Nyteknik > Teknik

Monday, 19 March, 20:56

Nyteknik - 26 feb 18 kl. 15:37

Fysikerns teori: Så här ser utomjordingar utFysikern Michio Kaku har listat tre kritiska punkter för vad som krävs för att utveckla intelligent liv i rymden..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Michio Kaku

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fysikerns, teori, här , ser, utomjordingarut
Kristianstadsbladet - 27 mar 12 kl. 10:54

Det vi ser och tror oss se

Foto: Malmö Konsthall
Hemmakonstnär Alexander Gutke och amerikanska Tauba Auerbach delar just nu på Malmö konsthall. Konstskribent Carolina Söderholm ser en fascinerande utställning med många ingångar.
Det är frestande att kalla Malmö konsthalls vårutställningar för ?

YLE - 04 feb 15 kl. 08:40

Rika har blivit rikare – Finland följer Pikettys teori

Lämpligt inför riksdagsvalet kommer forskare som står socialdemokraterna och facket nära ut med en bok om välfärdssamhället och ekonomin. Boken ifrågasätter många av de rådande uppfattningarna om möjligheten att bevara välfärdssamhället. Forskarna tar också en titt på Finland via den franske nationalekonomen Thomas Pikettys forskning.

NT - 01 aug 12 kl. 11:10

Ny teori om King-mord blir film

"Precious"-regissören Lee Daniels har länge velat göra film om Martin Luther King. Nu ser det ut att bli av och det med en kontroversiell teori om hur mordet på medborgarrättskämpen egentligen gick till, skriver Los Angeles Times..

Expressen - 17 okt 16 kl. 06:06

Ex-polisens teori om försvunna Emilie, 18

Jakten på försvunna Emilie Meng, 18, fortsätter. Polisen har vid flera tillfällen genomsökt en 67-årig mans hus efter tips från grannar om kvinnoskrik - den tidigare polischefen och mordutredare Kurt Kragh ser det som ett tecken på polisen har en teori om att Emilie blivit kidnappad. – Någon kan förstås ha inspirerats av fall från utlandet, säger han till bt.

YLE - 31 maj 16 kl. 10:08

Anvias småägare ser inga fördelar med Elisa-affären

Anvias småägare ser inga fördelar med affären mellan Anvia och Elisa som innebär att Elisa köper Anvias kärnverksamhet. Föreningens ordförande professor Vesa Routamaa är överraskad över Anvias beslut att sälja. Anvias ägarstruktur består till stor del av småägare, alltså privatpersoner eller företag som äger en eller några aktier i bolaget.

Trelleborgs Allehanda - 22 feb 13 kl. 17:05

Kritiskt S ser liten ljusning

Oppositionsrådet Catherine Persson (S) menar att den styrande femklövern varit både senfärdig och ovillig till samarbete om besluten kring ringvägar och annan infrastruktur. Men nu tycker hon sig se en liten ljusning.
Catherine Persson menar att de två första åren av mandatperioden präglats av den styrande femklöverns oförmåga att komma till skott.?

Kristianstadsbladet - 22 mar 14 kl. 07:00

De ser fram emot hjälpen

Foto: Tommy Svensson
Parks förskola är en av arbetsplatserna som ska få hälsoprofiler. Personalen ser fram emot initiativet och tror att nya arbetsuppgifter kan ligga bakom sjuktalen.
Det är eftermiddagsaktiviteter på Parks förskola.

Kristianstadsbladet - 29 okt 11 kl. 06:30

Hur jag ser på året? Det sammanfattas väl bäst med ett ord. Äventyr."

För drygt ett år sedan träffade jag Mattias Givell och Elisabeth Millqvist för första gången. De had?
För drygt ett år sedan träffade jag Mattias Givell och Elisabeth Millqvist för första gången.

Kristianstadsbladet - 22 maj 12 kl. 08:49

Guillou ser inte nyanserna

Jan Guillou kritiserar i Aftonbladet (20/5) mediernas användning av ordet ?serieskytt? för att beteckna Peter Mangs som står åtalad för tre mord och tretton mordförsök.

BT - 18 okt 13 kl. 16:40

Facket ser misstag efter tjärolycka

Cisternen innehöll mycket mer tjära än vad som sagts, bedömer facket efter dödsolyckan vid SSAB i Luleå. Trycket kan därför ha blivit för stort. - Bassängen blev en dödsfälla, säger Tomas Karlsson på IF Metall.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 timmar sedan

Vägg av mossa renar London-luft

En mossvägg i centrala London ska bidra till att rena luften från skadliga farliga partiklar och föroreningar. Enligt tillverkaren kan mossan fånga upp lika mycket partiklar som 275 träd..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Förslaget: Högre krav på gräsrotsfinansiering

Gräsrotsfinansiering – såkallad crowdfunding – får en ny lag som ska reglera verksamheten. Lagen kräver dels tillstånd för den typen av finansiering, dels regler om hur verksamheten ska bedrivas och hur tillsyn ska gå till..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Vattenfall: 1.500 heltidstjänster ska bort

Vattenfall planerar att minska antalet anställda och konsulter inom stabsfunktionen med 1.500 heltidstjänster, varav 600 i Sverige, skriver den statliga kraftkoncernen i ett pressmeddelande..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Tre frågor utan svar kring batterifabriken i Trollhättan

De kinesiska planerna på en batterifabrik i Trollhättan rymmer ännu så länge få svar men många frågor..

Nyteknik - 6 timmar sedan

”Många kvinnor vill visst byta jobb – och bli chefer”

Byggingenjören Maria Paavola tröttnade på att höra andra uttala sig om vad kvinnor vill och inte vill i karriären. När hon frågade kvinnorna själva visade sig verkligheten vara en helt annan..

Nyteknik - 5 timmar sedan

De 3d-printar betonghus för fattiga i El Salvador

Ett nytt hem på mindre än ett dygn. I El Salvador ska man i ett nytt projekt ”skriva ut” hus till fattiga. ”Vi planerar inte bara ett 3d-printat hem, utan ett 3d-printat kvarter, säger Jason Ballard”, vd företaget Icon..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Nytt center håller koll på uppkopplade gruvor

Gruvor ska bli mer lönsamma genom dataanalys. Ett nytt center i Västerås ska övervaka gruvprocesser på distans..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Svenskarna kan bli pionjärer i att återvinna litium

Initiativtagarna till Northvolt siktar på att återvinna metallerna i sina batterier. Lyckas de återanvända sitt litium i nya batterier kan de bli först i världen..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Sexuell diskriminering slår hårt mot queer-studenter inom teknik

Områden som teknik, ingenjörsvetenskap och matematik är ökända för att inte vara särskilt välkomnande mot kvinnor och mörkhyade. Nu visar en studie, som publicerats i tidskriften Science Advances, att även lesbiska, homosexuella, bisexuella och transpersoner som utbildar sig inom dessa områden drabbas..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Den här boxen kan knäcka lösenordet på din Iphone

Grayshift påstår att deras utrustning kan ta sig förbi pin-koden på de senaste Iphone-modellerna - för en femhundring per telefon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.