DN > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 17:15

DN - 12 mar 18 kl. 00:19

Handelskrig och ekonomisk kräftgång hjälpte Hitler till maktenOm Trumps ståltullar leder till handelskrig kan det få förödande konsekvenser. Det räcker att titta på depressionen under 1930-talet. Den var starkt bidragande till Hitlers framfart och andra världskriget, konstaterar Lars Magnusson, professor i ekonomisk historia. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Hitler, Trumps, Hitlers, Lars Magnusson

Dela artikeln

65 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handelskrigoch , ekonomisk, kräftgång, hjälpte, Hitlertill , makten

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Sänkt skatt med 500 kronor för en person som tjänar 42 000 kronor i månaden

Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag väntas med stöd av Sverigedemokraterna röstas igenom riksdagen på onsdagen och resultera i skattesänkningar från årsskiftet. Gränsen för när den statliga skatten börjar tas ut ska höjas från 40.600 till 42.

DN - 6 timmar sedan

EU-ministern: Ingen omförhandling om Brexit

EU-minister Ann Linde (S) är inte förvånad över utvecklingen kring Brexit..

DN - 8 timmar sedan

Störningar i Swish

Betalappen Swish, och dess användare, brottas med problem under tisdagsmorgonen..

DN - 9 timmar sedan

Rapport från Yrkeshögskolan: Nya yrken när automatiseringen tilltar

Teknikens och digitaliseringens intåg på så gott som alla arenor skapar nya yrken. Det slår yrkeshögskolan Nackademin fast i sin Arbetsmarknadsrapport 2019. Välfärdstekniksamordnare och fastighetsingenjör med inriktning mot automatisering är ett par..

DN - 11 timmar sedan

Grönt kapital ett rött skynke i Katowice

Världens fattiga länder har blivit lovade stora lån och nytt bistånd för att möta klimatförändringarna. Men pengar saknas. Och när parterna nu förhandlar i Katowice råder djup oenighet om finansieringen..

DN - 18 timmar sedan

Google läckte data från 52 miljoner användare

Ett säkerhetsfel i Googles sociala nätverk Google+ gjorde privat data från 52,5 miljoner användare tillgänglig för mjukvaruutvecklare, skriver företaget i ett blogginlägg. Nu ska den redan nedläggningsflaggade tjänsten avvecklas snabbare..

DN - 18 timmar sedan

Startklart för utbyggnad av svenskt 5G-nät

Telia, Telenor och Tele2 blev vinnarna när Post- och telestyrelsens auktion om framtidens mobilnät avslutades på måndagen. Auktionen var essentiell för utbyggandet av 5G, det mobilnät som väntas bli verklighet i Sverige 2020..

DN - 20 timmar sedan

Nobelstiftelsen investerar i kärnvapenbolag – trots löfte om bättring

Nobelstiftelsen skulle dra sig ur alla kärnvapenrelaterade investeringar till våren 2018. När deras investeringar nu granskats på nytt konstaterar kritiker att de fortfarande har pengar i företag som bland annat tillverkar kärnvapenbärande ubåtar. .

DN - 23 timmar sedan

EU nobbar Theresa Mays förhandlingsinvit

BRYSSEL. Nej, vi förhandlar inte mer. Avtalet ligger fast.

DN - Igår: 16:52

Erik de la Reguera: Brexit är på väg att bli en spring-i-dörr-fars

LONDON. Theresa May gav på måndagen besked om att omröstningen i brittiska parlamentet skjuts upp, och att hon återvänder till Bryssel för att fila ytterligare på Brexitavtalet. Den omvändelsen under galgen kommer knappast att öka den brittiska allmänhetens förtroende för landets politiker.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.