Mobil > Teknik

Sunday, 23 September, 14:48

Mobil - 07 mar 18 kl. 08:45

Blackberry stämmer Facebook, Instagram och WhatsappFacebook har med sina meddelande-tjänster Messenger, Instagram och Whatsapp inkräktat på patent som tillhör Blackberry. Det vill den kanadensiska smartphone-tillverkaren göra gällande när man nu lämnat in en stämningsansökan mot de tre tjänsterna. Det ska handla om patent som rör just meddelande-teknologi av olika slag, och Blackberry söker nu ekonomisk kompensation..
Läs mer på Mobil
Läs mer om:
Facebook, Whatsapp, Messenger, Blackberry

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blackberry, stämmer, Facebook, Instagramoch , Whatsapp
Dagens PS - 07 mar 18 kl. 07:17

Blackberry stämmer Facebook för patentintrång

Kanadensiska Blackberry stämmer Facebook för patentintrång inom meddelandetjänster, rapporterar CNBC. Även Facebooks helägda tjänster Instagram och WhatsApp finns med i stämningen. I ett uttalande sade Blackberry att man efter flera år av dialog har valt att gå vidare på rättslig väg åt sina aktieägares vägnar.

DI - 04 apr 18 kl. 08:29

Blackberry stämmer Snap

Kanadensiska Blackberry stämmer Snapchats moderbolag, Snap, för patentintrång. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 15 feb 17 kl. 09:14

Blackberry stämmer Nokia

Smartphonetillverkaren Blackberry har stämt Nokia för patentintrång och kräver det finländska telekombolaget på royalties. Det skriver Bloomberg News..

DI - 29 okt 13 kl. 19:41

"Facebook förhandlar med Blackberry"

Facebook kan efter mycket om och men börja leverera mobiler. Den sargade mobiltillverkaren Blackberry är i kontakt med it-jätten om ett förvärv. Det uppger Wall Street Journal..

Resume - 30 okt 13 kl. 09:40

Facebook vill köpa Blackberry


Den sociala nätverksjätten Facebook ligger i förhandlingar om att köpa den krisdrabbade mobiltillverkaren Blackberry..

Resume - 04 nov 13 kl. 15:15

Facebook kan inte köpa Blackberry


Den krisdrabbade mobiltillverkaren Blackberry avbryter jakten på köpare. Resumé har tidigare rapporterat att bland annat Facebook är intresserat av att köpa bolaget och därmed kunna erbjuda en egen mobiltelefon..

Mobil - 02 jul 13 kl. 09:52

"Instagram-app dröjer till Windows Phone"

Trots Nokias kampanj har Instagram inga planer på att släppa en app till Windows Phone inom den närmaste tiden. Det samma gäller Blackberry, avslöjade Instagrams vd nyligen i en intervju..

HBL - 13 aug 12 kl. 09:38

"Facebook är inte för evigt"

I ett blogginlägg riktat till Facebooks vd Mark Zuckerberg skriver Dalton Caldwell som driver ett uppstartsföretag om hur han tror att mindre sociala nätverk kommer att ta över i framtiden.? Vi kommer att se ett antal mindre sociala plattformar som kommunicerar med varandra. De kommer att bygga på hållbara affärsmodeller.

Nyteknik - 04 jun 18 kl. 11:35

Facebook delar känslig data med mobiltillverkare som Apple och Samsung

En granskning visar att Facebook under tio års tid delat med sig av användardata till mobilföretag som Apple, Samsung och Blackberry. Först efter Cambridge Analytica-skandeln har samarbeten avslutats..

Mobil - 22 mar 16 kl. 11:28

Facebook och Whatsapp försvinner från Blackberry

Smartphonesystemet drabbas av ytterligare motgångar..

Fler nyheter från Mobil

Mobil - Igår: 15:25

Nu finns Apple Iphone XS och XS Max i svenska butiker – här är den billigast

Idag den 21 september började nya Iphonemodellerna att säljas och de första som förbeställt har fått sina telefoner levererade..

Mobil - I förrgår: 14:40

Huawei går starkt framåt i Sverige

Färska siffror från analysfirman GFK visar att Huawei går starkt framåt på den svenska marknaden, något som sannolikt kan tillskrivas de nya P20-telefonernas popularitet..

Mobil - I förrgår: 14:47

Uppgifter: Facebook presenterar sin videochatt-enhet Portal nästa vecka

Redan i början av året kom uppgifter om att Facebook stod i begrepp att lansera en hårdvaru-enhet för videochatt, kallad Portal. Den sköts dock upp – sannolikt till följd av Cambridge Analytica-skandalen – men ska nu vara på gång att presenteras under nästa vecka, enligt ett färskt rykte..

Mobil - I förrgår: 12:15

Xiaomis spelmobil Black Shark testad

Jag är osäker på om det finns något behov av en särskild spelmobil, men är du säker är Xiaomi Black Shark ett utmärkt val..

Mobil - I förrgår: 11:14

Nu blir det möjligt att köpa betalappar till Androidmobiler för barn

Google har släppt funktionen Familjebibliotek i Sverige, vilket löser problemet att minderåriga Androidanvändare sedan en tid inte kunnat installera betalappar på sina mobiler..

Mobil - I förrgår: 09:36

HMD Global bjuder in till lanserings-event den 4 oktober

HMD Global har börjat skicka ut inbjudningar till ett event i London den 4 oktober. Exakt vad man har på gång är oklart, men det lutar åt att det är Nokia 7.1 Plus som ska göra global debut..

Mobil - I förrgår: 09:20

Alexa-fest när Amazon bjöd på spontant hårdvaru-event

Förhandsryktena visade sig stämma. Amazon offentliggjorde i samband med ett spontant event under torsdagen mängder av nya enheter, samtliga med AI-assistenten Alexa ombord..

Mobil - I förrgår: 16:10

Test av Defunc True: Headset och laddare i ett

Svenska Defunc har hittat en egen variant på helt trådlösa headset och fått till en klart intressant produkt..

Mobil - I förrgår: 15:13

Kan Nokia ha en renodlad gaming-telefon på gång?

Gamingtelefoner har blivit lite av en trend på sistone, och nu tycks även HMD Global kunna ha en enhet på gång i segmentet. Åtminstone att döma av en minst sagt förbryllande tweet som nu dykt upp..

Mobil - I förrgår: 14:55

Batterikapacitet och arbetsminne i nya Iphone-modellerna avslöjade

Apple pratar inte i samma utsträckning som andra tillverkare om vilka komponenter som sitter under skalet på de telefoner man tillverkar. Men det är oftast en rätt smal sak att ta reda på ändå, och nu har det mesta avslöjats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.