DI > Ekonomi

Friday, 22 June, 05:17

DI - 12 mar 18 kl. 12:56

Studie: Nu betalar storbolagen mindre i skatt än innan finanskrisenVärldens internationella storbolag betalar betydligt mindre i skatt än innan finanskrisen 2008, enligt en analys av Financial Times..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Financial Times

Dela artikeln

75 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StudieNu , betalar, storbolagenmindre i , skatt, än, innan, finanskrisen
Alliansfritt Sverige - 11 jun 14 kl. 19:34

Välfärdsföretagen betalar knappt skatt – inte skäl nog att bjuda in dem till skatteutskottet, tycker moderat

Attendo, Aleris, Ambea, Academica och Capio är alla stora företag som på olika sätt verkat inom välfärddsektorn.  De gör varje år flera miljoner i vinst och eftersom de framför allt drivs av att tjäna pengar gör de så klart allt för att undvika skatt. Sedan tidigare vet vi ju dessutom att flera av företagen prioriterar vinst framför kvalité.

SN - 22 apr 16 kl. 05:30

"Vi på landet betalar också skatt"

– Vi som bor på landet betalar också skatt och har rätt till samma service från myndigheterna som de som bor i Stockholm. Det är rättvisefråga. Det säger Peter Lindroth, ordförande i småkommunernas samarbetsorganisation Småkom..

E24 - 03 sep 16 kl. 09:12

”Starbucks betalar mindre skatt än en korvkiosk”

Kaffejätten Starbucks och näthandelsföretaget Amazon betalar mindre skatt i Österrike än vad en korvkiosk gör. Det sa Österrikes kansler Christian Kern i en intervju på fredagen, enligt Reuters..

SVT - 18 mar 12 kl. 16:49

Så lite skatt betalar storbolagen

En tredjedel av Sveriges största koncerner är nolltaxerare eller betalar mycket lite skatt. Det visar Rapports granskning av de 20 största bolagen i Sverige..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Volvo betalar ingen skatt

Ett av de största företagen i Sverige, AB Volvo, betalar inte en krona i bolagsskatt i Sverige, och kommer inte göra det under de närmaste åren heller, uppger Göteborgs Posten.Den tillträdande informationschefen Mårten Wikforss säger att företaget gärna hade velat betala skatt. Det är skatteregler som gör att multinationella företag skattas på ett sätt som fördelar deras skatt, så att de inte behöver betala dubbelt.

VBL - 14 sep 12 kl. 06:34

Storföretag betalar sin skatt utomlands

De finländska storföretagen betalar mycket lite skatt till Finland, skriver Helsingin Sanomat. Enligt tidningen är speciellt de skatter som exportföretagen betalar "futtigt små"..

HBL - 27 mar 13 kl. 04:30

Mehiläinen reagerar på kritik ? betalar mer skatt

Mehiläinen tar åt sig av kritiken mot skatteplanering och betalar nu mer samfundsskatt. Att vårdkoncernen skulle ha förlorat någon större mängd kunder på grund av publiciteten vidhåller man inte. Konkurrenterna ­Terveystalo och Diacor säger sig ändå ha fått fler att ta hand om.

Realtid - 15 apr 11 kl. 09:04

Amerikanska bolag betalar skyhög skatt

Bolag från USA betalar världens sjätte högsta skatt..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Carema betalar ingen skatt

Ägarna till det skandalomsusade vårdbolaget Carema har dragit sin skatteplanering till det yttersta och har genom ett riskkapitalbolag använt extrema internräntor för att skapa ett skatteavdrag motsvarnade 495 miljoner kronor årligen, uppger Dagens Industri.Carema ägs av en amerikansk riskkapitaljätte; KKR, och en svensk branschkollega, Triton. Skatteupplägget är detsamma som för många riskkapitalägda bolag, man minimerar vinsterna i Sverige genom att ta stora internlån inom koncernerna.

SVT - 01 mar 12 kl. 19:37

Volvo betalar inte skatt i Sverige

Rapport hst idag kunnat avslöja att 57 av Volvos 59 bolag i Sverige inte betalar en enda krona i bolagsskatt. Sveriges största företag har dessutom samlat på sig förlustavdrag på 14 miljarder kronor, som gör att företaget inte behöver betala skatt i Sverige under många år framöver..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Storbankerna klarade Feds stresstest

Alla de 35 största bankerna i USA är starka nog för att överleva en ekonomisk chock. Det meddelar Federal Reserve efter genomförandet av det årliga stresstestet, skriver Bloomberg News..

DI - 6 timmar sedan

Så gör du ett bostadsklipp under sommaren

Semestern närmar sig med stormsteg och under sommarmånaderna tar även bostadsmarknaden en paus. Men med lite flyt går det att göra ett klipp när övriga bostadsspekulanter ligger i hängmattan. Här är tipsen.

DI - 6 timmar sedan

Den vilda spritidén bara fortsätter att växa

En vild idé längs en grusig landsväg för sex år sedan har vuxit till bra business. Med fast förankring hos lokala aktieägare och en hög av utmärkelser på internationella provningar rullar Hernö gin vidare mot ännu en expansion..

DI - 6 timmar sedan

IMF-chefen: Euroområdet har passerat toppen

Tillväxten i euroområdet har passerat toppen men fortsätter ändå i god takt. Bland riskerna för euroområdet finns handelstvister, brexit och att länder som Italien river upp reformer. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde vid en presskonferens på torsdagskvällen..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: E-handelsjättarna föll tungt

USA-börserna inledde torsdagen svagt och fortsatte nedåt under kvällen. Handelsoron mellan USA och Kina samt en del makrostatistik som kom in under torsdagseftermiddagen bidrog till nedgången. Amazon och Ebay tyngdes av ett beslut av högsta domstolen i USA.

DI - 7 timmar sedan

Jenny Petersson: Norsk bosparsuccé inget för Sverige

Skattesubventionerat bosparande lanseras nu från flera håll som ett verktyg för att hjälpa unga till en bostad. Modellen finns i Norge, där den beskrivits som en succé. Men det finns stora frågetecken kring om systemet faktiskt bidragit till att unga norrmän kan köpa bostad..

DI - 7 timmar sedan

Rumänsk toppolitiker hotas av fängelsestraff

Liviu Dragnea, partiledare för Rumäniens regerande parti PSD, har dömts till tre och ett halvt års fängelse. Detta sedan han befunnits skyldig till att ha låtit två kvinnor få statliga löneutbetalningar under åren 2006–2013 trots att de då var anställda av hans parti..

DI - 8 timmar sedan

Prognos: 12.000 nya jobb i sommarhandeln

Sommar och semestertider skapar nya arbetstillfällen, närmare bestämt 12.000 enligt en ny prognos från Svensk handel. Framför allt handlar det om jobb inom dagligvaruhandeln där 40 procent av de tillfrågade säger att man ska in extrapersonal i sommar.

DI - 7 timmar sedan

Migrantfamiljer återförenas efter Trumpbeslut

De över 2.300 barn från migrantfamiljer som splittrats vid gränsen ska få återförenas med sina föräldrar, sedan president Donald Trump tvingats ta flera steg i sin kovändning. I något som ses som ett försök att mildra kritikstormen har presidenthustrun Melania Trump plötsligt besökt gränsområdet..

DI - 8 timmar sedan

Andreas Cervenka: Därför rusar börsvärdet trots skandalerna

Växande monopolmakt och hälsofarliga affärsmodeller – det senaste året har Silicon Valleys giganter fått utstå hård kritik. Resultat: börsvärdet har stigit med 10 000 miljarder kronor. Det kan finnas en högst mänsklig orsak..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.