DI > Ekonomi

Monday, 17 December, 19:52

DI - 08 mar 18 kl. 19:30

Lägg om beskattning och avgift för att gynna klimatsmarta transporterFör att främja teknikutveckling bör Sverige ersätta den nuvarande trubbiga fordonskatten med en ekoskatt. Då kan 75 procent av beskattningen försvinna för de mest klimatsmarta fordonen, skriver företrädare för transportsektorn.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läggom , beskattningoch , avgiftför att , gynna, klimatsmarta, transporter
YLE - 07 dec 16 kl. 04:50

Riksdagen debatterar skattesänkningar - se hur din beskattning påverkas!

Vem gynnas mest av regeringens skattesänkningar? Frågan kommer att vara aktuell på onsdag då riksdagen debatterar skattelättnaderna för 2017. Vår interaktiva grafik visar hur förändringarna påverkar din beskattning!

Sydsvenskan - 08 nov 13 kl. 13:31

Dansk avgift kan gynna Malmö

Köpenhamns flygplats Kastrup vill ta betalt när bussar hämtar passagerare. Det kan gynna Malmö.
 .

Regeringen - 14 jun 12 kl. 18:43

Regeringen stoppar möjlighet att utnyttja investeringssparkontot för att undgå beskattning

Regeringen överlämnade i dag en skrivelse till riksdagen där man aviserar kommande ändringar i reglerna om beskattning av finansiella instrument på investeringssparkonton. Ändringarna görs för att förhindra att investeringssparkontot utnyttjas för att undgå beskattning och innebär att finansiella instrument som är förpliktelser, till exempel utfärdade optioner eller terminer med negativt värde, ska undantas från konventionell beskattning. Det finns särskilda skäl för att tillämpa det kommande förslaget från och med den 15 juni 2012.

Ekonomistas - 18 sep 15 kl. 06:25

Perspektiv på svensk beskattning av höga arbetsinkomster

I senaste numret av Ekonomisk debatt skriver Lennart Flood en mycket bra artikel om beskattning av arbete med fokus på beskattning av höga inkomster. Med utgångspunkt i teorin om optimal beskattning och vad vi vet om elasticiteten i skattebasen ger han en god bild av forskningsläget och hur det relaterar till svenska förhållanden. Kontentan är att om man ska ha ett högt skatteuttag så kräver detta relativt höga skatter för alla, snarare än kraftig progressivitet.

GöteborgsPosten - 01 okt 12 kl. 09:03

Heden får rekorddyr p-avgift i dag

I går kostade sex timmar parkering 72 kronor. I dag får man betala 320 kronor. Chockhöjningen ska gynna cityshoppingen..

Sydsvenskan - 11 nov 13 kl. 06:30

P-avgift för bussar upprör resebyråer

Köpenhamns flygplats Kastrup vill ta betalt när bussar hämtar passagerare. Det kan gynna Malmö..

Barometern - 14 mar 16 kl. 06:00

Tak på kortavgifter kan gynna handlare

Varje gång du betalar med kort kostar det butiken en summa pengar. En summa som banken tar i avgift. I sommar väntas den avgiften få ett tak..

YLE - 05 jun 17 kl. 04:29

Operatörer vill ha extra avgift när mobilen används utomlands

Finländare kan bli tvungna att betala extra för att använda mobiltelefonen utomlands, trots att de så kallade roamingavgifterna inom EU slopas i mitten av juni. Tre stora mobiloperatörer har ansökt om undantag, med hänvisning till att förändringen skulle betyda minskade intäkter, vilket i sin tur leder till dyrare abonnemang också för dem som inte använder mobilen utomlands. - Vi har möjlighet att besluta om saken tidigast den 15 juni.

Sydöstran - 14 apr 18 kl. 16:00

Billigare TV-avgift är diskutabelt

Den nya TV-avgiften kommer att” gynna de som har låg inkomst”, står det i en kvällstidning. .

Nyan - 02 mar 17 kl. 09:19

”Om tio år kanske vi har egen beskattning”

Lär unga mer om åländsk juridik för att säkra den åländska självstyrelsen.

Det och många andra råd gav tidigare lantråd till dagens regering under onsdagskvällens rundabordsamtal i Folkhögskolan.
Fyra tidigare lantråd, Sune Eriksson (Lib), Ragnar Erlandsson (C), Roger Jansson (MSÅ) och Roger Nordlund (C), berättade både om sina egna tidigare erfarenheter av ämbetet och sin syn på dagens självstyrelse och relationerna med riket.

Nyan - 01 aug 17 kl. 18:48

Ändrad beskattning kan leda till företagsflykt

– Vi har någon gång gång varit så drastiska och sagt att man måste flytta huvudkontoren innan vi får en egen beskattning, säger Trygve Eriksson, vd för Eriksson Capital.
De faktiska följderna av en egen åländsk beskattning har inte utretts tillräckligt. Det menar Trygve Eriksson, vd för investmentbolaget Erikson Capital.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Labour kräver misstroendeomröstning om May

Labourledaren Jeremy Corbyn säger under debatten i underhuset att han kommer att kräva en misstroendeomröstning på grund av att Theresa May skjutit upp omröstningen om brexitavtalet..

DI - 30 minuter sedan

JO inleder granskning av FI:s hantering av utlämnande av uppgifter

Justitieombudsmannen (JO) har beslutat att inleda en granskning av Finansinspektionens agerande i samband med att Svenska Dagbladet begärde ut vissa uppgifter för en tid sedan..

DI - 15 minuter sedan

Centern är inget mittenparti

DEBATT. Centern, med partiledaren Annie Lööf, är berett att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister för att minska SD:s politiska inflytande. Att i alla frågor, stora som små, utestänga ett parti i riksdagen från inflytande är ingen bra idé i en demokrati, skriver DN:s före detta politiska chefredaktör Svante Nycander..

DI - 15 minuter sedan

Dagens liberaler låter som högern för 100 år sedan

Den svenska demokratin fyllde 100 år på måndagen. Den 17 december 1918, bara veckor efter att första världskriget klingat ut och mitt under skriande livsmedelsbrist, bröt tvåkammarriksdagen med den gamla ordningen och röstade ja till allmän och lika rösträtt för kvinnor och män. Följande vår gick svenskarna för första gången och röstade på lika villkor i val till kommun och landsting..

DI - 45 minuter sedan

TC Techs företrädesemission övertecknad

First North-bolaget TC Techs företrädesemission övertecknades till 223,4 procent. Totalt har bolaget tillförts 40 miljoner kronor före emissionskostnader och kvittning om 10,7 Mkr. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Hybricons företrädesemission tecknad till 82 procent

Elbussbolaget Hybricons företrädesemission av units tecknades till 82 procent och bolaget tillförs 20,8 miljoner kronor före emissionskostnader om cirka 1,8 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

S&P upprepar ABB:s kreditbetyg efter Power Grids-affären

Kreditvärderingsinstitutet S&P upprepar kreditbetyget A för industrikoncernen ABB efter Power Grids-affären med japanska Hitachi. Utsikterna anges till stabila. .

DI - 1 timme sedan

Återhämtning i New York men fortfarande minus för tunga index

New York-börsen repar sig något från den svaga öppningen. Strax innan klockan 19 svensk tid är storbolagsindex S&P 500 ned 0,8 procent efter att ha tappat så mycket som 1,2 procent..

DI - 1 timme sedan

Pestlistan – aktierna du ska undvika 2019

Den motiga börsen blir ännu svårare att hantera nästa år, varnar Kepler Cheuvreux. Då gäller det att styra undan för högt värderade tillväxtaktier. Här är analyshusets lista med aktier som märks med varningstriangel inför 2019..

DI - 1 timme sedan

Ryssland skickar stridsflyg till Krim

Ryssland skickar fler än tio stridsflygplan till Krimhalvön, meddelar landets försvarsdepartement. Detta eftersom Ukraina, enligt Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov, förbereder en "provokation" före årsskiftet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.