Nyteknik > Teknik

Sunday, 23 September, 14:54

Nyteknik - 12 mar 18 kl. 07:47

Först nu klarar sig Simris på el från sol och vindByn Simris i Skåne är först i Sverige med att ha kopplat loss sig från det nationella elnätet. Ny Teknik skrev om projektet när det invigdes i oktober – men först nu klarar sig byn helt och hållet på el som produceras lokalt, rapporterar Sveriges Radio..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Simris, Skåne, Sverige, Teknik, Sveriges Radio

Dela artikeln

194 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förstnu , klararsig , Simrispå el från , sol, och vind
HBL - 22 sep 14 kl. 06:24

"Den som är störst klarar sig"

Sportkedjan XXL har som mål att på tio år bli störst inom branschen i Finland. Vd Toni Stigzelius säger att det inte räcker med låga priser, brett utbud och många butiker om man inte har personal med rätt attityd.Kunden ska vara beredd att gå minst 300 meter i ett XXL-varuhus.

BT - 01 aug 14 kl. 06:53

Både regn och sol i helgen

Augusti inleder med regn och åska på sina håll - men också sol och höga temperaturer. - Framför allt i Jämtlandstrakterna och södra Norrland kan det bli en del kraftiga skurar och en del åska under dagen. Även längs västkusten och i den västra delen av Götaland får vi nog räkna med skurar över dagen och lokalt kan det också åska, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Kristianstadsbladet - 01 aug 14 kl. 06:53

Både regn och sol i helgen


Augusti inleder med regn och åska på sina håll - men också sol och höga temperaturer. - Framför allt i Jämtlandstrakterna och södra Norrland kan det bli en del kraftiga skurar och en del åska under dagen. Även längs västkusten och i den västra delen av Götaland får vi nog räkna med skurar över dagen och lokalt kan det också åska, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Expressen - 08 jul 17 kl. 14:20

Hit ska du åka för att få sol

Trött på regn och åska?Då är det till Norrand du ska åka för att få störst chans till sol – i alla fall i dag och i morgon.– Bästa vinnaren är norra norrlandskusten, säger Johan Groth, meteorolog på Storm.

Corren - 07 sep 17 kl. 12:05

Solägg och sopor på scen i höst

I helgen drar höstens barnteater i gång – först ut är Solägget, Elsa Beskows klassiska saga..

GöteborgsPosten - 10 jul 14 kl. 10:51

Så klarar du sol och värme

Drick ordentligt och håll dig i skugga om du vill vara på säkra sidan i sommarvärmen..

Sydsvenskan - 20 sep 12 kl. 11:01

Först regn sen sol

GT - 28 mar 15 kl. 12:24

Här är det störst chans till sol i helgen

Efter de senaste dagarnas grå himmel och kraftiga nederbörd kan invånarna i Västsverige få njuta av solen i helgen. - Molnen kommer att tunna ut så under lördagen finns det stora chanser att det blir en solig dag i hela Västsverige, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm..

GT - 28 apr 15 kl. 17:03

Här är störst chans till sol på första maj

Stora moln, lokala regnskurar och låga temperaturer, så ser väderprognosen ut inför valborg och första maj. Men misströsta inte, det finns solchanser på vissa platser i ditt län. – Vinnare blir de som håller sig i skärgården och nära kustbanden.

Sydsvenskan - 20 mar 16 kl. 20:49

Då är det störst chans till sol under påskveckan

Regn. Snö. Blötsnö.

Nerikes Allehanda - 01 apr 16 kl. 21:02

Klassiskt aprilväder - först snö sen sol

Flera Örebroare vaknade nog med bistra miner efter att ha sett snötäcket i morse..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 8 timmar sedan

Han ger pensionerade ingenjörer chansen att fortsätta jobba

Många äldre ingenjörer vill jobba men har svårt att hitta ett jobb som inte handlar om trädgårdsskötsel eller vaktmästeri. Det vill företaget Jiro Pro ändra på. Här får pensionerade ingenjörer chansen att tjäna extra pengar och fortsätta att använda sina kunskaper och erfarenheter..

Nyteknik - Igår: 06:00

Svenska äventyraren ska fånga K2 på 360-film

Nästa sommar gör Fredrik Sträng sitt fjärde försök att bestiga K2. Den här gången ska han dessutom fånga bergets farliga skönhet så att den kan upplevas i ett VR-headset..

Nyteknik - Igår: 16:50

Världsledande inom vägburen lasthantering

Hiab, pionjärer inom vägburen lasthantering, har utvecklat ett antal högteknologiska, unika innovationer. Företaget satsar stort på forskning och samarbeten för att utveckla innovativa idéer för framtidens teknologi..

Nyteknik - Igår: 16:30

”Det bidde en tumme – Sveriges tappar täten i självkörande fordon”

DEBATT. Sverige blir inte det land som ligger i framkant vad gäller självkörande fordon, skriver Mattias Goldmann, vd på Fores..

Nyteknik - I förrgår: 13:45

FBI: Svenska forskare har hackats

Amerikanska federala polisen FBI efterlyser nio individer som ska ha hackat forskare från 300 universitet, rapporterar Universitetsläraren. Svenska forskare ska ha drabbats..

Nyteknik - I förrgår: 11:51

Sjukvård igång efter teknikhaveri

All planerad sjukvårdsverksamhet ställdes in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet..

Nyteknik - I förrgår: 13:28

Volkswagens prischock ska knocka konkurrenterna

Glöm Tesla, Mercedes och Audi – Volkswagen ska leverera den första folk-elbilen. I Dresden presenterades nya teknikplattformen MEB, och en utlovad elbilsprislapp på runt 250 000 kr. "VI ska bygga elbilar åt miljoner – inte åt miljonärer, säger Thomas Ulbrich på företaget"..

Nyteknik - I förrgår: 12:21

Huawei batteritrollar Apples Iphone-lansering

Huawei delade ut batterier till Iphone-köpare med hälsningen ”du kommer att behöva det”..

Nyteknik - I förrgår: 12:30

Svensk iot-lösning i Göteborg ska mäta luftföroreningar i Sydamerika

Sedan i fjol mäter uppkopplade sensorer olika föroreningar i Göteborg. Nu åker representanter för projektet lov-iot (Luft och vatten med internet of things) till Santiago i Chile, där systemet ska testas i stor skala..

Nyteknik - I förrgår: 11:51

Samtliga operationer ställs in efter teknikhaveri på sjukhus

All planerad sjukvårdsverksamhet ställs in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet, rapporterar lokala medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.