Nyteknik > Teknik

Saturday, 15 December, 13:17

Nyteknik - 01 apr 18 kl. 00:00

Se det du inte ser med blotta ögatInnehavaren av en fungerande kristallkula skulle inte ha svårt att bli förmögen..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Se det du inte sermed , blotta, ögat
YLE - 28 okt 15 kl. 16:39

Ovanligt: Många planeter kan ses samtidigt med blotta ögat just nu

Just nu är det möjligt att iaktta Mars, Venus, Jupiter, Merkurius - och dessutom månen - samtidigt på himlavalvet. Vice ordförande för Konut Tählet, Kari Tuomi, säger att det är första gången han ser alla fem på en gång. Om man vill se alla fyra samtidigt lönar det sig att titta mot himlen klockan halv sju på morgonen.

Nyteknik - 26 mar 14 kl. 14:13

Ser ögat uv-ljus?

TEKNIKFRÅGAN. Kan jag se uv-ljus med blotta ögat? Rödförskjutningen väcker frågor hos Ny Tekniks läsare..

IDG - 22 aug 14 kl. 09:02

Så ser du ut i ultraviolett ljus

Med hjälp av en UV-kamera framkommer sånt som inte är synbart med blotta ögat, såsom framtida hudförändringar..

YLE - 18 jul 17 kl. 07:39

Tullen varnar för läkemedlet karfentanil - blotta hanteringen kan vara livsfarlig

Ett nytt och farligt läkemedel, karfentanil, har beslagtagits i Finland, meddelar tullen. Läkemedlet är den starkaste kända opioiden. I andra länder har den på grund av det billiga priset sålts som annan narkotika.

Aftonbladet - 05 jan 15 kl. 20:40

Gröna kometen kan(ske) ses med blotta ögat

Nyteknik - 14 sep 15 kl. 12:49

Cosmonova låter dig titta in en värld osynlig för blotta ögat

Droppar som studsar på en vattenyta, rymddammet i luften vi andas. Det finns många fenomen vi bara kan se med hjälp av teknik. Filmen Osynliga mysterier visar en värld osynlig för våra ögon..

Aftonbladet - 13 nov 17 kl. 00:51

Se Venus möta Jupiter – med blotta ögat

Expressen - 13 jul 18 kl. 15:41

Kan se det med blotta ögat – han blir krossad

Alfa Romeo Sauber rusar uppåt i resultatlistan och årets säsong är inget annat än en stor succé.Men tyvärr har det inte blivit det väntade genombrottet för Marcus Ericsson.Nu måste de svenska ägarna till teamet rädda Marcus karriär..

Skånskan - 06 dec 18 kl. 16:20

Nu kan du se den döende superstjärnan med blotta ögat

Webb-TV Den är 20 gånger större än solen och lyser starkare än de flesta stjärnor. Alfa Orionis, även kallad Betelgeuse, är en så kallad röd superjätte i stjärnbilden Orion. Runt nymånen den 6-7 december är det optimalt att se den döende superstjärnan..

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 19:36

Blekingetrafiken vill satsa på Pågatåg

Blekingetrafiken vill komma igång med Pågatågstrafik så fort som möjligt. Men för att få fram pengarna till trafiken får andra satsningar stryka på foten.
För bara ett år sedan ansåg Blekingetrafiken att Pågatågstrafiken inte var prioriterad.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

EU-dom ett bakslag för dansk-tyska Fehmarntunneln

Rederiet Scandlines jublar och menar att EU-domen betyder spiken i kistan för tunneln mellan Danmark och Tyskland. Men bolaget bakom bygget menar att det redan säkrat annan finansiering..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Det är ett fint uppdrag att återskapa husets karaktär

Att arbeta med ombyggnationer av bostadshus handlar mycket om människor. För att lyckas krävs hänsyn, fokus och en vilja att se nya lösningar. Hannah Jinton är en av dem som arbetar med morgondagens bostäder i Stockholm..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Musks utbrott under krisen: ”Stick och kom inte tillbaka”

Teslas ”produktionshelvete” innebar en stor prövning för företaget och grundaren vd Elon Musk. Den pressade situationen fick drastiska konsekvenser även för vissa anställda, enligt uppgifter i tidningen Wired..

Nyteknik - Igår: 07:56

SJ-kunder utsatta för bedrägeri – 1,3 miljoner lösenord byts

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord.

Nyteknik - 23 timmar sedan

Här kan du ladda med 450 kW – om du har bilen som klarar det

Större batterier och snabbare snabbladdning. I dag är det de två knepen för att radera elbilistens räckviddsångest. Och nu har tyskarna invigt en teststation som tar snabbladdning till nya höjder..

Nyteknik - Igår: 11:46

Den avancerade roboten visade sig vara en man i en dräkt

Putin Youth Forum arrangerade robotkonventet för tonåringar. Under den tv-sända invigningen dansade roboten Boris på scenen. Rysk statsmedia hyllade ingenjörskonsten – men maskinen visade sig vara en man i en dräkt..

Nyteknik - Igår: 10:44

Hyundai plöjer ned mer än 60 miljarder i bränsleceller

Elon Musk kallar det för häpnadsväckande korkat – men Hyundai fortsätter att satsa på vätgasfordon. Fram till år 2030 kommer man investera 60,3 miljarder kronor i bränsleceller, med en halv miljon tillverkade fordon om året..

Nyteknik - Igår: 09:23

Starkt innovationssystem för teknikdrivna företag i Luleå

Talang attraherar talang – och det behöver nödvändigtvis inte handla om personer, det kan lika gärna vara företag. På Luleå Science Park samverkar näringsliv, akademi och offentligheten och tillsammans driver de framtidens innovation framåt. – Vi bidrar till att utveckla framtidens tillväxt och välfärd..

Nyteknik - Igår: 10:19

Saab-utvecklat flygledartorn på plats i Storbritanninen

Storbritanniens första digitala flygledartorn har invigts vid flygplatsen Cranfield i Bedfordshire, skriver The Telegraph. Högupplösta kameror filmar landningsbanorna i realtid, vilket flygledaren ser på 14 skärmar som är som fönster på ett traditionellt flygledartorn..

Nyteknik - Igår: 10:20

Gammal medicin med tillväxthormon befaras kunna orsaka alzheimer

Personer som har behandlats med en äldre variant av tillväxthormoner kan löpa ökad risk att drabbas av Alzheimers sjukdom. Det befarar forskare efter att ha funnit bevis för att medicinen kan innehålla "frön" till sjukdomen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.