Nyteknik > Teknik

Thursday, 21 June, 04:34

Nyteknik - 26 feb 18 kl. 15:37

Fysikerns teori: Så här ser utomjordingar utFysikern Michio Kaku har listat tre kritiska punkter för vad som krävs för att utveckla intelligent liv i rymden..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Michio Kaku

Dela artikeln

36 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fysikerns, teori, här , ser, utomjordingarut
Kristianstadsbladet - 27 mar 12 kl. 10:54

Det vi ser och tror oss se

Foto: Malmö Konsthall
Hemmakonstnär Alexander Gutke och amerikanska Tauba Auerbach delar just nu på Malmö konsthall. Konstskribent Carolina Söderholm ser en fascinerande utställning med många ingångar.
Det är frestande att kalla Malmö konsthalls vårutställningar för ?

YLE - 04 feb 15 kl. 08:40

Rika har blivit rikare – Finland följer Pikettys teori

Lämpligt inför riksdagsvalet kommer forskare som står socialdemokraterna och facket nära ut med en bok om välfärdssamhället och ekonomin. Boken ifrågasätter många av de rådande uppfattningarna om möjligheten att bevara välfärdssamhället. Forskarna tar också en titt på Finland via den franske nationalekonomen Thomas Pikettys forskning.

NT - 01 aug 12 kl. 11:10

Ny teori om King-mord blir film

"Precious"-regissören Lee Daniels har länge velat göra film om Martin Luther King. Nu ser det ut att bli av och det med en kontroversiell teori om hur mordet på medborgarrättskämpen egentligen gick till, skriver Los Angeles Times..

Expressen - 17 okt 16 kl. 06:06

Ex-polisens teori om försvunna Emilie, 18

Jakten på försvunna Emilie Meng, 18, fortsätter. Polisen har vid flera tillfällen genomsökt en 67-årig mans hus efter tips från grannar om kvinnoskrik - den tidigare polischefen och mordutredare Kurt Kragh ser det som ett tecken på polisen har en teori om att Emilie blivit kidnappad. – Någon kan förstås ha inspirerats av fall från utlandet, säger han till bt.

YLE - 31 maj 16 kl. 10:08

Anvias småägare ser inga fördelar med Elisa-affären

Anvias småägare ser inga fördelar med affären mellan Anvia och Elisa som innebär att Elisa köper Anvias kärnverksamhet. Föreningens ordförande professor Vesa Routamaa är överraskad över Anvias beslut att sälja. Anvias ägarstruktur består till stor del av småägare, alltså privatpersoner eller företag som äger en eller några aktier i bolaget.

Trelleborgs Allehanda - 22 feb 13 kl. 17:05

Kritiskt S ser liten ljusning

Oppositionsrådet Catherine Persson (S) menar att den styrande femklövern varit både senfärdig och ovillig till samarbete om besluten kring ringvägar och annan infrastruktur. Men nu tycker hon sig se en liten ljusning.
Catherine Persson menar att de två första åren av mandatperioden präglats av den styrande femklöverns oförmåga att komma till skott.?

Kristianstadsbladet - 22 mar 14 kl. 07:00

De ser fram emot hjälpen

Foto: Tommy Svensson
Parks förskola är en av arbetsplatserna som ska få hälsoprofiler. Personalen ser fram emot initiativet och tror att nya arbetsuppgifter kan ligga bakom sjuktalen.
Det är eftermiddagsaktiviteter på Parks förskola.

Kristianstadsbladet - 29 okt 11 kl. 06:30

Hur jag ser på året? Det sammanfattas väl bäst med ett ord. Äventyr."

För drygt ett år sedan träffade jag Mattias Givell och Elisabeth Millqvist för första gången. De had?
För drygt ett år sedan träffade jag Mattias Givell och Elisabeth Millqvist för första gången.

Kristianstadsbladet - 22 maj 12 kl. 08:49

Guillou ser inte nyanserna

Jan Guillou kritiserar i Aftonbladet (20/5) mediernas användning av ordet ?serieskytt? för att beteckna Peter Mangs som står åtalad för tre mord och tretton mordförsök.

BT - 18 okt 13 kl. 16:40

Facket ser misstag efter tjärolycka

Cisternen innehöll mycket mer tjära än vad som sagts, bedömer facket efter dödsolyckan vid SSAB i Luleå. Trycket kan därför ha blivit för stort. - Bassängen blev en dödsfälla, säger Tomas Karlsson på IF Metall.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 11 timmar sedan

Unika anläggningen för stål utan kol – 3 frågor den ska besvara

Omställningen till fossilfri ståltillverkning är igång. Under onsdagen togs i Luleå det första spadtaget till pilotanläggningen som ska ge svar på tre viktiga tekniska frågor..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Stigande efterfrågan på skottsäkert glas

Företaget Hammerglass i Förslöv utanför Båstad fick förra året se omsättningen öka med 80 procent..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Stockholm får mest stöd för grön trafik

När Trafikverket i nya stadsmiljöavtal fördelar 825 miljoner kronor 2018–2023 för cykel- och kollektivtrafik går tre fjärdedelar till projekt i Stockholmsområdet..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Tull tar död på HD-försäljning

EU:s nya 25-procentiga tull på bland andra Harley Davidson-motorcyklar kommer slå hårt..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Så mycket kapades elnotan med bostadsbolagets mät- och styrsystem

Det kommunala fastighetsbolaget i Örebro har sänkt sin elnota tack vare ett egetutvecklat mät- och styrsystem. Nu ska systemet ut på marknaden och säljas till andra fastighetsbolag..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Nevs köper in sig i svenska elvägsföretaget Elways

Kinesiska Nevs fortsätter att investera i svenska bolag. Nu köper de in sig i elvägspionjären Elways och mjukvaruföretaget Mimer..

Nyteknik - 14 timmar sedan

”Det behövs mer teknik inom äldrevården”

DEBATT. Behovet av personal i välfärden beräknas öka med nästan 200 000 anställda fram till 2026. Regeringen skjuter nu till 350 miljoner kronor på ny teknik och utveckling av nya arbetsmetoder, skriver äldreminister Lena Hallengren (s)..

Nyteknik - 14 timmar sedan

”EU är på god väg att döda det fria internet”

KRÖNIKA. Censur, en ödesfråga och slutet för memes. EU-parlamentets rättsliga utskott har fattat ett beslut som sätter upphovsrätten före det fria internet.

Nyteknik - 14 timmar sedan

Sjösättning av nyrenoverade HMS Gotland: ”Ny ubåt i det gamla skalet”

Ny ubåt i gammalt skal. Så kan man numera beskriva HMS Gotland, som under högtidliga former har sjösatts på varvet i Karlskrona. Saabs vd Håkan Buskhe ser det som ett bevis på att Sverige är på banan igen..

Nyteknik - 14 timmar sedan

"EU är på god väg att döda det fria internet"

Censur, en ödesfråga och slutet för memes. EU-parlamentets rättsliga utskott har fattat ett beslut som sätter upphovsrätten före det fria internet. En skrämmande utveckling, menar Ny Tekniks reporter Simon Campanello..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.