Nyteknik > Teknik

Friday, 23 March, 14:03

Liknande nyheter

Taggar: Miljöfarliga, vraki , söderfår , prioritering
GöteborgsPosten - 11 mar 18 kl. 17:23

Miljöfarliga vrak i söder får prioritering

De har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden. Utanför Skånes och Blekinges kust har elva vrak identifierats som de mest miljöfarliga. Nu utreds vilka av dem som måste saneras först, skriver SVT Nyheter Skåne..

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 18 kl. 17:23

Miljöfarliga vrak i söder får prioritering

De har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden. Utanför Skånes och Blekinges kust har elva vrak identifierats som de mest miljöfarliga. Nu utreds vilka av dem som måste saneras först, skriver SVT Nyheter Skåne.

UNT - 11 mar 18 kl. 17:23

Miljöfarliga vrak i söder får prioritering

De har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden..

Supermiljöbloggen - 01 apr 16 kl. 15:56

Snart blir det dyrare att köpa miljöfarliga produkter

I syfte att minska förekomsten av farliga ämnen i människors hemmiljö lade regeringen i mars 2015 fram ett förslag på att farliga kemikalier ska beskattas. Ett steg längre i processen presenteras, efter betänkande och remissbehandling, nu förslaget med vissa förenklade kompletteringar.  Enligt en kontroll av Kemikalieinspektionen innehåller fyra av tio elektronikprodukter förbjudna ämnen potentiellt farliga för både människor och miljö.

SR - 02 aug 17 kl. 18:30

5 miljoner tyska dieselbilar ska bli mindre miljöfarliga

Det tyska dieseltoppmötet mellan regeringen och bilindustrin bl a har nu kommit fram till att drygt 5 miljoner tyska dieselbilar ska åtgärdas så att de släpper ut mindre farliga avgaser i de tyska städerna. Men kritiken från miljöorganisationer om att bilindustrin kommit för lätt undan är redan stor och de lovar att driva på vidare för dieselförbud i vissa tyska städer..

Affärsvärlden - 23 maj 13 kl. 09:27

Bostäder byggs i Stockholms mest miljöfarliga områden

Bara i Stockholms län finns 8 000 kända områden med förorenad mark. På flera av de mest utsatta platserna planeras och byggs det bostäder. "Totalt sett lär vi lägga runt 200 miljoner kronor på alla saneringar", säger Nicklas Bäckfjärd, vd på Peab- och JM-ägda Kvarholmen Utveckling AB, till Affärsvärlden..

Skånskan - 04 feb 16 kl. 14:00

Miljöenheten saknar två miljöinspektörer

Sjöbo Det råder stor resursbrist hos miljöenheten. Antalet miljöfarliga verksamheter har räknats upp från 900 till 2000. Samtidigt har ny lagstiftning gjort att fler arbetsuppgifter hamnat på enhetens bord.

Kristianstadsbladet - 04 okt 14 kl. 06:21

Farliga ämnen i kläder identifierade


Det kan finnas betydligt fler farliga ämnen i våra kläder än tidigare känt, uppger Kemikalieinspektionen i en ny rapport.När myndigheten granskade 2 500 ämnen i textilier visade sig mer än 350 av dem vara hälso- eller miljöfarliga, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Bara 53 av ämnena är i dag förbjudna inom EU.

BT - 04 okt 14 kl. 06:21

Farliga ämnen i kläder identifierade

Det kan finnas betydligt fler farliga ämnen i våra kläder än tidigare känt, uppger Kemikalieinspektionen i en ny rapport. När myndigheten granskade 2 500 ämnen i textilier visade sig mer än 350 av dem vara hälso- eller miljöfarliga, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Bara 53 av ämnena är i dag förbjudna inom EU.

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 14 kl. 06:38

Farliga ämnen i kläder identifierade

Det kan finnas betydligt fler farliga ämnen i våra kläder än tidigare känt, uppger Kemikalieinspektionen i en ny rapport. När myndigheten granskade 2 500 ämnen i textilier visade sig mer än 350 av dem vara hälso- eller miljöfarliga, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Bara 53 av ämnena är i dag förbjudna inom EU..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

”Sista chansen infria vallöftet om egen el”

DEBATT. Med ett halvår kvar till valet saknas fortfarande besked om det löfte som (S) och (MP) gav redan 2014 – att ge alla rättvisa villkor för att producera sin egen solel, oavsett boendeform. Det skriver Jonas Spangenberg, BoKlok, Linda Burenius Magnusson, 100% förnybart och Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Forskarnas larm: Mer än 79.000 ton plast i Stilla havet

Mängden plast i det stora stillahavsområdet kan vara betydligt större än man tidigare har trott. Forskare beräknar nu att det kan röra sig om åtminstone 79.000 ton..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Så liten var sannolikheten att Uberolyckan skulle inträffa

Sannolikheten att en autonom Uberbil skulle vara inblandad i en dödsolycka redan nu var bara 3,2 procent, enligt en beräkning..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Det finns på botten av jordens djupaste borrhål

Jordens djupaste borrhål kom till genom en vetenskaplig duell mellan amerikanska och sovjetiska ingenjörer. Här är vad de hittade på botten..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Duell USA och Sovjet bakom jordens djupaste borrhål

Jordens djupaste borrhål kom inte till i jakten på olja. I stället ligger en vetenskaplig duell mellan amerikanska och sovjetiska ingenjörer bakom rekordet..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Duell mellan USA och Sovjet skapade jordens djupaste borrhål

Jordens djupaste borrhål kom inte till i jakten på olja. I stället ligger en vetenskaplig duell mellan amerikanska och sovjetiska ingenjörer bakom rekordet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

"R2D2" hindrar virus som vill radera hårddisken

Forskare har hittat en metod för att stoppa virus som vill skriva över alla filer på hårddisken - och den stavas R2D2..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Mer än 79.000 tusen ton plast i Stilla havet

Mängden plast i det stora stillahavssopområdet kan vara betydligt större än man tidigare har trott. Forskare beräknar nu att det kan röra sig om åtminstone 79.000 tusen ton..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Kina: Vi kämpar till slutet i ett handelskrig

USA:s president Donald Trump föreslår tullar på kinesiska produkter för 50 miljarder dollar – det första steget av många åtgärder mot Peking enligt Trump. Kina hotar nu med att försvara sig med alla åtgärder som krävs om ett handelskrig bryter ut..

Nyteknik - 4 timmar sedan

EU undantas från USA:s ståltullar

EU omfattas inte när USA inför skyddstullar på stål- och aluminium i natt. Införandet av tullar pausas för EU och ytterligare sex länder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.