Nyteknik > Teknik

Tuesday, 11 December, 17:45

Nyteknik - 12 mar 18 kl. 07:47

Först nu klarar sig Simris på el från sol och vindByn Simris i Skåne är först i Sverige med att ha kopplat loss sig från det nationella elnätet. Ny Teknik skrev om projektet när det invigdes i oktober – men först nu klarar sig byn helt och hållet på el som produceras lokalt, rapporterar Sveriges Radio..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Simris, Skåne, Sverige, Teknik, Sveriges Radio

Dela artikeln

194 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förstnu , klararsig , Simrispå el från , sol, och vind
HBL - 22 sep 14 kl. 06:24

"Den som är störst klarar sig"

Sportkedjan XXL har som mål att på tio år bli störst inom branschen i Finland. Vd Toni Stigzelius säger att det inte räcker med låga priser, brett utbud och många butiker om man inte har personal med rätt attityd.Kunden ska vara beredd att gå minst 300 meter i ett XXL-varuhus.

BT - 01 aug 14 kl. 06:53

Både regn och sol i helgen

Augusti inleder med regn och åska på sina håll - men också sol och höga temperaturer. - Framför allt i Jämtlandstrakterna och södra Norrland kan det bli en del kraftiga skurar och en del åska under dagen. Även längs västkusten och i den västra delen av Götaland får vi nog räkna med skurar över dagen och lokalt kan det också åska, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Kristianstadsbladet - 01 aug 14 kl. 06:53

Både regn och sol i helgen


Augusti inleder med regn och åska på sina håll - men också sol och höga temperaturer. - Framför allt i Jämtlandstrakterna och södra Norrland kan det bli en del kraftiga skurar och en del åska under dagen. Även längs västkusten och i den västra delen av Götaland får vi nog räkna med skurar över dagen och lokalt kan det också åska, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

GöteborgsPosten - 10 jul 14 kl. 10:51

Så klarar du sol och värme

Drick ordentligt och håll dig i skugga om du vill vara på säkra sidan i sommarvärmen..

Expressen - 08 jul 17 kl. 14:20

Hit ska du åka för att få sol

Trött på regn och åska?Då är det till Norrand du ska åka för att få störst chans till sol – i alla fall i dag och i morgon.– Bästa vinnaren är norra norrlandskusten, säger Johan Groth, meteorolog på Storm.

Corren - 07 sep 17 kl. 12:05

Solägg och sopor på scen i höst

I helgen drar höstens barnteater i gång – först ut är Solägget, Elsa Beskows klassiska saga..

Sydsvenskan - 20 sep 12 kl. 11:01

Först regn sen sol

GT - 28 mar 15 kl. 12:24

Här är det störst chans till sol i helgen

Efter de senaste dagarnas grå himmel och kraftiga nederbörd kan invånarna i Västsverige få njuta av solen i helgen. - Molnen kommer att tunna ut så under lördagen finns det stora chanser att det blir en solig dag i hela Västsverige, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm..

GT - 28 apr 15 kl. 17:03

Här är störst chans till sol på första maj

Stora moln, lokala regnskurar och låga temperaturer, så ser väderprognosen ut inför valborg och första maj. Men misströsta inte, det finns solchanser på vissa platser i ditt län. – Vinnare blir de som håller sig i skärgården och nära kustbanden.

Sydsvenskan - 20 mar 16 kl. 20:49

Då är det störst chans till sol under påskveckan

Regn. Snö. Blötsnö.

Nerikes Allehanda - 01 apr 16 kl. 21:02

Klassiskt aprilväder - först snö sen sol

Flera Örebroare vaknade nog med bistra miner efter att ha sett snötäcket i morse..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Daimler köper battericeller för 200 miljarder

Daimler gör sig redo för att lansera elfordon på bred front. Företaget kommer att köpa battericeller för över 200 miljarder kronor fram till 2030..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Scania bygger sopbil driven av bränsleceller

Scania har fått en beställning på en lastbil som drivs av bränsleceller och vätgas. Den kan komma att rulla i Göteborg redan nästa vinter..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Macchiarini-utredning tas upp igen – fler kan misstänkas

Kjell Asplund, ordförande för Statens medicin-etiska råd, är nöjd med beskedet att förundersökningen mot Paolo Macchiarini återupptas. Fler än den italienske kirurgen kan komma att delges misstanke om brott. Närmast till hands ligger de två verksamhetschefer som ansvarade för vårdens kvalitet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Microsoft köper mark i Norrland för 256 miljoner

Gävle och Sandviken har sålt 130 hektar mark till IT-jätten Microsoft. Men än så länge är det inte känt vad marken ska användas till..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Dagen efter domen – Apple trotsar säljförbud i Kina

Trots förbudsdomen – Apple fortsätter tills vidare att sälja Iphone-telefoner precis som vanligt i Kina..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Nya pengar till svensk undervattensdrake – ska ge fler tidvattenkraftverk

Med tio nya miljoner i kassan kan svenska Minesto öka takten i ansträngningarna att sälja sin undervattensdrake inom EU. Nästa år ska två nya kraftverk installeras på Färöarna..

Nyteknik - 5 timmar sedan

RAC: Hybriderna borde förbjudas vid offentliga laddstolpar

Laddhybrider tar mycket längre tid på sig för att fylla batteriet än rena elbilar. Därför anser brittiska intresseorganisationen RAC att hybriderna borde förbjudas att använda offentliga laddstolpar..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Oneplus och McLaren släpper supersnabb 6T

Snabbare laddning och 10 gigabyte i RAM - kinesiska Oneplus och sportbilstillverkaren McLaren släpper en upphottad version av Oneplus 6T-modellen..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Komplett och helautomatiserad spårbarhetsetikettering

Upptäck Bradys kompletta och tillförlitliga etiketteringslösning för kretskort som ger möjlighet att automatisera spårbarheten och samla in smarta tillverkningsdata från produktionslinjer för ytmonterade komponenter..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Här är vad som orsakade jordens värsta massdöd

Vi vet att det var klimatförändringar på grund av vulkanisk aktivitet som ledde till det som kallas historiens värsta massdöd. Nu har forskarna fått fram fler detaljer om det som nästan utraderade livet på jorden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.