Nyteknik > Teknik

Wednesday, 12 December, 16:26

Liknande nyheter

Taggar: Fysikerns, teori, här , ser, utomjordingarut
Kristianstadsbladet - 27 mar 12 kl. 10:54

Det vi ser och tror oss se

Foto: Malmö Konsthall
Hemmakonstnär Alexander Gutke och amerikanska Tauba Auerbach delar just nu på Malmö konsthall. Konstskribent Carolina Söderholm ser en fascinerande utställning med många ingångar.
Det är frestande att kalla Malmö konsthalls vårutställningar för ?

YLE - 04 feb 15 kl. 08:40

Rika har blivit rikare – Finland följer Pikettys teori

Lämpligt inför riksdagsvalet kommer forskare som står socialdemokraterna och facket nära ut med en bok om välfärdssamhället och ekonomin. Boken ifrågasätter många av de rådande uppfattningarna om möjligheten att bevara välfärdssamhället. Forskarna tar också en titt på Finland via den franske nationalekonomen Thomas Pikettys forskning.

NT - 01 aug 12 kl. 11:10

Ny teori om King-mord blir film

"Precious"-regissören Lee Daniels har länge velat göra film om Martin Luther King. Nu ser det ut att bli av och det med en kontroversiell teori om hur mordet på medborgarrättskämpen egentligen gick till, skriver Los Angeles Times..

Expressen - 17 okt 16 kl. 06:06

Ex-polisens teori om försvunna Emilie, 18

Jakten på försvunna Emilie Meng, 18, fortsätter. Polisen har vid flera tillfällen genomsökt en 67-årig mans hus efter tips från grannar om kvinnoskrik - den tidigare polischefen och mordutredare Kurt Kragh ser det som ett tecken på polisen har en teori om att Emilie blivit kidnappad. – Någon kan förstås ha inspirerats av fall från utlandet, säger han till bt.

YLE - 31 maj 16 kl. 10:08

Anvias småägare ser inga fördelar med Elisa-affären

Anvias småägare ser inga fördelar med affären mellan Anvia och Elisa som innebär att Elisa köper Anvias kärnverksamhet. Föreningens ordförande professor Vesa Routamaa är överraskad över Anvias beslut att sälja. Anvias ägarstruktur består till stor del av småägare, alltså privatpersoner eller företag som äger en eller några aktier i bolaget.

Trelleborgs Allehanda - 22 feb 13 kl. 17:05

Kritiskt S ser liten ljusning

Oppositionsrådet Catherine Persson (S) menar att den styrande femklövern varit både senfärdig och ovillig till samarbete om besluten kring ringvägar och annan infrastruktur. Men nu tycker hon sig se en liten ljusning.
Catherine Persson menar att de två första åren av mandatperioden präglats av den styrande femklöverns oförmåga att komma till skott.?

Kristianstadsbladet - 22 mar 14 kl. 07:00

De ser fram emot hjälpen

Foto: Tommy Svensson
Parks förskola är en av arbetsplatserna som ska få hälsoprofiler. Personalen ser fram emot initiativet och tror att nya arbetsuppgifter kan ligga bakom sjuktalen.
Det är eftermiddagsaktiviteter på Parks förskola.

Kristianstadsbladet - 29 okt 11 kl. 06:30

Hur jag ser på året? Det sammanfattas väl bäst med ett ord. Äventyr."

För drygt ett år sedan träffade jag Mattias Givell och Elisabeth Millqvist för första gången. De had?
För drygt ett år sedan träffade jag Mattias Givell och Elisabeth Millqvist för första gången.

Kristianstadsbladet - 22 maj 12 kl. 08:49

Guillou ser inte nyanserna

Jan Guillou kritiserar i Aftonbladet (20/5) mediernas användning av ordet ?serieskytt? för att beteckna Peter Mangs som står åtalad för tre mord och tretton mordförsök.

BT - 18 okt 13 kl. 16:40

Facket ser misstag efter tjärolycka

Cisternen innehöll mycket mer tjära än vad som sagts, bedömer facket efter dödsolyckan vid SSAB i Luleå. Trycket kan därför ha blivit för stort. - Bassängen blev en dödsfälla, säger Tomas Karlsson på IF Metall.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Nu tar Sverige klivet mot 5g – så ska frekvenserna fördelas

Tre operatörer har vunnit plats i 700 MHz-bandet och ser tilldelningen som en språngbräda in i 5g. "Vi har en ambition om att börja bygga ut nätet under 2019", säger Telenor..

Nyteknik - 4 timmar sedan

”Uppdatera driftcentralerna med ny teknik”

DEBATT. Driftcentraler för samhällskritiska funktioner måste vara effektiva och bygga på smart teknik. Det handlar om kritiska funktioner – i värsta fall människoliv, skriver Mikael Bergqvist på TM group..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Så mycket mer skulle panelerna i Kina ge om solen inte var skymd

Luftföroreningarna är så tjocka att en god del av solstrålningen aldrig når marken. Nu har schweiziska forskare räknat ut hur mycket mer el och intäkter Kinas solpaneler skulle ge om landet renade sin luft..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Valet, Avicii och O'boy – så googlade svenskarna 2018

Google har släppt de årliga söktrenderna för Sverige och vi kan konstatera att valet och den bortgångna artisten Avicii dominerat - men får sällskap av giraffmagar, klassiska gåtor och gamla nätdebatter..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Just nu: Amazon Web Services öppnar i Sverige

Amazon har ännu inte slagit till mot den svenska detaljhandeln. Nu är AWS:s molntjänster tillgängliga i Sverige och resten av Norden..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Lotus ska bygga el-superbilen som kostar över 20 miljoner

Geely tog över den brittiska ikonen. Nu vill kineserna markera ägarbytet med en elektrisk super-Lotus – som ska slå allt. Prislappen kommer placera bilmärket bland de mest exklusiva..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Just nu: Amazon Web Services öppnar Sverige

Nu är AWS:s molntjänster tillgängliga i Sverige och resten av Norden..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Mjuka mössan förvandlas till en hård hjälm vid våld

Nu slipper självmedvetna skidåkare gömma sin huvudbonad under en hjälm. Den patenterade ullmössan har ett skikt av icke-newtonsk vätska. Så fort materialet utsätts för våld så blir det hårt och skyddande..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Deras uppdrag: göra sjöfarten mer miljövänlig

Yara Marine Technologies är ett ungt företag i stark tillväxt och med ett tydligt uppdrag: att sänka utsläppen av skadliga ämnen från världens fartygstrafik. ”Vi jobbar hela tiden för en bättre miljö”, säger Daniel Ek, processingenjör..

Nyteknik - 8 timmar sedan

22 android-appar som i hemlighet dödar ditt batteri

Ett virus som ägnar hela sitt liv åt att trissa upp klick på annonser, det är vad som gömmer sig i de här populära Android-apparna, enligt Sophos..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.