Nyteknik > Teknik

Friday, 22 June, 05:10

Nyteknik - 12 mar 18 kl. 08:13

Miljöfarliga vrak i söder får prioriteringDe har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden. Utanför Skånes och Blekinges kust har elva vrak identifierats som de mest miljöfarliga..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Skånes, Blekinges

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöfarliga, vraki , söderfår , prioritering
GöteborgsPosten - 11 mar 18 kl. 17:23

Miljöfarliga vrak i söder får prioritering

De har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden. Utanför Skånes och Blekinges kust har elva vrak identifierats som de mest miljöfarliga. Nu utreds vilka av dem som måste saneras först, skriver SVT Nyheter Skåne..

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 18 kl. 17:23

Miljöfarliga vrak i söder får prioritering

De har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden. Utanför Skånes och Blekinges kust har elva vrak identifierats som de mest miljöfarliga. Nu utreds vilka av dem som måste saneras först, skriver SVT Nyheter Skåne.

UNT - 11 mar 18 kl. 17:23

Miljöfarliga vrak i söder får prioritering

De har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden..

Supermiljöbloggen - 01 apr 16 kl. 15:56

Snart blir det dyrare att köpa miljöfarliga produkter

I syfte att minska förekomsten av farliga ämnen i människors hemmiljö lade regeringen i mars 2015 fram ett förslag på att farliga kemikalier ska beskattas. Ett steg längre i processen presenteras, efter betänkande och remissbehandling, nu förslaget med vissa förenklade kompletteringar.  Enligt en kontroll av Kemikalieinspektionen innehåller fyra av tio elektronikprodukter förbjudna ämnen potentiellt farliga för både människor och miljö.

SR - 02 aug 17 kl. 18:30

5 miljoner tyska dieselbilar ska bli mindre miljöfarliga

Det tyska dieseltoppmötet mellan regeringen och bilindustrin bl a har nu kommit fram till att drygt 5 miljoner tyska dieselbilar ska åtgärdas så att de släpper ut mindre farliga avgaser i de tyska städerna. Men kritiken från miljöorganisationer om att bilindustrin kommit för lätt undan är redan stor och de lovar att driva på vidare för dieselförbud i vissa tyska städer..

Affärsvärlden - 23 maj 13 kl. 09:27

Bostäder byggs i Stockholms mest miljöfarliga områden

Bara i Stockholms län finns 8 000 kända områden med förorenad mark. På flera av de mest utsatta platserna planeras och byggs det bostäder. "Totalt sett lär vi lägga runt 200 miljoner kronor på alla saneringar", säger Nicklas Bäckfjärd, vd på Peab- och JM-ägda Kvarholmen Utveckling AB, till Affärsvärlden..

Skånskan - 04 feb 16 kl. 14:00

Miljöenheten saknar två miljöinspektörer

Sjöbo Det råder stor resursbrist hos miljöenheten. Antalet miljöfarliga verksamheter har räknats upp från 900 till 2000. Samtidigt har ny lagstiftning gjort att fler arbetsuppgifter hamnat på enhetens bord.

Kristianstadsbladet - 04 okt 14 kl. 06:21

Farliga ämnen i kläder identifierade


Det kan finnas betydligt fler farliga ämnen i våra kläder än tidigare känt, uppger Kemikalieinspektionen i en ny rapport.När myndigheten granskade 2 500 ämnen i textilier visade sig mer än 350 av dem vara hälso- eller miljöfarliga, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Bara 53 av ämnena är i dag förbjudna inom EU.

BT - 04 okt 14 kl. 06:21

Farliga ämnen i kläder identifierade

Det kan finnas betydligt fler farliga ämnen i våra kläder än tidigare känt, uppger Kemikalieinspektionen i en ny rapport. När myndigheten granskade 2 500 ämnen i textilier visade sig mer än 350 av dem vara hälso- eller miljöfarliga, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Bara 53 av ämnena är i dag förbjudna inom EU.

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 14 kl. 06:38

Farliga ämnen i kläder identifierade

Det kan finnas betydligt fler farliga ämnen i våra kläder än tidigare känt, uppger Kemikalieinspektionen i en ny rapport. När myndigheten granskade 2 500 ämnen i textilier visade sig mer än 350 av dem vara hälso- eller miljöfarliga, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Bara 53 av ämnena är i dag förbjudna inom EU..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 11 timmar sedan

Populära ”squishies” plockas bort från butiker

Den populära barnleksaken ”squishies” innehåller flera giftiga ämnen, larmar danska Miljöstyrelsen. Nu väljer svenska leksakbutiker att sluta sälja leksaken..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Kameraövervakning tillåtet för kommunala hyresvärdar

Det kommer att bli betydligt enklare för kommunala hyresvärdar att sätta upp kameror i sina fastigheter från och med första augusti..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Ändring av mobilnät ger Telenor mångmiljonböter

Norska teleoperatören Telenor tvingas böta 788 miljoner norska kronor, cirka 857 svenska miljoner kronor..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Hemlighetsmakeri kring Einrides nya lastbil

Svenska Einride lanserar inom kort sin nästa autonoma, eldrivna lastbil. Den har visats på bild, men företaget är hemlighetsfullt..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Batteriforskaren Kristina Edström får pris för ”epokgörande insats”

Kemiprofessor Kristina Edström har med sin forskning hjälpt oss att komma närmare en lösning när det gäller energilagring. Nu belönas hon med KTH:s stora pris..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Nio EU-länder formar cyberstyrkor

Nio EU-länder har inom ramen för unionens försvarssamarbete enats om att bilda styrkor som snabbt ska kunna svara upp på cyber- och hackerattacker..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Nya Volvon ska erövra USA

Den första modellen ”Made in USA”. I samband med invigningen av sin fabrik i Charleston ryckte Volvo skynket av nya S60. ”Nya S60 är en av de mest spännande Volvo-bilar vi någonsin tillverkat”, säger chefen Håkan Samuelsson..

Nyteknik - 14 timmar sedan

“Vi letar efter folk som kompletterar oss”

Globala möjligheter i en innovativ miljö med lång historia. Det hittar du på Johnson & Johnsons anläggning i Helsingborg. Nu ska ingenjörerna, som ser till att hela världen förses med Nicorette, ta sig an fler utmaningar..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Algeriets sätt att stoppa provfusk: Stänga ner internet

När 700.000 unga algerier i år tar studenten tar myndigheterna till radikala grepp för att förhindra fusk på slutproven..

Nyteknik - 15 timmar sedan

South Carolina är Volvos nya hem – nu öppnar fabriken i USA

Den första amerikanska anläggningen är en viktig pusselbit för rollen som global premiumtillverkare. ”Nu är Ridgevillfabriken officiellt öppen för business”, sa Volvochefen Håkan Samuelsson vid invigningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.