Nyteknik > Teknik

Friday, 22 June, 05:19

Nyteknik - 12 mar 18 kl. 07:47

Först nu klarar sig Simris på el från sol och vindByn Simris i Skåne är först i Sverige med att ha kopplat loss sig från det nationella elnätet. Ny Teknik skrev om projektet när det invigdes i oktober – men först nu klarar sig byn helt och hållet på el som produceras lokalt, rapporterar Sveriges Radio..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Simris, Skåne, Sverige, Teknik, Sveriges Radio

Dela artikeln

194 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förstnu , klararsig , Simrispå el från , sol, och vind
HBL - 22 sep 14 kl. 06:24

"Den som är störst klarar sig"

Sportkedjan XXL har som mål att på tio år bli störst inom branschen i Finland. Vd Toni Stigzelius säger att det inte räcker med låga priser, brett utbud och många butiker om man inte har personal med rätt attityd.Kunden ska vara beredd att gå minst 300 meter i ett XXL-varuhus.

BT - 01 aug 14 kl. 06:53

Både regn och sol i helgen

Augusti inleder med regn och åska på sina håll - men också sol och höga temperaturer. - Framför allt i Jämtlandstrakterna och södra Norrland kan det bli en del kraftiga skurar och en del åska under dagen. Även längs västkusten och i den västra delen av Götaland får vi nog räkna med skurar över dagen och lokalt kan det också åska, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Kristianstadsbladet - 01 aug 14 kl. 06:53

Både regn och sol i helgen


Augusti inleder med regn och åska på sina håll - men också sol och höga temperaturer. - Framför allt i Jämtlandstrakterna och södra Norrland kan det bli en del kraftiga skurar och en del åska under dagen. Även längs västkusten och i den västra delen av Götaland får vi nog räkna med skurar över dagen och lokalt kan det också åska, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Expressen - 08 jul 17 kl. 14:20

Hit ska du åka för att få sol

Trött på regn och åska?Då är det till Norrand du ska åka för att få störst chans till sol – i alla fall i dag och i morgon.– Bästa vinnaren är norra norrlandskusten, säger Johan Groth, meteorolog på Storm.

Corren - 07 sep 17 kl. 12:05

Solägg och sopor på scen i höst

I helgen drar höstens barnteater i gång – först ut är Solägget, Elsa Beskows klassiska saga..

GöteborgsPosten - 10 jul 14 kl. 10:51

Så klarar du sol och värme

Drick ordentligt och håll dig i skugga om du vill vara på säkra sidan i sommarvärmen..

Sydsvenskan - 20 sep 12 kl. 11:01

Först regn sen sol

GT - 28 mar 15 kl. 12:24

Här är det störst chans till sol i helgen

Efter de senaste dagarnas grå himmel och kraftiga nederbörd kan invånarna i Västsverige få njuta av solen i helgen. - Molnen kommer att tunna ut så under lördagen finns det stora chanser att det blir en solig dag i hela Västsverige, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm..

GT - 28 apr 15 kl. 17:03

Här är störst chans till sol på första maj

Stora moln, lokala regnskurar och låga temperaturer, så ser väderprognosen ut inför valborg och första maj. Men misströsta inte, det finns solchanser på vissa platser i ditt län. – Vinnare blir de som håller sig i skärgården och nära kustbanden.

Sydsvenskan - 20 mar 16 kl. 20:49

Då är det störst chans till sol under påskveckan

Regn. Snö. Blötsnö.

Nerikes Allehanda - 01 apr 16 kl. 21:02

Klassiskt aprilväder - först snö sen sol

Flera Örebroare vaknade nog med bistra miner efter att ha sett snötäcket i morse..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 12 timmar sedan

Populära ”squishies” plockas bort från butiker

Den populära barnleksaken ”squishies” innehåller flera giftiga ämnen, larmar danska Miljöstyrelsen. Nu väljer svenska leksakbutiker att sluta sälja leksaken..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Kameraövervakning tillåtet för kommunala hyresvärdar

Det kommer att bli betydligt enklare för kommunala hyresvärdar att sätta upp kameror i sina fastigheter från och med första augusti..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Ändring av mobilnät ger Telenor mångmiljonböter

Norska teleoperatören Telenor tvingas böta 788 miljoner norska kronor, cirka 857 svenska miljoner kronor..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Hemlighetsmakeri kring Einrides nya lastbil

Svenska Einride lanserar inom kort sin nästa autonoma, eldrivna lastbil. Den har visats på bild, men företaget är hemlighetsfullt..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Batteriforskaren Kristina Edström får pris för ”epokgörande insats”

Kemiprofessor Kristina Edström har med sin forskning hjälpt oss att komma närmare en lösning när det gäller energilagring. Nu belönas hon med KTH:s stora pris..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Nio EU-länder formar cyberstyrkor

Nio EU-länder har inom ramen för unionens försvarssamarbete enats om att bilda styrkor som snabbt ska kunna svara upp på cyber- och hackerattacker..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Nya Volvon ska erövra USA

Den första modellen ”Made in USA”. I samband med invigningen av sin fabrik i Charleston ryckte Volvo skynket av nya S60. ”Nya S60 är en av de mest spännande Volvo-bilar vi någonsin tillverkat”, säger chefen Håkan Samuelsson..

Nyteknik - 14 timmar sedan

“Vi letar efter folk som kompletterar oss”

Globala möjligheter i en innovativ miljö med lång historia. Det hittar du på Johnson & Johnsons anläggning i Helsingborg. Nu ska ingenjörerna, som ser till att hela världen förses med Nicorette, ta sig an fler utmaningar..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Algeriets sätt att stoppa provfusk: Stänga ner internet

När 700.000 unga algerier i år tar studenten tar myndigheterna till radikala grepp för att förhindra fusk på slutproven..

Nyteknik - 15 timmar sedan

South Carolina är Volvos nya hem – nu öppnar fabriken i USA

Den första amerikanska anläggningen är en viktig pusselbit för rollen som global premiumtillverkare. ”Nu är Ridgevillfabriken officiellt öppen för business”, sa Volvochefen Håkan Samuelsson vid invigningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.