Nyteknik > Teknik

Tuesday, 19 June, 14:10

Nyteknik - 12 mar 18 kl. 16:26

Så vill Uber lösa förarlösa godstransporterFör att komma runt utmaningen med självkörande lastbilar i komplicerade trafikmiljöer vill Uber använda sig av flera fordon..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Uber

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: vill , Uber, lösa, förarlösa, godstransporter
UNT - 18 aug 16 kl. 15:47

Volvo satsar på förarlösa Uber-bilar

Testmodeller av förarlösa Uber-bilar, baserade på Volvo XC90, börjar trafikera gatorna i Pittsburgh, USA, om några veckor..

Helsingborgs Dagblad - 18 aug 16 kl. 15:48

Volvo satsar på förarlösa Uber-bilar

Testmodeller av förarlösa Uber-bilar, baserade på Volvo XC90, börjar trafikera gatorna i Pittsburgh, USA, om några veckor..

UNT - 18 aug 16 kl. 16:37

Volvo satsar på förarlösa Uber-bilar

Testmodeller av förarlösa Uber-bilar, baserade på Volvo XC90, börjar trafikera gatorna i Pittsburgh, USA, om några veckor..

SR - 18 aug 16 kl. 17:33

Volvo Cars och Uber ingår avtal – ska bygga förarlösa bilar

Företaget Volvo Cars och taxiföretaget Uber ingår ett samarbete för att utveckla förarlösa bilar. Bolagen satsar motsvarande 2,5 miljarder kronor i projektet ungefär hälften var enligt ett pressmeddelande..

Expressen - 19 mar 18 kl. 18:03

Kvinna död – träffad av förarlös Uber-bil i USA

En kvinna har dött efter att blivit träffad av en självkörande Uber-bil i Arizona, USA. Det är den första kända dödsolyckan med en förarlös bil, skriver New York Times. .

Dagens PS - 13 feb 17 kl. 10:47

Förarlösa bilar lockar Ford

Den amerikanska biltillverkaren investerar omkring 8,9 miljarder kronor under en femårsperiod i techstartup-bolaget Argo Al, som arbetar med teknik för förarlösa bilar. Det berättar Reuters och förklarar att bolagets grundare är två chefer från Google och Uber. Bolaget kommer nu att hjälpa Ford att bygga det virtuella förarsystem som ska finnas i den förarlösa bil som Ford väntas köra ut på marknaden 2021.

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 17 kl. 15:15

Uber beställer tiotusentals Volvobilar

När taxisugna resenärer beställer en Uber-bil, kan det framöver bli en förarlös Volvo som rullar fram. Volvo Cars ska de närmaste åren leverera tiotusentals bilar till taxitjänsten, enligt ett färskt avtal. Volvo Cars och Uber presenterade för drygt ett.

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 17 kl. 15:15

Uber vill köpa tiotusentals Volvobilar

När resenärer beställer en Uber-bil kan det framöver bli en förarlös Volvo som rullar fram. Volvo Cars ska de närmaste åren sälja uppemot 24 000 bilar till taxitjänsten, enligt ett färskt avtal. Volvo Cars och Uber presenterade för drygt ett år sedan et.

DI - 18 mar 15 kl. 19:41

De ska utmana Uber – i luften

Vi lever i framtiden, något som ständigt gör sig påmint. Slovakiska Aeromobil producerar flygande bilar, och vill nu starta en taxitjänst liknande Uber. Med förarlösa, flygande bilar, uppger Mashable..

DN - 17 dec 15 kl. 16:46

Google satsar på förarlösa taxibilar


Google vidareutvecklar sina förarlösa bilar och planerar att kombinera dem med en taxitjänst. Men de har redan konkurrens av Uber, som utvecklar samma tjänst, enligt Bloomberg..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 minuter sedan

Personal på Forsmark nedsprutade med radioaktivt reaktorvatten

Personal på kärnkraftverket Forsmark blev nedsprutade med radioaktivt reaktorvatten efter att ha öppnat fel ventil när en värmeväxlare skulle tömmas..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Rapport ifrågasätter nyttan av miljözoner

Utsläppen av kväveoxider i Stockholms innerstad kommer att halveras fram till 2022 bara genom att tunga fordon förbjuds, visar en ny rapport från Stockholms miljöförvaltning och trafikkontor..

Nyteknik - 45 minuter sedan

EU:s strafftullar mot USA införs i veckan

Effekterna av USA:s ståltullar börjar nu kännas av i Europa. I dagarna svarar EU med strafftullar på amerikanska varor. Har handelskriget inletts?.

Nyteknik - 2 timmar sedan

Kravet på Microsoft efter avlöjandet om barnläger: Sluta samarbeta med gränspolisen

Microsoft fördömer de amerikanska barnlägren. Men samtidigt är gränspolisen en av deras kunder..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Boverket: Det behövs 67.000 nya bostäder – varje år

I snitt behövs 67.000 nya bostäder varje år fram till 2025. Den prognosen gör Boverket i sin nya rapport..

Nyteknik - 3 timmar sedan

WHO: Datorspelsberoende är en sjukdom

Datorspelsberoende betecknas nu som en psykisk sjukdom av Världshälsoorganisationen WHO..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Skjutsgrupp lanserar app för samåkning

Tillsammans med Västra Götalandsregionen lanserar tjänsten Skjutsgruppen en mobilapp inför midsommarhelgen – för att få folk att samåka mer..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Platserna som censureras från Google maps

Googles karttjänst kan ta med dig över hela världen, men det finns några platser som inte går att se. Vissa av förståeliga skäl, medan andra är något mystiska..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Ny miljardförlust för Nevs

Den Trollhättanbaserade elbilstillverkaren Nevs redovisar en förlust före skatt på 996 miljoner kronor för 2017, i linje med förlusten på 993 miljoner året före..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Här ska grön vätgas tillverkas med ny svensk teknik

På tisdagen invigs en helt ny typ av storskalig vätgasanläggning i skånska Höganäs. Med en förgasningsprocess ska förnybar skogsråvara ersätta fossilt bränsle i industrin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.