Eleverna trivs inte i skolan, inlärningsresultaten sjunker och allt fler kan falla av kälken - och skolan är inte längre jämlik för alla.

YLE - 08 nov 13 kl. 17:21

Satellitdelar kan falla ner i Finland

På söndag eller måndag ska man se upp så man inte får en satellitdel i huvudet. Den europeiska rymdorganisationens forskningssatellit Goce tas ur bruk - och kommer att falla ner på jorden, möjligen över Finland. Satelliten väger kring ett ton, men bara ungefär 250 kilo av den kommer att landa på jorden i bitar.

Dagens PS - 04 okt 17 kl. 12:37

Bopriserna rasar hos Stockholmsgrannen

Faller för femte månaden i följd. I september backade bostadspriserna i Norge med 1,6 procent. Och det är alltså femte månaden i rad som bostadspriserna faller i vårt grannland, uppger Nyhetsbyrån Direkt och konstaterar att nedgången är 1,0 procent från föregående månad.

Fler nyheter från SVT

SVT - 19 jun 18 kl. 17:33

Löneskillnaderna minskar – långsamt

Lönegapet mellan kvinnor och män var 11,3 procent 2016, en minskning jämfört med året innan. – I alla åldersgrupper närmar sig kvinnornas löner männens, säger John Ekberg på Medlingsinstitutet som gjort ligger bakom rapporten.

SVT - 19 jun 18 kl. 04:38

Trump redo sätta tullar på nästan all import från Kina

Nu kommer Donald Trumps nästa stora drag i handelsbråket med Kina. Nya importtullar på kinesiska varor, till ett värde av 200 miljarder dollar, kan komma att införas i USA, meddelade presidenten under måndagen. Får inte Trump gehör från Peking kan det bli aktuellt med ännu fler varor på listan..

SVT - 15 jun 18 kl. 09:46

H&M presenterade dåliga siffror – sjunker på börsen

Modejätten H&M fortsätter ha det tufft och faller på börsen efter att bolaget presenterat sämre försäljningssiffror än väntat..

SVT - 12 jun 18 kl. 19:55

”Stormen kring Volvo tilltar”

Om du inte lärt dig uttal och stavning på namnet Li Shufu så är det dags. Det är fotografen som blev kinesisk miljardär och som numera kontrollerar två av Sveriges största bolag via sitt företag Geely. Numera också ett av Tysklands största bolag.

SVT - 06 jun 18 kl. 11:07

Världsbankens varning: Handelskrig får konsekvenser likt finanskrisen

Ett fullskaligt handelskrig skulle få konsekvenser för världsekonomin i nivå med finanskrisen 2008. Det varnar Världsbanken för i en ny rapport. – Jag tycker att det är för alarmistiskt.

SVT - 03 jun 18 kl. 01:01

Sex G7-länder i ovanligt hård kritik mot USA – för nya ståltullarna

Sex länder i den mäktiga G7-gruppen riktar nu ovanligt skarp kritik mot USA. Införandet av tullar på stål och aluminium riskerar att underminera hela det globala ekonomiska förtroendet, heter det i ett uttalande som kommer från de sex ländernas finansministrar..

SVT - 01 jun 18 kl. 20:55

Bedrägeridrabbade kan få tillbaka pengar efter EU-dom

Många svenskar har förlorat hundratals miljoner i fall där kapitalförsäkringar blivit värdelösa. Men en nytt avgörande i EU-domstolen, som gäller två svenska fall, kan leda till att drabbade får tillbaka sina pengar via en försäkring. .

SVT - 31 maj 18 kl. 11:55

Här stiger fritidshusen mest i värde

Tvärtemot marknaden för permanentboende, som över tid visat på en negativ trend sedan slutet av förra sommaren, har priserna för fritidsboenden fortsatt att stiga..

SVT - 28 maj 18 kl. 22:33

Nu sänks bolåneräntorna ytterligare

Den senaste veckan har flera aktörer sänkt priset på bolån. De kunder som lånat pengar till bostad hos SBAB, Ikano Banken och ICA Banken har alla fått billigare lån. Detta efter att konkurrensen hårdnat på bolånemarknaden..

SVT - 21 maj 18 kl. 20:22

Den turkiska valutan rasar i värde

Den turkiska valutan, liran, fortsätter att rasa i värde och har nu nått en historisk bottennivå mot dollarn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.