DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 14:24

Liknande nyheter

Taggar: StudieNu , betalar, storbolagenmindre i , skatt, än, innan, finanskrisen
Alliansfritt Sverige - 11 jun 14 kl. 19:34

Välfärdsföretagen betalar knappt skatt – inte skäl nog att bjuda in dem till skatteutskottet, tycker moderat

Attendo, Aleris, Ambea, Academica och Capio är alla stora företag som på olika sätt verkat inom välfärddsektorn.  De gör varje år flera miljoner i vinst och eftersom de framför allt drivs av att tjäna pengar gör de så klart allt för att undvika skatt. Sedan tidigare vet vi ju dessutom att flera av företagen prioriterar vinst framför kvalité.

SN - 22 apr 16 kl. 05:30

"Vi på landet betalar också skatt"

– Vi som bor på landet betalar också skatt och har rätt till samma service från myndigheterna som de som bor i Stockholm. Det är rättvisefråga. Det säger Peter Lindroth, ordförande i småkommunernas samarbetsorganisation Småkom..

E24 - 03 sep 16 kl. 09:12

”Starbucks betalar mindre skatt än en korvkiosk”

Kaffejätten Starbucks och näthandelsföretaget Amazon betalar mindre skatt i Österrike än vad en korvkiosk gör. Det sa Österrikes kansler Christian Kern i en intervju på fredagen, enligt Reuters..

SVT - 18 mar 12 kl. 16:49

Så lite skatt betalar storbolagen

En tredjedel av Sveriges största koncerner är nolltaxerare eller betalar mycket lite skatt. Det visar Rapports granskning av de 20 största bolagen i Sverige..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Volvo betalar ingen skatt

Ett av de största företagen i Sverige, AB Volvo, betalar inte en krona i bolagsskatt i Sverige, och kommer inte göra det under de närmaste åren heller, uppger Göteborgs Posten.Den tillträdande informationschefen Mårten Wikforss säger att företaget gärna hade velat betala skatt. Det är skatteregler som gör att multinationella företag skattas på ett sätt som fördelar deras skatt, så att de inte behöver betala dubbelt.

VBL - 14 sep 12 kl. 06:34

Storföretag betalar sin skatt utomlands

De finländska storföretagen betalar mycket lite skatt till Finland, skriver Helsingin Sanomat. Enligt tidningen är speciellt de skatter som exportföretagen betalar "futtigt små"..

HBL - 27 mar 13 kl. 04:30

Mehiläinen reagerar på kritik ? betalar mer skatt

Mehiläinen tar åt sig av kritiken mot skatteplanering och betalar nu mer samfundsskatt. Att vårdkoncernen skulle ha förlorat någon större mängd kunder på grund av publiciteten vidhåller man inte. Konkurrenterna ­Terveystalo och Diacor säger sig ändå ha fått fler att ta hand om.

Realtid - 15 apr 11 kl. 09:04

Amerikanska bolag betalar skyhög skatt

Bolag från USA betalar världens sjätte högsta skatt..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Carema betalar ingen skatt

Ägarna till det skandalomsusade vårdbolaget Carema har dragit sin skatteplanering till det yttersta och har genom ett riskkapitalbolag använt extrema internräntor för att skapa ett skatteavdrag motsvarnade 495 miljoner kronor årligen, uppger Dagens Industri.Carema ägs av en amerikansk riskkapitaljätte; KKR, och en svensk branschkollega, Triton. Skatteupplägget är detsamma som för många riskkapitalägda bolag, man minimerar vinsterna i Sverige genom att ta stora internlån inom koncernerna.

SVT - 01 mar 12 kl. 19:37

Volvo betalar inte skatt i Sverige

Rapport hst idag kunnat avslöja att 57 av Volvos 59 bolag i Sverige inte betalar en enda krona i bolagsskatt. Sveriges största företag har dessutom samlat på sig förlustavdrag på 14 miljarder kronor, som gör att företaget inte behöver betala skatt i Sverige under många år framöver..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Snabbrekrytering lockar utländsk kompetens till Småland

Kompetensbristen är akut. I Gnosjöregionen tacklar näringsliv och kommuner problemet gemensamt via initiativet "Emigration Express". Ett projekt som också kan ses som ett skolexempel på en framgångsrik integrationsinsats.

DI - 45 minuter sedan

Checklista: Locka utländska talanger – och få dem att stanna

Allt fler breddar sin rekryteringsbas och hittar kompetensen utanför landets gränser. Jon Stråth, nationell samordnare för nätverket Eures, tipsar om hur du rekryterar smartast i Europa – och får utländska medarbetare stanna.   .

DI - 1 timme sedan

Statsvetare: Därför är talmannen så viktig just nu

Hur omröstningen går i talmansvalet på måndagen är något som diskuteras flitigt. Men varför är talmansposten så viktig just nu och vad har personen för uppgifter? Vi reder ut..

DI - 1 timme sedan

Ståljätten köper bolag i Indien

Tata Steel förvärvar Usha Martins stålverksamhet för upp till 650 miljoner dollar kontant. Det rapporterar VC Circle. .

DI - 2 timmar sedan

Schweiz ska testa robotar i Norrbotten

Två schweiziska jaktflygplan landade i torsdags på Försvarsmaktens testområde Vidsel Test Range i Norrbotten..

DI - 3 timmar sedan

Talmansvalet: MP stöder S och väljer V framför SD

Miljöpartiets riksdagsgrupp kommer att rösta på Socialdemokraternas kandidat till talman, Åsa Lindestam, i måndagens omröstning..

DI - 3 timmar sedan

Strunta i spelet – låt vardagen bli dramatisk

I dag samlas de, våra 349 nyvalda riksdagsledamöter. Utan mig, som däremot får skriva här. Tack för det förtroendet!

DI - 3 timmar sedan

Anna Kinberg Batra ny Di-krönikör: Måste gå att förhandla med SD

Anna Kinberg Batra blir ny krönikör i Dagens industri. Politik och företagande blir några av de ämnen hon kommer ta sig an.  ”Det ska bli roligt.

DI - 4 timmar sedan

Flera gripna i penningtvätthärva i Finland

Tre personer har hittills gripits i Åbotrakten i en jätterazzia som Centralkriminalpolisen, Skatteförvaltningen och Kustbevakningen genomför i sydvästra Finland. Ett bolag med påstådda rysskopplingar misstänks för grova ekonomiska brott..

DI - 4 timmar sedan

Skånsk modekedja ansöker om rekonstruktion

Den skånska modekedjan Camilla Malmströms ansöker om rekonstruktion. Det rapporterar Habit. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.