DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 08:34

DI - 11 mar 18 kl. 09:34

Xi blir Kinas diktator: "En regression tillbaka till Maos era"Xi Jinping blev på söndagen Kinas diktator.  Bedömare anser att det ger honom kraft att genomföra utmanande reformer, men varnar också för att Xis makthunger kan leda till hans och landets fall..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kinas, Maos, Jinping, Xis

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Xi blir Kinas, diktatorEn , regressiontillbaka till , Maos, era
Dagens PS - 11 mar 18 kl. 09:49

Klart: Här blir Xi Jinping Kinas diktator

Kinesiska parlamentet godkände under söndagen en konstitutionell ändring som tar bort begränsningen på ämbetstiden som landets president har. Det rapporterar Reuters. Förslaget godkändes näst intill enhälligt då enbart två nej-röster registrerades av 3.

Ekonomistas - 04 sep 15 kl. 06:02

Vad händer med Kinas ekonomiska tillväxt?

Den senaste tiden har utvecklingen i Kina varit mer i fokus än vanligt (och det vill inte säga lite). De kinesiska börserna har fallit kraftigt sedan juni och Shanghaibörsens fall på 8 procent två dagar i rad häromveckan har placerat utvecklingen bland de stora börskrascherna. Bilden nedan (tagen från the Economist) visar nedgångens storlek i relation till andra välkända krascher.

SvD - 22 dec 13 kl. 21:36

Mao-kulten viktig för Kinas president

Kina förbereder sig inför 120-årsdagen av Maos födelse..

DN - 29 jan 15 kl. 06:48

Studenterna ska fostras i Maos anda

Kinas universitet ska rensas på västerländska liberala idéer. Även den kinesiska konsten ska efter årtionden av relativ frihet tjäna det styrande kommunistpartiets sak. Planer har presenterats på att skicka filmare, konstnärer och tv-personligheter till landsbygden för att av gräsrötter skaffa sig en passande syn på konst..

DI - 08 maj 16 kl. 17:00

Farbror Xi går i Maos spår

Kinas president Xi Jinping har på kort tid byggt en autokratisk personkult runt sig och kräver absolut lojalitet av partimedlemmar och medier. Nu ökar den interna kritiken mot hans alltmer enväldiga styre..

DI - 2 timmar sedan

Högre överskott i Kinas utrikeshandel

Kinas utrikeshandel genererade ett överskott på motsvarande 44,7 miljarder dollar i november, att jämföra med ett överskott på 34,0 miljarder dollar föregående månad, rapporterar Reuters..

SR - 1 timme sedan

Kinas dominans kan hota svensk gruvboom

Sverige har stora fyndigheter av så kallade sällsynta jordartsmetaller som som är nödvändiga för ny teknik som vindkraftverk och batterier till elbilar. Men Kinas dominans på marknaden kan hindra nya svenska gruvor, säger Tobias Persson, analytiker på myndigheten Tillväxtanalys..

SvD - 26 nov 15 kl. 16:45

Maos Lilla röda roar Cameron

Det är inte bara labourledaren som har problem. Även Labours finansministerkandidat, John McDonnell, kämpar i motvind. Inte minst sedan han läst högt ur den kinesiska diktatorn Maos citatsamling i parlamentet.

Dagens PS - 20 jan 17 kl. 08:19

Valutaguruns attack: ”En skojare och diktator”

”Jag har beskrivit honom som en skojare, bedragare och bondfångare. Och en möjlig diktator. Men han är bara en möjlig diktator.

YA - 21 okt 11 kl. 06:30

Ingen diktator går säker

När folket gör uppror mot sina diktatorer är det spöklikt hur de reagerar på samma sätt. "Diktatorn tiger de första dagarna, sedan konstaterar han att det är sammansvärjningar från väst och kallar det egna folket för ohyra." Så skrev Nobelpristagaren i litteratur Herta Müller i DN för ett par veckor sedan.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45. .

DI - 15 minuter sedan

Kvinnliga företagsledarnas bästa och sämsta affärer

17 Nätverket växer och samlar nu framgångsrika kvinnliga entreprenörer med en total omsättning på 8 miljarder kronor. Här berättar några medlemmar för Di:s räkning om deras bästa och sämsta affärer. .

DI - 15 minuter sedan

Image Systems får order på 10 miljarder

Image Systems affärsområde RemaSawco har fått en order på cirka 10 miljoner kronor från Setra Hasselfors..

DI - 30 minuter sedan

Mäktiga nätverket växer – ska öka kvinnors makt och ägande

17 Nätverket, en sammanslutning av landets mest framgångsrika kvinnliga entreprenörer, tar nu in tio nya medlemmar i sin exklusiva klubb. Tillsammans omsätter de 8 miljarder kronor och representerar 100 bolag med sammanlagt 6.000 anställda.

DI - 30 minuter sedan

Tysklands handelsbalansöverskott något lägre än väntat i oktober

Tysklands handelsbalans visade ett överskott på 17,3 miljarder euro i oktober, säsongsjusterat. .

DI - 30 minuter sedan

Starbreeze styrelse inte beslutsför efter avhopp

Spelutvecklaren Starbreeze tappar två styrelseledamöter. Därmed har bolaget inte en beslutsför styrelse. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Övertilldelning i Softbanks notering av mobilenheten

Softbank står fast vid introduktionskursen 1 500 yen per aktie inför börsnoteringen av bolagets verksamhet inom mobiltelefoni. Inkluderat för en övertilldelning säljer Softbank totalt cirka 1,76 miljarder aktier i enheten, enligt ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

FI kritiserade storbanker – utredningen mörkades

Finansinspektionens experter påtalade i en promemoria från förra året att det förekom brister i storbankernas arbete mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Det skriver Svenska Dagbladet..

DI - 1 timme sedan

ÅF lägger bud på finska Pöyry

Teknikkonsulten ÅF går ihop med finska Pöyry och lägger ett bud på 10,2 euro per aktie vilket värderar bolaget till totalt 611 miljoner euro, motsvarande 6,3 miljarder kronor..

DI - 1 timme sedan

Miljardregn: Här är världens bäst betalda artister

Varför uppfinna hjulet två gånger? Det lönar sig ju att damma av ett 31 år gammalt album, ge sig ut på vägarna och spela det live på nytt. Fråga bara Bono och de andra i U2..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.