SR > Vetenskap

Monday, 18 June, 20:39

SR - 12 mar 18 kl. 07:22

Smärtforskare: Läkare måste hjälpa smärtpatienter bättreSveriges läkarkår måste bli bättre på att diagnosticera och hjälpa smärtpatienter. Det säger smärtforskaren Bo Christer Bertilson som vill se ett nationellt register där patienter själva får beskriva sina besvär..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bo Christer Bertilson

Dela artikeln

287 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smärtforskare, Läkaremåste , hjälpa, smärtpatienterbättre

Fler nyheter från SR

SR - 14 timmar sedan

Colombias fred öppnar skogen på gott och ont

Fredsavtalet i Colombia har gjort att såväl forskare som exploatörer lättare kan komma in i de artrika skogar som tidigare ockuperades av gerillan..

SR - 14 timmar sedan

Barn som kritiseras av föräldrar får svårare att tyda andras känslor

Barn som ofta får kritik eller framställs negativt av sina föräldrar kan ha svårare att ta in andra människor samt uppmärksamma deras känslor. Det visar en ny studie från en grupp amerikanska forskare..

SR - 15 jun 18 kl. 10:18

Delvis sant att en lika stor satsning på biobränsle som flygskatt ger mer klimatnytta

Skulle utsläppen minska åtminstone dubbelt så mycket om flygbolagen var tvungna att köpa biobränsle istället för att betala in flygskatt? Det menar Centern via bland annat ungdomsförbundets ordförande Magnus Ek. Men det är bara delvis sant eftersom det är svårt att göra en ekonomisk jämförelse mellan de båda sätten att få ner flygets utsläpp..

SR - 11 jun 18 kl. 06:00

Skånska alligatorer ska visa hur smart en dinosaurie var

Hur smart kan en dinosaurie ha varit? Och hur har djurens intelligens utvecklats genom årmiljonerna? De frågorna hoppas kognitionsvetare från Lunds universitet kunna ge svar på i ett nytt forskningsprojekt..

SR - 15 jun 18 kl. 08:44

11 miljoner kronor ska rädda ålgräset

Göteborgs universitet och Länsstyrelsen har fått 11 miljoner kronor för testa olika sätt att rädda ålgräset som är en viktig uppväxtmiljö för många fiskar..

SR - 15 jun 18 kl. 06:06

SGU bygger ut borrkärnearkivet i Malå

Sveriges nationella borrkärnearkiv i Malå är redan Europas största. Nu ska det bli nästan dubbelt så stort..

SR - 15 jun 18 kl. 06:00

"Hög tid att svenska företag använder chansen till forskningssamarbeten"

I Tanzania sitter ett stort antal personer som doktorerat i Sverige i regeringen och andra topposter. Men denna unika möjlighet används inte av svenska universitet eller företag, hävdar flera forskare..

SR - 15 jun 18 kl. 06:00

Billigare att rena avloppsvatten från läkemedel

Rester av läkemedel kan tas bort med ozon eller aktivt kol för en kostnad av cirka 120 kronor per person och år..

SR - 15 jun 18 kl. 06:00

Ulrika Björkstén: Inget självständigt skapande utan hantverkskunnande

Både fakta och ämnesspecifika metoder är grundläggande för kritiskt tänkande, menar Vetenskapsradions Ulrika Björkstén..

SR - 14 jun 18 kl. 13:58

Isen i Antarktis smälter allt snabbare

Sedan 1992 har isen i Antarktis minskat med kring 3000 miljarder ton – och smältningen går allt snabbare. Och för första gången smälter isen även i östra Antarktis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.