DN > Nyheter

Monday, 15 October, 20:57

DN - 26 feb 18 kl. 00:06

Unga bröder föll 150 meter efter att ha åkt fel i skidbackeEn 12 år gammal pojke omkom medan hans 10-åriga bror klarade sig med svåra skador sedan de kommit fel när de var på väg nedför en backe i de franska alperna i helgen..
Läs mer på DN

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unga, bröder, föll, 150, meterefter att ha , åkt, fel i skidbacke
Skånskan - 03 nov 15 kl. 06:00

150 minihus kan bli bostäder för unga

MALMÖ MKB Fastigheter satsar nu mer på nyckelfärdiga hus i Malmö. Förhoppningen är att snabbt kunna skaka fram fler lägenheter och lösa bostadskrisen.
En pågående upphandling kan också på sikt ge upp till 150 små bostäder till ungdomar i form av Attefallshus.

YLE - 23 feb 17 kl. 05:05

Pargas stad vill locka inflyttare - just nu flyttar många unga till skärgården

Bristen på hyresbostäder har väckt diskussion i Åbolands skärgård en längre tid. Pargas stad gör sitt bästa för att locka inflyttare, samtidigt som man är medveten om problemen med hyresbostäderna. - Staden har samarbetat en längre tid med områdesnämnderna och de olika Pro-föreningarna.

Sydsvenskan - 11 jul 14 kl. 05:30

Sänk rösträttsåldern – vi unga måste få påverka alla de beslut som berör oss

Medelåldern för en riksdagsledamot är 47 år, för en Europaparlamentariker 55 år, och i världens samlade parlament nästan 51 år. Detta trots att den genomsnittlige svensken är 41 år, EU-medborgaren 40, och världsmedborgaren låga 30 år. Snittåldern hos parlamentarikerna – i Sverige, i EU och i världen – som ska representera folket är alltså genomgående alltför hög.

Skånskan - 11 jul 16 kl. 18:39

150 minibostäder för unga försenas

MALMÖ MKB:s nya satsning på nyckelfärdiga hus i Malmö försenas.
Enligt upphandlingen skulle det snabbt kunna skakas fram upp till 150 minibostäder till ungdomar.
Men nu blir det förseningar.

Skånskan - 17 dec 15 kl. 10:30

Klart bygga 42 nya bostäder i Barsebäck

Barsebäcksby Politikerna i fullmäktige har gett klartecken att bygga 42 nya bostäder söder om skolan i Barsebäcksby.
Kommunalrådet Pia Almström (M) hoppas det ska ge en flyttkedjeeffekt där mindre bostäder frigörs.– Vad hjälper 50 radhus i Barsebäcksby den stora bostadsbrist vi har i Sverige?

YLE - 23 feb 17 kl. 05:05

Pargas stad vill locka inflyttare - men är medveten om bristen på hyresbostäder

Bristen på hyresbostäder har väckt diskussion i Åbolands skärgård en längre tid. Pargas stad gör sitt bästa för att locka inflyttare, samtidigt som man är medveten om problemen med hyresbostäderna. - Staden har samarbetat en längre tid med områdesnämnderna och de olika Pro-föreningarna.

Alingsås tidning - 21 jan 17 kl. 16:02

150 protesterade mot utvisningar

Cirka 150 personer deltog i lördagens manifestation i Herrljunga till stöd för utvisningshotade ensamkommande ungdomar.
Det var en blandning av unga flyktingar, deras svenska kompisar och vuxna i olika åldrar som gick från torget till Kunskapskällan bakom paroller som ”Ingen människa är illegal, den som flyr har inget val”, ”Stoppa utvisningarna till Afghanistan” och ”Skicka oss inte till döden”. De flesta som hotas av utvisning är afghaner.

BT - 10 okt 14 kl. 07:58

Skisser: Här blir plats för 150 nya bostäder i Borås

Det övergivna brandhärjade sjukhemmet rivs och forslas bort för att ge plats åt Trädgårdsstaden Hestra – småskalig bebyggelse i grönskande kvarter. – Det är lite folkhemstanke bakom konceptet, att det ska tilltala unga som gamla, säger Robert Smith på Cernera Fastigheter AB. BT presenterar i dag de första skisserna på det nya bostadsområdet med uppemot 150 bostäder, som Cernera och Mjöbäcks Entreprenad ska bygga i etapper de kommande tre–fyra åren.

SmålandsPosten - 30 dec 14 kl. 13:07

Brist på bostäder för ensamkommande flyktingbarn

Växjö tredubblar från 2015 sitt mottagande av ensamkommande flyktingbarn.
Men några större förberedelser är inte gjorda.
– Detta är en jätteutmaning, ett gigantiskt åtagande som staten lägger på kommunerna, säger Per Sandberg, chef för förvaltningen för arbete och välfärd.

Barometern - 09 sep 14 kl. 07:19

Bygg fler bostäder och öka takten

Under lång tid har Sverige investerat för lite i nya bostäder. Tillsammans med ökande inflyttning till storstäderna har detta lett till bostadsbrist i ett stort antal kommuner. Bristen på bostäder försvårar för människor att flytta till nya jobb och hindrar unga att ta steget in i vuxenvärlden genom att flytta hemifrån.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Australien gör Melodifestivalen light

Australien gör en Melodifestvalen light och för första gången får landets tevetittare rösta fram vilket bidrag som ska delta i Eurovision Song Contest. .

DN - 30 minuter sedan

Ny lag slår fast: Den sidan ska du gå på

Promenerar du på en gemensam gång och cykelbana – håll till vänster. Den nya lagen gäller från måndagen och syftet är att öka säkerheten. .

DN - 1 timme sedan

SKL: Hot och hat mot politiker ökar kraftigt

Hot, hat och våld mot förtroendevalda politiker ökar, enligt en halvtidsredovisning av Sveriges kommuner och landsting (SKL). Något som får allt fler politiker att antingen lämna sina politiska uppdrag eller censurera sig själva.  – Extremistmiljöerna har ökat, upplever de flesta förtroendevalda, säger Lena Langlet, ansvarig för demokratiområdet på SKL..

DN - 1 timme sedan

Ewa Stenberg: "Löfvens möjligheter ser små ut"

"Löfvens möjligheter ser små ut". Hör Ewa Stenbergs analys efter dagens talmansrunda..

DN - 1 timme sedan

Attentatet i Omagh får politiska konsekvenser 20 år senare

Alla pratar om gränsen på Irland – men varför har just den gränsen blivit så central i Brexit-förhandlingarna? En del av svaret finns i staden Omagh, där det blodigaste attentatet i konflikten i Nordirland ägde rum för 20 år sedan. Ingen har dömts för attacken, och anhöriga till offren varnar för att freden ännu är skör..

DN - 1 timme sedan

Massakern i Omagh

Mitt under pågående fredsprocess exploderar en bomb i staden Omagh. Nu fasar många för att Brexit kan häva den bräckliga fred som råder i Nordirland..

DN - 1 timme sedan

Sprickan växer om Brexit i brittiska regeringen

”Vi har gjort framsteg i förhandlingarna, och inte minst om Nordirland. Nu gäller det att hålla huvudet kallt”. Det sa Storbritanniens premiärminister Theresa May på måndagen inför veckans laddade toppmöte i Bryssel.

DN - 1 timme sedan

Ett urgröpt polisväsende ger urgröpt rättssäkerhet

DN 16/10 2018. Det spelar ingen roll hur mycket pengar man öser över en verksamhet som är så pass dysfunktionell som polismyndigheten: den kommer ändå inte att bli bättre..

DN - 2 timmar sedan

Fortsatt S-styre i Malmö: Hade önskat en lösning över blockgränsen

MALMÖ. Det blir en fortsättning på det drygt två decennier långa S-styret i Malmö. Det stod klart under måndagen då både L och C valde att lägga ned sina röster när kommunfullmäktige skulle rösta om vem som ska styra staden under de kommande fyra åren..

DN - 2 timmar sedan

Pekades ut som ”bluff-Pocahontas” av Trump – nu har dna-testet kommit

Hon kallades för ”bluff-Pocahontas” av Donald Trump. Nu har kvinnan som kan bli  presidentens främsta utmanare, Elizabeth Warren, dna-bevis på att hon har ett ursprung som går tillbaka till USA:s ursprungsinvånare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.