DI > Ekonomi

Thursday, 21 June, 04:39

DI - 08 mar 18 kl. 19:30

Lägg om beskattning och avgift för att gynna klimatsmarta transporterFör att främja teknikutveckling bör Sverige ersätta den nuvarande trubbiga fordonskatten med en ekoskatt. Då kan 75 procent av beskattningen försvinna för de mest klimatsmarta fordonen, skriver företrädare för transportsektorn.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läggom , beskattningoch , avgiftför att , gynna, klimatsmarta, transporter
YLE - 07 dec 16 kl. 04:50

Riksdagen debatterar skattesänkningar - se hur din beskattning påverkas!

Vem gynnas mest av regeringens skattesänkningar? Frågan kommer att vara aktuell på onsdag då riksdagen debatterar skattelättnaderna för 2017. Vår interaktiva grafik visar hur förändringarna påverkar din beskattning!

Sydsvenskan - 08 nov 13 kl. 13:31

Dansk avgift kan gynna Malmö

Köpenhamns flygplats Kastrup vill ta betalt när bussar hämtar passagerare. Det kan gynna Malmö.
 .

Regeringen - 14 jun 12 kl. 18:43

Regeringen stoppar möjlighet att utnyttja investeringssparkontot för att undgå beskattning

Regeringen överlämnade i dag en skrivelse till riksdagen där man aviserar kommande ändringar i reglerna om beskattning av finansiella instrument på investeringssparkonton. Ändringarna görs för att förhindra att investeringssparkontot utnyttjas för att undgå beskattning och innebär att finansiella instrument som är förpliktelser, till exempel utfärdade optioner eller terminer med negativt värde, ska undantas från konventionell beskattning. Det finns särskilda skäl för att tillämpa det kommande förslaget från och med den 15 juni 2012.

Ekonomistas - 18 sep 15 kl. 06:25

Perspektiv på svensk beskattning av höga arbetsinkomster

I senaste numret av Ekonomisk debatt skriver Lennart Flood en mycket bra artikel om beskattning av arbete med fokus på beskattning av höga inkomster. Med utgångspunkt i teorin om optimal beskattning och vad vi vet om elasticiteten i skattebasen ger han en god bild av forskningsläget och hur det relaterar till svenska förhållanden. Kontentan är att om man ska ha ett högt skatteuttag så kräver detta relativt höga skatter för alla, snarare än kraftig progressivitet.

GöteborgsPosten - 01 okt 12 kl. 09:03

Heden får rekorddyr p-avgift i dag

I går kostade sex timmar parkering 72 kronor. I dag får man betala 320 kronor. Chockhöjningen ska gynna cityshoppingen..

Sydsvenskan - 11 nov 13 kl. 06:30

P-avgift för bussar upprör resebyråer

Köpenhamns flygplats Kastrup vill ta betalt när bussar hämtar passagerare. Det kan gynna Malmö..

Barometern - 14 mar 16 kl. 06:00

Tak på kortavgifter kan gynna handlare

Varje gång du betalar med kort kostar det butiken en summa pengar. En summa som banken tar i avgift. I sommar väntas den avgiften få ett tak..

YLE - 05 jun 17 kl. 04:29

Operatörer vill ha extra avgift när mobilen används utomlands

Finländare kan bli tvungna att betala extra för att använda mobiltelefonen utomlands, trots att de så kallade roamingavgifterna inom EU slopas i mitten av juni. Tre stora mobiloperatörer har ansökt om undantag, med hänvisning till att förändringen skulle betyda minskade intäkter, vilket i sin tur leder till dyrare abonnemang också för dem som inte använder mobilen utomlands. - Vi har möjlighet att besluta om saken tidigast den 15 juni.

Sydöstran - 14 apr 18 kl. 16:00

Billigare TV-avgift är diskutabelt

Den nya TV-avgiften kommer att” gynna de som har låg inkomst”, står det i en kvällstidning. .

Nyan - 02 mar 17 kl. 09:19

”Om tio år kanske vi har egen beskattning”

Lär unga mer om åländsk juridik för att säkra den åländska självstyrelsen.

Det och många andra råd gav tidigare lantråd till dagens regering under onsdagskvällens rundabordsamtal i Folkhögskolan.
Fyra tidigare lantråd, Sune Eriksson (Lib), Ragnar Erlandsson (C), Roger Jansson (MSÅ) och Roger Nordlund (C), berättade både om sina egna tidigare erfarenheter av ämbetet och sin syn på dagens självstyrelse och relationerna med riket.

Nyan - 01 aug 17 kl. 18:48

Ändrad beskattning kan leda till företagsflykt

– Vi har någon gång gång varit så drastiska och sagt att man måste flytta huvudkontoren innan vi får en egen beskattning, säger Trygve Eriksson, vd för Eriksson Capital.
De faktiska följderna av en egen åländsk beskattning har inte utretts tillräckligt. Det menar Trygve Eriksson, vd för investmentbolaget Erikson Capital.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Emma Stenström: Sätt manipulation på skolschemat

Från utsidan kan det te sig som ett mysterium. Hur kan till exempel Katarina Frostenson försvara den så kallade ”kulturprofilen”, om det ligger det minsta i de anklagelser som förts fram? Och vad är det som gör att Melania stannar hos Donald?

DI - 6 timmar sedan

Handelsbanken förbättrar regelefterlevnad efter hårda kritiken

Efter den hårda kritiken är Handelsbanken i färd med att bilda en ny avdelning för regelefterlevnad i Storbritannien. ”Det är en konsekvens av ett behov av att förstärka samordningen”, uppger banken..

DI - 6 timmar sedan

Viss lättnad på Wall Street

USA-börserna handlades oregelbundet under onsdagen. En viss lättnad noterades på Wall Street efter de breda nedgångarna som präglat handelsveckan hittills i spåren av den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina..

DI - 6 timmar sedan

Här är aktierna du riskerar att inte bli av med

De lite mindre handelsplatserna fortsätter att växa så det knakar och totalt har 16 bolag listats på First North Stockholm i år. Men det finns aktier att se upp, annars riskerar du att inte kunna ta dig ur. Di har gått igenom vilka aktier som handlades minst respektive mest under maj.

DI - 6 timmar sedan

Trump sätter stopp för separationerna

Donald Trump har skrivit under en presidentorder i syfte att sätta stopp för de kontroversiella separationerna av barn och vuxna som olagligt korsar gränsen mellan Mexiko och USA..

DI - 7 timmar sedan

Tyskland pekar ut Ryssland för hackerattack

Det var sannolikt Ryssland som låg bakom den förra veckans hackerattack mot tyska energi- och elbolag. Det säger Hans-Georg Maassen, chef för den tyska säkerhetspolisen BFV, till tidningskoncernen RND..

DI - 7 timmar sedan

Affärsvärlden: Köp Rovio, Tryg och Coor

Köp Rovio, Tryg och Coor men avstå från Soltech. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva. .

DI - 7 timmar sedan

Obama in i debatten om familjeseparationer

Nu ger sig USA:s förre president Barack Obama in i debatten kring familjeseparationerna vid gränsen mot Mexiko..

DI - 7 timmar sedan

Serneke bygger lyxvillor åt storägare – mörkar för marknaden

Byggbolaget Serneke bygger två exklusiva villor i Hovås utanför Göteborg åt redaren Sten A Olssons arvinge – tillika Sernekes storägare, kan Di avslöja. Marknaden hålls ovetande om projektets existens..

DI - 8 timmar sedan

Ny mätning: SD näst största partiet

Sverigedemokraterna går starkast framåt i ny väljarundersökning. Enligt DN/Ipsos får partiet 20 procent och är därmed Sveriges näst största parti, enligt mätningen.  Moderaterna får det lägsta väljarstödet sedan Ulf Kristersson blev partiledare, 19 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.