Dagens PS > Ekonomi

Monday, 19 March, 21:11

Dagens PS - 12 mar 18 kl. 07:24

Småföretagare vill se satsningar på digitaliseringInte mindre än sju av tio småföretagare vill att Sveriges kommuner gör mer för att snabba på digitaliseringen av näringslivet. Det visar en undersökning som affärssystemleverantören Visma låtit göra med totalt 1.400 svenska bolag. ”Det är avgörande för vår konkurrenskraft och ekonomi att landets småföretag digitaliseras. Företagen själva har allt att vinna på att förändra sina arbetssätt.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sveriges, Visma, Pär Johansson, Småföretagare, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Småföretagarevill se , satsningar, digitalisering
Dagensanalys.se - 07 nov 16 kl. 16:37

Nu ska småföretagare få det enklare med sin digitalisering

Sverige halkar efter i den digitala transformationen. Det gäller inte minst mindre företag med begränsade resurser. Därför har Dataföreningen och Nulink bestämt sig för att göra något åt saken.

VA - 4 timmar sedan

Digitalisering och hållbarhet ger nya affärer

Sverige måste satsa på digitalisering för att bibehålla sin globala konkurrenskraft. Inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv. Det menar Nader Asnafi, forskare och professor på Örebro universitet.

SmålandsPosten - 20 jan 14 kl. 07:05

Satsningar på jobbskapare är ett bra första steg

Från och med årsskiftet så har egenavgifterna för företagare sänkts med 509 miljoner kronor. Det påverkar hela 180?000 företagare.

Realtid - 10 okt 17 kl. 10:05

Digitalisering – huvudvärk eller möjlighet?

Digitalisering kan innebära olika saker för olika branscher. Hotellbranschen har fått AirBnb och taxinäringen Uber, internationella tjänster som får lokala konsekvenser. Ingen är oberörd av digitalisering.

Dagensanalys.se - 15 mar 18 kl. 10:02

Telenor ska hjälpa småföretagare med sin digitalisering

Tillsammans med Wrebit ska Telenor hjälpa småföretagare att bli lite mer digitala. Samarbetet innebär att Telenor nu erbjuder Wrebits tjänster till småföretagare och
är en del av konceptet Telenor ♥ Driva eget som syftar till att hjälpa småföretagare med bokföring och fakturering i mobilen. – Vi vill att småföretagaren ska se Telenor som den självklara partnern för sin verksamhet.

BT - 08 nov 14 kl. 00:20

Sohlberg Årets företagare i Mark

Världskände pianisten CM Karlsson uppträdde och Peter Apelgren var konferencier. Men Markshows Galas tydligast lysande stjärna var Hans-Erik Sohlberg, vd på Sohlbergs buss. - Det var oväntat, men det känns jätteroligt!

Regeringen - 29 jun 17 kl. 10:45

Satsningar på digitalisering av den smarta staden

Digitaliserad planprocess samt öppna data är två av de prioriterade områdena inom samverkansprogrammet Smarta städer. Flera satsningar med digitaliseringstema har nu fått finansiering via Vinnova..

YLE - 18 sep 17 kl. 04:47

Invånare positiva till Pargas satsningar vid segelrondellen

Pargas stads planer på att satsa på köpcenter och service vid Skärgårdsvägen väcker både beröm och kritik. Området som staden vill utveckla ligger mellan Sundet, S-market och Skärgårdsvägen i Pargas centrum. En del har tyckt att planerna ser bra ut, medan andra befarat att företagarna på Köpmansgatan får sätta lapp på luckan.

Regeringen - 22 sep 17 kl. 15:34

Stora satsningar på digitalisering av den offentliga sektorn i höstbudgeten

En ny myndighet, stärkt styrning och samordning av informationsförsörjning och ökade medel för att främja öppna data är några satsningar som regeringen aviserar i höstbudgeten. – Nu tar vi ett helhetsgrepp om den digitala utvecklingen i det offentliga Sverige och accelererar arbetet, säger civilminister Ardalan Shekarabi..

Regeringen - 22 sep 17 kl. 15:34

Stora satsningar på digitalisering av den offentliga sektorn i höstbudgeten

En ny myndighet, stärkt styrning och samordning av informationsförsörjning och ökade medel för att främja öppna data är några satsningar som regeringen aviserar i höstbudgeten. – Nu tar vi ett helhetsgrepp om den digitala utvecklingen i det offentliga Sverige och accelererar arbetet, säger civilminister Ardalan Shekarabi..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 12 timmar sedan

Ryktet går om Apples helt nya superskärmar

Apple är i färd med att tillverka nästa generations MicroLED-skärmar, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Bolaget bedriver satsningen på egen hand vid en anläggning nära huvudkontoret i Kalifornien. För närvarande handlar det om tester där en kommersialisering uppges vara flera år bort.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Allt färre säljer sin bostadsrätt

Utbudet av bostadsrätter till salu på Hemnet fortsätter ”oväntat” att minska, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. ”Marknaden kommer att bekänna färg efter påsk, då får vi se om utbudet börjar öka igen, vilket det bör göra någon gång”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell i artikeln. Sedan början av februari har utbudet av bostadsrätter i Stockholms innerstad dykt med närmare 40 procent; förra veckan var utbudet bara 14 över nivån motsvarande vecka 2017, vilket kan jämföras med vecka sju då utbudet var hela 128 procent högre, framgår det.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Anrik mediegigant kan sparka upp till 300

USA främsta utgivare av tidskrifter Meredith Corporation är i färd med att säga upp emot 300 anställda, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Nedskärningarna kommer efter köpet av Time Inc och är till för att eliminera dubbla roller. Hårdast smäll väntas det blir för Times anställda i New York, enligt uppgift.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Toppchefer får gå från hedgefondfirma

Nedskärningar har verkställts på hedgefondbolaget Paulson & Co efter flera år av svaga resultat. Enligt The New York Posts källor har anställda inom samtliga grenar av firman, inklusive flera toppveteraner, fått lämna. Bland de som har fått gå ut genom dörren är tradingchefen Keith Hannan och Brad Rosenberg som hanterat handeln med krediter.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Källor: Då kommer Facebooks nya VR-pryl

Facebook siktar på att lansera sitt fristående virtual reality-headset, Oculus Go, under utvecklarkonferensen f8 i maj. Det rapporterar Variety med hänvisning till källor. Produkten tillkännagavs av Facebook första gången i oktober.

Dagens PS - 9 timmar sedan

JUST NU: Teknikbolag kollapsar på börsen

Det brittiska teknikbolaget Micro Focus rasar på börsen efter varning om lägre intäkter än väntat och vd-avhopp, rapporterar BBC. Företaget sade att försäljningen har påverkats av integrationssvårigheter med förvärvade mjukvarudivisionen från Hewlett Packard Enterprise. Micro Focus betalade 6,8 miljarder pund för enheten.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Nästan alla pengar upp i rök vid bitcoin-köp

Runt 75 procent av värdet försvann i dolda avgifter. ”Jag kallar det för bedrägeri”, säger den drabbade Malmöbon till SVT:s konsumentredaktion Plus. Den svenske mannen handlade sina bitcoins via Blockchain.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Dagens PS rankar: Mest prisvärda bilar 2018

Årets vinnare i Car of the Year tog experterna på sängen när svenska Volvo XC40 vann den åtråvärda titeln Årets bil 2018. Men vilka är marknadens mest prisvärda bilar? Resultatet i Dagens PS granskning lär överraska.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Stukad aktie får mer stryk

Under förmiddagen har aktiekursen rasat med över 10 procent. Det är klädkedjan MQ:s aktie som fortsättar tappa på Stockholmsbörsen. Under den inledande handeln var pappret, enligt Di, ned med 10,6 procent.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Här får Tesla spö av kinesisk suv

Det handlar om en teknikpryl där superentreprenören Elon Musk nu får se slaget förlorat, konstaterar Teknikens Värld. Marvel X har snarlikt namn som Teslas Model X. Den är en eldriven suv, precis som Tesla.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.