Nyteknik > Teknik

Tuesday, 11 December, 17:28

Liknande nyheter

Taggar: Miljöfarliga, vraki , söderfår , prioritering
GöteborgsPosten - 11 mar 18 kl. 17:23

Miljöfarliga vrak i söder får prioritering

De har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden. Utanför Skånes och Blekinges kust har elva vrak identifierats som de mest miljöfarliga. Nu utreds vilka av dem som måste saneras först, skriver SVT Nyheter Skåne..

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 18 kl. 17:23

Miljöfarliga vrak i söder får prioritering

De har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden. Utanför Skånes och Blekinges kust har elva vrak identifierats som de mest miljöfarliga. Nu utreds vilka av dem som måste saneras först, skriver SVT Nyheter Skåne.

UNT - 11 mar 18 kl. 17:23

Miljöfarliga vrak i söder får prioritering

De har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden..

Supermiljöbloggen - 01 apr 16 kl. 15:56

Snart blir det dyrare att köpa miljöfarliga produkter

I syfte att minska förekomsten av farliga ämnen i människors hemmiljö lade regeringen i mars 2015 fram ett förslag på att farliga kemikalier ska beskattas. Ett steg längre i processen presenteras, efter betänkande och remissbehandling, nu förslaget med vissa förenklade kompletteringar.  Enligt en kontroll av Kemikalieinspektionen innehåller fyra av tio elektronikprodukter förbjudna ämnen potentiellt farliga för både människor och miljö.

Skånskan - 30 okt 18 kl. 15:00

Två vrak töms på olja – hotar naturreservat

ystad Två miljöfarliga fartygsvrak utanför sydöstra Skånes kust ska saneras i november.
– Ett okontrollerat utsläpp av olja från dessa vrak skulle hamna i närheten av Kåseberga och sedan röra sig mot Ystad, säger Fredrik Lindgren, utredare på Havs- och vattenmyndigheten.Det handlar om vraken Hoheneichen och Sandön som ligger cirka 12 till 22 kilometer från kusten söder om Ystad.

SR - 02 aug 17 kl. 18:30

5 miljoner tyska dieselbilar ska bli mindre miljöfarliga

Det tyska dieseltoppmötet mellan regeringen och bilindustrin bl a har nu kommit fram till att drygt 5 miljoner tyska dieselbilar ska åtgärdas så att de släpper ut mindre farliga avgaser i de tyska städerna. Men kritiken från miljöorganisationer om att bilindustrin kommit för lätt undan är redan stor och de lovar att driva på vidare för dieselförbud i vissa tyska städer..

Affärsvärlden - 23 maj 13 kl. 09:27

Bostäder byggs i Stockholms mest miljöfarliga områden

Bara i Stockholms län finns 8 000 kända områden med förorenad mark. På flera av de mest utsatta platserna planeras och byggs det bostäder. "Totalt sett lär vi lägga runt 200 miljoner kronor på alla saneringar", säger Nicklas Bäckfjärd, vd på Peab- och JM-ägda Kvarholmen Utveckling AB, till Affärsvärlden..

Skånskan - 04 feb 16 kl. 14:00

Miljöenheten saknar två miljöinspektörer

Sjöbo Det råder stor resursbrist hos miljöenheten. Antalet miljöfarliga verksamheter har räknats upp från 900 till 2000. Samtidigt har ny lagstiftning gjort att fler arbetsuppgifter hamnat på enhetens bord.

Kristianstadsbladet - 04 okt 14 kl. 06:21

Farliga ämnen i kläder identifierade


Det kan finnas betydligt fler farliga ämnen i våra kläder än tidigare känt, uppger Kemikalieinspektionen i en ny rapport.När myndigheten granskade 2 500 ämnen i textilier visade sig mer än 350 av dem vara hälso- eller miljöfarliga, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Bara 53 av ämnena är i dag förbjudna inom EU.

BT - 04 okt 14 kl. 06:21

Farliga ämnen i kläder identifierade

Det kan finnas betydligt fler farliga ämnen i våra kläder än tidigare känt, uppger Kemikalieinspektionen i en ny rapport. När myndigheten granskade 2 500 ämnen i textilier visade sig mer än 350 av dem vara hälso- eller miljöfarliga, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Bara 53 av ämnena är i dag förbjudna inom EU.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Daimler köper battericeller för 200 miljarder

Daimler gör sig redo för att lansera elfordon på bred front. Företaget kommer att köpa battericeller för över 200 miljarder kronor fram till 2030..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Scania bygger sopbil driven av bränsleceller

Scania har fått en beställning på en lastbil som drivs av bränsleceller och vätgas. Den kan komma att rulla i Göteborg redan nästa vinter..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Macchiarini-utredning tas upp igen – fler kan misstänkas

Kjell Asplund, ordförande för Statens medicin-etiska råd, är nöjd med beskedet att förundersökningen mot Paolo Macchiarini återupptas. Fler än den italienske kirurgen kan komma att delges misstanke om brott. Närmast till hands ligger de två verksamhetschefer som ansvarade för vårdens kvalitet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Microsoft köper mark i Norrland för 256 miljoner

Gävle och Sandviken har sålt 130 hektar mark till IT-jätten Microsoft. Men än så länge är det inte känt vad marken ska användas till..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Dagen efter domen – Apple trotsar säljförbud i Kina

Trots förbudsdomen – Apple fortsätter tills vidare att sälja Iphone-telefoner precis som vanligt i Kina..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Nya pengar till svensk undervattensdrake – ska ge fler tidvattenkraftverk

Med tio nya miljoner i kassan kan svenska Minesto öka takten i ansträngningarna att sälja sin undervattensdrake inom EU. Nästa år ska två nya kraftverk installeras på Färöarna..

Nyteknik - 5 timmar sedan

RAC: Hybriderna borde förbjudas vid offentliga laddstolpar

Laddhybrider tar mycket längre tid på sig för att fylla batteriet än rena elbilar. Därför anser brittiska intresseorganisationen RAC att hybriderna borde förbjudas att använda offentliga laddstolpar..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Oneplus och McLaren släpper supersnabb 6T

Snabbare laddning och 10 gigabyte i RAM - kinesiska Oneplus och sportbilstillverkaren McLaren släpper en upphottad version av Oneplus 6T-modellen..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Komplett och helautomatiserad spårbarhetsetikettering

Upptäck Bradys kompletta och tillförlitliga etiketteringslösning för kretskort som ger möjlighet att automatisera spårbarheten och samla in smarta tillverkningsdata från produktionslinjer för ytmonterade komponenter..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Här är vad som orsakade jordens värsta massdöd

Vi vet att det var klimatförändringar på grund av vulkanisk aktivitet som ledde till det som kallas historiens värsta massdöd. Nu har forskarna fått fram fler detaljer om det som nästan utraderade livet på jorden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.