DI > Ekonomi

Friday, 22 June, 05:23

DI - 03 mar 18 kl. 09:59

Johan Wendel: Frågorna som Spotify måste svara påSpotifys siffror är inte så dåliga som de tidigare sett ut att vara. Men för vd:n Daniel Ek finns det fortfarande frågetecken att räta ut inför noteringen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wendel, Spotify, Daniel Ek

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johan, Wendel, Frågornasom , Spotifymåste , svara
DI - 16 mar 18 kl. 15:59

Analyspodden: Spotify underskattar börsen

Spotify går till börsen men vill inte riktigt gilla läget och har kanske lite väl höga tankar om sig själva, konstaterar Di:s reporter Johan Wendel. ”De har lite hybris och vill inte ge intervjuer. Jag tror att de underskattar och missförstår aktiemarknaden”, säger han i Di:s Analyspodden..

DI - 21 apr 18 kl. 13:33

Johan Wendel: Netflix sätter tonen för Spotify

Spotifys aktie har handlats i nästan två veckor – och resultatet är klart över förväntan. Kanske har placerarna tagit rygg på analytikerna. Deras dom är nämligen att musiktjänsten ska gå med vinst år 2020..

Nyheter 24 - 21 sep 15 kl. 14:30

Domen: Hälften av all musik på Spotify kan vara olaglig

>Den gamle KSMB-sångaren Johan Johansson stämde med hjälp av Musikerförbundet sitt skivbolag MNW Music AB efter att de lagt ut hans musik på Spotify. I dag meddelade Solna Tingsrätt sin dom, och trots att skivbolaget äger rättigheterna till Johanssons musik så har de inte rätt att lägga ut den på streamingtjänster. > LÄS MER: Så kan ny Spotify-uppdatering göra det dyrare för dig >Allt handlar om de avtal som skrev innan tjänster som Spotify, Tidal och Apple Music fanns.

SvD - 10 jun 15 kl. 11:47

Spotify ska lära Telia hur man blir älskad

Spotify och Telia Sonera ska från och med nu tillsammans slåss mot Apple. Spotify ska lära Telia Sonera hur man blir älskad av sina kunder i internetvärlden. Samtidigt kan Telia Sonera hjälpa Spotify in på nya marknader, till exempel i Centralasien.

Sydsvenskan - 20 jan 16 kl. 10:32

Skivbolag stäms för musik på Spotify

Musikerförbundet stämmer Warner Music sedan skivbolaget lagt ut gamla inspelningar på Spotify. I ett pressmeddelande skriver fackförbundet att avtalet inte nämner något om digitalt nyttjande och frågan kommer nu att avgöras i Stockholms tingsrätt.— Att Warner tar sig friheten att sprida musik på Spotify utan att ha reglerat rättigheterna är fullständigt oacceptabelt, men beteendet är tyvärr symptomatiskt för branschen, säger Musikerförbundets ordförande Jan Granvik i ett uttalande.

Helsingborgs Dagblad - 20 jan 16 kl. 10:32

Skivbolag stäms för musik på Spotify

Musikerförbundet stämmer Warner Music sedan skivbolaget lagt ut gamla inspelningar på Spotify. I ett pressmeddelande skriver fackförbundet att avtalet inte nämner något om digitalt nyttjande och frågan kommer nu att avgöras i Stockholms tingsrätt.— Att Warner tar sig friheten att sprida musik på Spotify utan att ha reglerat rättigheterna är fullständigt oacceptabelt, men beteendet är tyvärr symptomatiskt för branschen, säger Musikerförbundets ordförande Jan Granvik i ett uttalande.

Dagens PS - 03 mar 17 kl. 08:25

Regeringen backar efter Spotify-kritik

Spotify har krävt en lagändring som stoppar avvisningarna av företagets talanger i Sverige och nu får den svenska musiktjänsten gehör från regeringen. ”Vi måste ändra regelverket, för det här är inga bra regler. Möjligen finns det något sätt vi skulle kunna gå dem till mötes på i den delen också”, säger justie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) till Ekot i Sveriges radio och tillägger att ett lagförslag ska presenteras i vår.

DN - 10 jun 15 kl. 10:11

”Många områden där vi kan hjälpa Spotify”

Telia Soneras vd Johan Dennelind kommenterar nyheten att bolaget köper in sig i Spotify för närmare en miljard kronor. ”Det finns många områden som vi kan hjälpa Spotify att bli vassare på”..

Expressen - 03 apr 18 kl. 07:26

Sjunde AP-fonden ger Spotify nobben

Sjunde AP-fonden ger Spotify nobben.Anledningen: Myndigheten följer ett världsindex med förkortningen MSCI ACWI.– Eftersom Spotify inte kommer in i det indexet kommer inte vi heller att köpa aktien, säger Johan Florén, chef för kommunikation och ägarstyrning hos Sjunde AP-fonden till DN.

Västerbottens Folkblad - 09 apr 15 kl. 13:17

Avspark: Starten och målen – frågorna UFC måste lösa

Umeå FC inleder säsongen på söndag. Borta är skyttekungen Danny Persson. Sportens Gunnar Johnsson ifrågasätter UFC:s offensiv inför säsongen.

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Storbankerna klarade Feds stresstest

Alla de 35 största bankerna i USA är starka nog för att överleva en ekonomisk chock. Det meddelar Federal Reserve efter genomförandet av det årliga stresstestet, skriver Bloomberg News..

DI - 6 timmar sedan

Så gör du ett bostadsklipp under sommaren

Semestern närmar sig med stormsteg och under sommarmånaderna tar även bostadsmarknaden en paus. Men med lite flyt går det att göra ett klipp när övriga bostadsspekulanter ligger i hängmattan. Här är tipsen.

DI - 6 timmar sedan

Den vilda spritidén bara fortsätter att växa

En vild idé längs en grusig landsväg för sex år sedan har vuxit till bra business. Med fast förankring hos lokala aktieägare och en hög av utmärkelser på internationella provningar rullar Hernö gin vidare mot ännu en expansion..

DI - 6 timmar sedan

IMF-chefen: Euroområdet har passerat toppen

Tillväxten i euroområdet har passerat toppen men fortsätter ändå i god takt. Bland riskerna för euroområdet finns handelstvister, brexit och att länder som Italien river upp reformer. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde vid en presskonferens på torsdagskvällen..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: E-handelsjättarna föll tungt

USA-börserna inledde torsdagen svagt och fortsatte nedåt under kvällen. Handelsoron mellan USA och Kina samt en del makrostatistik som kom in under torsdagseftermiddagen bidrog till nedgången. Amazon och Ebay tyngdes av ett beslut av högsta domstolen i USA.

DI - 7 timmar sedan

Jenny Petersson: Norsk bosparsuccé inget för Sverige

Skattesubventionerat bosparande lanseras nu från flera håll som ett verktyg för att hjälpa unga till en bostad. Modellen finns i Norge, där den beskrivits som en succé. Men det finns stora frågetecken kring om systemet faktiskt bidragit till att unga norrmän kan köpa bostad..

DI - 8 timmar sedan

Rumänsk toppolitiker hotas av fängelsestraff

Liviu Dragnea, partiledare för Rumäniens regerande parti PSD, har dömts till tre och ett halvt års fängelse. Detta sedan han befunnits skyldig till att ha låtit två kvinnor få statliga löneutbetalningar under åren 2006–2013 trots att de då var anställda av hans parti..

DI - 8 timmar sedan

Prognos: 12.000 nya jobb i sommarhandeln

Sommar och semestertider skapar nya arbetstillfällen, närmare bestämt 12.000 enligt en ny prognos från Svensk handel. Framför allt handlar det om jobb inom dagligvaruhandeln där 40 procent av de tillfrågade säger att man ska in extrapersonal i sommar.

DI - 8 timmar sedan

Migrantfamiljer återförenas efter Trumpbeslut

De över 2.300 barn från migrantfamiljer som splittrats vid gränsen ska få återförenas med sina föräldrar, sedan president Donald Trump tvingats ta flera steg i sin kovändning. I något som ses som ett försök att mildra kritikstormen har presidenthustrun Melania Trump plötsligt besökt gränsområdet..

DI - 8 timmar sedan

Andreas Cervenka: Därför rusar börsvärdet trots skandalerna

Växande monopolmakt och hälsofarliga affärsmodeller – det senaste året har Silicon Valleys giganter fått utstå hård kritik. Resultat: börsvärdet har stigit med 10 000 miljarder kronor. Det kan finnas en högst mänsklig orsak..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.