Dagens PS > Ekonomi

Friday, 22 June, 05:18

Dagens PS - 12 mar 18 kl. 08:31

Torskade 700 miljoner – får tillbaka pengarnaOmkring 6.000 blåsta pensionssparare har anledning att jubla. De förlorade sina pengar, cirka 700 miljoner kronor, i ett tvivelaktigt fondbolag. Men nu får de tillbaka 90 procent av pengarna som de förlorade i bolaget GFG. Det är första gången Pensionsmyndigheten lyckas träffa en uppgörelse som gör att drabbade pensionssparare får tillbaka sina pengar, förklarar myndighetens chefsjurist Mikael Westberg för Sveriges Radio, som berättar att myndigheten kastade ut GFG:s fonder ur premiepensionssystemet hösten 2016 efter vanskötsel och brott.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
GFG, Pensionsmyndigheten, Mikael Westberg, Sveriges Radio, Stockholms, SR, Luxemburg, Westberg, Allra, Falcon Funds, PS, Torskade, Dagensps

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Torskade, 700miljoner får tillbaka , pengarna
Dagens PS - 31 aug 17 kl. 08:43

700 miljoner spårade efter fondsvindeln

”Vi har fått svar från vissa länder väldigt snabbt”, säger en EBM-åklagare. Dagens Industri skriver i dag, torsdag, att polisen begärt rättshjälp för att spåra pengarna efter Falcon Funds-skandalen. Jakten på de gigantiska summorna som försvann har pågått i över tio månader och pusselarbetet har gett napp.

Eurosport - 14 dec 12 kl. 16:36

Volleyboll - Spelskandal i svensk volleyboll - torskade matchen och pengarna

En eller flera Vingåker-spelare uppges ingå i en spelskandal. En spelare satsade 8 000 kronor på vinst, men förlorade både matchen och pengarna: "Det är oerhört tråkigt för svensk volleyboll", säger Annika Collin, pressansvarig på Svenska volleybollförbundet..

TA - 27 apr 12 kl. 08:49

Fick 700 000 kronor av misstag

Foto: Scanpix
En kvinna från Skivarp fick av misstag in 693 750 kronor på sitt bankkonto.
Pengarna, som kom från Lantmännen, överfördes vid två olika tillfällen i slutet av förra året. Kvinnan förde i sin tur över pengarna till andra konton.

YLE - 07 nov 13 kl. 04:22

700 000 euro gav ny högervision

Pekka Himanens rapport är en text som politiker ska referera till. I den är industrialismen över. Vår nya tidsålder heter informationalism.

Dagens PS - 28 nov 16 kl. 08:30

Här föds 1.700 nya miljonärer – varje dag

Dagens PS har tidigare skrivit om att de rikaste familjerna i Sverige ruvar på mer pengar än vår statsskuld samt om hur världens förmögna gömmer hemliga travar med guld i djupt inne i bergen. Nu visar statistik från amerikanska Boston Consulting Group att det skapades 2,4 miljoner nya dollarmiljonärer i USA mellan 2010 och 2015. Och fram till 2020 ska ytterligare 3,1 miljoner födas, spår analysföretaget enligt Bloomberg.

HBL - 27 jun 12 kl. 07:08

FN-Steels konkurs drabbar omkring 700 personer

Ståltillverkaren FN-Steel som har verksamhet i Koverhar, Hangö och Dalsbruk går i konkurs och säger upp 450 personer. Företaget har samarbete med flera underleverantörer som också drabbas. FN-Steels vice vd Anders Moliis-Mellberg, uppskattar att totalt 700 personer berörs av konkursen.

Dagens PS - 25 okt 16 kl. 08:44

Lyckostar ärver 18.700 miljarder kronor

Dagens PS har tidigare berättat om världens yngsta dollarmiljardärer och världens rikaste techprofiler, liksom 10-i-topplistan över världens mest förmögna personer på planeten. Det som är aktuellt nu är att Storbanken UBS och revisionsjätten PWC presenterar en rapport om att knappt 500 personer – som i dag ruvar på sammanlagt 2.100 miljarder kronor – de kommande 20 åren ska lämna över sina förvärvade pengar till sina avkommor.

Cornucopia - 26 mar 16 kl. 11:53

Pengarna slut för försvaret - renovering av stridsfordon 90 stoppas

Pengarna är slut för försvaret och en modifiering och uppgradering av stridsfordon 90 stoppas rapporterar Officerstidningen. Konsekvenserna blir att fordonen i förbandsreserven inte kommer åtgärdas alls och övriga fordon får bara det absolut nödvändigaste för att kunna fortsätta rulla.
Gammal stridsfordon 9040A (?

Nyheter 24 - 12 feb 12 kl. 17:23

Pazza Inter torskade mot tabelljumbon


Novara huserar till vardags på en platsgräsplan och i bottenträsket av Serie A. Men under söndagen besegrade man Inter på bortaplan. MILANO.

Nya Wermlands Tidningen - 16 nov 16 kl. 22:45

Thermell: "Torskade alla dueller"

Det blev ingen fjärde raka seger för BIK Karlskoga som föll på Hovet med klara 5–2. – Vi var inte redo att vinna dueller från start. I de två första perioderna torskade vi varje duell, säger BIK-tränaren Tobias Thermell..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

NYHET: Nya Kia Ceed kommer i juli

Tredje generationen av storsäljaren Kia Ceed kommer till Sverige i juli. Det handlar om en helt ny bil med en sportigare design och köregenskaper. Kia Ceed får den senaste tekniken inom drivlinor, uppkoppling och förarassistanssystem.

Dagens PS - 2 timmar sedan

NYHET: Tredje generationen Kia Ceed kommer i juli

Tredje generationen av storsäljaren Kia Ceed kommer till Sverige i juli. Det handlar om en helt ny bil med en sportigare design och köregenskaper. Kia Ceed får den senaste tekniken inom drivlinor, uppkoppling och förarassistanssystem.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Börsen oroar guru: “Ett varningstecken”

Experten förklarar i Dagens Industri. “Jag är ganska oroad”. “I en stark tjurmarknad brukar normalt sett alla index nå nya höjder samtidigt.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Bank bröt mot lagen – nu kommer notan

Deutsche Bank ska betala 205 miljoner dollar, motsvarande 1,8 miljarder kronor, i en förlikning med delstaten New York. Det rapporterar Reuters. Den tyska storbanken får böta för att ha brutit mot New Yorks banklagar.

Dagens PS - 15 timmar sedan

DI: Netflix – en klassisk värderingsbubbla

Ingenting verkar kunna stoppa streamingbolaget Netflix aktie som bara fortsätter upp, upp och upp. Men nu är det drömmarnas marknad som gäller och precis som under it-bubblans glada dagar har vanliga värderingsprinciper lagts i byrålådan. Det skriver Dagens Industri i en analys i onsdagens utgåva.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Krönika: Inflationen är redan här

Det har varit lite si och så där med inflation de senaste åren, i varje fall om man ska tro på de svenska institutioner som följer och rapporterar kring prisförändringar. Så vad innebär inflation för dig och mig? Behöver vi tänka på något speciellt?

Dagens PS - 15 timmar sedan

Raketfart i “rookie” på börspremiären

Solenergibolaget Midsummer började i dag torsdagen den 21 juni, dagen före midsommarafton, att handlas på First North. Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 100 miljoner kronor som tecknades till 500 miljoner kronor, motsvarande en överteckning på 400 procent. Bolaget emitterade 6,18 miljoner aktier till teckningskursen 16,20 kronor per aktie.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Jobb & sånt i finansbranschen

Avanza får ny corpchef och Norrlandsfonden ny ordförande. Nätmäklaren Avanza Bank rekryterar Pauline Holst-Blomqvist som ny chef för Corporate Finance. Holst-Blomqvist kommer närmast från rollen som senior rådgivare på Keystone MCF Corporate Finance där hon arbetat med bolagstransaktioner.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Instagram rundar Youtube: “Naturligt steg”

Nu kan du ladda upp och titta på längre videor i Instagram utan att behöva länka till Youtube, skriver CNN Tech. Den Facebook-ägda plattformen Instagram har släppt en ny hubb, IGTV, för längre videor i avlångt format (alltså stående format). I stället för att användarna länkar till Youtube för längre videor kan de nu hålla det inom Instagram-plattformen.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Norwegians nya rutt: Dublin-Toronto

Flygbolaget Norwegian ska börja flyga mellan Dublin i Irland och Hamilton/Toronto i Kanada. Det är bolagets första linje mellan Europa och Kanada. Den nya dagliga linjen kommer starta den 31 mars nästa år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.