Nyteknik > Teknik

Thursday, 18 April, 23:05

Liknande nyheter

Taggar: Se det du inte sermed , blotta, ögat
YLE - 28 okt 15 kl. 16:39

Ovanligt: Många planeter kan ses samtidigt med blotta ögat just nu

Just nu är det möjligt att iaktta Mars, Venus, Jupiter, Merkurius - och dessutom månen - samtidigt på himlavalvet. Vice ordförande för Konut Tählet, Kari Tuomi, säger att det är första gången han ser alla fem på en gång. Om man vill se alla fyra samtidigt lönar det sig att titta mot himlen klockan halv sju på morgonen.

Nyteknik - 26 mar 14 kl. 14:13

Ser ögat uv-ljus?

TEKNIKFRÅGAN. Kan jag se uv-ljus med blotta ögat? Rödförskjutningen väcker frågor hos Ny Tekniks läsare..

IDG - 22 aug 14 kl. 09:02

Så ser du ut i ultraviolett ljus

Med hjälp av en UV-kamera framkommer sånt som inte är synbart med blotta ögat, såsom framtida hudförändringar..

YLE - 18 jul 17 kl. 07:39

Tullen varnar för läkemedlet karfentanil - blotta hanteringen kan vara livsfarlig

Ett nytt och farligt läkemedel, karfentanil, har beslagtagits i Finland, meddelar tullen. Läkemedlet är den starkaste kända opioiden. I andra länder har den på grund av det billiga priset sålts som annan narkotika.

Aftonbladet - 05 jan 15 kl. 20:40

Gröna kometen kan(ske) ses med blotta ögat

Nyteknik - 14 sep 15 kl. 12:49

Cosmonova låter dig titta in en värld osynlig för blotta ögat

Droppar som studsar på en vattenyta, rymddammet i luften vi andas. Det finns många fenomen vi bara kan se med hjälp av teknik. Filmen Osynliga mysterier visar en värld osynlig för våra ögon..

Aftonbladet - 13 nov 17 kl. 00:51

Se Venus möta Jupiter – med blotta ögat

Expressen - 13 jul 18 kl. 15:41

Kan se det med blotta ögat – han blir krossad

Alfa Romeo Sauber rusar uppåt i resultatlistan och årets säsong är inget annat än en stor succé.Men tyvärr har det inte blivit det väntade genombrottet för Marcus Ericsson.Nu måste de svenska ägarna till teamet rädda Marcus karriär..

Skånskan - 06 dec 18 kl. 16:20

Nu kan du se den döende superstjärnan med blotta ögat

Webb-TV Den är 20 gånger större än solen och lyser starkare än de flesta stjärnor. Alfa Orionis, även kallad Betelgeuse, är en så kallad röd superjätte i stjärnbilden Orion. Runt nymånen den 6-7 december är det optimalt att se den döende superstjärnan..

Skånskan - 11 apr 19 kl. 07:22

19 nya pågatåg blir namngivna

Kim Wall, Hans Alfredsson och Elin Wägner är några av namnen på de nya pågatågen.Nu kan du resa med 19 helt nya pågatåg i Skåne. Tågen har samma utseende som de andra tågen men är helt nya fordon.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Efter lastbilar – Nikolas oväntade lansering

Bolaget breddar sitt utbud från vätgas- och batteridrivna lastbilar. Nu presenterar Nikola ett elektrifierat terrängfordon på 590 hk och en el-vattenskoter..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Eldriven Jaguar blev årets bil

För andra gången har en elbil kammat hem utmärkelsen World car of the year. Volvo var nominerat med fick se sig slaget..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Det här är 42.000 år gammalt flytande blod

Hästen är över 42.000 år gammal. Nu har ett forskarlag lyckats extrahera flytande blod från kärl i det välbevarade fölets hjärta..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Crispr har använts för att behandla cancerpatienter

För första gången har cancerpatienter i USA behandlats med hjälp av Crispr-Cas9. Gensaxen har använts för att få T-celler att gå till angrepp och förstöra cancerceller..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Därför är du mer frestande för myggor när du är svettig

Du har grävt i trädgårdslandet, eller varit ute på en joggingrunda, och sätter dig för att pusta ut. Plötsligt är du omringad av surr och känner små svidande hugg när myggorna attackerar. Känns det bekant?

Nyteknik - 10 timmar sedan

Meir blir första svenska kvinna i rymden: ”Hon är ett ess i dräkten”

Svensk-amerikanska Jessica Meir har fått sitt uppskjutningsdatum. I september flyger hon till den Internationella rymdstationen..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Regeringen vill stoppa kemikalier i kläder

Regeringen vill ha en särskild skatt på skadliga kemikalier i kläder och skor. En särskild utredare ska ta fram förslag för hur en sådan skatt kan bli verklighet..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Facebook bekräftar: Utvecklar en egen röstassistent

Amazon, Apple, Google, Microsoft och Samsung har redan en. Nu meddelar Facebook att de är på gång med en egen röstassistent..

Nyteknik - 12 timmar sedan

”Åtgärd med störst potential för klimatet går före”

REPLIK. Det är lastbilarna över 16 ton som står för 99 procent av lastbilstransporterna. Därför är det deras omställning vi ska premiera och som ger den största klimatnyttan.

Nyteknik - 13 timmar sedan

”Ge svensk industri egna frekvenser för 5g”

DEBATT. Det är alltför riskabelt att låta telekomoperatörerna ensamma styra industrins möjligheter till digitalisering. Reservera en fjärdedel av 5g-frekvenserna så att industrin kan bygga egna 5g-nät, skriver företrädare för Teknikföretagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.