SVT > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 15:29

SVT - 12 mar 18 kl. 19:33

Professor: Bopriserna bör falla med 50 procentDet är fortfarande oroligt på boprismarknaden. Statiska Centralbyråns nya kvartalssiffror visar att småhuspriserna fortsätter något nedåt i storstäderna. Enligt fastighetsprofessorn Hans Lind borde de falla betydligt mer..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Centralbyråns, Hans Lind

Dela artikeln

990 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professor, Bopriserna, bör, fallamed 50 procent
Expressen - 13 mar 18 kl. 08:02

Professor: ”Bopriserna bör falla med 50 procent”

Bostadsmarknaden är minst sagt orolig och Statistiska centralbyråns kvartalssiffror visar att småhuspriserna fortsätter nedåt i storstäderna.Men enligt fastighetsprofessorn Hans Lind bör priserna falla ännu mer.– Den kalkylen jag gjort pekar på att priserna bör falla med femtio procent ungefär, säger han..

DI - 02 dec 16 kl. 17:02

Professor: Bopriserna riskerar att falla

Bostadspriserna i Sverige riskerar att falla. Det säger Jesper Rangvid, finansprofessor som utredde den danska finanskrisen. Bostadsbubblor kan vara enormt kostsamma, men att minska ränteavdragen är inget effektivt botemedel mot utvecklingen anser han..

DI - 14 dec 15 kl. 09:00

Bopriserna börjar falla

Bostadsmarknaden har bromsat in under senhösten och priserna på både bostadsrätter och villor har gått ned den senaste månaden. Det visar nya siffror från Valueguard..

Affärsvärlden - 12 aug 16 kl. 08:19

Bopriserna fortsätter falla

Genomsnittspriset för bostadsrätter i Sverige sjönk med 1 procent i juli, beräknat som glidande medelvärde över tre månader. För villor var priserna oförändrade. Detta enligt månadsdata från Svensk Mäklarstatistik..

GöteborgsPosten - 15 jan 18 kl. 09:01

Bopriserna fortsätter falla i Göteborg

Boprisfallet fortsatte i december. Nu har bostadsrättspriserna i Göteborg backat med 7,6 procent de senaste tre månaderna.
– Året har börjat bättre, men priserna ligger fortfarande en bit under högstanivåerna – och där tror jag de kommer stanna ett tag, säger Sven-Erik Kristensen, regionchef på Bjurfors i Göteborg..

Dagens PS - 24 jan 18 kl. 09:09

Swedbank: Bopriserna kan falla 5 procent till

Banken tror inte att boprisfallet är över i storstäderna med omnejd. Swedbank räknar med i sin senaste konjunkturrapport att bopriserna kan backa ytterligare 5 procent i storstadsregionerna. Det rapporterar flera medier nu på onsdagsmorgonen.

Cornucopia - 13 mar 18 kl. 09:11

Professor Lind: Bostadspriserna bör halveras - men ingen bostadsbubbla

"Det finns ingen bostadsbubbla." - professor Hans Lind i Expressen 6:e oktober 2015Professor Hans Lind vid KTH säger enligt SVT att bostadspriserna bör falla 50%, varav eventuellt 10% redan är avklarat. Samtidigt drar nu bostadssäljarna i handbromsen och drar tillbaka sina försäljningar.

YLE - 08 aug 16 kl. 18:01

Professor efterlyser omfattande förnyelse av grundskolan

Grundskolan är en finländsk toppinnovation från 1970-talet. Under ett halvt århundrade har den ändå föråldrats, visar en färsk utredning. Eleverna trivs inte i skolan, inlärningsresultaten sjunker och allt fler kan falla av kälken - och skolan är inte längre jämlik för alla.

YLE - 08 nov 13 kl. 17:21

Satellitdelar kan falla ner i Finland

På söndag eller måndag ska man se upp så man inte får en satellitdel i huvudet. Den europeiska rymdorganisationens forskningssatellit Goce tas ur bruk - och kommer att falla ner på jorden, möjligen över Finland. Satelliten väger kring ett ton, men bara ungefär 250 kilo av den kommer att landa på jorden i bitar.

Dagens PS - 04 okt 17 kl. 12:37

Bopriserna rasar hos Stockholmsgrannen

Faller för femte månaden i följd. I september backade bostadspriserna i Norge med 1,6 procent. Och det är alltså femte månaden i rad som bostadspriserna faller i vårt grannland, uppger Nyhetsbyrån Direkt och konstaterar att nedgången är 1,0 procent från föregående månad.

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 04:16

Bankerna återvinner förtroende bland kunderna

Nischaktörer inom lån och sparande har under de senare åren varit bättre än storbankerna på att vinna kundernas förtroende. Men Svenskt kvalitetsindex (SKI) mätning visar att de traditionella storbankerna i år stärkt sin position, bland annat genom att erbjuda personlig service..

SVT - 09 dec 18 kl. 11:50

Skillnaden mellan utgångspris och slutpris stiger

Skillnaden mellan utgångspris och slutpris har stigit på bred front det senaste året – trots att priserna på bostadsrätter gått ner generellt. Vissa mäklare har en större budpremie än andra, visar statistik som TT sammanställt. – Kan vara ett sätt att locka köpare, säger en bostadsforskare..

SVT - 08 dec 18 kl. 05:39

Därför är väldens börser så känsliga just nu

Torsdagen blev den sämsta hittills i år på Stockholmsbörsen. Men raset var ännu kraftigare på de ledande Europabörserna. SVT:s ekonomireporter Peter Rawet reder ut vad som händer med ekonomin i stort just nu – börsen, räntan och bopriserna..

SVT - 05 dec 18 kl. 15:44

Bostadspriserna föll i november

Bostadspriserna sjönk under november, visar siffror från Svensk Mäklarstatistik. För hela landet blev fallet en procent för villor och bostadsrätter..

SVT - 05 dec 18 kl. 09:11

Telia Company säljer sitt nät i Uzbekistan

Telia Company avyttrar sitt innehav i Ucell (FE Coscom LLC) till den uzbekiska statens myndighet för stöd till privatägda företag och utveckling av konkurrenssituation, skriver man i ett pressmeddelande..

SVT - 04 dec 18 kl. 22:18

Kursras på Wall street – oro för recession

USA-börserna backade kraftigt på tisdagen sedan oron ökat för ränteutvecklingen på obligationsmarknaden, samtidigt som det är osäkert vad det till synes mildrade tonläget mellan USA och Kina egentligen är värt..

SVT - 04 dec 18 kl. 08:57

Högre SAS-vinst än väntat

SAS lyfter oväntat högt. -I det övre intervallet av vår prognos, säger en nöjd flygbolagschef, Rickard Gustafson, efter att delårsresultatet presenterats..

SVT - 04 dec 18 kl. 05:27

Därför behöver du bry dig om tjänstepensionen

Har du också tänkt dig sätta dig in i tjänstepensionen men tänkt ”jag tar det senare”? Då är du inte ensam. Men utan att ha en bild över tjänstepensionen är det svårt att veta hur mycket man bör spara privat.

SVT - 02 dec 18 kl. 04:57

USA och Kina överens: Inga nya tullar – på 90 dagar

USA:s president Donald Trump och Kinas Xi Jinping möttes för ett middagsmöte efter G20-mötet i argentinska Buenos Aires. Och nu ser hotet om ett eskalerande handelskrig vara över för den här gången. Parterna kom överens om 90 dagars vapenvila.

SVT - 29 nov 18 kl. 01:40

Volvo skrotar planer för nya fabriken i USA

Volvo Cars slopar planerna på expansion vid den nya fabriken i Charleston i South Carolina, USA, säger företagets vd Håkan Samuelsson till USA Today. Anledningen uppges vara de högre tullavgifter som president Donald Trump infört mot Kina..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.