Mobil > Teknik

Monday, 19 March, 21:03

Mobil - 07 mar 18 kl. 08:45

Blackberry stämmer Facebook, Instagram och WhatsappFacebook har med sina meddelande-tjänster Messenger, Instagram och Whatsapp inkräktat på patent som tillhör Blackberry. Det vill den kanadensiska smartphone-tillverkaren göra gällande när man nu lämnat in en stämningsansökan mot de tre tjänsterna. Det ska handla om patent som rör just meddelande-teknologi av olika slag, och Blackberry söker nu ekonomisk kompensation..
Läs mer på Mobil
Läs mer om:
Facebook, Whatsapp, Messenger, Blackberry

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blackberry, stämmer, Facebook, Instagramoch , Whatsapp
Dagens PS - 07 mar 18 kl. 07:17

Blackberry stämmer Facebook för patentintrång

Kanadensiska Blackberry stämmer Facebook för patentintrång inom meddelandetjänster, rapporterar CNBC. Även Facebooks helägda tjänster Instagram och WhatsApp finns med i stämningen. I ett uttalande sade Blackberry att man efter flera år av dialog har valt att gå vidare på rättslig väg åt sina aktieägares vägnar.

DI - 15 feb 17 kl. 09:14

Blackberry stämmer Nokia

Smartphonetillverkaren Blackberry har stämt Nokia för patentintrång och kräver det finländska telekombolaget på royalties. Det skriver Bloomberg News..

DI - 29 okt 13 kl. 19:41

"Facebook förhandlar med Blackberry"

Facebook kan efter mycket om och men börja leverera mobiler. Den sargade mobiltillverkaren Blackberry är i kontakt med it-jätten om ett förvärv. Det uppger Wall Street Journal..

Resume - 30 okt 13 kl. 09:40

Facebook vill köpa Blackberry


Den sociala nätverksjätten Facebook ligger i förhandlingar om att köpa den krisdrabbade mobiltillverkaren Blackberry..

Resume - 04 nov 13 kl. 15:15

Facebook kan inte köpa Blackberry


Den krisdrabbade mobiltillverkaren Blackberry avbryter jakten på köpare. Resumé har tidigare rapporterat att bland annat Facebook är intresserat av att köpa bolaget och därmed kunna erbjuda en egen mobiltelefon..

Mobil - 02 jul 13 kl. 09:52

"Instagram-app dröjer till Windows Phone"

Trots Nokias kampanj har Instagram inga planer på att släppa en app till Windows Phone inom den närmaste tiden. Det samma gäller Blackberry, avslöjade Instagrams vd nyligen i en intervju..

HBL - 13 aug 12 kl. 09:38

"Facebook är inte för evigt"

I ett blogginlägg riktat till Facebooks vd Mark Zuckerberg skriver Dalton Caldwell som driver ett uppstartsföretag om hur han tror att mindre sociala nätverk kommer att ta över i framtiden.? Vi kommer att se ett antal mindre sociala plattformar som kommunicerar med varandra. De kommer att bygga på hållbara affärsmodeller.

Mobil - 22 mar 16 kl. 11:28

Facebook och Whatsapp försvinner från Blackberry

Smartphonesystemet drabbas av ytterligare motgångar..

Sydsvenskan - 24 jun 11 kl. 06:30

Härifrån till verkligheten

Att gilla är inte samma sak som att älska. Tekniken är på väg att kleta ner våra sannaste känslor. Författaren Jonathan Franzen håller­ ett ­glödande anförande till det riktiga livets försvar.

Nyheter 24 - 09 aug 11 kl. 08:16

Kravallerna sprider sig över Storbritannien


Kravallerna i London fortsatte rasa under måndagen. Inget tyder på att situationen ska lugna sig. LONDON.Så här såg det ut på måndagsmorgonen:

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 4 timmar sedan

Samsungs chipset långsammare än Snapdragon 845

Ryktena om att Samsungs Exynos-chipset underpresterar får stöd i vår jämförelse av benchmark-tester..

Mobil - 6 timmar sedan

Galaxy S9 Plus kostar cirka 3 100 kronor att tillverka

Tech Insights har gjort en bedömning av vad komponenterna till Samsungs pinfärska flaggskepp Galaxy S9 Plus kostar och kommit fram till en summa som motsvarar cirka 3 100 kronor..

Mobil - 9 timmar sedan

GPS-spåra: Telenor ger hunden mobilabonnemang

Telenor låter dig nu ge hunden ett eget mobilabonnemang med nummer och allt. Tanken är att det ska användas för att spåra hundens position via en gps-sändare, men du kan även ringa hunden och ge den röstkommandon..

Mobil - 10 timmar sedan

Tre släpper obegränsad surf och nya abonnemang

Tre gör om hela sitt abonnemangserbjudande. Nyheterna inkjluderar så väl prishöjningar som -sänkningar och ett nytt abonnemang med obegränsad surfmängd..

Mobil - 11 timmar sedan

Rykte: Apple har börjat tillverka egna Micro LED-skärmar

Enligt uppgifter från källor ”med insyn i saken” så ska Apple ha inlett verksamhet med egen tillverkning av så kallade Micro LED-skärmar. Det är sannolikt Apple Watch som skärmarna är ämnade för initialt, men på sikt kan man förstås även komma att förse Iphone-modeller med Micro LED-skärmar också..

Mobil - 11 timmar sedan

”LG G7 kan få LCD-skärm i stället för OLED”

Enligt källor till flera investerare så ska den koreanska elektronikjätten LG:s kommande flaggskeppstelefon G7 vara rustad med en LCD-skärm snarare än en OLED-skärm, detta primärt för att spara pengar..

Mobil - 12 timmar sedan

Teliakunder surfar fritt även på Snapchat

Telia har lagt till även Snapchat till sitt erbjudande om fri surf på sociala medier. Tjänsten adderas till de tio andra tjänster som redan finns i erbjudandet..

Mobil - 16 mar 18 kl. 15:40

Mobilens batteri: Det här gäller och så får du batteriet att räcka längre

Mobilens batteri åldras för varje laddning, men använder du det på rätt sätt kan du få det att räcka längre..

Mobil - 16 mar 18 kl. 15:05

Bild som påstås föreställa HTC U12 Plus läcker ut

HTC:s nya flaggskeppsenhet U12 Plus ska inte offentliggöras förrän tidigast i maj, men specifikationerna på enheten har redan läckt ut. Och nu tycks vi av allt att döma även ha fått veta hur telefonen ser ut. Detta då den notoriske techläckaren Evan Blass nu publicerat en bild på enheten som förvisso inte håller högsta kvalitet, men som ändå avslöjar en hel del..

Mobil - 16 mar 18 kl. 15:07

Rykte: Iphone-tillverkare använde otillåtna delar

Enligt rapporter från källor som påstås ha insyn i saken ska Iphone-tillverkaren Wistron, vid tillverkningen av Iphone 8 Plus, ha använt komponenter som Apple inte godkänt. Wistron säger att man inte kommenterar uppgifter som rör specifika kunder, men förnekar att något driftstopp ska ha ägt rum till följd av den påstådda upptäckten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.