Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 15:35

Dagens PS - 26 feb 18 kl. 09:14

Tungviktaren petas från Volvos styrelseHåkan Samuelsson straffas för Geely-bossen Li Shufus köp i Daimler. Håkan Samuelsson är vd för Volvo Car Group, som är ett dotterbolag till Zheijang Geely Holding Group vars huvudägare är Li Shufu. Daimler är en av Volvokoncernens största konkurrenter – och nu har alltså Geely köpt Daimler, vilket av naturliga skäl inte ses med blida ögon från AB Volvo, därav valberedningens petning av Håkan Samuelsson, som kan ses som en markering mot det som hänt. Det reviderade förslaget till styrelsen – där Håkan Samuelsson först hade en plats men nu inte längre föreslås bli omvald – kom efter nyheten om att Li Shufu via Geely Group går in som huvudägare i Daimler, skriver Omni Ekonomi. I övrigt är valberedningens förslag – som presenterades i fredags den 23 febru
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Volvos, Samuelsson, Geely, Li Shufus, Daimler, Volvo Car Group, Zheijang Geely Holding Group, Li Shufu, Volvokoncernens, AB Volvo, Håkan Samuelsson, Geely Group, Omni Ekonomi, Tungviktaren, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tungviktaren, petasfrån , Volvos, styrelse
DI - 26 feb 18 kl. 08:34

Håkan Samuelsson petas från AB Volvos styrelse

Volvos valberedning bekräftar Di:s uppgifter om att Håkan Samuelsson petas från AB Volvos styrelse. .

Expressen - 26 feb 18 kl. 08:36

Håkan Samuelsson petas från AB Volvos styrelse

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson petas från AB Volvos styrelse efter Geelys köp i Daimler, rapporterar Svenska Dagbladet. .

GöteborgsPosten - 26 feb 18 kl. 08:46

Samuelsson petas från Volvos styrelse

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson petas från sin post i AB Volvos styrelse. Orsaken är Li Shufus inköp i konkurrenten Daimler..

DI - 25 feb 15 kl. 10:27

Cevian till Volvos styrelse

Efter många års väntan får nu Christer Gardells Cevian till sist en plats i Volvos styrelse. Det är den tyska tungviktaren Eckhard Cordes, som är partner i Cevian, som tar plats i Volvostyrelsen..

GöteborgsPosten - 26 feb 18 kl. 08:52

Volvo Cars vd petas ur styrelse

Håkan Samuelsson föreslås lämna AB Volvos styrelse, meddelar lastbilstillverkaren i ett pressmeddelande..

Nyteknik - 26 feb 18 kl. 10:04

Volvo Cars vd petas ur styrelse

Håkan Samuelsson föreslås lämna AB Volvos styrelse, meddelar lastbilstillverkaren i ett pressmeddelande..

Nyteknik - 26 feb 18 kl. 11:29

Intressekonflikt när Volvoägare köper Daimler – Volvo Cars vd petas ur styrelse

Med kinesiska Geely som storägare i både Volvo och tyska Daimler uppstår konkurrensproblem. Håkan Samuelsson föreslås lämna AB Volvos styrelse..

DI - 18 feb 14 kl. 16:12

Tre nya till Volvos styrelse

Volvos valberedning föreslår att Matti Alahuhta, James W Griffith och Kathryn V Marinello väljs som nya ledamöter till lastbilstillverkaren Volvos styrelse vid årsstämman den 2 april..

SvD - 18 feb 14 kl. 16:22

Tre nya ledamöter till Volvos styrelse

Volvos valberedning föreslår att Matti Alahuhta, James W Griffith och Kathryn V Marinello väljs som nya ledamöter till Volvos styrelse vid årsstämman den 2 april..

SvD - 18 feb 14 kl. 16:22

Tre nya ledamöter till Volvos styrelse

Volvos valberedning föreslår att Matti Alahuhta, James W Griffith och Kathryn V Marinello väljs som nya ledamöter till Volvos styrelse vid årsstämman den 2 april..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 3 timmar sedan

Flygbolagen får mer medvind 2019

Den globala flygindustrin väntas nästa år uppvisa ett nettoresultat på 35,5 miljarder dollar, vilket är något över 32,3 miljarder dollar för 2018 (reviderat från tidigare prognos om 33,8 miljarder dollar i juni). Det bedömer den internationella flygorganisationen, IATA. Den högre vinsten väntas komma från att oljepriserna oväntat gått ned under hösten.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsplus tipsar: Sälj H&M-rivalen

Spanska klädbolaget Inditex, tillika H&M:s stora rival, faller i dag efter en svag kvartalsrapport. Är det e-handeln som börjat bita även här? Kanske är anledningen till att Inditex klarat sig bättre än H&M att Inditex verkar på marknader med förvånansvärt låg e-handelspenetration.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Lyxbyggaren varslar – ska spara 30 Mkr

Bostadsutvecklaren Oscar Properties ska genomföra ett besparingsprogram som innebär ett varsel på åtta tjänster men även andra besparingar. Målet är att minska kostnaderna med 30 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. ”Det är ingen hemlighet att bostadsmarknaden, framförallt i vår hemmamarknad Stockholm, ser väldigt annorlunda ut idag än för ett år sedan.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Di: Hans besked kan bli en rysare

Inflationen på klart lägre nivå än vad Stefan Ingves och hans kollegor räknat med. Kronkursen faller. SCB-siffror visar att inflationen i november blev klart lägre än vad Rikbanken kalkylerat med ”Det var andra månaden på raken som utfallet blev lägre än vad Riksbanken hade räknat med.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Tesla stämmer anställd på 1,5 miljarder

Tesla har stämt den tidigare anställda Martin Tripp på mer än 167 miljoner dollar, motsvarande 1,5 miljarder kronor. Det visar nyligen inskickade dokument, rapporterar CNBC. Tripp har tidigare anklagats för omfattande sabotage av Teslas vd Elon Musk.

Dagens PS - 5 timmar sedan

May bestrider förtroendeomröstning

Storbritanniens premiärminister kommer att bestrida kvällens förtroendeomröstning kring hennes ledarskap. Det uppgav Theresa May vid en presskonferens, rapporterar bland annat Sky News. ”En förändring av ledarskap skulle riskera vårt lands framtid”, sade Theresa May som menar att det riskerar att fördröja eller till och med stoppa brexit.

Dagens PS - I förrgår: 10:05

Aktieguru flaggar för börsras på 20 procent

De amerikanska börserna befinner sig i en björnmarknad och fallhöjden är på minst 20 procent. Det bedömer Ed Clissold, chefsstrateg för USA-marknaden på Ned David Research. I CNBC-programmet Futures Now sade han att ”om man ser på den senaste tiden tygellösa handel – bortkopplat från att den beror på en recession – så har vi en typisk bearmarket där nedgången kan bli på 20 procent eller mer”.

Dagens PS - 5 timmar sedan

AFV: Här finns ett ”spekulativt köpläge”

Affärsvärlden har tidigare haft ett säljråd på mobilspelsföretaget G5 Entertainment men tycker nu att kurskraschen har gått för långt i korta loppet. ”Börsförväntningarna har yxats så pass kraftigt att Affärsvärlden nu går från tvivlare till spekulativa köpare av kapitallätt vinstpotential i G5:s mobilspel. Köp – till hög risk – med riktkurs 200 kronor på tolv månaders sikt”, skriver Affärsvärlden Analys+ på onsdagen.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Ledarkollen: Bjässe på fallrepet?

Dagens ledarkoll handlar om företaget Amazon, om budgeten, om det politiska läget i Sverige och om att man måste lämna Paris för att kunna förstå kravallerna i Frankrike. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Amazon Dagens Industri skriver om företaget Amazon: ”I Europa har Amazon problem inom klädhandeln eftersom de inte erbjuder de starka varumärken kunderna här är vana vid, som de får hos exempelvis Zalando.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Misstroendeomröstning mot Theresa May

Storbritanniens premiärminister Theresa May står inför en potentiell misstroendeförklaring, rapporterar BBC med hänvisning till källor. Det är hennes egna partimedlemmar som skickat iväg de 48 brev som behövs för att utlösa en misstroendeförklaring mot premiärministern. Hittills har 27 medlemmar ur Tories-partiet offentligt gått ut och sagt att man skickat iväg breven.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.