SVT > Ekonomi

Thursday, 20 September, 10:18

SVT - 12 mar 18 kl. 19:33

Professor: Bopriserna bör falla med 50 procentDet är fortfarande oroligt på boprismarknaden. Statiska Centralbyråns nya kvartalssiffror visar att småhuspriserna fortsätter något nedåt i storstäderna. Enligt fastighetsprofessorn Hans Lind borde de falla betydligt mer..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Centralbyråns, Hans Lind

Dela artikeln

990 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professor, Bopriserna, bör, fallamed 50 procent
Expressen - 13 mar 18 kl. 08:02

Professor: ”Bopriserna bör falla med 50 procent”

Bostadsmarknaden är minst sagt orolig och Statistiska centralbyråns kvartalssiffror visar att småhuspriserna fortsätter nedåt i storstäderna.Men enligt fastighetsprofessorn Hans Lind bör priserna falla ännu mer.– Den kalkylen jag gjort pekar på att priserna bör falla med femtio procent ungefär, säger han..

DI - 02 dec 16 kl. 17:02

Professor: Bopriserna riskerar att falla

Bostadspriserna i Sverige riskerar att falla. Det säger Jesper Rangvid, finansprofessor som utredde den danska finanskrisen. Bostadsbubblor kan vara enormt kostsamma, men att minska ränteavdragen är inget effektivt botemedel mot utvecklingen anser han..

DI - 14 dec 15 kl. 09:00

Bopriserna börjar falla

Bostadsmarknaden har bromsat in under senhösten och priserna på både bostadsrätter och villor har gått ned den senaste månaden. Det visar nya siffror från Valueguard..

Affärsvärlden - 12 aug 16 kl. 08:19

Bopriserna fortsätter falla

Genomsnittspriset för bostadsrätter i Sverige sjönk med 1 procent i juli, beräknat som glidande medelvärde över tre månader. För villor var priserna oförändrade. Detta enligt månadsdata från Svensk Mäklarstatistik..

GöteborgsPosten - 15 jan 18 kl. 09:01

Bopriserna fortsätter falla i Göteborg

Boprisfallet fortsatte i december. Nu har bostadsrättspriserna i Göteborg backat med 7,6 procent de senaste tre månaderna.
– Året har börjat bättre, men priserna ligger fortfarande en bit under högstanivåerna – och där tror jag de kommer stanna ett tag, säger Sven-Erik Kristensen, regionchef på Bjurfors i Göteborg..

Dagens PS - 24 jan 18 kl. 09:09

Swedbank: Bopriserna kan falla 5 procent till

Banken tror inte att boprisfallet är över i storstäderna med omnejd. Swedbank räknar med i sin senaste konjunkturrapport att bopriserna kan backa ytterligare 5 procent i storstadsregionerna. Det rapporterar flera medier nu på onsdagsmorgonen.

Cornucopia - 13 mar 18 kl. 09:11

Professor Lind: Bostadspriserna bör halveras - men ingen bostadsbubbla

"Det finns ingen bostadsbubbla." - professor Hans Lind i Expressen 6:e oktober 2015Professor Hans Lind vid KTH säger enligt SVT att bostadspriserna bör falla 50%, varav eventuellt 10% redan är avklarat. Samtidigt drar nu bostadssäljarna i handbromsen och drar tillbaka sina försäljningar.

YLE - 08 aug 16 kl. 18:01

Professor efterlyser omfattande förnyelse av grundskolan

Grundskolan är en finländsk toppinnovation från 1970-talet. Under ett halvt århundrade har den ändå föråldrats, visar en färsk utredning. Eleverna trivs inte i skolan, inlärningsresultaten sjunker och allt fler kan falla av kälken - och skolan är inte längre jämlik för alla.

YLE - 08 nov 13 kl. 17:21

Satellitdelar kan falla ner i Finland

På söndag eller måndag ska man se upp så man inte får en satellitdel i huvudet. Den europeiska rymdorganisationens forskningssatellit Goce tas ur bruk - och kommer att falla ner på jorden, möjligen över Finland. Satelliten väger kring ett ton, men bara ungefär 250 kilo av den kommer att landa på jorden i bitar.

Dagens PS - 04 okt 17 kl. 12:37

Bopriserna rasar hos Stockholmsgrannen

Faller för femte månaden i följd. I september backade bostadspriserna i Norge med 1,6 procent. Och det är alltså femte månaden i rad som bostadspriserna faller i vårt grannland, uppger Nyhetsbyrån Direkt och konstaterar att nedgången är 1,0 procent från föregående månad.

Fler nyheter från SVT

SVT - 12 timmar sedan

FI-chef om Danske bank: Det är väldigt allvarligt

Penningtvätt och kontakter med rysk maffia. Danske bank är minst sagt i blåsväder. Hör chefen för svenska Finansinspektionens (FI) Erik Thedéen kommentera storbankens situation i klippet ovan..

SVT - 23 timmar sedan

Skandalen i Danske Bank – detta har hänt

Det kan röra sig om den största penningtvättshärvan i modern tid. Här är en sammanfattning av skandalen inom Danske Bank..

SVT - Igår: 13:23

Coca-Cola kan ge sig in på cannabismarknaden

En dryck innehållande cannabis. Det kan bli verklighet när läskjätten Coca-Cola nu intresserar sig för den växande marknaden. – Tillsammans med många andra inom dryckesindustrin följer vi noggrant tillväxten av icke-psykoaktiv CBD som en ingrediens i hälsodrycker runt om i världen, skriver företaget i ett uttalande..

SVT - I förrgår: 01:01

Trump inför nya Kinatullar

USA inför 10-procentiga tullar på kinesiska varor värda runt 200 miljarder dollar, drygt 1 800 miljarder kronor, från och med den 24 september, meddelar president Donald Trumps kansli..

SVT - 15 sep 18 kl. 20:47

Så känner du igen en finansbubbla

Hur känner du egentligen igen en finansbubbla? SVT Nyheter lät Anders Anderson på Swedish House of Finance vid Handelshögskolan förklara..

SVT - 15 sep 18 kl. 19:24

Hur väl rustat står Sverige inför nästa kris?

Ingen vet när nästa ekonomiska kris kommer. Därför gäller det att stå rustad med starka statsfinanser. Men Sverige är enligt riksbankschef Stefan Ingves mer sårbart idag än för tio år sedan.

SVT - 15 sep 18 kl. 12:11

Finanskrisen – vad var det som hände?

Den 15 september 2008 gick den anrika amerikanska investmentbanken Lehman Brothers i konkurs. Det blev starten på den akuta fasen av finanskrisen som fick börser att rasa, arbetslösheten att stiga och finansmarknaderna att frysa till is. Och krisen märks än i dag, tio år senare..

SVT - 15 sep 18 kl. 12:11

Fem hot mot världsekonomin

För tio år sedan slog finanskrisen plötsligt undan benen på världsekonomin när finansmarknaderna frös till is. Men vilka är de största riskerna idag?.

SVT - 14 sep 18 kl. 15:46

Riksbankschefen Ingves: Sverige har blivit mer sårbart

Sverige är mer sårbart nu än under finanskrisen för tio år sedan, säger riksbankschefen Stefan Ingves. En bostadsmarknad i obalans, räntekänsliga och högt skuldsatta hushåll och vår stora banksektor oroar mest..

SVT - 10 sep 18 kl. 09:08

Lugn börshandel trots osäkra läget

Aktiemarknaden verkar ta osäkerheten om det parlamentariska läget med ro. På Stockholmsbörsen har aktiekurserna knappt rört sig i den inledande handeln..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.