DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 14:07

DI - 03 mar 18 kl. 09:59

Johan Wendel: Frågorna som Spotify måste svara påSpotifys siffror är inte så dåliga som de tidigare sett ut att vara. Men för vd:n Daniel Ek finns det fortfarande frågetecken att räta ut inför noteringen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wendel, Spotify, Daniel Ek

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johan, Wendel, Frågornasom , Spotifymåste , svara
DI - 16 mar 18 kl. 15:59

Analyspodden: Spotify underskattar börsen

Spotify går till börsen men vill inte riktigt gilla läget och har kanske lite väl höga tankar om sig själva, konstaterar Di:s reporter Johan Wendel. ”De har lite hybris och vill inte ge intervjuer. Jag tror att de underskattar och missförstår aktiemarknaden”, säger han i Di:s Analyspodden..

Nyheter 24 - 21 sep 15 kl. 14:30

Domen: Hälften av all musik på Spotify kan vara olaglig

>Den gamle KSMB-sångaren Johan Johansson stämde med hjälp av Musikerförbundet sitt skivbolag MNW Music AB efter att de lagt ut hans musik på Spotify. I dag meddelade Solna Tingsrätt sin dom, och trots att skivbolaget äger rättigheterna till Johanssons musik så har de inte rätt att lägga ut den på streamingtjänster. > LÄS MER: Så kan ny Spotify-uppdatering göra det dyrare för dig >Allt handlar om de avtal som skrev innan tjänster som Spotify, Tidal och Apple Music fanns.

SvD - 10 jun 15 kl. 11:47

Spotify ska lära Telia hur man blir älskad

Spotify och Telia Sonera ska från och med nu tillsammans slåss mot Apple. Spotify ska lära Telia Sonera hur man blir älskad av sina kunder i internetvärlden. Samtidigt kan Telia Sonera hjälpa Spotify in på nya marknader, till exempel i Centralasien.

Sydsvenskan - 20 jan 16 kl. 10:32

Skivbolag stäms för musik på Spotify

Musikerförbundet stämmer Warner Music sedan skivbolaget lagt ut gamla inspelningar på Spotify. I ett pressmeddelande skriver fackförbundet att avtalet inte nämner något om digitalt nyttjande och frågan kommer nu att avgöras i Stockholms tingsrätt.— Att Warner tar sig friheten att sprida musik på Spotify utan att ha reglerat rättigheterna är fullständigt oacceptabelt, men beteendet är tyvärr symptomatiskt för branschen, säger Musikerförbundets ordförande Jan Granvik i ett uttalande.

Helsingborgs Dagblad - 20 jan 16 kl. 10:32

Skivbolag stäms för musik på Spotify

Musikerförbundet stämmer Warner Music sedan skivbolaget lagt ut gamla inspelningar på Spotify. I ett pressmeddelande skriver fackförbundet att avtalet inte nämner något om digitalt nyttjande och frågan kommer nu att avgöras i Stockholms tingsrätt.— Att Warner tar sig friheten att sprida musik på Spotify utan att ha reglerat rättigheterna är fullständigt oacceptabelt, men beteendet är tyvärr symptomatiskt för branschen, säger Musikerförbundets ordförande Jan Granvik i ett uttalande.

Dagens PS - 03 mar 17 kl. 08:25

Regeringen backar efter Spotify-kritik

Spotify har krävt en lagändring som stoppar avvisningarna av företagets talanger i Sverige och nu får den svenska musiktjänsten gehör från regeringen. ”Vi måste ändra regelverket, för det här är inga bra regler. Möjligen finns det något sätt vi skulle kunna gå dem till mötes på i den delen också”, säger justie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) till Ekot i Sveriges radio och tillägger att ett lagförslag ska presenteras i vår.

DN - 10 jun 15 kl. 10:11

”Många områden där vi kan hjälpa Spotify”

Telia Soneras vd Johan Dennelind kommenterar nyheten att bolaget köper in sig i Spotify för närmare en miljard kronor. ”Det finns många områden som vi kan hjälpa Spotify att bli vassare på”..

Västerbottens Folkblad - 09 apr 15 kl. 13:17

Avspark: Starten och målen – frågorna UFC måste lösa

Umeå FC inleder säsongen på söndag. Borta är skyttekungen Danny Persson. Sportens Gunnar Johnsson ifrågasätter UFC:s offensiv inför säsongen.

Skånskan - 25 mar 17 kl. 06:00

Johan Ohlin: Polisanmälningarna ett hot mot det fria demokratiska samhället

HÖRBY Sverigedemokraterna i Hörby, tänker inte ta bort länken till Ledarsidornas inlägg från sin hemsida. Johan Ohlin, som lade upp länken, ser anmälningarna som ett bevis för att ”det demokratiska klimatet i Hörby är djupt skadat”.
Leif Rosvall (M) i kommunrevisionen är också förvånad över angreppen från Susanne Meijer.

GöteborgsPosten - 18 maj 11 kl. 10:20

Lady Gagas nya på Spotify i dag

Världen största popstjärna släpper nytt album på måndag. Men redan i dag går det att förhandslyssna på Spotify. GP:s Johan Lindqvist recenserar i eftermiddag..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Mikael Björk: Britterna backar in i brexit

  EU-toppmötet beslutade på fredagsförmiddagen om mandat för de kommande brexitförhandlingarna. EU har pressat Storbritannien till en rad kompromisser, och kan dra åt tumskruvarna ytterligare inför ett avgörande toppmöte i juni..

DI - 15 minuter sedan

Kapp-Ahls vd: Så ska vi vända raset

Liksom flera konkurrenter har Kapp-Ahl haft svårt att locka kunderna till butikerna på sistone och försäljningen föll i andra kvartalet med 6,2 procent. Men med minskade lagernivåer och bättre koll på kollektionerna anser vd:n Danny Feltmann att förutsättningarna är goda inför våren..

DI - 15 minuter sedan

Vänsterpartiet kräver ökad kapitalbeskattning efter valet

Vänsterpartiet har inte lyckats få gehör från regeringen för sitt krav om ökad kapitalbeskattning under denna mandatperiod. Under nästa blir det ett huvudkrav i en eventuell regeringsförhandling..

DI - 15 minuter sedan

Starkare orderingång än väntat i USA

Orderingången för varaktiga varor i USA ökade med 3,1 procent i februari jämfört med en månad före..

DI - 30 minuter sedan

VW: Elektrifiering ett måste för att nå målen

Från 2022 får kommunerna införa miljözoner där äldre dieselbilar inte får köra. Men du måste inte sälja din dieselbil för det. "Här gäller det att undvika förvirring.

DI - 30 minuter sedan

Nedgången avtar på börsen – MTG stiger på delning

Stockholmsbörsen handlades något lägre strax efter lunchtid på fredagen och hade därmed återhämtat sig rejält från förmiddagens bottennotering. Detta efter kraftiga fall på omvärldsbörserna..

DI - 30 minuter sedan

Eyeonids vd köper fler aktier

Teknikbolaget Eyeonids vd Daniel Söderberg har via bolaget Blue Skills idag köpt aktier för totalt 55.423 kronor genom fyra transaktioner..

DI - 45 minuter sedan

Nordic Capital utser ny chefsjurist

Riskkapitalbolaget Nordic Capital uppger i ett pressmeddelande att Henrik Johansson blir ny chefsjurist med tillträde senare i år. Henrik Johansson är idag partner på advokatfirman Mannheimer Swartling. Hans specialiteter är bland annat inom affärsstrukturering, saminvesteringar och fondbildning.

DI - 45 minuter sedan

Stjärnförvaltaren: Spotify är superintressant

Spotifyaktien blir ”superintressant” att titta närmare på, även om risken är stor att det kommer att ta ett tag innan marknaden hittar rätt pris för den. Det säger Erik Sprinchorn, förvaltare för Swedbanks succéfond Ny Teknik med ett förvaltat kapital på strax över 15 miljarder kronor..

DI - 45 minuter sedan

Ökad punktlighet på landets järnvägar

Fler tåg kommer fram i tid, enligt statistik från statliga Trafikanalys. Men ökningen är minimal, och skillnaderna i landet stora..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.