News55 > Nyheter

Monday, 17 February, 00:12

News55 - 06 mar 18 kl. 12:09

Så undviker du den dolda kvinnosjukdomen – fem saker att tänka påNära sex procent av befolkningen, 560 000 personer, har kronisk njursvikt. Men majoriteten vet inte om det. Och det är mycket vanligare att kvinnor inte diagnostiseras än män, visar en forskningsstudie vid Karolinska Institutet. Kvinnor har hela 43 procent lägre chans än männen, trots att tillståndet drabbar båda könen i ungefär samma grad. Obehandlad kan njursvikt innebära att ett livshotande tillstånd förblir obehandlat.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Karolinska Institutet, Marie Evans, LÄS MER, Håll, Njursvikt, Fem, NSAID, Världsnjurdagen, Internationella, Njurförbundet, Håkan Hedman

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , undvikerdu den , dolda, kvinnosjukdomen, fem, sakeratt , tänka på
News55 - 06 mar 18 kl. 12:09

Så undviker du den dolda kvinnosjukdomen – fem saker att tänka på

Nära sex procent av befolkningen, 560 000 personer, har kronisk njursvikt. Men majoriteten vet inte om det. Och det är mycket vanligare att kvinnor inte diagnostiseras än män, visar en forskningsstudie vid Karolinska Institutet.

NSD - 21 nov 17 kl. 17:38

Sofia, 33, bär på dolda kvinnosjukdomen

Sofia Kohkoinen, 33, överlevde en tragisk bilpåkörning..

GöteborgsPosten - 03 nov 19 kl. 19:18

Sahlgrenska vill satsa på dolda kvinnosjukdomen

Kan komma att bli Sverigeledande på endometriosoperationer..

YLE - 10 apr 16 kl. 17:12

Jenni lyckades hitta ett dolt jobb - företagen undviker jobbannonser

Över hälften av de lediga jobben är så kallade dolda jobb som inte har utannonserats någonstans. Det här gynnar inte Finlands ekonomi, utan det behövs istället mera öppenhet kring lediga jobb, anser ledande experter vid Sitra. Jenni Junnelius fick nyligen ett så kallat dolt jobb som försäljningsassistent på inredningsföretaget Inno i Esbo.

YLE - 26 aug 15 kl. 10:22

Mycket "dolda" arbetsplatser i Östnyland

Det gäller som arbetssökande att hålla ögon och öron öppna och ringa runt till företag, vänner och bekanta. En stor del av de lediga arbetsplatserna i regionen Östnyland är nämligen dolda. Med dolda arbetsplatser avses jobb som inte syns på webbsajter som mol.

YLE - 26 aug 15 kl. 10:22

Mycket "dolda" jobb i Östnyland

Det gäller som arbetssökande att hålla ögon och öron öppna och ringa runt till företag, vänner och bekanta. En stor del av de lediga jobben i regionen Östnyland är nämligen dolda. Med dolda jobb avses arbeten som inte syns på webbsajter som mol.

IDG - 22 jan 13 kl. 13:35

Så undviker du dolda kostnader i molnet

Minskade kostnader är en viktig drivkraft när man väljer molntjänster. Men det finns dolda kostnader. Här är 4 sätt att undvika dem..

DI - 28 aug 15 kl. 11:36

Så undviker du dyrköpta dolda fel

Dolda fel i lägenheten eller huset kan bli en dyrköpt historia. Men håller du koll på reglerna och de vanligaste felen kan du undvika saftiga renoveringsnotor, skriver Expressen..

SvD - 23 feb 17 kl. 20:08

Så undviker du att bli lurad när du väljer fonder

Dolda avgifter, dålig avkastning och förlorade pengar. Riskerna är stora för den som väljer fel fond för sitt pensionssparande. SvD har samlat nio punkter som du bör ha koll på som aktiv sparare.

Sydsvenskan - 19 mar 17 kl. 15:00

Sugen på att privatleasa en ny bil? Så här undviker du fällorna

Läs det finstilta, annars väntar dolda kostnader, varnar Konsumentverket..

Fler nyheter från News55

News55 - 15 timmar sedan

GW Persson: Det här borde Löfven gjort

Statsminister Stefan Löfven kommenterade nyligen rapporterna om grova ungdomsrån runt om i Sverige. Rånen är riktade mot unga pojkar eller män och det förekommer förnedrande inslag för brottsoffren. Statsministern uppgav att rånen hängde samman med de skattesänkningar och neddragningar som den tidigare borgerliga regeringen genomförde.

News55 - Igår: 09:37

Här är nya kritiken mot svenska plastpåseskatten

Den omdiskuterade lagen om skatt på plastpåsar stöter nu på patrull. EU-kommissionen som är kritiska och har bett regeringskansliet att specificera vad en plastpåse är. EU-kommissionens kommentar är skickad till utrikesminister Ann Linde.

News55 - Igår: 08:19

S-politikern: Då avgår Stefan Löfven

Malmös kommunalråd Anders Rubin har nu uttalat sig om framtiden för hans partiledare. “Han kommer att avgå under mandatperioden. Han kommer välja att ersättas, för sin egen del och för partiets”, säger Anders Rubin till Aftonbladet.

News55 - I förrgår: 14:23

Ett år med nya spellagen, detta tar vi med oss

Fortfarande ingen stabilitet samt oklarheter kring spelreklam Efter en tumultartad inledning på det nya året verkar marknaden mycket fortfarande se väldigt oklart ut, med dystra siffror för de flesta spelbolagen. Spelreklamen har varit ett vida diskuterat ämne. Med nuvarande socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi som hårdför motståndare mot allt som inte, enligt kriterier som är svåra att definiera, kan klassas som måttfull marknadsföring.

News55 - I förrgår: 09:59

Så håller den folkkära artisten kärleken vid liv

I dag den 14 februari är det alla hjärtans dag och många passar på att hylla kärleken. Hur gör man för att hålla kärleken vid liv? Lasse Berghagen och hans fru Eva som har varit gifta i över 40 år borde ju veta det.

News55 - I förrgår: 09:34

Här finns Sveriges bästa och sämsta vårdcentraler

En nationell patientenkät inom primärvården gjordes under slutet av 2019 av Sveriges kommuner och landsting, SKR.  Expressen har med hjälp av uppgifterna räknat ut snittbetyg och tagit fram vilka som är Sveriges bästa respektive sämsta hälso- och vårdcentraler. De fem vårdcentralerna med högst totalomdöme är: Äppelvikens läkarmottagning i Stockholm, Backe hälsocentral i Strömsund, Söndrumskliniken, Halmstad, Läjeskliniken i Varberg, och NNV Hotings distriktsläkarmottagning i Strömsund.

News55 - 13 feb 20 kl. 11:14

Här är programledaren som blir en av SVT:s högsta chefer

Eva Beckman har utsetts till SVT:s nya programdirektör. Hon är i dag programbeställare för kultur, fakta, livsåskådning och evenemang på kanalen. Hon är välkänd för tittarna efter att ha varit programledare för många kulturprogram och har varit med och startat programmet Babel.

News55 - 13 feb 20 kl. 10:33

Här är schlagerstjärnans ilska mot åldersdiskrimineringen

För fyra år sedan gick schlagerveteranen Lasse Holm ut med att han inte skulle gå ut på scenen i Diggiloo-sammanhang mer. I somras lät han sig ändå övertalas och det är han glad över. Mindre nöjd är han med att många tror att han tog beslutet att kliva av scenen för att han blivit äldre och inte orkar längre.

News55 - 12 feb 20 kl. 14:17

Här är kassen som är bäst för miljön

En omstridd rapport från Miljøstyrelsen, som är Danmarks motsvarighet till Naturvårdsverket, från 2018 visar att vanliga plastkassar är bättre för miljön än tygkassar. Men det gäller bara om plastpåsen återanvänds igen. -Den allmänna uppfattningen är att tygpåsar är mycket bättre ur miljösynpunkt än vad de är.

News55 - 12 feb 20 kl. 13:47

Här får Greta Thunberg egen tv-serie

Nu är det klart att den 17-åriga svenska klimataktivisten Greta Thunberg får en egen tv-serie i BBC. -17-åringen har skrivit på för att delta i de program som kommer att följa hennes resa runt om i världen när hon kampanjar mot klimatförändringar och får reda på mer om vad som kan göras åt det. Serien kommer också att dokumentera hennes personliga resa när hon arbetar med att växa upp i rampljuset, liksom andra utmaningar som att skriva tal och träffa världsledare, skriver BBC i en programförklaring enligt Newsner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.