DI > Ekonomi

Friday, 22 June, 05:22

DI - 27 feb 18 kl. 14:35

Stockholmsbörsen: Ericsson stiger efter Gardells storköpStockholmsbörsen höll sig på tisdagseftermiddagen kring oförändrat. Ericsson steg för andra dagen i rad, samtidigt som SAS lyfte på sin starka rapport. På de större Europabörserna var stämningen oregelbunden med lätt negativ riktning.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Gardells, SAS, Europabörserna

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörsen, Ericsson, stigerefter , Gardells, storköp
DI - 28 maj 15 kl. 10:42

Stockholmsbörsen: Ericsson stiger

Stockholmsbörsen inledde torsdagssessionen svagt nedåt men har efter drygt en timmes handel klättrat upp till omkring oförändrat..

DI - 12 dec 17 kl. 17:56

Stockholmsbörsen: Ericsson draglok

Stockholmsbörsen steg, likt de ledande börserna på kontinenten, svagt på tisdagen. Ericsson och råvarurelaterat bidrog positivt åt utvecklingen. Storbolagsindexet OMXS30 slutade dagen 0,3 procent högre på nivån 1.

DI - 18 sep 14 kl. 10:39

Börsen: Ericsson stiger

Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel runt nollstrecket. Volvo och Alfa Laval höll tillbaka index något..

DI - 09 okt 17 kl. 18:35

Stockholmsbörsen: Ericsson höll börsen flytande

Ordförandebytet i Ericsson höll börsen ovan nollan. Aktien klättrade nästan 3 procent och Stockholmsbörsen stängde upp 0,1 procent..

DI - 31 okt 13 kl. 13:28

Stockholmsbörsen: Ericsson sänke på börsen

Stockholmsbörsen drog nedåt på torsdagen med Ericsson som indexsänke efter att Nokia tagit hem ett kontrakt hos Ericssonkunden Sprint. På makroområdet har onsdagskvällens policybesked från Fed varit i fokus..

DI - 28 maj 13 kl. 17:50

Stockholmsbörsen: Ericsson i täten

Stockholmsbörsen fortsatte uppåt under tisdagen vilket var i linje med de ledande europeiska handelsplatserna. Indextunga Ericsson gav stöd efter smickrande kommentarer från affärstidnigen Financial Times..

DI - 06 sep 13 kl. 14:15

Stockholmsbörsen: Ericsson drar uppåt

Stockholmsbörsen handlades fortsatt oregelbundet efter lunchtid på fredagen. Blickarna riktas mot eftermiddagens jobbsiffror från USA. Telekomjätten Ericsson var ett starkt kort i index efter en rekommendationshöjning från Credit Suisse..

DI - 14 okt 13 kl. 17:50

Stockholmsbörsen: Ericsson i förlorartoppen

Stockholmsbörsen handlades med negativ slagsida under veckans inledande dag. Ett fortsatt dödläge i de amerikanska budgetdiskussionerna i kombination med kinesisk makrostatistik som var svagare än väntat satte tonen. SSAB och Swedish Match toppade storbolagsindex, medan Ericsson intog jumboplatsen..

Affärsvärlden - 27 jan 14 kl. 14:49

Stockholmsbörsen: Ericsson mot strömmen

Stockholmsbörsen backade efter lunchtid på måndagen. Ericsson gick mot strömmen efter att ha presenterat en uppgörelse med Samsung. Cykliska bolag klarade sig något bättre än index som helhet..

DI - 23 apr 14 kl. 14:58

Stockholmsbörsen: Ericsson sätter press

Stockholmsbörsen fortsatte att backa på den rapportintensiva onsdagen, med Ericsson som främsta sänke i storbolagsindexet efter kvartalsrapporten. Vid lunchtid meddelade rapporterande Stora Ensos vd att han ämnar avgå. Aktien steg, hjälpt av starka siffror..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Storbankerna klarade Feds stresstest

Alla de 35 största bankerna i USA är starka nog för att överleva en ekonomisk chock. Det meddelar Federal Reserve efter genomförandet av det årliga stresstestet, skriver Bloomberg News..

DI - 6 timmar sedan

Så gör du ett bostadsklipp under sommaren

Semestern närmar sig med stormsteg och under sommarmånaderna tar även bostadsmarknaden en paus. Men med lite flyt går det att göra ett klipp när övriga bostadsspekulanter ligger i hängmattan. Här är tipsen.

DI - 6 timmar sedan

Den vilda spritidén bara fortsätter att växa

En vild idé längs en grusig landsväg för sex år sedan har vuxit till bra business. Med fast förankring hos lokala aktieägare och en hög av utmärkelser på internationella provningar rullar Hernö gin vidare mot ännu en expansion..

DI - 6 timmar sedan

IMF-chefen: Euroområdet har passerat toppen

Tillväxten i euroområdet har passerat toppen men fortsätter ändå i god takt. Bland riskerna för euroområdet finns handelstvister, brexit och att länder som Italien river upp reformer. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde vid en presskonferens på torsdagskvällen..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: E-handelsjättarna föll tungt

USA-börserna inledde torsdagen svagt och fortsatte nedåt under kvällen. Handelsoron mellan USA och Kina samt en del makrostatistik som kom in under torsdagseftermiddagen bidrog till nedgången. Amazon och Ebay tyngdes av ett beslut av högsta domstolen i USA.

DI - 7 timmar sedan

Jenny Petersson: Norsk bosparsuccé inget för Sverige

Skattesubventionerat bosparande lanseras nu från flera håll som ett verktyg för att hjälpa unga till en bostad. Modellen finns i Norge, där den beskrivits som en succé. Men det finns stora frågetecken kring om systemet faktiskt bidragit till att unga norrmän kan köpa bostad..

DI - 8 timmar sedan

Rumänsk toppolitiker hotas av fängelsestraff

Liviu Dragnea, partiledare för Rumäniens regerande parti PSD, har dömts till tre och ett halvt års fängelse. Detta sedan han befunnits skyldig till att ha låtit två kvinnor få statliga löneutbetalningar under åren 2006–2013 trots att de då var anställda av hans parti..

DI - 8 timmar sedan

Prognos: 12.000 nya jobb i sommarhandeln

Sommar och semestertider skapar nya arbetstillfällen, närmare bestämt 12.000 enligt en ny prognos från Svensk handel. Framför allt handlar det om jobb inom dagligvaruhandeln där 40 procent av de tillfrågade säger att man ska in extrapersonal i sommar.

DI - 8 timmar sedan

Migrantfamiljer återförenas efter Trumpbeslut

De över 2.300 barn från migrantfamiljer som splittrats vid gränsen ska få återförenas med sina föräldrar, sedan president Donald Trump tvingats ta flera steg i sin kovändning. I något som ses som ett försök att mildra kritikstormen har presidenthustrun Melania Trump plötsligt besökt gränsområdet..

DI - 8 timmar sedan

Andreas Cervenka: Därför rusar börsvärdet trots skandalerna

Växande monopolmakt och hälsofarliga affärsmodeller – det senaste året har Silicon Valleys giganter fått utstå hård kritik. Resultat: börsvärdet har stigit med 10 000 miljarder kronor. Det kan finnas en högst mänsklig orsak..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.