DI > Ekonomi

Monday, 19 March, 21:03

DI - 08 mar 18 kl. 19:30

Lägg om beskattning och avgift för att gynna klimatsmarta transporterFör att främja teknikutveckling bör Sverige ersätta den nuvarande trubbiga fordonskatten med en ekoskatt. Då kan 75 procent av beskattningen försvinna för de mest klimatsmarta fordonen, skriver företrädare för transportsektorn.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

57 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läggom , beskattningoch , avgiftför att , gynna, klimatsmarta, transporter
YLE - 07 dec 16 kl. 04:50

Riksdagen debatterar skattesänkningar - se hur din beskattning påverkas!

Vem gynnas mest av regeringens skattesänkningar? Frågan kommer att vara aktuell på onsdag då riksdagen debatterar skattelättnaderna för 2017. Vår interaktiva grafik visar hur förändringarna påverkar din beskattning!

Sydsvenskan - 08 nov 13 kl. 13:31

Dansk avgift kan gynna Malmö

Köpenhamns flygplats Kastrup vill ta betalt när bussar hämtar passagerare. Det kan gynna Malmö.
 .

Regeringen - 14 jun 12 kl. 18:43

Regeringen stoppar möjlighet att utnyttja investeringssparkontot för att undgå beskattning

Regeringen överlämnade i dag en skrivelse till riksdagen där man aviserar kommande ändringar i reglerna om beskattning av finansiella instrument på investeringssparkonton. Ändringarna görs för att förhindra att investeringssparkontot utnyttjas för att undgå beskattning och innebär att finansiella instrument som är förpliktelser, till exempel utfärdade optioner eller terminer med negativt värde, ska undantas från konventionell beskattning. Det finns särskilda skäl för att tillämpa det kommande förslaget från och med den 15 juni 2012.

Ekonomistas - 18 sep 15 kl. 06:25

Perspektiv på svensk beskattning av höga arbetsinkomster

I senaste numret av Ekonomisk debatt skriver Lennart Flood en mycket bra artikel om beskattning av arbete med fokus på beskattning av höga inkomster. Med utgångspunkt i teorin om optimal beskattning och vad vi vet om elasticiteten i skattebasen ger han en god bild av forskningsläget och hur det relaterar till svenska förhållanden. Kontentan är att om man ska ha ett högt skatteuttag så kräver detta relativt höga skatter för alla, snarare än kraftig progressivitet.

GöteborgsPosten - 01 okt 12 kl. 09:03

Heden får rekorddyr p-avgift i dag

I går kostade sex timmar parkering 72 kronor. I dag får man betala 320 kronor. Chockhöjningen ska gynna cityshoppingen..

Sydsvenskan - 11 nov 13 kl. 06:30

P-avgift för bussar upprör resebyråer

Köpenhamns flygplats Kastrup vill ta betalt när bussar hämtar passagerare. Det kan gynna Malmö..

Barometern - 14 mar 16 kl. 06:00

Tak på kortavgifter kan gynna handlare

Varje gång du betalar med kort kostar det butiken en summa pengar. En summa som banken tar i avgift. I sommar väntas den avgiften få ett tak..

YLE - 05 jun 17 kl. 04:29

Operatörer vill ha extra avgift när mobilen används utomlands

Finländare kan bli tvungna att betala extra för att använda mobiltelefonen utomlands, trots att de så kallade roamingavgifterna inom EU slopas i mitten av juni. Tre stora mobiloperatörer har ansökt om undantag, med hänvisning till att förändringen skulle betyda minskade intäkter, vilket i sin tur leder till dyrare abonnemang också för dem som inte använder mobilen utomlands. - Vi har möjlighet att besluta om saken tidigast den 15 juni.

Nyan - 02 mar 17 kl. 09:19

”Om tio år kanske vi har egen beskattning”

Lär unga mer om åländsk juridik för att säkra den åländska självstyrelsen.

Det och många andra råd gav tidigare lantråd till dagens regering under onsdagskvällens rundabordsamtal i Folkhögskolan.
Fyra tidigare lantråd, Sune Eriksson (Lib), Ragnar Erlandsson (C), Roger Jansson (MSÅ) och Roger Nordlund (C), berättade både om sina egna tidigare erfarenheter av ämbetet och sin syn på dagens självstyrelse och relationerna med riket.

Nyan - 01 aug 17 kl. 18:48

Ändrad beskattning kan leda till företagsflykt

– Vi har någon gång gång varit så drastiska och sagt att man måste flytta huvudkontoren innan vi får en egen beskattning, säger Trygve Eriksson, vd för Eriksson Capital.
De faktiska följderna av en egen åländsk beskattning har inte utretts tillräckligt. Det menar Trygve Eriksson, vd för investmentbolaget Erikson Capital.

YA - 10 jun 14 kl. 06:30

Även Ystad tar ut olaglig avgift

Det är olagligt att ta ut en avgift för de 15-timmarsbarn som stannar på förskolan över lunchen. Det har Skolinspektionen slagit fast efter en anmälan mot Sjöbo kommun. Det påverkar även Ystad, som har en liknande modell.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Bankens oberoende står på spel

Slutar Oktogonen få vinstavsättningar från Handelsbanken tvingas stiftelsen att sälja aktier i banken. Det riskerar påverka bankens oberoende och bli en stor skattesmäll för Oktogonens andelsägare..

DI - 5 minuter sedan

Richard Bråse: Uppförsbacke när digitaliseringen tar fart

Efter H&M:s kurskollaps riskerar Handelsbanken att bli nästa börsjätte att hamna under hård strukturell press. Den kontorsfokuserade affärsmodellen kan vändas till en utmaning när banktjänster digitaliseras i allt högre utsträckning..

DI - 5 minuter sedan

Håkan Blomdahl fortsätter öka i Mertiva - har nu 54,5 procent

Mertivas majoritetsägare Håkan Blomdahl fortsätter att steg för steg öka sitt innehav i investeringsbolaget. .

DI - 4 minuter sedan

Atrium Ljungbergs vd köper aktier för 700.000

Annica Ånäs har per den 19 mars köpt 5.431 B-aktier i Atrium Ljungberg, där hon är vd..

DI - 5 minuter sedan

Missnöjd personal hot mot Handelsbanken

Vinstandelsstiftelsen Oktogonen, som har varit avgörande för Handelsbankens framgångar, riskerar att bli ett allvarligt problem för banken. Om Handelsbankens lönsamhet fortsätter att sjunka, jämfört med konkurrenterna, stoppar banken avsättningarna till stiftelsen..

DI - 45 minuter sedan

Kryphål i nya Postnord-lagen

Den första mars införde Postnord avgifter på varor från Kina. Det riskerar att sänka näthandeln på billiga produkter. Men lågprishandlare har hittat ett kryphål, rapporterar SVT.

DI - 1 timme sedan

Hans Bolander: Uppstickarnas bolån pressar storbankerna

När det gäller tjänster inom bank och finans är svenska kunder konservativa och i många fall ointresserade av nya aktörer. Det visar sig i de fyra svenska storbankernas dominans på en mängd områden..

DI - 1 timme sedan

Tobias Wikström: Hur blev Andersson en vänsterpopulist?

LEDARE. Erfaren, kompetent, skolad. De orden använde Di på ledarplats om Magdalena Andersson, dagen efter att hon för sex år sedan hade utsetts till Socialdemokraternas finansministerkandidat.

DI - 1 timme sedan

Sex and the city-stjärna vill bli guvernör

Cynthia Nixon, mest känd för sin roll i tv-serien Sex and the city, ställer upp i guvernörsvalet i New York, skriver amerikanska medier..

DI - 1 timme sedan

Ann Linde om avtalet: "Trodde inte det skulle komma så här snabbt"

”Idag är det vit rök i Bryssel. Avtalet är ett väldigt stort framsteg. Jag trodde inte att det skulle komma så här snabbt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.