Nyteknik > Teknik

Sunday, 23 September, 14:41

Nyteknik - 12 mar 18 kl. 08:13

Miljöfarliga vrak i söder får prioriteringDe har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden. Utanför Skånes och Blekinges kust har elva vrak identifierats som de mest miljöfarliga..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Skånes, Blekinges

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöfarliga, vraki , söderfår , prioritering
GöteborgsPosten - 11 mar 18 kl. 17:23

Miljöfarliga vrak i söder får prioritering

De har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden. Utanför Skånes och Blekinges kust har elva vrak identifierats som de mest miljöfarliga. Nu utreds vilka av dem som måste saneras först, skriver SVT Nyheter Skåne..

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 18 kl. 17:23

Miljöfarliga vrak i söder får prioritering

De har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden. Utanför Skånes och Blekinges kust har elva vrak identifierats som de mest miljöfarliga. Nu utreds vilka av dem som måste saneras först, skriver SVT Nyheter Skåne.

UNT - 11 mar 18 kl. 17:23

Miljöfarliga vrak i söder får prioritering

De har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden..

Supermiljöbloggen - 01 apr 16 kl. 15:56

Snart blir det dyrare att köpa miljöfarliga produkter

I syfte att minska förekomsten av farliga ämnen i människors hemmiljö lade regeringen i mars 2015 fram ett förslag på att farliga kemikalier ska beskattas. Ett steg längre i processen presenteras, efter betänkande och remissbehandling, nu förslaget med vissa förenklade kompletteringar.  Enligt en kontroll av Kemikalieinspektionen innehåller fyra av tio elektronikprodukter förbjudna ämnen potentiellt farliga för både människor och miljö.

SR - 02 aug 17 kl. 18:30

5 miljoner tyska dieselbilar ska bli mindre miljöfarliga

Det tyska dieseltoppmötet mellan regeringen och bilindustrin bl a har nu kommit fram till att drygt 5 miljoner tyska dieselbilar ska åtgärdas så att de släpper ut mindre farliga avgaser i de tyska städerna. Men kritiken från miljöorganisationer om att bilindustrin kommit för lätt undan är redan stor och de lovar att driva på vidare för dieselförbud i vissa tyska städer..

Affärsvärlden - 23 maj 13 kl. 09:27

Bostäder byggs i Stockholms mest miljöfarliga områden

Bara i Stockholms län finns 8 000 kända områden med förorenad mark. På flera av de mest utsatta platserna planeras och byggs det bostäder. "Totalt sett lär vi lägga runt 200 miljoner kronor på alla saneringar", säger Nicklas Bäckfjärd, vd på Peab- och JM-ägda Kvarholmen Utveckling AB, till Affärsvärlden..

Skånskan - 04 feb 16 kl. 14:00

Miljöenheten saknar två miljöinspektörer

Sjöbo Det råder stor resursbrist hos miljöenheten. Antalet miljöfarliga verksamheter har räknats upp från 900 till 2000. Samtidigt har ny lagstiftning gjort att fler arbetsuppgifter hamnat på enhetens bord.

Kristianstadsbladet - 04 okt 14 kl. 06:21

Farliga ämnen i kläder identifierade


Det kan finnas betydligt fler farliga ämnen i våra kläder än tidigare känt, uppger Kemikalieinspektionen i en ny rapport.När myndigheten granskade 2 500 ämnen i textilier visade sig mer än 350 av dem vara hälso- eller miljöfarliga, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Bara 53 av ämnena är i dag förbjudna inom EU.

BT - 04 okt 14 kl. 06:21

Farliga ämnen i kläder identifierade

Det kan finnas betydligt fler farliga ämnen i våra kläder än tidigare känt, uppger Kemikalieinspektionen i en ny rapport. När myndigheten granskade 2 500 ämnen i textilier visade sig mer än 350 av dem vara hälso- eller miljöfarliga, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Bara 53 av ämnena är i dag förbjudna inom EU.

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 14 kl. 06:38

Farliga ämnen i kläder identifierade

Det kan finnas betydligt fler farliga ämnen i våra kläder än tidigare känt, uppger Kemikalieinspektionen i en ny rapport. När myndigheten granskade 2 500 ämnen i textilier visade sig mer än 350 av dem vara hälso- eller miljöfarliga, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Bara 53 av ämnena är i dag förbjudna inom EU..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 8 timmar sedan

Han ger pensionerade ingenjörer chansen att fortsätta jobba

Många äldre ingenjörer vill jobba men har svårt att hitta ett jobb som inte handlar om trädgårdsskötsel eller vaktmästeri. Det vill företaget Jiro Pro ändra på. Här får pensionerade ingenjörer chansen att tjäna extra pengar och fortsätta att använda sina kunskaper och erfarenheter..

Nyteknik - Igår: 06:00

Svenska äventyraren ska fånga K2 på 360-film

Nästa sommar gör Fredrik Sträng sitt fjärde försök att bestiga K2. Den här gången ska han dessutom fånga bergets farliga skönhet så att den kan upplevas i ett VR-headset..

Nyteknik - Igår: 16:50

Världsledande inom vägburen lasthantering

Hiab, pionjärer inom vägburen lasthantering, har utvecklat ett antal högteknologiska, unika innovationer. Företaget satsar stort på forskning och samarbeten för att utveckla innovativa idéer för framtidens teknologi..

Nyteknik - Igår: 16:30

”Det bidde en tumme – Sveriges tappar täten i självkörande fordon”

DEBATT. Sverige blir inte det land som ligger i framkant vad gäller självkörande fordon, skriver Mattias Goldmann, vd på Fores..

Nyteknik - I förrgår: 13:45

FBI: Svenska forskare har hackats

Amerikanska federala polisen FBI efterlyser nio individer som ska ha hackat forskare från 300 universitet, rapporterar Universitetsläraren. Svenska forskare ska ha drabbats..

Nyteknik - I förrgår: 11:51

Sjukvård igång efter teknikhaveri

All planerad sjukvårdsverksamhet ställdes in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet..

Nyteknik - I förrgår: 13:28

Volkswagens prischock ska knocka konkurrenterna

Glöm Tesla, Mercedes och Audi – Volkswagen ska leverera den första folk-elbilen. I Dresden presenterades nya teknikplattformen MEB, och en utlovad elbilsprislapp på runt 250 000 kr. "VI ska bygga elbilar åt miljoner – inte åt miljonärer, säger Thomas Ulbrich på företaget"..

Nyteknik - I förrgår: 12:21

Huawei batteritrollar Apples Iphone-lansering

Huawei delade ut batterier till Iphone-köpare med hälsningen ”du kommer att behöva det”..

Nyteknik - I förrgår: 12:30

Svensk iot-lösning i Göteborg ska mäta luftföroreningar i Sydamerika

Sedan i fjol mäter uppkopplade sensorer olika föroreningar i Göteborg. Nu åker representanter för projektet lov-iot (Luft och vatten med internet of things) till Santiago i Chile, där systemet ska testas i stor skala..

Nyteknik - I förrgår: 11:51

Samtliga operationer ställs in efter teknikhaveri på sjukhus

All planerad sjukvårdsverksamhet ställs in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet, rapporterar lokala medier..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.