DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 14:05

DI - 12 mar 18 kl. 12:56

Studie: Nu betalar storbolagen mindre i skatt än innan finanskrisenVärldens internationella storbolag betalar betydligt mindre i skatt än innan finanskrisen 2008, enligt en analys av Financial Times..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Financial Times

Dela artikeln

74 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StudieNu , betalar, storbolagenmindre i , skatt, än, innan, finanskrisen
Alliansfritt Sverige - 11 jun 14 kl. 19:34

Välfärdsföretagen betalar knappt skatt – inte skäl nog att bjuda in dem till skatteutskottet, tycker moderat

Attendo, Aleris, Ambea, Academica och Capio är alla stora företag som på olika sätt verkat inom välfärddsektorn.  De gör varje år flera miljoner i vinst och eftersom de framför allt drivs av att tjäna pengar gör de så klart allt för att undvika skatt. Sedan tidigare vet vi ju dessutom att flera av företagen prioriterar vinst framför kvalité.

SN - 22 apr 16 kl. 05:30

"Vi på landet betalar också skatt"

– Vi som bor på landet betalar också skatt och har rätt till samma service från myndigheterna som de som bor i Stockholm. Det är rättvisefråga. Det säger Peter Lindroth, ordförande i småkommunernas samarbetsorganisation Småkom..

E24 - 03 sep 16 kl. 09:12

”Starbucks betalar mindre skatt än en korvkiosk”

Kaffejätten Starbucks och näthandelsföretaget Amazon betalar mindre skatt i Österrike än vad en korvkiosk gör. Det sa Österrikes kansler Christian Kern i en intervju på fredagen, enligt Reuters..

SVT - 18 mar 12 kl. 16:49

Så lite skatt betalar storbolagen

En tredjedel av Sveriges största koncerner är nolltaxerare eller betalar mycket lite skatt. Det visar Rapports granskning av de 20 största bolagen i Sverige..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Volvo betalar ingen skatt

Ett av de största företagen i Sverige, AB Volvo, betalar inte en krona i bolagsskatt i Sverige, och kommer inte göra det under de närmaste åren heller, uppger Göteborgs Posten.Den tillträdande informationschefen Mårten Wikforss säger att företaget gärna hade velat betala skatt. Det är skatteregler som gör att multinationella företag skattas på ett sätt som fördelar deras skatt, så att de inte behöver betala dubbelt.

VBL - 14 sep 12 kl. 06:34

Storföretag betalar sin skatt utomlands

De finländska storföretagen betalar mycket lite skatt till Finland, skriver Helsingin Sanomat. Enligt tidningen är speciellt de skatter som exportföretagen betalar "futtigt små"..

HBL - 27 mar 13 kl. 04:30

Mehiläinen reagerar på kritik ? betalar mer skatt

Mehiläinen tar åt sig av kritiken mot skatteplanering och betalar nu mer samfundsskatt. Att vårdkoncernen skulle ha förlorat någon större mängd kunder på grund av publiciteten vidhåller man inte. Konkurrenterna ­Terveystalo och Diacor säger sig ändå ha fått fler att ta hand om.

Realtid - 15 apr 11 kl. 09:04

Amerikanska bolag betalar skyhög skatt

Bolag från USA betalar världens sjätte högsta skatt..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Carema betalar ingen skatt

Ägarna till det skandalomsusade vårdbolaget Carema har dragit sin skatteplanering till det yttersta och har genom ett riskkapitalbolag använt extrema internräntor för att skapa ett skatteavdrag motsvarnade 495 miljoner kronor årligen, uppger Dagens Industri.Carema ägs av en amerikansk riskkapitaljätte; KKR, och en svensk branschkollega, Triton. Skatteupplägget är detsamma som för många riskkapitalägda bolag, man minimerar vinsterna i Sverige genom att ta stora internlån inom koncernerna.

SVT - 01 mar 12 kl. 19:37

Volvo betalar inte skatt i Sverige

Rapport hst idag kunnat avslöja att 57 av Volvos 59 bolag i Sverige inte betalar en enda krona i bolagsskatt. Sveriges största företag har dessutom samlat på sig förlustavdrag på 14 miljarder kronor, som gör att företaget inte behöver betala skatt i Sverige under många år framöver..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Mikael Björk: Britterna backar in i brexit

  EU-toppmötet beslutade på fredagsförmiddagen om mandat för de kommande brexitförhandlingarna. EU har pressat Storbritannien till en rad kompromisser, och kan dra åt tumskruvarna ytterligare inför ett avgörande toppmöte i juni..

DI - 15 minuter sedan

Kapp-Ahls vd: Så ska vi vända raset

Liksom flera konkurrenter har Kapp-Ahl haft svårt att locka kunderna till butikerna på sistone och försäljningen föll i andra kvartalet med 6,2 procent. Men med minskade lagernivåer och bättre koll på kollektionerna anser vd:n Danny Feltmann att förutsättningarna är goda inför våren..

DI - 15 minuter sedan

Vänsterpartiet kräver ökad kapitalbeskattning efter valet

Vänsterpartiet har inte lyckats få gehör från regeringen för sitt krav om ökad kapitalbeskattning under denna mandatperiod. Under nästa blir det ett huvudkrav i en eventuell regeringsförhandling..

DI - 15 minuter sedan

Starkare orderingång än väntat i USA

Orderingången för varaktiga varor i USA ökade med 3,1 procent i februari jämfört med en månad före..

DI - 30 minuter sedan

VW: Elektrifiering ett måste för att nå målen

Från 2022 får kommunerna införa miljözoner där äldre dieselbilar inte får köra. Men du måste inte sälja din dieselbil för det. "Här gäller det att undvika förvirring.

DI - 30 minuter sedan

Nedgången avtar på börsen – MTG stiger på delning

Stockholmsbörsen handlades något lägre strax efter lunchtid på fredagen och hade därmed återhämtat sig rejält från förmiddagens bottennotering. Detta efter kraftiga fall på omvärldsbörserna..

DI - 30 minuter sedan

Eyeonids vd köper fler aktier

Teknikbolaget Eyeonids vd Daniel Söderberg har via bolaget Blue Skills idag köpt aktier för totalt 55.423 kronor genom fyra transaktioner..

DI - 45 minuter sedan

Nordic Capital utser ny chefsjurist

Riskkapitalbolaget Nordic Capital uppger i ett pressmeddelande att Henrik Johansson blir ny chefsjurist med tillträde senare i år. Henrik Johansson är idag partner på advokatfirman Mannheimer Swartling. Hans specialiteter är bland annat inom affärsstrukturering, saminvesteringar och fondbildning.

DI - 45 minuter sedan

Stjärnförvaltaren: Spotify är superintressant

Spotifyaktien blir ”superintressant” att titta närmare på, även om risken är stor att det kommer att ta ett tag innan marknaden hittar rätt pris för den. Det säger Erik Sprinchorn, förvaltare för Swedbanks succéfond Ny Teknik med ett förvaltat kapital på strax över 15 miljarder kronor..

DI - 45 minuter sedan

Ökad punktlighet på landets järnvägar

Fler tåg kommer fram i tid, enligt statistik från statliga Trafikanalys. Men ökningen är minimal, och skillnaderna i landet stora..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.