Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Monday, 21 May, 07:23

Nya Wermlands Tidningen - 01 mar 18 kl. 06:00

Vindkraft stoppas?Stora delar av Torsby kommun kan pekas ut som stoppområden för vindkraft. Det kan innebär att planerna om att bygga en stor vindkraftspark på Mangslidberget omöjliggörs..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Torsby, Mangslidberget

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vindkraft, stoppas
Sydsvenskan - 06 sep 17 kl. 11:45

Lommas motstånd gav utdelning - vindkraft stoppas

Tre planerade vindkraftverk stoppas Värdefull jordbruksmark anses viktigare än miljövänlig energi..

Barometern - 12 okt 16 kl. 15:57

Vindkraft stoppas - fågelliv bör inventeras

Inventeringarna som vindkraftsföretagen har gjort räcker inte, enligt Mark- och miljööverdomstolen..

Barometern - 18 sep 14 kl. 07:12

Vindkraft borde stoppas

Det pågår en omfattande utbyggnad av vindkraft i Sverige. Runt om i vårt land från norr till söder byggs det stora vindparker med sammantaget tusentals vindkraftverk. Miljökonsekvensernabliromfattande när många områden i landet alltmer börjar likna ett tivoli.

Nya Wermlands Tidningen - 09 jun 11 kl. 09:40

Totalstopp för vindkraft ett krav från 450 på Näset

I samband med tisdagens kommunstyrelsemöte överlämnades en skrivelse, undertecknad av cirka 450 personer, I skrivelsen framförs kravet att all ytterligare utbyggnad av vindkraft på Värmlandsnäs ska stoppas..

BT - 03 jul 12 kl. 13:51

Vindkraft runt knuten kräver acceptans

Folkpartiet i Borås vill att den planerade utbyggnaden av vindkraftverk i kommunen stoppas för att de boende i de berörda områdena ska ha en chans att ta ställning och tycka till om förändringarna. Vindkraftsetablering måste föregås av smidiga och demokratiskt väl förankrade processer, skriver Morgan Hjalmarsson och Joakim Malmberg. Idag finns nio planerade vindkraftsparker i Borås stad, för vilka man ligger olika långt framme i tillståndsprocessen.

Barometern - 09 sep 14 kl. 06:13

Boende säger nej till vindkraft i Mortorp

Nu får det vara nog! Det sjunde vindkraftverket i Mortorp måste stoppas, menar boende. För några år sedan uppfördes sex vindkraftverket i bygden.

ÖstersundsPosten - 22 feb 17 kl. 20:00

I dag kan planerna på vindkraft i Moskogen stoppas för lång tid framåt

Det var många år sedan vindkraft i Moskogen ledde till hårda debatter och till och med bildandet av ett helt nytt parti. I dag är det dags igen när frågan kan få en helt ny vändning..

YLE - 16 jan 17 kl. 17:23

Ja till vindkraft - men kanske inte i Västnyland

Vindmöllorna i Hangö och Barösund snurrar på, men är förlustbringande för företaget Saba Wind. Trots motvind tror både Saba Wind och Ekenäs Energi fortfarande på vindkraftens framtid i Finland. Det är snart 15 år sedan Barösund fick tre vindkraftverk och Hangö fyra vindmöllor.

BT - 01 jun 12 kl. 11:04

Håller argumenten mot vindkraft?

Det finns flera argument som vindkraftsmotståndarna använder som är ett hinder för en bra debatt och som behöver bemötas, anser Sören Kviberg, ordförande i miljönämnden i regionen. Vindkraft väcker många känslor, en konstruktiv debatt är nödvändig. Flertalet ser vindkraft som en viktig del av en hållbar elproduktion, men den passar inte överallt och hänsyn måste också tas till andra intressen.

BT - 18 mar 13 kl. 12:43

Enad bygd mot vindkraft i Borgstena

Att Christer Andersson i sin debattartikel tycker att ?Borås stad är vilse i vindkraften? låter troligt då han själv förlorar cirka 150 000 kronor/år när det inte får byggas vindkraft på den mark han äger men inte bor vid.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Förringa inte de små frågorna!

Hur i all sin dar har du tolkat min insändare? Jag ville vara snäll och tipsa om var man kan få tag i riktigt tunna skivor kallskuret eftersom det finns de som efterfrågar det..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

DO kräver förbättringar

Diskrimineringsombudsmannen (DO) konstaterar att Degerfors kommuns riktlinjer och rutiner när det gäller bland annat trakasserier har brister som måste åtgärdas..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Det ska vara tunna skivor

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Om guldfirande och utmaningar

God morgon kristinehamnare..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Det hände för 100 år sedan

Stuveriarbetarstrejk har i dag utbrutit i härvarande hamn, i det arbetarne, ett hundratal, efter frukostrasten nedlagt arbetet på grund av att ett par arbetare i går blevo skilda från sin tjänst för vägran att arbeta på övertid samt av missnöje med arbetsfördelningen..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ungdomar som satsar på dansen

Har kommit in på utbildningar eller stora tävlingar.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Klagomål följs upp i en rapport

Efter fjolårets uppgifter om att elever inom gymnasieskolan känt sig kränkta har ett större värdegrundarbete genomförts.I höst ska en ny enkät ge svar på om läget förbättrats.I övrigt är det i huvudsak brist på studiero och trygghet eller otillräckligt stöd som leder till klagomål inom skolförvaltningen..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Praoeleven Orla blev lokalpolisområdeschef

Går i pension efter 40 år som polis.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

"Underleverantörer måste ha tillstånd"

Den 15 april trädde den nya lagen om krigsmateriel i kraft och advokat Max Florenius har reagerat på att det enbart fokuserats på demokratibegreppet. Andra nyheter slår mot underleverantörer och följdleveranser och det har även införts möjlighet att ta ut en sanktionsavgift..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

"Meditation i rörelse"

Det var första gången i Degerfors-Nysund församlings historia som det arrangerades en dansmässa i kyrkan. Mässan heter Din ljusa skugga och ingår i heliga dansers tradition berättar Malena Karlsson, kyrkomusiker, och den som tog initiativet till dansmässan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.