Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Thursday, 24 May, 13:59

Liknande nyheter

Taggar: , sammanmot , vindkraft
Barometern - 15 jan 14 kl. 12:00

(S)tor splittring om vindkraft

Det var splittring i S-gruppen under måndagens fullmäktigesammanträde när frågan om vindkraft vid Ävrö skulle avgöras. Till och med kommunfullmäktiges ordförande, Sven-Åke Johansson, gick emot partilinjen och röstade för kommunalt veto mot verken.
Han är ornitologiskt intresserad och frågan handlar ju om farorna som uppstår för örnar med vindkraftverk i ett havsörnsrikt område.

Cornucopia - 22 apr 15 kl. 09:29

Miljöpartiet inför skatt på solel, vågkraft och vindkraft

Det Miljöpartistyrda miljödepartementet vill införa skatt på solel, vågkraft, vindkraft och övriga förnyelsebar elproduktion. Likt skatt på t ex fossila bränslen är förstås tanken att det ska användas och installeras mindre förnyelsebar energi.

Alla anläggningar större än 32 kW i nominell -  80 kW för vindkraft eller vågkraft och 144 kW för solel - ska betala skatten om 30 öre per kWh, och anläggningarnas storlek ska räknas per organisationsnummer.

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 17 kl. 16:01

Motvind för investeringar i vindkraft

Utbyggnaden av vindkraft väntas halveras under åren 2017–2020 jämfört med den föregående treårsperioden, enligt branschorganisationen Svensk vindenergi. Förutom att utbyggnadsmålet till 2020 snart har uppnåtts hänger inbromsningen i utbyggnad samman med.

Skånskan - 09 mar 17 kl. 11:30

Konstgjort ö ska ge billig vindkraft

DANMARK En sex kvadratkilometer stor konstgjord ö på Doggers Bank mitt i Nordsjön kan bli en ny knutpunkt för el från vindkraftsparker från Danmark, Tyskland och Holland. ERWP.fif(0)Ön gör det möjligt att bygga, koppla samman och underhålla tusentals havsbaserade vindkraftverk uppger Energinet.

YLE - 16 jan 17 kl. 17:23

Ja till vindkraft - men kanske inte i Västnyland

Vindmöllorna i Hangö och Barösund snurrar på, men är förlustbringande för företaget Saba Wind. Trots motvind tror både Saba Wind och Ekenäs Energi fortfarande på vindkraftens framtid i Finland. Det är snart 15 år sedan Barösund fick tre vindkraftverk och Hangö fyra vindmöllor.

BT - 01 jun 12 kl. 11:04

Håller argumenten mot vindkraft?

Det finns flera argument som vindkraftsmotståndarna använder som är ett hinder för en bra debatt och som behöver bemötas, anser Sören Kviberg, ordförande i miljönämnden i regionen. Vindkraft väcker många känslor, en konstruktiv debatt är nödvändig. Flertalet ser vindkraft som en viktig del av en hållbar elproduktion, men den passar inte överallt och hänsyn måste också tas till andra intressen.

BT - 18 mar 13 kl. 12:43

Enad bygd mot vindkraft i Borgstena

Att Christer Andersson i sin debattartikel tycker att ?Borås stad är vilse i vindkraften? låter troligt då han själv förlorar cirka 150 000 kronor/år när det inte får byggas vindkraft på den mark han äger men inte bor vid.

BT - 20 apr 11 kl. 08:09

Mer vindkraft höjer inte elpriset

Energimyndigheten har uppdrag från regering och riksdag att på olika sätt bidra till att EU:s och riksdagens energibeslut genomförs. Målen handlar om effektiv energianvändning, mer förnybar energi och mindre utsläpp. I uppdraget ingår att myndigheten korrigerar felaktiga påståenden om dessa beslut och deras konsekvenser i medier.

Kristianstadsbladet - 08 aug 11 kl. 16:04

Mer vindkraft, för Hedlund?

I mitten av 70-talet ansåg S - vid makten - att 13 reaktorer behövdes. Tidigare Centerledaren Gunnar?
I mitten av 70-talet ansåg S ?

SVT Debatt - 07 mar 14 kl. 16:07

Storskalig vindkraft behöver inte skattebefrias

VINDKRAFT Vi har ett orättvist och ologiskt beskattningssystem för vindkraft i Sverige i dag. Finansminister Anders Borg: Varför ska det vara dyrare för ett energibolag att producera vindkraft, än för ett fastighetsbolag? De som använder el som producerats i vindkraftverk de själva äger, slipper betala energiskatt helt utan begränsning – medan det finns begränsningar för all annan egenproducerad el.

BT - 27 jan 11 kl. 12:10

Ont om plats för vindkraft i Borås

Endast tre områden pekas ut som helt lämpliga för vindkraft i Borås. Två av områdena ligger nordost om Brämhult och runt Rångedala. Det tredje området är runt Borgstena.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

FBK stänger butiken – Press sista pusselbiten

"Har allt det vi letat efter".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Drömstart för Toivonen i kvalet

Ola Toivonen bytte av VM-kompisen Jimmy Durmaz i 66:e minuten när Toulouse krossade Ajaccio med 3–0 i första kvalmatchen. Matchen spelades, på grund av skandaler av Ajacciofans i kvalsteget innan, på neutral plan i Montpellier..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Nya ansikten glänste på kulstigen

Fjärde omgången av kulstigsserien avgjordes under varma förhållande och en del mygg men resultatmässigt var det en bra omgång vid Änggruvornas jaktskyttebana..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Nytänkande chef prisas

Ny metod för att lyfta lärandet hyllas med utmärkelse.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Dags för dagliga samtal om Kronoparken

Fritidsgården på Kronoparken, skolorna, centrumutvecklingen, arbetsmarknaden och företagandet.Det händer mycket på Kronoparken nästa vecka. Varje vardag bjuds boende och politiker in, för att samtala om hur Karlstads största stadsdel ska bli ännu bättre..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Inga fler utredningar, tack!

Skolan. Jag har jobbat på Centralskolan i knappa fem år. Under dessa år har debatten om en nybyggd skola gått från att vara en abstrakt tanke till att äntligen kunna bli av.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Hjorten är bästa platsen

Vi socialdemokrater anser att kvarteret Hjorten/Smeden är bästa stället att bygga det nya högstadiet på..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Vi ska ha en vård utan köer

Replik. Replik till Hans Forsell i Arvika nyheter.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Folkparken är till för nöjesverksamhet

Nöje. Tack Folkparksstyrelsen i Arvika för ert besked i AN om att Yankee Car Club inte har fått något fäste i parken. Visst låter det gulligt när det berättas om deras verksamhet och om hur de pysslar med sina bilar.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Vad är planen för Graningegården?

Skolan. Läste i AN 23/5 att Graningegården nämns i sammanhanget översyn för mer ändamålsenliga lokaler. Vad som inte nämns är de planer på att helt avveckla skolverksamheten och göra om skolan till en förskola, såsom tas upp i dokumentet/förstudien ”Framtidens förskola” (Arvika kommun, 15 mars 2018)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.