DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 14:17

DI - 09 mar 18 kl. 19:29

Tobias Wikström: Låt Svenskt Näringslivs vd få vara vdDEBATT. Carola Lemne slutar som vd för Svenskt Näringsliv och en ny ska rekryteras. Spekulationerna om efterträdare pågår, liksom summeringen av den avgående chefens framgångar och misstag.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wikström, Svenskt Näringslivs, Debatt, Lemne, Svenskt Näringsliv

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tobias, Wikström, Låt, Svenskt, Näringslivsvd , vara vd
Politikerbloggen - 01 feb 11 kl. 14:31

NYTT JOBB Tobias Krantz får chefsjobb hos Svenskt Näringsliv

EXMINISTER FÅR NYTT JOBB. Förre högskole- och forskningsministern Tobias Krantz (FP) anställs av Svenskt Näringsliv. Han blir chef för avdelningen utbildning, forskning och innovation.

DI - 03 jan 18 kl. 19:30

Tobias Wikström: Svenskt Näringsliv måste kunna bättre

LEDARE. Återigen lyckas Svenskt Näringslivs ledning trampa fel i ett medieframträdande. I nyårshelgen intervjuades organisationens vd Carola Lemne av Dagens Nyheter.

DI - 23 nov 17 kl. 19:30

Tobias Wikström: Betala skatt inte en fråga om moral

LEDARE. Efter att Leif Östling meddelade att han lämnar ordförandeposten i Svenskt Näringsliv har flera debattörer hävdat att det är skillnad på lagens bokstav och moral när det gäller skatter. Man kan alltså ha en låg skattemoral även om man inte har gjort något olagligt..

DI - 29 nov 17 kl. 19:34

Tobias Wikström: Näringslivet bör fortsätta prata skatter

LEDARE. I samhällsdebatten leder ofta ett olyckligt uttalande till att pendeln svänger helt åt andra hållet. Det tycks ha hänt i Svenskt Näringsliv.

DI - 22 maj 18 kl. 19:30

Tobias Wikström: Ingen ska säga att företagare har låg skatt

LEDARE. Sverige har högst skatt för företagare bland 16 jämförbara konkurrentländer. Dagens industri rapporterade på tisdagen om en jämförelse som Svenskt Näringsliv låtit göra.

Skånskan - 08 maj 18 kl. 19:42

Tobias Stiftelsen firade 25 år i Lund

Lund Vetenskapliga och etiska utmaningar med benmärgstransplantation stod på programmet när Tobias Stiftelsen firade 25 år i Lund. Kronprinsessan Victoria närvarade i egenskap av stiftelsens Höga Beskyddare.1992 grundades stiftelsen av Gunilla och Marcus Storch efter att deras son Tobias dött i en svår blodsjukdom, endast 17 år gammal.

Alliansfritt Sverige - 02 feb 12 kl. 19:30

Tobias Krantz underkänner sitt arbete som forskningsminister


FORSKNING. För två år sedan la Astra Zeneca ner sin forskning i Lund, och nu går även verksamheten i Södertälje i graven. Enorma forskningsprojekt skrotas och över tusen personer förlorar jobbet.

Expressen - 12 nov 12 kl. 17:49

Cecilia Wikström hotas efter kritik

Den nye tilltänkte EU-kommissionären Tonio Borg får hård kritik från svenskt håll. Den svenska EU-parlamentarikern Cecilia Wikström, FP, kallar honom för en "homofob av rang". Efter att ha uttalat sig kritiskt har hon fått motta flera hot från extrema grupper.

SR - 22 nov 13 kl. 10:00

Wikström: Lagkänslan nyckeln till svenskt VM-guld

VM-spel har Victoria Wikström satsat på ända sedan förra VM tog slut och tror hon kan vinna sitt tredje VM-guld..

Helsingborgs Dagblad - 01 feb 11 kl. 13:23

Nytt jobb för Tobias Krantz

Tidigare högskole- och forskningsminister Tobias Krantz blir nya chef för avdelningen utbildning, forskning och innovation på Svenskt Näringsliv. Han tillträder den 1 maj, enligt ett pressmeddelande. Tobias Krantz är filosofie doktor i statskunskap och var riksdagsledamot för folkpartiet 2002?

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

SAS utökar sin flotta med tre A321 Long Range

SAS utökar sin flotta och leasar tre A321 Long Range-plan, enligt ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Santander stänger 140 bankkontor i Storbritannien

Den spanska storbanken Santander stänger 140 bankkontor i Storbritannien som en konsekvens av förändrat kundbeteende. Totalt drabbas 1.270 anställda.

DI - 30 minuter sedan

”Ett säkert kort” – branscherna som snabbast maxar vinsten

Är du akademiker inom ett bristyrke? I så fall kan du se fram emot rejält klirr i kassan om du startar eget. Här är branscherna där småföretagare lättast gör vinst – och de som har svårast att visa svarta siffror.

DI - 30 minuter sedan

Rekar: Pareto tar upp bevakningen av Dometic

Pareto Securities meddelar att man tar upp bevakningen av Dometic, medan Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Epiroc..

DI - 30 minuter sedan

Deras trimning av motorer accelererar

ÖREBRO. Allt började med trimning av Saab-motorer. I dag är Maptun ett växande bolag på fyra ben med kunder över hela världen.

DI - 30 minuter sedan

Sämre detaljhandelsförsäljning i USA förra veckan

Försäljningen i affärskedjorna i USA steg 0,7 procent vecka 3, som avslutades den 19 januari, jämfört med motsvarande vecka föregående år. Jämfört med veckan före sjönk försäljningen 1,3 procent. .

DI - 45 minuter sedan

Essity-konkurrentens resultat svagare än väntat

Den amerikanska konsumentvarugruppen Kimberly-Clark, som bland annat konkurrerar med Essity, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:60 dollar för det fjärde kvartalet 2018..

DI - 30 minuter sedan

FC: Varmt och snöfritt väder bidrog till Castellums kvartalsresultat

Fastighetsbolaget Castellum hade en viss positiv vädereffekt på kostnadssidan under det fjärde kvartalet 2018 jämfört med under ett normalår..

DI - 1 timme sedan

EU säger blankt nej till att omförhandla brexitavtalet

EU är inte redo att omförhandla utträdesavtalet med Storbritannien. EU och Irland har ett ansvar att skydda den inre marknaden och tullunionen..

DI - 1 timme sedan

H&M "rycker ut" ut och ger rabatt till federalt anställda amerikaner

Den rekordlånga nedstängningen av amerikanska statsapparaten har gjort att hundratusentals amerikaner står utan lön. Nu rycker H&M ut och erbjuder rabatt som plåster på såren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.