Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 21 June, 04:43

Dagens PS - 26 feb 18 kl. 09:14

Tungviktaren petas från Volvos styrelseHåkan Samuelsson straffas för Geely-bossen Li Shufus köp i Daimler. Håkan Samuelsson är vd för Volvo Car Group, som är ett dotterbolag till Zheijang Geely Holding Group vars huvudägare är Li Shufu. Daimler är en av Volvokoncernens största konkurrenter – och nu har alltså Geely köpt Daimler, vilket av naturliga skäl inte ses med blida ögon från AB Volvo, därav valberedningens petning av Håkan Samuelsson, som kan ses som en markering mot det som hänt. Det reviderade förslaget till styrelsen – där Håkan Samuelsson först hade en plats men nu inte längre föreslås bli omvald – kom efter nyheten om att Li Shufu via Geely Group går in som huvudägare i Daimler, skriver Omni Ekonomi. I övrigt är valberedningens förslag – som presenterades i fredags den 23 febru
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Volvos, Samuelsson, Geely, Li Shufus, Daimler, Volvo Car Group, Zheijang Geely Holding Group, Li Shufu, Volvokoncernens, AB Volvo, Håkan Samuelsson, Geely Group, Omni Ekonomi, Tungviktaren, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tungviktaren, petasfrån , Volvos, styrelse
DI - 26 feb 18 kl. 08:34

Håkan Samuelsson petas från AB Volvos styrelse

Volvos valberedning bekräftar Di:s uppgifter om att Håkan Samuelsson petas från AB Volvos styrelse. .

Expressen - 26 feb 18 kl. 08:36

Håkan Samuelsson petas från AB Volvos styrelse

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson petas från AB Volvos styrelse efter Geelys köp i Daimler, rapporterar Svenska Dagbladet. .

GöteborgsPosten - 26 feb 18 kl. 08:46

Samuelsson petas från Volvos styrelse

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson petas från sin post i AB Volvos styrelse. Orsaken är Li Shufus inköp i konkurrenten Daimler..

DI - 25 feb 15 kl. 10:27

Cevian till Volvos styrelse

Efter många års väntan får nu Christer Gardells Cevian till sist en plats i Volvos styrelse. Det är den tyska tungviktaren Eckhard Cordes, som är partner i Cevian, som tar plats i Volvostyrelsen..

GöteborgsPosten - 26 feb 18 kl. 08:52

Volvo Cars vd petas ur styrelse

Håkan Samuelsson föreslås lämna AB Volvos styrelse, meddelar lastbilstillverkaren i ett pressmeddelande..

Nyteknik - 26 feb 18 kl. 10:04

Volvo Cars vd petas ur styrelse

Håkan Samuelsson föreslås lämna AB Volvos styrelse, meddelar lastbilstillverkaren i ett pressmeddelande..

Nyteknik - 26 feb 18 kl. 11:29

Intressekonflikt när Volvoägare köper Daimler – Volvo Cars vd petas ur styrelse

Med kinesiska Geely som storägare i både Volvo och tyska Daimler uppstår konkurrensproblem. Håkan Samuelsson föreslås lämna AB Volvos styrelse..

DI - 18 feb 14 kl. 16:12

Tre nya till Volvos styrelse

Volvos valberedning föreslår att Matti Alahuhta, James W Griffith och Kathryn V Marinello väljs som nya ledamöter till lastbilstillverkaren Volvos styrelse vid årsstämman den 2 april..

SvD - 18 feb 14 kl. 16:22

Tre nya ledamöter till Volvos styrelse

Volvos valberedning föreslår att Matti Alahuhta, James W Griffith och Kathryn V Marinello väljs som nya ledamöter till Volvos styrelse vid årsstämman den 2 april..

SvD - 18 feb 14 kl. 16:22

Tre nya ledamöter till Volvos styrelse

Volvos valberedning föreslår att Matti Alahuhta, James W Griffith och Kathryn V Marinello väljs som nya ledamöter till Volvos styrelse vid årsstämman den 2 april..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ledarkoll: Var står M i Försvarsfrågan?

Varje dag går Dagens PS igenom ett antal ledarsidor och redovisar det viktigaste. Idag handlar det om försvaret, migration, landsbygden och Borås… Var står M i försvarsfrågan? DI skriver om Moderaterna och försvarsfrågan: “ÖB har gjort vad försvarsministern har sagt, men under ett slags protest om att det fattas pengar.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Ingvar Kamprads sista hälsning: “Lev väl”

Skrev brevet till alla medarbetare i världen. Smålandsposten (obs – inloggning krävs) berättar om Ingvar Kamprads sista hälsning till sina medarbetare världen över. Brevet skickades ut av ikea på onsdagsmorgonen och Kamprad – som även skrev sitt testamente för hand – inleder brevet med orden: “Så är min egen saga slut.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Här blir 8.000 av med sina jobb

Australiens största teleoperatör Telstra ska dra ned med 8.000 anställda och sälja av tillgångar för att stärka balansräkningen. Det framgår av en ny strategi som presenteras på onsdagen.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Hovrätten ändrar inte dom om insiderbrott

Svea hovrätt meddelade i går att den fällande domen mot fyra personer avseende insiderinformation och handel på denna står fast. Det skriver Ekobrottsmyndigheten i ett pressmeddelande. Det rör sig om uppköpen av Axis Communications och Transmode under vintern 2015.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Storbank tvingas betala jätteskadestånd

Bank of America Merrill Lynch har erkänt att man vilselett kunder om hur man hanterat deras order. På grund av detta har man även accepterat att betala en bötesnota på 42 miljoner dollar, motsvarande 374 miljoner kronor. Det uppger amerikanska finansinspektionen, SEC.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Blir det här Spotifys död?

Googles nya musiktjänst Youtube Music har många likheter med Spotify men kan redan nu skaka om sin konkurrent med nya funktioner och bättre sökresultat, skriver Di Digital och M3. Youtube Music innehåller, liksom modertjänsten Youtube, videor. Men här är det musikvideor, liveframträdanden och intervjuer med artister som kompletterar musikutbudet i appen.

Dagens PS - 19 timmar sedan

IBM: AI vann debatt mot expert

En AI skapad av IBM når nya nivåer hela tiden. Senaste bragden är att vinna en debatt i ett ämne som den inte hade några kunskaper om från början, berättar Ny Teknik. IBM tror att AI-debattören på längre sikt kan hjälpa människor att se saker ur fler perspektiv genom att vara en opartisk part i en fråga.

Dagens PS - 20 timmar sedan

JUST NU: Sommarrea på bostäder i Stockholm

Bostadsutvecklaren Bonava försöker att locka kunder till objekt i Stockholm med ett “sommarlovserbjudande”. Erbjudandet innebär att ett antal lägenheter i Hammarby Sjöstad har sänkts med upp till 1,1 miljoner kronor eller cirka 15 procent. Det rapporterar Dagens industri.

Dagens PS - 21 timmar sedan

USA lämnar FN:s råd för mänskliga rättigheter

USA kommer att lämna FN:s råd för mänskliga rättigheter på grund av dess orättvisa behandling mot Israel. Det har FN-ambassadören Nikki Haley tillsammans med utrikesminister Mike Pompeo sagt i ett uttalande, rapporterar SVT. Under pressträffen sade Haley att hon redan för ett år sedan hade ställt ett ultimatum i frågan med krav på att den ”kroniskt anti-israeliska partiskheten” inom rådet upphör.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Svenskt drönarbolag i konkurs

Linköpings tingsrätt har den 18 juni beslutat att försätta drönarbolaget Cybaero i konkurs. Det innebär att tidigare utlyst bolagsstämma den 30 juni ställs in, framgår det av ett pressmeddelande. Cybaero meddelade för några dagar sedan att man tvingats ansöka om konkurs då bolagets situation blev ohållbar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.